22/3/14

Είς εαυτόν

Όταν «πιστεύω» ότι μου έχει δοθεί το «θεϊκό» χάρισμα και το προνόμιο να είμαι ο ξεχωριστός και  μοναδικός εκφραστής της  άμεσης δημοκρατίας υπάρχει θέμα.
Γράφει ο
Ισίδωρος Φαμελιάρης
Η Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών ξεκίνησε ένα δύσκολο εγχείρημα και συνεχίζει να το παλεύει παρά τις δυσκολίες. Η Γενική Συνέλευση παραμένει το ανώτατο εκτελεστικό όργανο και η Συντονιστική Επιτροπή απλώς συντονίζει τις αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης παίρνονται κατά πλειοψηφία. Αρκετά μέλη της Κίνησης αν και έχουν διαφορετικές απόψεις σε κάποια ζητήματα στρατεύονται με την πλειοψηφία, εκτός των συγκεκριμένων τριών παραιτηθέντων. που μάλλον ήθελαν να επιβάλουν την μειοψηφούσα άποψη.

Βέβαια τίθενται μερικά καίρια ερωτήματα προς τους τρείς πολίτες.

Ο κ. Αγόρος από ό,τι γνωρίζω συμμετείχε σε δύο Γενικές Συνελεύσεις και δεν έθεσε τον εαυτό του ως υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Προβιάς συμμετείχε επίσης δύο φορές και έθεσε υποψηφιότητα.
Κατ' αρχήν Κύριοι δεν είστε υποψήφιοι, θέσατε υποψηφιότητα την...
οποία θα ψηφίσει εν ευθέτω χρόνο η Γενική Συνέλευση.

Πότε προλάβατε να έχετε πλήρη και αντικειμενική άποψη για την λειτουργία της Κίνησης; Εκτός εάν λειτουργείτε με αντιπρόσωπο - καθοδηγητή που εμπιστεύεστε και ευλαβικά υπακούετε.

Γιατί Ηλία αναρωτιέσαι για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της επιτροπής, όταν χωρίς να εκλεγείς από την Γενική Συνέλευση για το Συντονιστικό όργανο, συμμετείχες σε όλες τις συνεδριάσεις του εκτός των δύο τελευταίων λόγω ασθένειας;

Γιατί ρε παιδιά, μιας και ομολογουμένως σας περισσεύει η ευαισθησία και η ευλάβεια προς την άμεση  δημοκρατία δεν καλέσατε μία έκτατη Γενική Συνέλευση για να εκφράσετε όλα όσα γράψατε, παρά «ένοχα» τηλεφωνικώς με ενημερώσατε και κατόπιν τα δημοσιοποιήσατε στο πόπολο;

H Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών δέχεται και φιλοξενεί οποιοδήποτε πολίτη έρχεται και θέλει να συνεισφέρει σε αυτήν, αφού συμφωνεί με τις αρχές της. Τρανταχτό παράδειγμα ο Προβιάς Παναγιώτης, που παρά τις λιγοστές εμφανίσεις του στην Γενική Συνέλευση, η Κίνηση τον δέχτηκε με πολύ ενδιαφέρον και επίσης δέχτηκε την υποβολή της υποψηφιότητας του.

Όσο για το σχέδιο Προγράμματος γράφτηκε ελπίζω αθέλητα ένα ψέμα. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τη τελευταία Γενική Συνέλευση και το Συντονιστικό Όργανο ορίστηκε να το συντάξει.

Και κάτι προσωπικό. Είναι άκομψο και το λιγότερο αλαζονικό εκ μέρους σας να κρίνετε την εντιμότητα μου.

Τέλος θέλω να δηλώσω ότι η Κίνηση δεν είναι οι πέντε του Συντονιστικού Οργάνου, ούτε οι πολίτες που  συμμετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις, αλλά όλοι οι ΠΟΛΙΤΕΣ του νησιού που περιμένουν κάτι το καινούργιο και διαφορετικό από μας.

Φαμελιάρης Ισίδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου