30/3/14

Ο Σπύρος Λεμονής υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν χθες τα μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Νήσου Σκοπέλου με θέμα την εκλογή υποψηφίου Δήμαρχου. Η συνέλευση ανακήρυξε ομόφωνα για επικεφαλής του συνδυασμού τον μοναδικό υποψήφιο κ. Σπύρο Λεμονή του Χρήστου.

Σε ανακοίνωσή της σήμερα το πρωί η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος «θα είναι πλαισιωμένος με μια δημοτική ομάδα που θα παντρεύει την φρεσκάδα των νέων με την εμπειρία των παλιών.»

«Είναι υπόθεση όλων των δημοτών να συμβάλουν με την συμμετοχή τους για να πραγματοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό και συνάμα τολμηρό σχέδιο για το μέλλον του τόπου μας.» καταλήγει η ανακοίνωση.

27/3/14

Γ.Σ. της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Σκοπέλου

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 7.00 μ.μ. στο PABLOS

Μέχρι τις 12 το μεσημέρι του  Σαββάτου θα υποβληθούν, στο Συντονιστικό Όργανο της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών, οι υποψηφιότητες για τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Κίνησης.

Στις 7.00 μ.μ. στη Γενική Συνέλευση των μελών της Κίνησης θα γίνει ψηφοφορία και θα επιλεχθεί ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος της Κίνησης.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος Σκιάθου υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό

Κώστας Αγοραστός: «Η συνεργασία με το Νίκο Πλωμαρίτη έφερε έργα
προϋπολογισμού 25,5 εκατ. ευρώ στη Σκιάθο»

«Θέλουμε τους δημιουργικούς και τους χρήσιμους στον τόπο μας
στη "Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών"» 
Ο νυν δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης / Καράμπελας συμφώνησε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» του εκ νέου υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.
Ο κ. Πλωμαρίτης, που είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δημόσιας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού (Α.Δ.Σ.Ε.Ν.), ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση για περίπου 16 χρόνια, εκ των οποίων τα τελευταία 8 ως δήμαρχος (εξελέγη δήμαρχος το 2006 και επανεξελέγη το 2010). Το 1998 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου, το 2003 ορίσθηκε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, ενώ από τον Ιούνιο του 2004 ανέλαβε και τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Δημάρχου.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στον συνδυασμό μας έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση αλλά και στα ζητήματα της Σκιάθου και των νησιών των Βορείων Σποράδων», επισήμανε σε δήλωσή του ο Κώστας Αγοραστός.

Όπως ανέφερε o εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας,

25/3/14

Ο Ηλίας Χαραλαμπάκης ρωτάει...

…περιμένοντας μια απάντηση 
Αν και δεν ήθελα να απαντήσω, με τον τρόπο που απάντησες [ΚΛΙΚ] Ισίδωρε με βάζεις εν τέλη στην διαδικασία να γίνω πιο συγκεκριμένος σε αυτά που έγραψα και ναι δυστυχώς με τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα στους διαφόρους γνωστούς και φίλους οι οποίοι δεν είναι μέσα στην κίνηση και δεν έρχονταν στις γενικές συνελεύσεις και οντάς ελάχιστα πληροφορημένοι  αναγκάζομαι να κάνω αυτήν την ανάρτηση.
Χαρακτηρισμούς μπορούμε να δίνουμε όλοι ο ένας στον άλλο χιλιάδες. Αναφέρομαι στα περί θεϊκού χαρίσματος, ενοχών κ.τ.λ. Άλλωστε είναι το μόνο εύκολο. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε συνήθως είναι να απαντάμε επί της ουσίας.  Πάμε όμως στο δια ταύτα: 

