26/1/15

Οι έξι νέοι (5+1) βουλευτές της Μαγνησίας

Μετά από ένα ολονύκτιο θρίλερ που οι βουλευτές στη Μαγνησία μπαινόβγαιναν, ανάλογα με τις κατανομές και κάποια στιγμή είδαμε ΣΥΡΙΖΑ 2, ΝΔ 1, ΧΑ 1, ΚΚΕ 1 και ΑΝΕΛ 1, σήμερα στις 10 π.μ. η κατανομή εδρών στη Μαγνησία είναι 5 ΣΥΡΙΖΑ και 1 ΝΔ με σημεία που μπορούν να ξεχωρίσουν την επανεκλογή του Αλέξη Μεϊκόπουλου με πάνω από 20.000 σταυρούς και από πλευράς ΝΔ την απώλεια της έδρας από την Ζέττα Μακρή, την οποία καταλαμβάνει ο Χρ. Μπουκώρος.

4301 σταυρούς συγκέντρωσε ο Σκοπελίτης υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λεμονής.

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΤΕΛΙΚΑ)

ΣΚΟΠΕΛΟΥ (ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ) (9/9) ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΣΚΟΠΕΛΟΥ (5/5) ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ (1/1) ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΓΛΩΣΣΑ (3/3) ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΣΚΙΑΘΟΣ (8/8) ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ (3/3) ΚΛΙΚ ΕΔΩ

23/1/15

Αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών 25ης Ιανουαρίου 2015 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι ο ιστότοπος της για την μετάδοση των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου  2015 είναι http://ekloges.thessaly.gov.gr/ και έχει υλοποιηθεί με την επιμέλεια της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τα αποτελέσματα θα είναι αυτόματα διαθέσιμα (απ’ την ίδια διεύθυνση) και σε κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablets κλπ.), ενώ ανοικτή θα παραμείνει και η αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας καθ’ όλη τη διάρκεια της μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Η μετάδοση των αποτελεσμάτων είναι άμεση (online) για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες (Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας), καθώς το σύστημα είναι σχεδιασμένο να εμφανίζει τα αποτελέσματα, άμεσα, με την ηλεκτρονική καταχώρησή τους στο σύστημα, από το αντίστοιχο συνεργείο.

Το ΚΚΕ για τη νεολαία και τα νέα ζευγάρια

Ομιλία του υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΚΚΕ
Γιώργου Αναγνώστου

Για τα προβλήματα της νέας Γενιάς και των νέων ζευγαριών μίλησε χθες σε συγκέντρωση στο Bardon, ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου, καλώντας τους νέους και τις νέες να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, ώστε να είναι δυνατό την επόμενη μέρα των εκλογών.

Στις σημερινές συνθήκες, είπε ο Γιώργος Αναγνώστου, «οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να συνδυάσουν τη δράση για τα άμεσα, καθημερινά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να παλέψουν γύρω από μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Για το ΚΚΕ, αυτή η πρόταση είναι η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.»

Επισήμανε μάλιστα πως, εξ αιτίας της κατάστασης που έχουμε περιέλθει, πολλοί άνθρωποι αποφασίζουν στα 40-45 χρόνια τους να κάνουν οικογένεια και παιδί, ενώ απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, νέους, νέες που δεν έχουν κάνει ακόμα οικογένεια ή ετοιμάζονται να κάνουν, υπογράμμισε την ανάγκη: «να συνειδητοποιήσουν ότι...

22/1/15

Ο Σκοπελίτης υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λεμονής σε Έλιος και Γλώσσα

Σπύρος Λεμονής
Ιατρός Καρδιολόγος
Υποψήφιος βουλευτής
Ν. Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ
Περιοδεία στο Έλιος και τη Γλώσσα θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015 μέλη της Τοπικής Οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Σκοπέλου με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Μαγνησίας Σπύρο Λεμονή.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο Έλιος στις 12 το μεσημέρι και στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία της Γλώσσας.

