6/9/10

Γιατί «κατεβαίνω» για Δήμαρχος

O  υποψήφιος
Δήμαρχος Σκοπέλου
κ. Γ. Μιχελής
Η απόφασή μου να λάβω μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές έχει αναλυθεί πρόσφατα στη φιλόξενη ιστοσελίδα της εφημερίδας, καθώς και στη δημόσια δήλωση της υποψηφιότητάς μου. Οι τρεις κύριοι λόγοι είναι η αγάπη μου για το νησί, το όραμα που έχω γι’ αυτόν τον τόπο και η πεποίθησή μου ότι έχω τις ικανότητες και την εμπειρία να ηγηθώ του Δήμου.
Υπάρχουν, όμως, και μια σειρά λόγοι που, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι αποτρεπτικοί μιας υποψηφιότητας, εμένα με δυναμώνουν και με προτρέπουν να εντείνω την προσπάθειά μου.

Πρώτο, θέλω να διευρύνω τον εξαιρετικά περιορισμένο ρόλο του δημάρχου. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι το πρότυπο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας είναι συγκεντρωτικό, στο επίπεδο της κεντρικής διοίκησης, με αποτέλεσμα οι τοπικοί άρχοντες να έχουν κυρίως εκτελεστικό και διαδικαστικό ρόλο. Πρόθεσή μου είναι, αναζητώντας τις κατάλληλες συμμαχίες μέ άλλους δήμους στην Ελλάδα και αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία του νέου θεσμικού πλαισίου, να διευρύνω αυτόν τον ρόλο σε ουσιαστικό και στρατηγικό.

Δεύτερο, θέλω να αντιστρέψω τον αντιπαραγωγικό ρόλο του δημάρχου σε παραγωγικό και πολυσήμαντο. Με άλλα λόγια, να σταματήσει ο δήμαρχος να ασχολείται με τα μικρά και τα ασήμαντα και να σχεδιάσει με τους συνεργάτες του, την επιχειρηματική κοινότητα και την τοπική κοινωνία την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Τρίτο, θέλω να εξαφανίσω τον αντιδραστικό ρόλο του δημάρχου, αυτόν δηλαδή που οφείλεται σε αγκυλώσεις του παρελθόντος και δεν επιτρέπει στον τοπικό άρχοντα να αξιοποιεί την παρουσία της αντιπολίτευσης, να καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή, να προωθεί τον εθελοντισμό, να αξιοποιεί το ταλέντο και τις ικανότητες του επιχειρείν που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Τέλος, θέλω να καταργήσω τον δημαγωγικό ρόλο του δημάρχου, δηλαδή την ακατάσχετη φλυαρία με υποσχέσεις που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, με μοναδικό σκοπό βεβαίως την αναρρίχηση στα αξιώματα.

Όπως προανέφερα, οι παραπάνω λόγοι κανονικά θα έπρεπε να αποτρέπουν έναν λογικό άνθρωπο να μπλέξει σε εκλογικές περιπέτειες. Είναι όμως ακριβώς οι ίδιοι λόγοι που λειτουργούν και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή σε μια προσπάθεια ανατροπής και κατάργησης των αρνητικών ρόλων, η οποία, αν γίνει αποδεκτή από τους ψηφοφόρους, θα οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική και πιο υγιή τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Μιχελής
Υποψήφιος Δήμαρχος Σκοπέλου

Σημείωση. Είναι κατανοητό ότι η κριτική μου στους ρόλους του δημάρχου δεν αφορά σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά στον Δήμαρχο ως θεσμού, όπως αυτός έχει εξελιχθεί στη χώρα μας.  

65 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια.Ευχομαι καλη επιτυχια κυριε Μιχελη. Ειστε αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μιχελή,
    δεν είστε υποψήφιος στη Νέα Υόρκη .
    Στη Σκόπελο είστε. Δεσμευτείτε σε συγκεκριμένες πράξεις και όχι σε γενικολογίες. Στην σημερινή συγκυρία η καρέκλα του Δημάρχου ζεματάει,επειδή ο ρόλος του είναι αποδυναμωμένος από την κεντρική εξουσία, σε αντίθεση με τους δημάρχους μεγάλων αστικών κέντρων. Το αν θα πετύχετε αυτά που λέτε εξαρτάται από το χαρακτήρα και την προσωπικότητα σας. Χορτάσαμε λόγια.
