31/1/14

Κώστας Πουλάκης: Τριπλή ανατροπή το 2014

«...είμαστε σίγουροι ότι το 2014 θα σημάνει μία τριπλή ανατροπή: στη Θεσσαλία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.» Με αυτή τη φράση τελειώνει η επιστολή του επικεφαλής της παράταξης «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ» Κων. Πουλάκη, την οποία έστειλε στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με την παράκληση να διαβαστεί στην σημερινή παρουσίαση του απολογισμού του 2013.
Στην επιστολή του ο Κ. Πουλάκης γράφει:
«κ. Πρόεδρε,
Ανυπέρβλητο κώλυμα με εμποδίζει να παραστώ στην αποψινή απολογιστική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που είναι και η τελευταία, με αυτό το θέμα, πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Θα σας παρακαλούσα, λοιπόν, μαζί με τις ευχαριστίες μου προς όλους τους συναδέλφους στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για τη συνεργασία την οποία – με όλες μας τις πολιτικές διαφωνίες – είχαμε, σε αυτή την πρώτη απόπειρα εφαρμογής της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, να μεταφέρετε στη συνεδρίαση και τις εξής, εξαιρετικά σύντομες σκέψεις.
Πρώτον, κληθήκαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο – πρωτίστως βέβαια ο Περιφερειάρχης και η παράταξη της πλειοψηφίας – να απαντήσουμε στις ασφυκτικά πιεστικές κοινωνικές ανάγκες που δημιούργησε η πολιτική των μνημονίων και οι συνέπειές της, η εφιαλτική ανεργία, η ύφεση, η φτώχεια, να λειτουργήσουμε μέσα σε ένα...

26/1/14

Ημερίδα για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020

AΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ημερίδα για την νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, πραγματοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με στόχο την ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών για το νέο ΕΣΠΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9.30 π.μ. στο ξενοδοχείο DIVANI PALACE στη Λάρισα.

Η εκδήλωση έχει σκοπό να ενημερώσει τους φορείς της Θεσσαλίας και τους πολίτες για το Εταιρικό Σύμφωνο για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2014-2020 της χώρας, την πορεία σχεδιασμού του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 και τη στρατηγική έξυπνης εξειδίκευσης-RIS3 στη Θεσσαλία, στο πλαίσιο διαβούλευσης και συνεργασίας για την προετοιμασία και έναρξη του νέου προγράμματος.

25/1/14

Συνάντηση Ζλατούδη με αγγλόφωνους κατοίκους

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου Σάκης Ζλατούδης την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στις 6 μ.μ. είχε την χαρά να υποδεχτεί στο γραφείο ενημέρωσης του συνδυασμού «Για τη Σκιάθο Πάρε θέση!», αγγλόφωνους συμπολίτες του νησιού μας.

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού, ακολούθησε συζήτηση πάνω σε φλέγοντα θέματα της κοινωνίας μας όπως της υγείας, της καθαριότητας, των συγκοινωνιών εντός και εκτός νησιού, της ανακύκλωσης, της πληροφόρησης, της εργασίας, της φιλοζωίας κ.α.

23/1/14

Eνημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου καφέ μπαρ εστίασης της Σκιάθου από τον Σάκη Ζλατούδη

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε,  στο γραφείο ενημέρωσης του συνδυασμού «Πάρε Θέση για την Σκιάθο», ενημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου καφέ μπαρ εστίασης της Σκιάθου, από τον υποψήφιο δήμαρχο Σάκη Ζλατούδη για τις δράσεις και τις διεκδικήσεις της ΓΣΕΒΕΕ μετά από συνάντηση με τον προέδρο κ. Καββαθά. 
Στην συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Νήσου Σκιάθου κ. Νίκος Νικολάου, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσίαση από τον κ. Τάσο Μουτζούρη προτάσεων πάνω σε τρόπους μείωσης του λειτουργικού κόστους του Δήμου, που εφαρμόζονται σε άλλους δήμους της χώρας, δράσεις τις οποίες έχει εγκαταστήσει η εταιρεία την οποία αντιπροσωπεύει.

Οι προτάσεις του κ. Ζλατούδη για τον κλάδο, την δυνατότητα μείωσης εντός...