Η αναγκαία επέκταση της Δημοκρατίας στην Κοινωνία και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Του Σπύρου Λεμονή
υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ

Η έκταση της ανθρωπιστικής κρίσης, η διάλυση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στη χώρα μας, η αποδόμηση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η εφιαλτική γιγάντωση της ανεργίας, η ασφυξία και τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η οικονομική ύφεση, η απίστευτης έντασης φορολογική επίθεση εναντίον της μεσαίας τάξης και η φτωχοποίηση  του λαού είναι φυσιολογικό να κυριαρχούν στην δημόσια συζήτηση και στην πολιτική αντιπαράθεση.

Παράλληλα με την εφιαλτική πραγματικότητα που όλοι  βιώνουμε σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, ένα ακόμα μεγάλο θύμα των μνημονιακών πολιτικών είναι η Δημοκρατία.

Η υποβάθμιση της Βουλής μέσα από την βιομηχανία έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων, η ψήφιση μνημονίων και μεσοπρόθεσμων σε ένα άρθρο, η βίαιη καταστολή λαϊκών αγώνων και εργατικών κινητοποιήσεων είναι μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές εκφάνσεις του κυβερνητικού αυταρχισμού. Στην απίθανη περίπτωση που θα αναδεικνυόταν από τις εκλογές μια μνημονιακή κυβέρνηση, στο στόχαστρο θα βρίσκονταν το δικαίωμα της απεργίας και η γενικότερη επίθεση στον συνδικαλισμό. Τα σχετικά νομοσχέδια είναι ήδη έτοιμα.

Όλα τα παραπάνω  απέκτησαν μια επικοινωνιακά απεχθή μορφή, επειδή προπαγανδίστηκαν σαν αναγκαία από το ακροδεξιό επιτελείο που χαράζει την πολιτική της ΝΔ.  Στην πραγματικότητα όμως αποτέλεσαν επιλογές όλων των...

19/1/15

Το ΚΚΕ στο Έλιος και τη Γλώσσα

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΓΙΩΡΓΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Στο Έλιος και τη Γλώσσα  θα βρίσκεται την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου κλιμάκιο στελεχών και μελών του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Αναγνώστου.

Συγκεκριμένα, στις 5.30 μ.μ. θα περιοδεύσουν στο Νέο Κλήμα και στις 6.30 μ.μ. ο Σκοπελίτης υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ θα μιλήσει σε φίλους και οπαδούς στο Δημοτικό Κατάστημα της Γλώσσας. 

Ομιλία - συζήτηση του ΚΚΕ στη Σκόπελο

Συγκέντρωση - συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο "BARDON" την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 μ.μ., κατά την οποία ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου θα μιλήσει και θα συζητήσει με νέους και νέες της Σκοπέλου και νέα ζευγάρια με θέμα:
«Στις 25 Γενάρη οι νέοι έχουν επιλογή: Ισχυρό ΚΚΕ
Στις 25 Γενάρη οι νέοι και οι νέες, με τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα, έχουν επιλογή: Να στηρίξουν το ΚΚΕ. Το μόνο Κόμμα που παλεύει για τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, που είναι δύναμη ελπίδας κι ανατροπής. Να μη συμβιβαστούν με τα λίγα, με τα ψίχουλα. Υπάρχει λύση και μέλλον.

ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό στους αγώνες και στην κάλπη.

18/1/15

Βόρειες Σποράδες / Περιοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Περιοδεία στη Σκιάθο και την Σκόπελο πραγματοποιούν το Σαββατοκύριακο 17-18 Ιανουαρίου 2015 κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και οι υποψήφιοι βουλευτές Δημήτρης Παπαϊωάννου και Σπύρος Λεμονής. Στη Σκιάθο προγραμματίζεται εκδήλωση σήμερα Σάββατο στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου και την Κυριακή στις 10 π.μ. στη Σκόπελο, στο "Ξενία", όπου οι υποψήφιοι βουλευτές θα αναπτύξουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την ανάπτυξη των νησιών μας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
Σπύρος Λεμονής
Ιατρός Καρδιολόγος
Υποψήφιος βουλευτής
Ν. Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ
Οι Βόρειες Σποράδες έχουν ανάγκη ένα συνολικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα αντιστοιχίζεται σε προτεραιότητες για κάθε νησί και θα αξιοποιεί τις συνέργιες που ενυπάρχουν στη γειτνίαση των νησιών. Ένα σοβαρό σχέδιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει το σύνολο των αναγκών και να αξιοποιεί όλο το δυναμικό των νησιών, εξειδικεύοντας ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού και του νησιωτικού συμπλέγματος στο οποίο εντάσσεται ώστε να επιτευχθεί ανάπτυξη με ταυτόχρονη διατήρηση (και ανάδειξη) του χαρακτήρα και της ταυτότητάς τους. 