    Κάνετε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eimai polu sigginimeni gia tin upopsifiotitas gia dimarxo Skopelou auto to wraio kai kata prasino nisi sas xriazete gia tin prwsopikotita sas kai ton xaraktira sas.I drastiriotita sas twra kai sto parelthon tha vri apigisi evritata strwmata tou laou tis Skopelou kai tis Glwssa,oste na se anevasoun sto dimarxiako aksioma pou toso epithimis para tis duskolies pou tha sinantisis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή σας επιτυχία και κρατήστε όλους ενωμένους!!! Οι καιροί άλλαξαν πια και δεν μένει χρόνος παρά μόνο για καίριες κινήσεις. Τα μίσοι και οι έχθρες δεν έχουν αποτελεσματικότητα. Το νησί είναι ένα με πολλές ομορφιές.Μια από αυτές είναι και η καλλιεργημένη ψυχή σας, και σήμερα ένας ξεχωριστός δήμαρχος χρειάζεται μεγάλη ψυχή! καλη επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Γ.ΜΙΧΕΛΗ οποιος τον ακουσε στην χθεσινη του ομιλια (20-9-2010)καταλαβε σιγουρα οτι ειναι ανθρωπος που βλεπει ΜΠΡΟΣΤΑ!Εχει ΟΡΑΜΑ κ συγκεκριμενες θεσεις.Χωρις ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητηρια.Ευχομαι καλη επιτυχια κυριε Μιχελη. Ειστε αξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν η Σκοπελοs ειχε πριν πολλα χρονια δημαρχουs της εμβελεισ του Γ. ΜΙΧΕΛΗ σημερα θα ηταν στην πρωτη επιλογη τουριστων απο ολο το κοσμο.Γιωργο σου ευχομαι καλη επιτθχια ειμαστε μαζι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αληθεύει ότι έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό οι συνομιλίες μεταξύ του υποψηφίου Δημάρχου κ.Γιώργου Μιχελή και του Αριστείδη Βούλγαρη, προκειμένου ο δεύτερος να συμμετάσχει στο συνδυασμό νίκης του κ.Μιχελή;
    Μία απάντηση θα την θέλαμε όλη μας.
    Ενας γλωσσώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το νησί μας πρέπει να βγει από τον βούρκο που το έχουν τελματώσει τα διάφορα “συμφέροντα” εξουσίας και του περίγυρού της…
    Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να ξεκολλήσουμε από τη λάσπη.
    Ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για να συμβεί αυτό, σχ. 2:17, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ξαναεμπιστευτεί ανθρώπους που τον απογοήτευσαν και να δώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του σ' αυτόν που σίγουρα είναι ο πλέον αξιόλογος. Και είναι να γελά κανείς, μα εμένα με πείθει ακόμα περισσότερο για να εμπιστευτώ τον κ. Μιχελή, το παιδαριώδες επιχείρημα ότι είναι...γλωσσιώτης!!!
    Μ' αυτό το σκεπτικό επομένως κανένας γλωσσιώτης δεν πρέπει να ψηφίσει σκοπελίτη!!! Αυτό όμως δε βολεύει όλους αυτούς που αφού δεν έχουν κάτι αρνητικό να πουν, το μόνο που βρίσκουν είναι η...καταγωγή του!!! Αλήθεια πόσα έτη φωτός απέχει το νότιο από το βόρειο άκρο του νησιού;
    Μια σκοπελίτισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περιμένουμε να σπάσεις τα κατεστημένα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργούν ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού.
    Αν γίνεις και εσύ σαν τους προηγούμενους.....
    Καλά να πάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πάμε μπροστά , γυρίζοντας ΄πίσω΄! Χμμμ , έχει κι αυτό τη λογική του!! Πιάστε σκαλιστήρια , τσαπιά , κοφίνια και βουρ για τ΄ αγροκτήματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα τρία πρωτοπαλίκαρα του Έλιους (Κωνσταντάκης, Διαμάντου, Φύβγας) μπορούν να μας εξηγήσουν τους λόγους αποχώρησης από τον συνδυασμό που βρίσκονταν μέχρι χθες? Τώρα το θυμήθηκαν να αποχωρήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απορώ, γιατί τόσα πολλά σχόλια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;;;
    Επιτέλους, πράξτε τα νόμιμα !!!