Όταν ανακοίνωσα την παραίτηση μου στον Πάνο και στον Νέστορα δεν παρέσυρα κανέναν. Ο Πάνος ήθελε να παραιτηθεί και ο Νέστορας είχε παραιτηθεί ήδη. Οι λόγοι της δίκης τους άρνησης προς την ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. ήταν οι ίδιοι με τους δικούς μου. Είναι οι λόγοι που περιγράφουμε στο προηγούμενο κείμενο: Μεγάλο χρονικό διάστημα της κίνησης χωρίς άνοιγμα προς τον κόσμο, ταυτόχρονη έλλειψη εμπιστοσύνης από μέρους μας σε αρκετά από τα άτομα που είναι μέλη της κίνησης και μια γενική συνέλευση την περασμένη Κυριακή που το ζήτημα της δημοκρατίας εξέλειπε δια παντός. Αν τα προσθέσεις αυτά τα τρία είναι αρκετά για να αποχωρίσουν κάποιοι άνθρωποι. Θα έλεγα λοιπόν ότι το υποτιμητικό σου σχόλιο προς τους τρεις μας ότι οι δυο είναι παρασυρμένοι και ο ένας παρασύρει, είναι πολύ τραβηγμένο. Το ερώτημα που τίθεται σε εμάς είναι το εξής: πως θα εμπιστευτούμε μια κίνηση  όταν παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα; Και πως θα μπορέσουμε να την αλλάξουμε όταν δεν μας το επιτρέπετε; 

Προς απόδειξη αυτού αναφέρω τα εξής:

Στην τελευταία γενική συνέλευση, ήσουν εκεί όπως ήμουν και εγώ, όπως ήταν και η Λάμπρου. Δεν με άκουσες που ρωτούσα σθεναρά και φωναχτά αν...

22/3/14

Είς εαυτόν

Όταν «πιστεύω» ότι μου έχει δοθεί το «θεϊκό» χάρισμα και το προνόμιο να είμαι ο ξεχωριστός και  μοναδικός εκφραστής της  άμεσης δημοκρατίας υπάρχει θέμα.
Γράφει ο
Ισίδωρος Φαμελιάρης
Η Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών ξεκίνησε ένα δύσκολο εγχείρημα και συνεχίζει να το παλεύει παρά τις δυσκολίες. Η Γενική Συνέλευση παραμένει το ανώτατο εκτελεστικό όργανο και η Συντονιστική Επιτροπή απλώς συντονίζει τις αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης παίρνονται κατά πλειοψηφία. Αρκετά μέλη της Κίνησης αν και έχουν διαφορετικές απόψεις σε κάποια ζητήματα στρατεύονται με την πλειοψηφία, εκτός των συγκεκριμένων τριών παραιτηθέντων. που μάλλον ήθελαν να επιβάλουν την μειοψηφούσα άποψη.

Βέβαια τίθενται μερικά καίρια ερωτήματα προς τους τρείς πολίτες.

Ο κ. Αγόρος από ό,τι γνωρίζω συμμετείχε σε δύο Γενικές Συνελεύσεις και δεν έθεσε τον εαυτό του ως υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Προβιάς συμμετείχε επίσης δύο φορές και έθεσε υποψηφιότητα.
Κατ' αρχήν Κύριοι δεν είστε υποψήφιοι, θέσατε υποψηφιότητα την...

Δήλωση παραίτησης από την Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗ ΗΛΙΑ, 
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΡΟΒΙΑ ΚΑΙ  
ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΑ ΑΓΟΡΟΥ.
Οι λόγοι :

Τα προβλήματα που παρατηρήσαμε και μας ώθησαν να αποχωρήσουμε έχουν σχέση με την δημοκρατικότητα της κίνησης που υποτίθεται ότι είναι και βασικό στοιχείο των αρχών  που υπερασπίζεται η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. 

Επίσης παρατηρήσαμε ένα σημαντικό κενό στις αρμοδιότητες της επιτροπής το οποίο καθορίζει και το πώς λειτουργεί  η εξουσία στην ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ. 

Αναλυτικά :

α) Ποιες είναι οι αρμοδιότητες της επιτροπής και ποια είναι η σχέση της με την γενική συνέλευση; 

β) Η συντονιστική επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να είναι...