Η αναπτυξιακή πολιτική που ασκήθηκε στη χώρα αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των επιμέρους περιοχών, ιδιαίτερα εκείνων που χαρακτηρίζονται «μειονεκτικές» λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση (νησιά, ορεινές περιοχές). Αγνοήθηκε επίσης και έμεινε ανεκμετάλλευτη η δυνατότητα αξιοποίησης της νησιωτικότητας ως χαρακτηριστικό αναγνωρισμένο στο θεσμικό πλαίσιο. 

Το σχέδιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι ένα συνολικό σχέδιο που έχει σκοπό να απαντήσει στις κοινωνικές ανάγκες και να θέσει ισχυρά θεμέλια ανάπτυξης με βάση το ανθρώπινο δυναμικό των νησιών και την περιφρούρηση του περιβάλλοντος που αποτελεί μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημά τους.

Οι βασικοί στόχοι του σχεδίου είναι:

Διευκρινιστική δήλωση του Σπύρου Λεμονή

Υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας
του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λεμονής έκανε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» την ακόλουθη διευκρινιστική δήλωση:
Σπύρος Λεμονής
Ιατρός Καρδιολόγος
Υποψήφιος βουλευτής
Ν. Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η επιλογή μου να είμαι υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική απόφαση καθαρά προσωπική και δεν ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με την Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών, η οποία υπάρχει, θα συνεχίσει να υπάρχει και θα κάνει μια παραπέρα προσπάθεια για να λειτουργήσει ακόμα καλύτερα και να υλοποιήσει μέσα στην πενταετία ό τι υποσχέθηκε.

Άλλο η προσωπική μου τοποθέτηση απέναντι στην πολιτική των μνημονίων, που έφερε την Ελλάδα μέχρι εδώ και άλλο η Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών. Τα μέλη της δημοτικής μας παράταξης, τα οποία μου έκαναν την τιμή να είναι μαζί μου στο ψηφοδέλτιο είναι αποδεσμευμένα και μπορούν να κάνουν τη δική τους πολιτική επιλογή και να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Θέλω να υπογραμμίσω ότι δεν αλλάζει τίποτα, ούτε στις σχέσεις, ούτε στο πρόγραμμά μας, η Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών θα συνεχίσει να εργάζεται για τη Σκόπελο, όπως έχουμε συμφωνήσει και δρομολογήσει και δεν ταυτίζεται ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με την προσωπική μου πολιτική επιλογή.»

16/1/15

Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στον Βόλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται την Κυριακή 18 Ιανουαρίου στον Βόλο και θα μιλήσει στις 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Παπαστράτος)

Αρχές, Θέσεις και Άξονες για την Υγεία

Σπύρος Λεμονής
Ιατρός Καρδιολόγος
Υποψήφιος βουλευτής
Ν. Μαγνησίας
ΣΥΡΙΖΑ
• Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.

• Βασική αρχή που καθορίζει τη στρατηγική μας στόχευση είναι αυτή της καθολικής, ισότιμης, έγκαιρης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των κατοίκων της χώρας στις υπηρεσίες υγείας.

• Στρατηγική μας στόχευση ο αναπροσανατολισμός του υγειονομικού συστήματος προς την ΠΦΥ που εδράζεται στην ολιστική προσέγγιση για την υγεία και στη θεώρηση της νόσου ως πολυπαραγοντικού προβλήματος.

