6/10/10

Ποιότητα και δουλειά


Δάφνη Χλιβερού Jaeggi
υπ. Δημοτική Σύμβουλος
με το συνδυασμό
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
του Χρ. Βασιλούδη
Ονομάζομαι Δάφνη Χλιβερού Jaeggi, είμαι Ολλανδέζα και μένω μόνιμα στη Σκόπελο από το 1996. Είμαι παντρεμένη με το Γιάννη Χλιβερό και έχω 2 παιδιά.
Όταν με ρώτησε ο Χρήστος Βασιλούδης αν θα ήθελα μα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό του, κατάλαβα ότι οι σκέψεις που είχα πολύ καιρό για το νησί και τον τουρισμό, μπορούν να έχουν συνέχεια και αποτέλεσμα.
Έχω δουλέψει 10 χρόνια σαν ξεναγός στη Σκόπελο και τώρα δουλεύω σε μεσιτικό γραφείο αλλά ασχολούμαι ακόμα με τον τουρισμό γιατί ξεναγώ κάθε εβδομάδα ξένους επισκέπτες στη χώρα και συνοδεύω συχνά ξένους δημοσιογράφους που επισκέπτονται τη Σκόπελο, με σκοπό την προβολή της στις χώρες τους. 
Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός έχει αυξηθεί...
πολύ στο νησί μας μέσα στα τελευταία 10 – 15 χρόνια. Ο κόσμος ξέρει τη Σκόπελο, έρχεται κοντά μας αλλά θέλει να μας επισκεφτεί ξανά; Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στην εξαιρετική φυσική ομορφιά του νησιού μας: θέλει δουλειά, συνεχή, με όρεξη, από όλους μας. Για να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες μας και για να διατηρούμε και να συντηρούμε σε άριστη κατάσταση το πολύτιμο φυσικό περιβάλλον. Πρέπει να σεβόμαστε τους επισκέπτες μας πιο πολύ, να τους φροντίζουμε καλύτερα κατά τη διαμονή τους, να τους οδηγούμε με σωστές πληροφορίες στα μοναδικά αξιοθέατα, έτσι ώστε το ταξίδι στη Σκόπελο να τους μένει αξέχαστο. 
Για τους σκοπούς αυτούς προτείνω: 
1. Ένα Κέντρο Πληροφοριών για τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που θα δίνει σωστές πληροφορίες και ακριβείς οδηγίες, για κάθε τι που μπορεί να τους ενδιαφέρει (καταλύματα, εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, παραλίες περισσότερο ή λιγότερο πολυσύχναστες, δρομολόγια λεωφορείων, ταξί, ωράρια μουσείων, μονοπάτια, αρχαιολογικούς χώρους, εξυπηρέτηση σκαφών κλπ). 
2. Ένα γραφείο δημοσίων σχέσεων της Σκοπέλου με σκοπό την καλύτερη επικοινωνία και την οργάνωση επαγγελματικών ξεναγήσεων για δημοσιογράφους και φωτογράφους που θέλουν να προβάλουν το νησί μας.
3. Να δημιουργήσουμε καινούργιες μορφές διακοπών ώστε να μεγαλώσουμε τη διάρκεια της σεζόν. 
4. Να απευθυνθούμε σε καινούργιες ομάδες επισκεπτών ώστε να αξιοποιήσουμε όλους τους τύπους καταλυμάτων, μικρά και μεγάλα. 
Για όλα αυτά, και για οποιαδήποτε άλλη ιδέα ή πρόταση σ’ αυτό το πνεύμα, είμαι έτοιμη και πρόθυμη για πολλή και σοβαρή δουλειά.
Ελάτε να ανασκουμπωθούμε και να συνεχίσουμε μαζί.

Δάφνη Χλιβερού Jaeggi 
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
με το συνδυασμό
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
του Χρήστου Βασιλούδη