Απάντηση του συνδυασμού «Δρόμου Ανατροπής για τη Θεσσαλία» στον Κώστα Αγοραστό

Από την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη διαφαίνεται ο παλαιοκομματικός τρόπος με τον οποίον πολιτεύεται, ο οποίος, σε ό,τι μας αφορά, δε συνάδει με το πολιτικό μας ήθος και την αντίληψη που έχουμε για τον πολιτικό διάλογο.
Σε ό,τι αφορά στον κατάλογο των έργων που μας παρέθεσε και αναφέρθηκε σε “έργα πολυτελείας”, σκόπιμα παρέλειψε να αναφέρει τη συνέχεια της φράσης μας, για «επικοινωνιακά έργα ατάκτως ερριμμένα και χωρίς κανένα σχέδιο», στα οποία αντιτάξαμε τα έργα που εμείς θέλουμε να υλοποιήσουμε, με τη συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Μας λυπεί επίσης η ειδική αναφορά, και μάλιστα δύο φορές, στην Φαρκαδόνα και τον τρόπο που χρησιμοποιεί το συναίσθημα των κατοίκων, μετά από ένα τραγικό γεγονός, προκειμένου να μιλήσει για το έργο.

Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε ότι η Περιφέρεια διαχειρίστηκε έργα ή ότι κατά τη θητεία της παραδόθηκαν κάποια άλλα, τα οποία όμως είχαν εκκινήσει από παρελθοντικές νομαρχιακές αρχές 15 χρόνια πίσω. Τα έργα όμως αυτά δεν έχουν καμία κοινωνική ανταποδοτικότητα, ούτε υπόκεινται σε ιεράρχηση, σχεδιασμό ή στρατηγική που να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Αυτό αποδεικνύεται από τα ακόλουθα δεδομένα:

Πρώτον: Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (Ιανουάριος 2014), η δεύτερη φτωχότερη Περιφέρεια της ελληνικής επικράτειας μετά την Ήπειρο, είναι η Θεσσαλία. Κατά κεφαλήν...

Σε κοινή επίσκεψη στη Φαρκαδόνα καλεί ο Κώστας Αγοραστός την Ηρώ Διώτη

Της προσάπτει ότι «επιχειρεί να καλύψει την άγνοιά της για την Θεσσαλία με μια  επιφανειακή προσέγγιση και απαξίωση των πάντων»

  • «Να έλθει στη Φαρκαδόνα, στο δρόμο – καρμανιόλα όπου χάθηκαν άδικα τόσοι αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά κι όπου σήμερα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος δρόμος δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με στηθαίο ασφαλείας, να επαναλάβει ενώπιον των κατοίκων όσα είπε  στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας «κάνει έργα πολυτελείας και έργα βιτρίνας, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών»

Σε κοινή επίσκεψη στη Φαρκαδόνα Τρικάλων καλεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια περιφερειάρχη του κόμματος κα Ηρώ Διώτη.

«Εκεί στη Φαρκαδόνα, στο δρόμο – καρμανιόλα όπου χάθηκαν άδικα τόσοι αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, εκεί στη Φαρκαδόνα όπου σήμερα υπάρχει ένας υπερσύγχρονος δρόμος δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση με στηθαίο ασφαλείας, εκεί, ενώπιον των κατοίκων της περιοχής και δημοσιογράφων, περιμένουμε την κα Διώτη να έλθει να επαναλάβει όσα είπε την Πέμπτη στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι τάχα η περιφέρεια Θεσσαλίας «κάνει έργα πολυτελείας και έργα βιτρίνας, απλά για να κόβονται κορδέλες από τους αιρετούς», επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο συνδυασμός «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» με επικεφαλής τον κ. Κ. Αγοραστό.

Στην ανακοίνωση τίθενται τα εξής ερωτήματα προς την...