    Σπάστε τα κατεστημένα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια λειτουργούν ως τροχοπέδη σε όλους τους τομείς…
    Αυτή είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που μας υποσχεθήκατε πριν 4 χρόνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γιατί να μας εξηγήσουν διαδικτυακά? Δεν χρειάζεται ? Τα ακούσματα υπάρχουν. Θέλετε να τα δείτε και γραμμένα? Τόσα και τόσα έγιναν στο Έλιος που δεν τους έφταναν τελικά, ήθελαν περισσότερα. Για ποιούς όμως? Για τους συντοπίτες τους ? Για το χωριό τους ? Για τους εαυτούς τους ? Τα συμπεράσματα δικά μας...Τους παραγκώνισαν λένε. Τους έβαλαν στην άκρη. Δεν τους υπολόγισαν. Αυτοί? Τι έκαναν απ΄ την πλευρά τους? Ήμεροι δυόσμοι θα έλεγε κάποιος. Εμ? Χτύπησαν γροθιά στο μαχαίρι? Απαίτησαν? Φώναξαν? Μάλλον την πάπια έκαναν, επειδή έτσι ίσως τους συνέφερε! Φταίει ο Αντιδήμαρχος που δεν τους ενημέρωνε! Δεν είχε με τίποτα άλλο ο Γιώργος ν΄ ασχοληθεί, αυτούς θα αναζητούσε νυχθημερόν! Κι αυτοί ? Έκαναν το ίδιο? Τον αναζήτησαν? Αχ , όλα στο πιάτο τα θέλετε μου φαίνεται. Και να το αποτέλεσμα! Τα χάσατε τα παιδιά σας βρεεεε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αμ καλά το κατάλαβες, σχ.4:57.
    Και όσο πιο γρήγορα και πιο καλά το κάνουμε τόσο το καλύτερο για μας.
    Βέβαια δεν είναι όπως θέλεις να φαίνεται ούτε είναι μονάχα αυτό.
    Ο Μιχελής έχει ΟΡΑΜΑ και ξέρεις αυτό σημαίνει πολλά και αυτός είναι ο λόγος που σ' όλη τη Σκόπελο ο κόσμος τον υποστηρίζει!
    Κι αν σ' αρέσουν τ' αγροκτήματα-σαώξ τα λέμε στη Σκόπελο-έλα και συ μαζί μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναι τα χάσανε τα παιδιά τους και είναι μαζί μας.
    Και είναι όπως το λες. Ήμεροι δυόσμοι και μοσχοβολάνε και με τον Μιχελή θα μοσχοβολήσει και όλη η Σκόπελος και η μοσχοβολιά θα φτάσει σ' όλο τον κόσμο!
    Δε πιστεύω αυτό να σε στεναχωρεί..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. σχολ. 4’57, 12 Οκτ. Εσύ με το «Χμμμ…» θα μείνεις στο τέλος, να μου το θυμηθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πραγματικά, μου κάνει μεγάλη εντύπωση, που ακόμα συζητάμε για το ποιος και τί θα ήταν καλλίτερο για το νησί μας. Πόσο μπορεί να επηρεάζει ακόμα τον ψηφοφόρο η υπόσχεση για μια πεζούλα ή ένα δρόμο ή δεν ξέρω εγώ τί άλλο, ώστε να μην ψηφίσει Μιχελή; Πόσο τα μικροσυμφέροντα, αλλά και τα μεγαλοσυμφέροντα, θέλουν να ενθρονίσουν πάλι ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ σε έναν Δήμο που έχει πάει από το κακό στο χειρότερο...πόσο πια θα εξακολουθούν τα «σόϊα» να «ορίζουν» την τοπική αυτοδιοίκηση;... το: «ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ» έχει και την απάντησή του:«ΤΕΤΟΙΟΣ ΛΑΟΣ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ»... στηρίζουμε Μιχελή γιατί, πολύ απλά, 1) το βιογραφικό του από το οποίο προκύπτει η εμπειρία του και επομένως η κρίση του είναι ασύγκριτα με του οποιουδήποτε άλλου υποψήφιου, 2)όταν ένας άνθρωπος έχει αποκτήσει κρίση, σημαίνει αυτόματα ότι έχει αποκτήσει συνείδηση, 3)όταν έχεις αποκτήσει συνείδηση, τότε έχεις απαλλαγεί από κάθε τι μικρό και ποταπό, και πας μπροστά, ελεύθερα...