Το ΚΚΕ για τις διεργασίες που συντελούνται μπροστά στις επερχόμενες τοπικές εκλογές

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, όλες οι λαϊκές οικογένειες να μην πέσουν στην παγίδα των δήθεν αυτοδιοικητικών σχημάτων που είναι υπό διαμόρφωση. Να μην παρασυρθούν από τα σήριαλ για την επιλογή των επικεφαλής των ψηφοδελτίων που παίζονται στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων κομμάτων της Ε.Ε. Αντίθετα, να βγάλουν συμπεράσματα για τη «μάχη» για την καρέκλα που γίνεται ενιαία σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Όποια πρόσωπα κι αν ηγηθούν των ψηφοδελτίων που δέχονται την Ε.Ε. και την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, άσχετα με το πώς τη βαφτίζουν, άσχετα με αυταπάτες που μπορεί να μοιράζουν ότι δήθεν θα βάλουν χαλινάρι στην εκμετάλλευση ή ότι θα κάνουν φιλολαϊκούς τους διεθνείς οργανισμούς των μονοπωλίων, τα πρόσωπα αυτά θα συμβάλουν στη προώθηση αυτής της πολιτικής και στη χειροτέρευση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Τα σενάρια για τους επικεφαλής, πέρα από τις προσωπικές φιλοδοξίες, φτιάχνονται για να εγκλωβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους και νέους.

Τα λαϊκά στρώματα έχουν ξανακούσει για δήθεν...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου

H 1η,  για το 2014, τακτική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου θα διεξαχθεί, στην αίθουσα συνεδριάσεων (κτίριο Ξενία), την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 6 μ.μ. με τα παρακάτω θέματα:
«Περί ανάκλησης ή μη της αδείας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία ΜΕΤΡΟ ιδιοκτησίας κ.Καλογεράκη Σωτηρίας»

«Περί ανάκλησης ή μη της αδείας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία Cocoseco ιδιοκτησίας κ.Τριανταφύλλου Παναγιώτη»

«Περί ανάκλησης ή μη της αδείας λειτουργίας καταστήματος Υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία Prince Στάφυλος ιδιοκτησίας κ.Τσιτσιρίγκου Πελοπίδα» 

Έγκριση υποβολής πρότασης στο έργο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση» με Αριθμ. Πρόσκλησης 59/24-12-2013 στο «Ε.Φ.Δ. ΕΕΤΑΑ» και συγκεκριμένα τη δράση Νο 8 «Αγροτική Παραγωγή-Τουρισμός (Ανάδειξη Ευκαιριών)», για τους 325 Δήμους της Χώρας, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Δήμου, και ορισμός υπεύθυνου Πράξης

«Διάθεση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων...

22/1/14

Ανακοίνωση του συνδυασμού "ΣΚΙΑΘΟΣ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Ο συνδυασμός μας είναι ένα θεσμικό όργανο με αρχές και θέσεις. Αν και όποτε χρειάζεται να δηλώσουμε την στήριξη μας σε κάποιον, αυτό θα γίνει δια στόματος του επικεφαλής της παράταξης, πρώην Δημάρχου Δημητρίου Πρεβεζάνου ή μέσω επίσημης ανακοίνωσης του συνδυασμού μας, όπως αυτή εδώ.

Η αυτόβουλη δήλωση διαφόρων, ότι εκτιμούν τον κύριο Πρεβεζάνο και απολαμβάνουν της αρωγής και βοήθειας που όντως απλόχερα έχει χαρίσει σε πολλούς, οι οποίοι τελικά αποδείχθηκαν κομήτες της πολιτικής ζωής του τόπου και σίγουρα κατώτεροι των περιστάσεων, είναι προφανώς εκ του πονηρού.

Τέτοιες κινήσεις καταδεικνύουν τον τρόπο που σκοπεύουν να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο οι επίδοξοι σωτήρες ένθεν και ένθεν, αλλά και την αναμφισβήτητη αξία του επικεφαλής του συνδυασμού μας.

Μετά τιμής
Συνδυασμός "ΣΚΙΑΘΟΣ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"
Μείζονα μειοψηφία
Δήμου Σκιάθου

21/1/14

Σε 17 δήμους το πρώτο κύμα των απολύσεων

ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΣΚΙΑΘΟΣ
Από 17 δήμους που βρίσκονται στο «κόκκινο» και δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους, θα ξεκινήσουν οι μετακινήσεις υπαλλήλων αλλά και απολύσεις προσωπικού από τις δημοτικές επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, με στόχο να εξυγιάνουν τα οικονομικά τους.
Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα στην έντυπη έκδοσή του τη λίστα των 17 δήμων, μεταξύ των οποίων και η Σκιάθος, που τα έξοδά τους υπερβαίνουν τα έσοδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης των ΟΤΑ οι δήμοι που δεν έχουν πετύχει να ισοσκελίσουν τα οικονομικά τους θα υποχρεωθούν να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές υπηρεσίες σε άλλους δήμους προκειμένου να μειώσουν το μισθολογικό κόστος.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα τεθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις στις οποίες θα μπει «λουκέτο» και θα απολυθεί το προσωπικό που εργάζεται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, εάν κριθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης από τους δήμους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»

Συνάντηση του συνδυασμού «Για τη Σκιάθο Πάρε θέση!»