21/3/14

Ομιλία της Ηρώς Διώτη στο Κιλελέρ

Παρουσίαση της περιφερειακής παράταξης


Φίλοι και φίλες, συντρόφισσες και σύντροφοι ξεκινάμε σήμερα επίσημα την προεκλογική μας εκστρατεία από το Κιλελέρ, έναν τόπο που σηματοδοτεί μεγάλους αγώνες για τη Θεσσαλία, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας. Η πρώτη πράξη συνειδητοποίησης των αγροτών, τότε το 1910, ήταν η δημιουργία των δικών τους οργανώσεων. Από αυτό ξεκίνησαν όλα. Εμείς σήμερα αποτίωντας φόρο τιμής σε αυτούς τους ανθρώπους λέμε ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αν ο κόσμος πάρει την τύχη του στα χέρια του. Κι αυτή είναι μια βασική διαφορά της Αριστεράς απ’ όλους τους άλλους. Θέλουμε να πορευτούμε σε ένα δρόμο ανατροπής για μια άλλη Θεσσαλία για μια καλύτερη ζωή για τους και μαζί με τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές. Θέλουμε οι άνθρωποι της Θεσσαλίας να επιβάλλουν αλλαγή πορείας, όχι μόνο με τη στήριξη της Αριστεράς στις κάλπες που θα στηθούν σε τοπικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, αλλά και με την παρουσία τους παντού όπου διακυβεύεται η τύχη του τόπου μας και το μέλλον.

Οι εκλογές αυτές έχουν αυτοδιοικητικό χαρακτήρα αλλά ταυτόχρονα έχουν και βαθιά πολιτικό χαρακτήρα. Βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή για το μέλλον που δεν είναι μόνο για τον τόπο μας αλλά είναι και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Για μας είναι ένας συλλογικός αγώνας στον οποίο δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με βαθιά συναίσθηση του δύσκολου αυτού δρόμου που θέλουμε να είναι δρόμος ανατροπής. Με την...

20/3/14

Χρήστος Βασιλούδης: Σας καλούμε σε συστράτευση στον καλόν αγώνα για το νησί που όλοι οραματιζόμαστε

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Στηριζόμενοι στην πεποίθηση για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση:

με όραμα για το νησί, ρεαλιστική, διεκδικητική και αποτελεσματική
ανεξάρτητη, έξω και πέρα από τα κόμματα αλλά βαθιά πολιτική και βαθιά δημοκρατική
που δεν φοβάται, αλλά επιδιώκει τη ευρύτερη δυνατή συμμετοχή των πολιτών στα κοινά
που ζητά και συνδυάζει τον ενθουσιασμό και την ορμή των νέων με την πείρα και τη γνώση των μεγαλυτέρων
που θέτει ως κέντρο της προσοχής της τον άνθρωπο
που δεν διαιρεί αλλά ενώνει τους πολίτες
που δρα με όλες της τις δυνάμεις ως ασπίδα προστασίας του πολίτη από τη λαίλαπα που έχει ενσκύψει τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας
αταλάντευτα προσανατολισμένη στην αειφόρο και ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού
με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας

Προβάλλοντας την εμπειρία, το ήθος, την ανιδιοτέλεια, την αποδεδειγμένη στην πράξη χρηστή διαχείριση και την ειλικρινή διάθεση να υπηρετήσουμε τον τόπο.

Πιστεύοντας ότι:

μπορούμε άφοβα να σας κοιτούμε στα μάτια
αποτελούμε πραγματικά πρόταση θετικής επιλογής από όλους τους πολίτες του νησιού της  Σκοπέλου

σας καλούμε σε συστράτευση στον καλόν αγώνα για το νησί που όλοι οραματιζόμαστε. 

Σκόπελος, 20 Μαρτίου 2014
Χρήστος Βασιλούδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

18/3/14

Μανώλης Ραμαντάνης: Πάντα είμαστε και θα είμαστε από την "άλλη μεριά" από όποια θέση μας τάξει ο σκοπελίτικος λαός

Συγκέντρωση για τη νεολαία και τα νέα ζευγάρια πραγματοποιήθηκε στο "Ξενία" από την Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου, κατά την οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος Μανώλης Ραμαντάνης, αλλά και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Νίκος Ρόδιος και Γιώργος Αναγνώστου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στο νησί.
Στην ομιλία του ο Μανώλης Ραμαντάνης καλωσορίζοντας τους νέους και τις νέες είπε ότι είναι μεγάλη η χαρά που βρίσκεται ανάμεσα στη γενιά που μας διαδέχεται, στην ελπίδα και το μέλλον του νησιού…

Ποιοι είμαστε

Συνεχίζοντας ο υποψήφιος Δήμαρχος είπε:

«Θα ήθελα να σας κάνω κατανοητό ποιοί είμαστε και τι διαφορετικό φέρνουμε εμείς από τους άλλους… Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς δεν επιδιώξαμε να συνενώσουμε "παράγοντες", "ικανούς", να βρούμε κάποιους με μεγάλο σόι, να βρούμε ανθρώπους του συστήματος… Η δική μας παράταξη και ο συνδυασμός αποτελείται κυρίως από την εκπροσώπηση του λαϊκού αγωνιστικού κινήματος και βασίζεται στον κόσμο της εργασίας και στους νέους…

Πάντα είμαστε και θα είμαστε από την "άλλη μεριά" στις...