• Προάσπιση της υγείας δε σημαίνει μόνο διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας. Η παράμετρος της υγείας οφείλει να διαπερνά κάθε πολιτική που αφορά σε τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

• Είναι βασική μας αρχή η καθολικότητα στην παροχή υπηρεσιών. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει την τριμερή χρηματοδότηση του υγειονομικού συστήματος και...

Καλό βόλι "σύντροφοι"

«Προσεγγίσαμε πρόσωπα που είχαν αξιοπιστία. Που με παρρησία και θάρρος έγκαιρα διατύπωσαν τη γνώμη τους, διαχώρισαν τη θέση τους από τις μνημονιακές πολιτικές και με όλους αυτούς συμπορευόμαστε και νομίζω ότι έχουμε γίνει ένα».
Το παραπάνω δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του πριν από μερικές μέρες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, με αφορμή όσους έχουν συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Ας δούμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένα ποιοι είναι οι αξιόπιστοι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν γίνει ένα με το κόμμα που υποτίθεται ότι πρεσβεύει «ριζοσπαστικά» πράγματα.

- Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

- Οδυσσέας Βουδούρης: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μετά πήγε στη ΔΗΜΑΡ και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

- Θεόδωρος Παραστατίδης: Ψήφισε το πρώτο μνημόνιο ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο, αλλά ξαναγύρισε στο ΠΑΣΟΚ και επανεκλέχθηκε βουλευτής. Έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

- Θεοδώρα Τζάκρη: Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Ψήφισε: μνημόνιο ένα, μνημόνιο δύο, μνημόνιο τρία. Όλα τα μνημόνια δηλαδή.

- Ηλίας Λιβάνης. Γιος του Αντώνη Λιβάνη, γνωστού και μη εξαιρετέου συμβούλου του Ανδρέα Παπανδρέου και εκδότη.

- Νίκος Τόσκας. Ηταν βασικός συντάκτης του...

Συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Σκιάθο και Σκόπελο

Σάββατο 17 Ιανουαρίου (Σκιάθος)
Κυριακή 18 Ιανουαρίου (Σκόπελος)

Προεκλογικές εκδηλώσεις στις οποίες θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τους πολίτες, υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθούν στη Σκιάθο το Σάββατο 17 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Σκιάθου και στη Σκόπελο την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, στις 10 π.μ., στην αίθουσα του “Ξενία”.

Η Σκιάθος ήταν ο επόμενος σταθμός των υποψηφίων βουλευτών Μαγνησίας του ΚΚΕ

Μετά την Σκόπελο (κλικ), η Σκιάθος ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδείας των υποψηφίων βουλευτών Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργου Αναγνώστου και Κώστα Στεργίου, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και κάλεσαν τους Σκιαθίτες να στείλουν στη Βουλή ισχυρό ΚΚΕ, για τους αγώνες της επόμενης μέρας και να συμβάλουν με την ψήφο τους στην εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στη Μαγνησία, η έλλειψη του οποίο το προηγούμενο διάστημα ήταν ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη Μαγνησία.

«Ο λαός δεν μπορεί να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβερνητική εναλλαγή, ενώ υπάρχει πείρα όλα τα προηγούμενα χρόνια πως κάθε κυβέρνηση, με το ένα ή το άλλο πρόγραμμα, εφάρμοζε την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Έχει αποδειχτεί ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ ως...

15/1/15

Μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Σκόπελο

• Όποια πέτρα και να σηκώσεις, αυτό το 4.5% θα βρεις από κάτω!
• Εμείς σε "Νέα Βάρκιζα" δεν πάμε…
Σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε χθες στον κινηματογράφο "Ορφέας", μίλησαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου και Κώστας Στεργίου. Μετά την παρουσίαση τους από την Κέρη Ραμαντάνη, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Αναγνώστου, ο οποίος αναθέρθηκε στους αγώνες του Κόμματος σε τοπικό επίπεδο, σε κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, στις κινητοποιήσεις που έγιναν με μπροστάρη το ΚΚΕ για την Εφορία, το ΙΚΑ, το Κέντρο Υγείας, για την προστασία των λαϊκών νοικοκυριών από διακοπές ρεύματος και νέρου και τόσα άλλα, ενώ αναφερόμενος στους αγώνες του ΚΚΕ σε πανελλαδικό επίπεδο για το δικαίωμα στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση είπε χαρακτηριστικά ότι «όποια πέτρα και να σηκώσεις, αυτό το 4.5% θα βρεις από κάτω!».