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Ένωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Νήσου Σκιάθου έχει προσκαλέσει στο γραφείο ενημέρωσης, ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «Για τη Σκιάθο Πάρε θέση!» Σάκης Ζλατούδης.
Η συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, στις 4 μ.μ. θα έχει ως θέματα την ενημέρωση των επιχειρηματιών του κλάδου για θέματα που αφορούν το χώρο του τρίπτυχου καφέ-μπαρ-εστιατόριο, μετά την συνάντηση του Σάκη Ζλατούδη με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και ΠΟΕΣΕ Γ. Καββαθά και την συζήτηση επί της εφαρμογής δράσεων που μπορούν να οδηγήσουν σε:

• Μείωση των δημοτικών τελών

• Βελτίωση καθαριότητας

• Διασύνδεση τοπικής παραγωγής και τοπικής κουζίνας

• Συνέργειες με τους υπόλοιπους κλάδους της τοπικής οικονομίας

• Βελτίωση της ικανοποίησης των επισκεπτών

Η συνάντηση είναι μέρος από σειρά προγραμματισμένων επαφών με όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους του νησιού προκειμένου να επιτευχθούν οι απαραίτητες συνεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης της τοπικής οικονομίας.

20/1/14

Πρόταση για Δήμαρχο κοινής αποδοχής στη Σκιάθο

Την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές
ανακοίνωσε η δημοτική παράταξη
«ΣΚΙΑΘΟΣ - ΕΡΓΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ»

Να ενωθούν όλοι οι Σκιαθίτες και σε αυτές τις εκλογές «να "κατεβάσουν" δήμαρχο κοινής αποδοχής, με ένα συνδυασμό που θα συνεχίσει τον αγώνα, ώστε να αποκτήσει η Σκιάθος όλα όσα της αξίζουν», κάλεσε τους συμπολίτες του ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικ. Πλωμαρίτης, μετά τη συνάντηση των μελών της Δημοτικής Παράταξης «ΣΚΙΑΘΟΣ - ΕΡΓΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ», που πραγματοπιήθηκε χθες, Κυριακή 19 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής του συνδυασμού  Ν. Πλωμαρίτη.

Στη συνάντηση των μελών της δημοτικής παράταξης έγινε  διαλογική συζήτηση και στο τέλος αποφάσισαν όλοι μαζί να συμμετάσχει ο συνδυασμός στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014. 

Επίσης αποφασίστηκε να κληθούν τα μέλη των άλλων συνδυασμών, που...

14/1/14

«Για τη Σκιάθο πάρε θέση»: Εγκαίνια μιας νέας εποχής...

Την Κυριακή στις 12 Ιανουαρίου στις 18:00 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γραφείου ενημέρωσης του Συνδυασμού «Για τη Σκιάθο πάρε θέση», με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο Σκιάθου τον Σάκη Ζλατούδη.
Σάκης Ζλατούδης:
«…δεν είναι ακόμη μια
πολιτική ομιλία, αλλά
μια ευκαιρία για να
γνωριστούμε καλύτερα και
να μιλήσουμε για ό,τι
μπορούμε να κάνουμε όλοι
μαζί, από σήμερα και στο
εξής, χωρίς να μιλάμε για το
τι έγινε ή δεν έγινε στο
παρελθόν»…,
«γιατί σε αυτήν την
προσπάθεια δεν
περισσεύει κανείς!»
Η  χρήση οπτικοακουστικού υλικού σε όλους τους χώρους του γραφείου, για την παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων του συνδυασμού σε θέματα καθημερινότητας, ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας και διαχείρισης της Σκιάθου ως  τουριστικού προορισμού, ήταν μια πρωτοποριακή και  εντελώς διαφορετική προσέγγιση από ότι έχουμε συνηθίσει στις προεκλογικές περιόδους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ένας σύντομος χαιρετισμός του Σάκη Ζλατούδη μετά τον αγιασμό, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι ακόμη μια πολιτική ομιλία, αλλά μια ευκαιρία για να γνωριστούμε καλύτερα και να μιλήσουμε για ό,τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί, από σήμερα και στο εξής, χωρίς να μιλάμε για το τι έγινε ή δεν έγινε στο παρελθόν»…, «γιατί σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς»,… «ακολουθώντας παραδείγματα που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή σε άλλα μέρη της Ελλάδος με τους ίδιους νόμους, με την ίδια οικονομική δυσπραγία…» …. ήταν με απλά λόγια η έναρξη μιας νέας εποχής για τη σχέση Δήμου - Πολίτη.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας οι προσκεκλημένοι, δοκιμάζοντας  τοπικά εδέσματα, είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους του γραφείου υπό...