Το δύσκολο εγχείρημα θα φτάσει μέχρι το τέλος!

Γράφει η ΔΗ.ΚΙ.ΠΟ Σκοπέλου σε ανακοίνωση της:

Στην κυριακάτικη Γενική ανοιχτή Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών Σκοπέλου έγινε μία ζωντανή και πλούσια σε προτάσεις και απόψεις συζήτηση.

Ακούστηκαν διαφορετικές απόψεις, τέθηκαν γόνιμοι προβληματισμοί και τελικά συνθέσαμε και ψηφίσαμε ένα ρεαλιστικό σχέδιο προγράμματος.

Το πιο σημαντικό και ελπιδοφόρο όμως σημείο της Συνέλευσης ήταν η ομόφωνη απόφαση:

Το δύσκολο εγχείρημα της Δημοκρατικής Κίνησης θα φτάσει μέχρι το τέλος.

15/3/14

Aπέχει από τις εκλογές του Μαΐου 2014 o συνδυασμός «ΣΚΙΑΘΟΣ-ΕΡΓΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»

Αγαπητοί συμπολίτες,
Ο συνδυασμός μας «ΣΚΙΑΘΟΣ-ΕΡΓΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ» μετά από 10 χρόνια εποικοδομητικής και σοβαρής εργασίας αποφάσισε να απέχει από τις εκλογές του Μαΐου 2014.
Στη διάρκεια της δεκαετής θητείας μας, πολλαπλασιάσαμε τα έσοδα του Δήμου Σκιάθου, ελαχιστοποιήσαμε τα χρέη του και διεκδικήσαμε έργα συνολικής αξίας 47 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα περισσότερα έχουν ήδη υλοποιηθεί και κάποια βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Νιώθουμε την ανάγκη, από τα βάθη της καρδιάς μας, να ευχαριστήσουμε τους κατοίκους του νησιού που μας τίμησαν με την επιλογή τους, τα στελέχη μας και όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα μας και βοήθησαν στο να αντεπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας.

Ευχόμαστε στους συνεργάτες μας, που θα διεκδικήσουν ξανά την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, ανεξαρτήτως του συνδυασμού που θα επιλέξουν, να επανεκλεγούν και να συνεχίσουν υπηρετώντας τον τόπο μας με το ίδιο ήθος και ζήλο, που είχε και θα έχει ο συνδυασμός μας μέχρι την 31η  Αυγούστου 2014.

Τέλος ευχόμαστε η νέα παράταξη που θα αναλάβει τη διαχείριση του Δήμου Σκιάθου την 1η Σεπτεμβρίου 2014 να αντεπεξέλθει και να υπηρετήσει τον τόπο μας με σύνεση και σεβασμό.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«ΣΚΙΑΘΟΣ- ΕΡΓΑ- ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»

Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκοπέλου Μανώλη Ραμαντάνη καλεί την νεολαία και τα νέα ζευγάρια του νησιού, την Κυριακή  16 Μάρτη 2014 και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (κτίριο Ξενία) για ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα του νησιού και για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

14/3/14

Ανακοίνωση υποψηφιότητας της Σπυριδούλας Καρβέλη

Με πλήρη επίγνωση και ευθύνη, που απορρέει από τα τριάντα χρόνια υπαλληλικής μου θητείας τόσο στην Κοινότητα Γλώσσας όσο και στον ενιαίο Δήμο Σκοπέλου, σε θέση απλού υπαλλήλου αλλά και επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης, γνωρίζοντας πολύ καλά τα προβλήματα του νησιού μας, αποφάσισα να συμπλεύσω με την δημοτική παράταξη της υποψήφιας Δημάρχου Δήμητρας Ρέκκα και να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για Δημοτική Σύμβουλος.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφασή μου αυτή έπαιξε η βασική αρχή της Δήμητρας, ότι τα προβλήματα του τόπου μας μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσα από ανιδιοτελείς συνεργασίες και ρεαλιστική κατανομή των αρμοδιοτήτων.