Ο Γιώργος Αναγνώστου μίλησε και για την μετεκλογική συνεργασία του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και...

14/1/15

Η τελευταία στροφή μιας μηχανής πριν σβήσει…

Άρθρο του 
Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου
υποψήφιου βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ
Όσο περισσότερο πλησιάζουμε προς το τέλος του παλιού στις 25 Γενάρη, τόσο πιο έντονα αντιδρά το σάπιο σώμα του, σε μια ύστατη προσπάθεια επιστράτευσης των δυνάμεων που του απέμειναν, προκειμένου να παρατείνει λίγο ακόμη τη ζωή του. Μοιάζει με την τελευταία αναλαμπή του ετοιμοθάνατου ή την τελευταία στροφή μιας μηχανής πριν σβήσει. 

Καθώς το ευρωπαϊκό κλίμα αλλάζει, με ολοένα και περισσότερους διεθνείς αναλυτές να αρχίζουν να επικοινωνούν γνώμες υπέρ της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ περί ανάγκης επαναδιαπραγμάτευσης του μη βιώσιμου χρέους, το κεντρικό δίλημμα που επιλέγει να χρησιμοποιήσει για την προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Σαμαράς «σταθερότητα με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή περιπέτεια με τον ΣΥΡΙΖΑ» χάνει όλο και πιο γρήγορα έδαφος. 
Καθώς υποχωρεί ο φόβος, ξεθολώνουν τα μυαλά, ξεπαγώνουν τα κοινωνικά αντανακλαστικά, η κοινωνία ξυπνά, κάτι αρχίζει να κινείται. 

Είναι το ρεύμα της ελπίδας που φυσά πάνω από την χώρα. 

Είναι η προοπτική που έρχεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. 

Είναι η συστράτευση του ελληνικού λαού ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφορές στην μάχη για την επανάκτηση της αξιοπρέπειάς του. 

Είναι η εκδίκηση του χαμόγελου που αρχίζει να...

13/1/15

Λεμονής Σπύρος / Υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ιατρός καρδιολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Επιμελητής Α' της Πολυκλινικής Αθηνών, παράρτημα του Γενικού Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και διευθυντής σε ιδιωτικές κλινικές.

Μέλος του ΚΚΕ από το 1975 ως το 1992.

Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου το 2014 και νυν Δημοτικός Σύμβουλος.

Είναι παντρεμένος και έχει ένα παιδί.

Προεκλογικές ομιλίες του ΚΚΕ σε Σκόπελο και Σκιάθο

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
Γιώργος Αναγνώστου
υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας
με το ΚΚΕ
Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου και Κώστας Στεργίου, στον κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ”.

Σκιάθος

Το ίδιο κάλεσμα απευθύνει και η ΚΟΒ Σκιάθου του ΚΚΕ για την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ.,  όπου οι υποψήφιοι βουλευτές Μαγνησίας θα μιλήσουν στο Καφέ "ΜΥΘΟΣ" (Παλιό Λιμάνι Σκιάθου)

12/1/15

Δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στη Σκόπελο

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
Γιώργος Αναγνώστου
υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας
με το ΚΚΕ
Δύο προεκλογικές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσει η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ αυτή την εβδομάδαι. Σήμερα Δευτέρα  12 Ιανουαρίου, στις 7.00 μ.μ. θα γίνει συνάντηση μελών και φίλων του ΚΚΕ στο "Ξενία".

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου και Κώστας Στεργίου, στον κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ”.

Προκήρυξη της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ

Στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής συνεργασίας, στην εκλογική περιφέρεια Μαγνησίας, είναι οι:

ΑΒΤΖΗΑΣΛΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Φανουρίου
ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Γερασίμου

Στηρίξτε τις δυνάμεις της αντίστασης!