    Ο Γιώργος Μιχελής κατεβαίνει ανεξάρτητος...πραγματικά και καθαρά ανεξάρτητος, με εφόδια την αγάπη του κόσμου και τον εξαιρετικά έντιμο χαρακτήρα του και πρόγραμμά του! Η σχέση του Γιώργου Μιχελή με τους ψηφοφόρους του αλλά και την Δημαρχεία, είναι μία σχέση ξεκάθαρη και αληθινή. Είναι επίσης απλή, ανθρώπου προς άνθρωπο. Λέει: «Είμαι αυτός, και ιδού το πρόγραμμά μου! Στηρίξτε με για να το πραγματοποιήσουμε».
    Να σκεφτούμε όλοι τους «δύσκολους καιρούς». Να σκεφτούμε όλοι το γενικό συμφέρον του νησιού μας. Να σκεφτούμε ποιο το κίνητρο του κάθε υποψήφιου και από τι αυτό διέπεται. Για κάθε τι άσχημο, όλοι κι ο καθένας χωριστά, φέρουμε ευθύνη. Να βάλουμε τέλος στην ιδιοτέλεια και τον υπολογισμό. Να εργασθούμε όλοι, συνειδητά, για το σωστό και το ωφέλιμο του τόπου μας, μακριά απο όποιο κόμμα,που μόνο φανατισμό και διχόνοια προκαλεί. Και να εκλέξουμε Δήμαρχο, έναν άνθρωπο που έχει υπόσταση, κύρος και φωτεινό νου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το Μιχελή τον γνωρίζουμε τον ανώνυμο σχολιαστή του σχ.2:17 όχι. Από το λόγο του όμως μπορούμε να καταλάβουμε. Και είναι πολύς ευτυχώς ο κόσμος που σκέφτεται έτσι. Όχι γι αυτά που λέει για τον Μιχελή-αυτά τα ξέρουμε-κυρίως για όλα τα άλλα. Τέτοιο δήμαρχο θέλουμε να στηρίξουμε και μακάρι όλοι οι ψηφοφόροι, όσο γίνεται περισσότεροι, να σκέφτονται έτσι.
    Μια σκοπελίτισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Πλάτωνας είπε:Αν ο πολιτικός,όσο ισχυρός κι αν είναι,αφήνει το λαό στην ανοησία,στην τεμπελιά και στη διαφθορά,τότε είναι κακός πολιτικός.Διαχέεται μια οσμή γύρω μας απ όλα τα παραπάνω και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα κάποιος να ανατινάξει πίσω τις γέφυρες.Προσωπικές φιλοδοξίες που ξεπερνούν τα όρια και αδυναμία ορισμένων να δούν μέχρι που φθάνει η σκιά τους,δηλώνουν ότι είναι ικανοί και κανείς δε μπαίνει στο κόπο να αξιολογήσει την προσφορά τους και το έργο τους.Υπόσχονται και τάζουν(τζάμπα είναι) μέχρι την εφαρπαγή της εξουσίας,διαιωνίζοντας το καρκίνωμα των πελατιακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους.Ηρθε η ώρα κάποιος να κάνει τη διαφορά. Σήμερα τα αυτοδιοικητικά στελέχη πρέπει να αναμετρηθούν με τα προβλήματα του Δήμου σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης.Ο καιροσκοπισμός, ο τυχοδιωκτισμός και ο ερασιτεχνισμός που επικράτησε για πολλά χρόνια στην πολιτική συμπεριφορά στελεχών πρέπει να εκλήψει.Ηρθε η ώρα του ικανότερου.
    Κι αυτός είναι ο Γιώργος Μιχελής. Οραματιστής,ιδεολόγος,με γνώσεις και εμπειρία,άνθρωπος που έχει γνωρίσει την επιτυχία και έχει αναγνωριστεί, είναι ο μόνος που μπορεί,ανιδιοτελώς, να οδηγήσει το νησί μας και τους κατοίκους του,στην ανάπτυξη. Οσοι δεν το παραδέχονται εθελοτυφλούν.
    Καλή επιτυχία Γιώργο.Μόνο εσύ μπορείς.