Η προσφορά μας στον τόπο αποδεικνύεται με έργα, πράξεις και συνέπεια.

Με εκτίμηση

Σπυριδούλα Καρβέλη

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Η δήλωση υποψηφιότητας του Σταμάτη Περίσση

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

• Έχουμε υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νησί μας για πολλά χρόνια.

• Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση με πολιτικό, αλλά όχι κομματικό προσανατολισμό, ανεξάρτητη και προοδευτική.

• Σε μια Αυτοδιοίκηση που χωράει όλους τους πολίτες του νησιού μας χωρίς καμιά εξαίρεση.

• Σε μια Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτη και αλληλέγγυα στα προβλήματα των συμπατριωτών μας, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους για την πατρίδα μας καιρούς.

• Σε μια Αυτοδιοίκηση διεκδικητική και όχι μόνο διαχειριστική.

• Σε μια Αυτοδιοίκηση συμμετοχική, ιδίως των νέων ανθρώπων και νέων ιδεών παντρεμένων με την πείρα και τις γνώσεις των παλιών.

• Σε μια Αυτοδιοίκηση που θα βάζει στόχους για το νησί μας φιλόδοξους μεν, επιτεύξιμους δε.
Θεωρούμε, χωρίς καμιά διάθεση άγονων αντιπαραθέσεων, ότι έφθασε η στιγμή που πρέπει να θέσουμε πάλι τις δυνάμεις, την εμπειρία, τον ενθουσιασμό και την θέλησή μας στη διάθεση του νησιού και των ανθρώπων του.
Καλούμε όλους, ανεξάρτητα κομματικής τοποθέτησης, σε αυτόν τον αγώνα, όχι μόνο προεκλογικό, αλλά κυρίως μετεκλογικό, για την επιτυχία των στόχων που θα προτάξουμε όλοι μαζί.

Σκόπελος 14 Μαρτίου 2014

Σταμάτης Περίσσης
Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

13/3/14

Γενική  Συνέλευση της Δημοκρατικής Κίνησης Πολιτών

Την Κυριακή στις 16 Μαρτίου στις 7 μ.μ. θα γίνει γενική συνέλευση στο PABLOS με θέματα: 

• Παρουσίαση σχεδίου προγράμματος και προτάσεις πάνω σ' αυτό.

• Συλλογή Υποψηφιοτήτων

11/3/14

Οι ανάγκες και τα προβλήματα του Δήμου Σκοπέλου

Της Δήμητρας Ρέκκα
Υποψήφιας Δημάρχου Σκοπέλου
Πολύ σύντομα, η νέα δημοτική αρχή, που θα αναδειχθεί από τις εκλογές του Μαΐου 2014, θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πληθώρα από τρέχοντα ζητήματα και ανάγκες, καθώς και συγκεκριμένα φλέγοντα προβλήματα, που απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα. Επιγραμματικά αναφέρουμε μερικά:
1. Το ευρύ φάσμα των δραστηριοτήτων που δημιουργείται από την καθημερινότητα του δημότη, αλλά και τις απαιτήσεις ενός τουριστικού δήμου που κατά τη θερινή περίοδο προσδοκά να φιλοξενεί χιλιάδες επισκέπτες.

2. Την οργάνωση, στελέχωση και λειτουργία των εσωτερικών υπηρεσιών του δήμου -μετά τις αλλεπάλληλες συγχωνεύεις των νομικών προσώπων- σε σχέση με τις αυξημένες αρμοδιότητες και την έλλειψη προσωπικού.

3. Την προετοιμασία και συμμετοχή του δήμου για διαρθρωτικά ταμεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 σε τοπικό-περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Τον προγραμματισμό και τους τρόπους απορρόφησης νέων χρηματοδοτήσεων.

4. Τα έργα που «τρέχουν», όπως Master Plan, Υδατοδρόμια, Λιμνοδεξαμενή, κλπ.