Η ελπίδα στους αγώνες
ενάντια στην ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ
και την ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ

Η αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών για τις 25 Γενάρη είναι το αποτέλεσμα της από καιρού διαφαινόμενης δυσκολίας του ντόπιου πολιτικού συστήματος να προωθήσει τα νέα, ακόμη πιο βάρβαρα, αντιλαϊκά μέτρα που απαιτούν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Έχοντας στείλει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και στην απόλυτη εκμετάλλευση, καθώς και χιλιάδες λαϊκές οικογένειες στην εξαθλίωση, το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό καλείται από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές να εντείνει ακόμη περισσότερο αυτήν τη βάρβαρη πολιτική και συγχρόνως να ευθυγραμμιστεί με τους αντικρουόμενους στόχους των ιμπεριαλιστών στον άγριο, ανταγωνισμό τους για ένα νέο μοίρασμα των αγορών. Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, αλλά και στην Ουκρανία, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους πολιτικούς εκπροσώπους της ντόπιας άρχουσας τάξης, τους δημιουργούν κι άλλα αδιέξοδα, που έρχονται να προστεθούν στην αδυναμία τους να συγκροτήσουν μια πειστική, εναλλακτική πρόταση διαχείρισης και ελέγχου των λαϊκών αντιστάσεων.

ΟΧΙ στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, τα ΨΕΥΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και τους ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!


Το προεκλογικό σκηνικό των ωμών εκβιασμών προς...

11/1/15

Ο Αλοννησιώτης Κυριάκος Ευσταθίου υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

Μετά τους δύο υποψήφιους από την Σκόπελο με το ΚΚΕ (κλικ) και τον ΣΥΡΙΖΑ (κλικ) και ο Αλοννησιώτης Κυριάκος Ευσταθίου θα είναι υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας στο ψηφοδέλτιο των "Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Καλή επιτυχία.

10/1/15

Τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου οι δύο υποψηφιότητες στις βουλευτικές εκλογές

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης
με τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ
Σπύρο Λεμονή
«Είναι μεγάλη τιμή για το δημοτικό μας συμβούλιο, το ότι δύο σύμβουλοι είναι υποψήφιοι στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Εύχομαι και στους δύο καλή επιτυχία», δήλωσε στην εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες του Σπύρου Λεμονή (κλικ), που είναι στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιώργου Αναγνώστου (κλικ), που είναι στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του ΚΚΕ.

9/1/15

Κάλεσμα της ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
Γιώργος Αναγνώστου
υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας
με το ΚΚΕ
Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ απευθύνει πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπου θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Αναγνώστου και Κώστας Στεργίουτην Τετάρτη 14 Γενάρη 2015, στις 7 μ.μ., στον κινηματογράφο “ΟΡΦΕΑΣ”

Την επόμενη ημέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση,

Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!

ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ του ΚΚΕ

Κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Την επόμενη ημέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ! Δυνατή Λαϊκή Αντιπολίτευση, Συμμαχία και πάλη για την ανατροπή!
Εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών,

Σας καλούμε στις βουλευτικές εκλογές να στηρίξετε και να δυναμώσετε αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Σκεφτείτε ότι την επόμενη μέρα, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ και θα συνεχίζουν να ματώνουν το λαό η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας», παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ζητάει το κεφάλαιο, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό στην παγκόσμια καπιταλιστική αγορά.

Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων, που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και τους οποίους δε πρόκειται να καταργήσουν.

Θα είναι εδώ το δυσβάσταχτο χρέος, το οποίο αναγνωρίζουν οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, καλώντας το λαό να το πληρώσει, που δεν το δημιούργησε και δεν το χρωστάει.

Θα είναι εδώ οι αντιθέσεις και οι καβγάδες μέσα στην Ευρωζώνη για...

Ομιλία του Γιώργου Σούρλα για τη σημασία των εκλογών

Ο Γ. Σούρλας, θα μιλήσει την Κυριακή 11 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο Volos Palace, για την σημασία των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

8/1/15

Ο Σκοπελίτης Γιώργος Αναγνώστου υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας

Αναγνώστου Γεώργιος
υποψήφιος
βουλευτής Μαγνησίας
«Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός, στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων» υπογράμμισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, παρουσιάζοντας, σε σχετική εκδήλωση που έγινε σήμερα στο "Τιτάνια" τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα (κλικ).