12/1/14

Απολογισμός 3ετίας της δημοτικής αρχής Σκοπέλου


efimerida-sporades.blogspot.gr
  • Ακούστε ΕΔΩ την ομιλία του Δημάρχου στο "Ξενία" και την παρέμβαση του Χρήστου Βασιλούδη
"Απολογισμός τριετίας" και ενημέρωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στα διαμερίσματα Σκοπέλου, Νέου Κλήματος και Γλώσσας από τον Δήμαρχο Σκοπέλου, με κύριο χαρακτηριστικό την έλλειψη προεκλογικού "χρώματος και αρώματος", όπως πολλοί περίμεναν και την απουσία των δημοτών από αυτές τις συγκεντρώσεις, πράγμα που σχολίασε και ο Γιώργος Μιχελής λίγο πριν αρχίσει την ομιλία του στη Σκόπελο.
Ο Δήμαρχος, ο οποίος στάθηκε στην ορθή οικονομική διαχείριση, τις κερδοφόρες χρήσεις και το νοικοκύρεμα του Δήμου, έχοντας πλάι του τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αναστασίου και την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώτα Αγγελέτου, είπε:
«Αγαπητοί Συμπολίτες
Κλείνουν τρία χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής και θέλω να σας ενημερώσω για τα πεπραγμένα, να δούμε μαζί την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και να σας μιλήσω λίγο για το μέλλον.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι τα τελευταία τρία χρόνια είναι από τα δυσκολότερα που έχει ζήσει η χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Η οικονομική ύφεση έχει εκτινάξει την ανεργία σε πρωτόγνωρα επίπεδα κι έχει...

8/1/14

Για τη Σκιάθο... Πάρε Θέση!

Eγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης του Συνδυασμού
«Για τη Σκιάθο …πάρε θέση!», 
την Κυριακή στις 12 Ιανουαρίου  στις 18.00
στο εμπορικό κέντρο Αλώνια (κτίριο Ζεμπέκη)
Μία δυναμική πολιτική ομάδα από τη Σκιάθο, που απαρτίζεται από διαφορετικούς ανθρώπους με εναλλακτική στάση ζωής τολμούν να πάρουν (πρώτοι) θέση.

Σάκης Ζλατούδης
υποψήφιος
Δήμαρχος Σκιάθου
Όπως υποστηρίζουν η αλλαγή έρχεται όταν οι άνθρωποι ενεργοποιούνται και συμμετέχουν. Γι' αυτό τον λόγο καλούν όλους τους Σκιαθίτες να "πάρουν θέση"!

Και επειδή κάθε "ξεκίνημα" είναι μία γιορτή γιορτάζουν την Ενεργοποιήση, την Συμμετοχή και την Αγάπη για τη Σκιάθο την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. με μια γιορτή διαφορετική από τις άλλες με κέφι, ενημέρωση, προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων, ιδεών και οραμάτων, στην οποία καλεσμένοι είναι όλοι οι κάτοικοι του νησιού.

Όπως δηλώνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Σκιάθου Σάκης Ζλατούδης:
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

5/1/14

O Κων. Δροσάκης υποψήφιος Δήμαρχος Αλοννήσου

Την υποψηφιότητα του για δήμαρχος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε ο Κωνσταντίνος Δροσάκης του Ιωάννη, ανώτερος αξιωματικός ε.α.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στην efimerida-sporades δεν επιθυμεί πολιτικό χρίσμα από κανένα κόμμα, καθώς πιστέυει ότι τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να επηρεάζουν την ελεύθερη  βούληση των πολιτών για την εκλογή προσώπων στις δημοτικές εκλογές.

efimerida-sporades.blogspot.gr

2/1/14

Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα

Eκδόθηκε η υπ΄ αριθμ. 24/25-11-2013 εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα ενόψει των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών του 2014 χωρίς την προϋπόθεση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας.

Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων κατά τις δημοτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του Δήμου του τόπου διαμονής τους, στον οποίο μπορούν να προσέρχονται με εν ισχύι αποδεικτικό ταυτότητας (αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο) για τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης – δήλωσης.

Η προθεσμία εγγραφών λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2014.