    Μάχη Παρασχάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Eπιστροφή στις ρίζες του…
    Στις μέρες μας για κάποιο παράξενο λόγο οι άνθρωποι που διοικούν δεν βάζουν τον πήχυ ψηλά και δεν έχουν οράματα. Συζητώντας συχνά με άτομα που κατείχαν την εξουσία διαπιστώσαμε πως κανείς απ’ αυτούς δεν αντιλαμβανόταν τα προβλήματα των απλών ανθρώπων. Ο κόσμος έπαψε να ασχολείται σταδιακά με την πολιτική και τους πολιτικούς, έγινε ανίσχυρος και είμαι σίγουρη πως δεν ελπίζει πουθενά καθώς οι άνθρωποι καθημερινά δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στην ιστορικά χειρότερη δημοσιονομική κατάσταση που έχει δει ποτέ η χώρα.
    Μέσα σ’αυτή την κατήφεια η απόφαση του κ. Μιχελή να λάβει μέρος στις επικείμενες δημοτικές εκλογές μας έδωσε μια ανείπωτη χαρά και αισθανθήκαμε ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της περιοχής, γνωρίζοντας πολύ καλά την ιδιαίτερη αγάπη και τα οράματα που είχε όλα αυτά τα χρόνια για τη γενέτειρά του, σε συνδυασμό φυσικά με τις ιδιαίτερες ικανότητες και εμπειρίες που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια. Κι ο δρόμος του ήταν μακρύς γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Και η Ιθάκη δεν τον ξεγέλασε. Έτσι σοφός που έγινε με τόση πείρα δίκαια είναι πεπεισμένος πως έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα προκειμένου να ηγηθεί του Δήμου διαθέτοντας την εμπειρία και τη βαθιά γνώση για τα ζητήματα που απασχολούν το νησί. Κύριε Μιχελή, τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για να ηγηθείτε του Δήμου, μιας και τώρα ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία εκείνων που επιτέλους κατάλαβαν, οι Ιθάκες, τι σημαίνουν!
    Η Αμερική δεν τον αλλοτρίωσε τον ώστε να απολέσει την ταυτότητά του χάνοντας τους δεσμούς με το νησί και την καταγωγή του. Έτσι επέστρεψε εκεί που τον καλεί η καρδιά του και οι μνήμες του, εκεί που οι άνθρωποι αναβιώνουν τα παιδικά τους όνειρα, στο χωριό αντίκρυ στη θάλασσα, εκεί που είναι οι ρίζες του για να αφοσιωθεί στον τόπο του και να μπορέσει να δει να υλοποιούνται τα οράματά του.
    Η επόμενη δημοτική αρχή στη Σκόπελο θα έχει σαν μοναδικό γνώμονα την ουσιαστική προσφορά στο νησί και όχι την κατάληψη της τοπικής εξουσίας καθώς δεν υπάρχουν κινήσεις εντυπωσιασμού από τον κ. Μιχελή. Θα αναδειχθεί επιτέλους το νησί τουριστικά το οποίο ούτως ή άλλως είναι πανέμορφο, χρειάζεται όμως αισθητική ανάκαμψη. Κανείς μέχρι σήμερα δεν κατάφερε να δει την περιοχή πώς θα ήταν 10 χρόνια μετά γιατί κανείς δεν σχεδίασε τίποτα για το αύριο.
    Επί σειρά ετών παρακολουθώντας τους εκλογικούς αγώνες υποψηφίων δημάρχων και δημοτικών συμβούλων παρατηρούσαμε πως όλοι είχαν ένα κοινό στόχο, την εκλογή τους σε κάποιο δημιαρχιακό θώκο της περιοχής τους κάνοντας την εμφάνισή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση με ανακοινώσεις και υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν με απώτερο στόχο τη δημοσιότητα και την εξουσία. Το σχέδιο Καλλικράτης είναι πλέον μια πρόκληση ζωντανή για τους υποψηφίους αλλά ίσως γίνει και πονοκέφαλος στο μέλλον από τη στιγμή που οι δήμοι βρίσκονται με πολύ περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Σ’αυτήν ακριβώς τη μεγάλη πρόκληση είμαστε βέβαιοι πως ο κ. Μιχελής θα ανταποκριθεί επάξια μιας και διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα για να σχεδιάσει με τους συνεργάτες που έχει επιλέξει μια επιχειρηματική κοινότητα για την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη της Σκοπέλου.