Για τον νομό Μαγνησίας υποψήφιοι είναι:

Αγγελής Νίκος
αγροτοσυνδικαλιστής

Αναγνώστου Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος Σκοπέλου
αυτοαπασχολούμενος

Λούμα Ρένα
αυτοαπασχολούμενη

Μεταξάς Βασίλης
μέλος Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Ρούση – Κώτη Αγόρη,
εκπαιδευτικός
μέλος ΔΣ της ΟΓΕ, Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Μαγνησίας

Σταροπούλου Όλγα
αυτοαπασχολούμενη, μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ Μαγνησίας

Στεργίου Κωνσταντίνος
μεταλλεργάτης, Πρόεδρος Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», 
μέλος Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Βόλου

Τσαλούχας Θόδωρος
συνταξιούχος, Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου

Η δυσανεξία της απερχόμενης κυβέρνησης στο Νέο… σύντομα θα λάβει τέλος

Δήλωση Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 
υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, 
για την στέρηση ψήφου στους 18άρηδες
© Eurokinissi / Τατιάνα Μπόλαρη
Ο αποκλεισμός των 18άχρονων από τις κρισιμότερες για το μέλλον της χώρας και της Ευρώπης εκλογές, τη στιγμή μάλιστα που ο υπουργός Εσωτερικών ήταν ενήμερος από το φθινόπωρο του 2014 για το πρόβλημα που θα δημιουργούνταν από τη μη εγγραφή τους στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων και δεν έκανε καμιά ενέργεια για την αντιμετώπισή του, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τη σχέση της απερχόμενης κυβέρνησης με τον αυταρχισμό.

Το πιο δύσκολο και απαιτητικό κομμάτι του εκλογικού σώματος, οι 18άχρονοι που στην πιο τρυφερή τους ηλικία βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα δεινά της κρίσης και μεγάλωσαν τα τελευταία χρόνια με τον φόβο του δυσοίωνου μέλλοντος και την στέρηση των ονείρων τους, 100.000 ψηφοφόροι μένουν εκτός εκλογικής διαδικασίας, εκτός συμμετοχής στην απόφαση για το μέλλον αυτής της χώρας, για το δικό τους μέλλον.

Το κυβερνητικό πρόσχημα περί έλλειψης χρόνου δεν μπορεί να έχει καμία θέση στη παρούσα ιστορική εκλογική συγκυρία που θα κρίνει μοιραία το αύριο.

Υπάρχει τρόπος να διασφαλιστεί η άσκηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου εκλογικού δικαιώματος των πιο νέων πολιτών της χώρας, που η απερχόμενη κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να εξετάσει, εάν ενδιαφέρεται για την διαμόρφωση ενός πραγματικού εκλογικού αποτελέσματος.

Η δυσανεξία της απερχόμενης κυβέρνησης στο Νέο… σύντομα όμως θα λάβει τέλος. 

Σκόπελος / Κοινή σύσκεψη με εκπροσώπους των κομμάτων

Πρόσκληση στους εκπροσώπους όλων των κομμάτων, για τον καθορισμό του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, απευθύνει ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Η κοινή σύσκεψη θα γίνει την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, στις 12.30 μ.μ., με  σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών για την προεκλογική προβολή των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Ο Σκοπελίτης γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Λεμονής στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Αναμένεται η τυπική έγκριση της Κ.Ε.

Ο Σκοπελίτης γιατρός και
δημοτικός σύμβουλος
Σπύρος Λεμονής
 στο ψηφοδέλτιο Μαγνησίας
του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015 η  Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας προκειμένου να συζητήσει την πρόταση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής για το ψηφοδέλτιο του νομού Μαγνησίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή προτάθηκε για την 8η θέση ο Σπύρος Λεμονής ενώ υπήρχε και μία πρόταση για υποψηφιότητα του Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή συμπλήρωσε την 8η θέση με τον Σπύρο Λεμονή.

Κατά συνέπεια, προτείνεται προς την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει και τον τελικό λόγο, να...