5. Την εκτέλεση των ήδη σχεδιασμένων-προγραμματισμένων έργων Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης Νήσου (ΟΣΑΝ) Σκοπέλου, της απερχόμενης δημοτικής αρχής, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ.

6. Τη βιωσιμότητα της ζημιογόνας ΔΕΥΑΣ.

7. Το δικαστήριο που εκκρεμεί από χρόνια και αφορά στον δρόμο Έλιους – Τζιλαλή, απαίτησης αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Παράλληλα, το κενό ανάμεσα στην τοπική αυτοδιοίκηση και την...

Πρότυπα ή ομάδες;

Γράφει ο
Ελευθέριος Ευαγγ. Βιολέττας 
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με το συνδυασμό του Δημήτρη Πρεβεζάνου
Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι ψάχνουν πρότυπα στο παρελθόν. Εκεί αλλά και γύρω μας, υπάρχουν απλά και μόνο παραδείγματα. Τα πρότυπα είναι εδώ στο παρών και είναι ανάμεσα μας! Είμαστε εμείς οι ίδιοι κι αν δεν είμαστε πρέπει να γίνουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας. Μόνο έτσι θα πάρουμε τη δύναμη και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε και μόνο έτσι θα δώσουμε το δικαίωμα και τη γνώση στην επόμενη γενιά, να γίνει με τη σειρά της πρότυπο, στην ώρα ευθύνης της.

Είναι φυσικά αναγκαίο να «κλέβουμε» στοιχεία και δεδομένα από παντού, αλλά είναι επιβεβλημένο να τα προσαρμόζουμε στα δεδομένα του σπιτιού μας, του νησιού μας ώστε να γίνουν με τη σειρά τους «ιδανικά». Η πραγματική δύναμη μιας...

Με την «Νέα Πνοή» ο Γιώργος Λάζος

Φίλες και φίλοι, αγαπητές συμπολίτισσες και συμπολίτες. 

Με αίσθημα ευθύνης αλλά και υποχρέωσης, ανακοινώνω την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, για το δήμο Σκιάθου, με το συνδυασμό "Νέα Πνοή" και στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Μανώλη Πασχάλη.

Μακριά από κάθε λογική προσωπικού συμφέροντος και με πίστη στο πρόγραμμα του συνδυασμού, στόχος της απόφασής μου αυτής είναι η προάσπιση του οράματος της γενιάς μου για το μέλλον του τόπου μας και η διάθεση συμπαράταξης για προσφορά, θέτοντας δυνάμεις, γνώμη και γνώση στη διάθεση των συμπολιτών μου.

Με τιμή
Λάζος Επίφ. Γεώργιος

9/3/14

H Δήμητρα Ρέκκα υποψήφια δήμαρχος Σκοπέλου

Την υποψηφιότητά της στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ανακοίνωσε σήμερα η κα Δήμητρα Ρέκκα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται περί ανεξάρτητης υποψηφιότητας, η οποία δεν είχε προγραμματιστεί, αλλά προέκυψε μετά την πρόσφατη δήλωση του νυν δημάρχου Γιώργου Μιχελή, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος.

H υποψήφια Δήμαρχος Σκοπέλου μας είπε:
«Εύχομαι το σχήμα που θα παρουσιάσω για τις εκλογές, αποτελούμενο από συμπολίτες μας κατοίκους και των τριών κοινοτήτων της Σκοπέλου, να υποστηριχτεί από κάθε ενεργό και προοδευτικό ψηφοφόρο του νησιού, ανεξάρτητα της κομματικής του τοποθέτησης».

8/3/14

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου

Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Σκοπέλου Μανώλη Ραμαντάνη καλεί όλους τους Γλωσσιώτες στο Κοινοτικό κατάστημα της Γλώσσας την Κυριακή 9 Μάρτη 2014 και ώρα 6 μ.μ., για ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα του νησιού και για τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.

7/3/14

Το μίσος, ο ρατσισμός και η βία είναι λύση στα προβλήματα της Θεσσαλίας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΗΡΩΣ ΔΙΩΤΗ,
ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Με αφορμή την αναγγελία παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Εθνικής - Χρυσής Αυγής για τις Περιφερειακές εκλογές της Θεσσαλίας, αύριο Σάββατο 8 Μάρτη στη Λάρισα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους πολίτες πως ο τόπος μας έχει αγωνιστεί πολύ για έναν καλύτερο κόσμο με δημοκρατία, αξιοπρέπεια, δικαιώματα.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αν δεν τις σταματήσουμε, απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα και δε διστάζουν, πότε να χαϊδεύουν τα παιδιά τους και πότε να τα τιμωρούν, ανάλογα με το τί βολεύει. Έτσι κάνουν και με τη Νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή-Εθνική Αυγή. Όταν βόλευε την άφησαν να απλωθεί, όταν δε βόλευε την τιμώρησαν και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν έτσι. 

Εμείς είμαστε κάθετοι, ότι η ακροδεξιά και οι εγκληματικές οργανώσεις που προκύπτουν από τους κόλπους της είναι παιδιά αυτού του συστήματος. Η Χρυσή Αυγή επανειλημμένα το απέδειξε χτυπώντας εργάτες και συνδικαλιστές στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε θεατρικές παραστάσεις, δολοφονώντας μετανάστες αλλά και τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα επειδή τραγουδούσε για έναν καλύτερο κόσμο. Η Εθνική- Χρυσή Αυγή εκπροσωπεί το σύστημα που μας έφερε ως εδώ στην πιο απογυμνωμένη και αποτρόπαιη εκδοχή του. 

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι το μίσος, η βία, οι φόνοι, τα ψέματα. Σας καλούμε να απομονώσουμε όλοι και όλες μαζί, κάθε προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να “ψαρέψει” στην απελπισία των συνανθρώπων μας. Η λύση βρίσκεται στη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα μεροκάματα, τα δικαιώματα, την ελευθερία, την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη.

Ηρώ Διώτη
Υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας 

6/3/14

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σκοπέλου

Νέοι, εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες.

Σας καλούμε σ’αυτές τις εκλογές να στηρίξετε τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψηφοδέλτια που μπορούν να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτηση, που υπάρχει, μετατρέποντας την σε καθημερινή ανυπότακτη δράση διεκδίκησης και αγώνα.

Γυρίστε την πλάτη σας σε όλους αυτούς που προσπαθούν να σας αρπάξουν την ψήφο.

Ούτε αυτοί που αυτοαποκαλούνται “νέοι και άφθαρτοι” και “ακομμάτιστοι” ούτε οι “Μεσσίες” μπορούν να λύσουν τα προβλήματα σας. Αποτελούν δοκιμασμένες συνταγές που έχουν χρεοκοπήσει. Οι λύσεις μέσα από τη διαχείριση μπορεί να φαίνονται “ρεαλιστικές” και “εύλογες”, όμως οδηγούν σε αδιέξοδο και πλέον έχετε την πείρα να τις κρίνετε.

Το κριτήριο που πρέπει να θέσουμε σ’ αυτές τις εκλογές είναι ποια πολιτική δύναμη, ποιο ψηφοδέλτιο αποτελεί εγγύηση για την οργάνωση της πάλης του λαού, υπερασπίζοντας ότι έχει απομείνει από δικαιώματα, αντικρούοντας τα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας το δρόμο για ριζικές αλλαγές.

Η λαϊκή Συσπείρωση, δημιούργημα του...

1/3/14

Για την δήλωση Μιχελή...

Tου Ισίδωρου Φαμελιάρη
Εδώ και ένα μήνα ασχολούμαι συνειδητά με την Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα την ανάγκη να συζητήσω με τον Γιώργο, για αυτό το δύσκολο εγχείρημα που με ενδιέφερε και συνεχίζει να με ενδιαφέρει.

Ο λόγος δεν ήταν η ενημέρωση του Γιώργου ή η αποκάλυψη των διαθέσεων μου.

Ήταν η ανάγκη να επικοινωνήσω με έναν ευγενή και πολιτισμένο φίλο, που σέβομαι και με ενδιαφέρει, παρά τις διαφορές μας, η γνώμη του.
Αυτό σήμαινε ότι δεν θα υποστήριζα την υποψηφιότητα του. Αυτή όμως την στιγμή της δημόσιας δήλωσής του, εάν και την περίμενα, νιώθω  περίεργα και  αμήχανα.