    Παρακολουθώντας τον δυναμικό και έντιμο αγώνα του προς τις εκλογές είμαστε πεπεισμένοι πως θα καταφέρει να αναδείξει ένα νέο ήθος και σύνολο αξιών και αρχών στον τόπο του μέσα από την οποία θα αναδειχθεί η πραγματική έννοια της δημοκρατίας, η ισότητα και η διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα. Θα εργαστεί συλλογικά και ομαδικά κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια. Μακριά από εγωισμούς, ιδιοτέλεια, προσωπικά και κομματικά πάθη.
    Το σίγουρο είναι πως η Σκόπελος έχει πολλές ομορφιές που συνάδουν απόλυτα με την εξευγενισμένη και καλλιεργημένη ψυχή του υποψήφιου δημάρχου. Καλή επιτυχία κ. Μιχελή. Για μας είστε ήδη ο αυριανός δήμαρχος.
    Παύλος – Λουίζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΛΟΙ; Όλοι είχαν ένα κοινό στόχο, την εκλογή τους σε κάποιο δημιαρχιακό θώκο της περιοχής τους κάνοντας την εμφάνισή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση με ανακοινώσεις και υποσχέσεις που ποτέ δεν τήρησαν με απώτερο στόχο τη δημοσιότητα και την εξουσία; ΟΛΟΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Είναι πραγματικά κρίμα και άδικο, Παύλο και Λουίζα, με σκοπό να επιτύχετε την εξύψωση ενός υποψηφίου δημάρχου στα μάτια μας, να απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο όλους τους άλλους υποψήφιους δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους.
    Αυτός είναι και ο λόγος που αποφεύγω, όχι μόνο να γράφω, αλλά και να διαβάζω σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο κ. Μιχελής είναι τόσο άξιος που δεν χρειάζεται κάποιους για να τον εξυψώνουν. Μήπως δεν είστε επαρκώς καταρτισμένος για τα προσόντα του υποψηφίου δημάρχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Διαβάζω στο βιογραφικό του κ Μιχελή ότι υπήρξε Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της για 10 περίπου χρόνια.
    Εγώ όμως, που αγόραζα μετοχές εδώ στη Σκόπελο από την Εμπορική Τράπεζα, τα λεφτά μου τα έχασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Εσείς δηλαδή πού ζείτε δεν ανήκετε σ' αυτή τη χώρα; Tώρα ανακαλύψατε την Αμερική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Aγαπητέ φίλε, αφού δεν έχετε καλή επαφή με το Χρηματιστήριο γιατί ρισκάρατε τα λεφτά σας; Tα Xρηματιστήρια δεν χαρίζουν χρήματα. Φαντάζομαι πως τώρα μάθατε. Πείτε το και σε άλλους. Και μια ελληνική παροιμία λέει, αν δεν υπήρχαν κουτοί δεν θα υπήρχαν και έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όταν η Εμπορική στη Σκόπελο έκανε αυτές τις συναλλαγές δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ακόμα και ο κοσμάκης είχε «εμπιστοσύνη» στην τράπεζα της γειτονιάς του… τι μας λέτε τώρα 18/10 9:50 για κουτούς και έξυπνους, δεν το καταλαβαίνω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδή φταίει ο κ.Μιχελής που αγόραζαν κάποιοι μετοχές από την Εμπορική Σκοπέλου; Θα τρελλαθούμε τελείως δηλαδή; Τι θάπρεπε δηλαδή να κάνει ο κ. Μιχελής, να βγάλει ανακοίνωση στην Εμπορική Σκοπέλου που να υποδεικνύει σε πελάτες να αγοράζουν μετοχές από άλλη τράπεζα; EΛΕΟΣ. Βρέστε κάποιον άλλο πιο έξυπνο τρόπο να πετάτε λάσπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κανείς δεν πετάει λάσπη. Τα μηνύματα είναι για τον κ. Μιχελή, όχι για σένα 9΄31 μμ. Περιμένουμε από τον ίδιο να τοποθετηθεί και όχι από έναν ανώνυμο οπαδό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το κατοχικό σύνδρομο η βλακεία των συμπατριωτών μας παρασυρόμαστε με το παραμικρό. Τα λεφτά δεν τα χαρίζουν στους δρόμους Κύριοι αν δεν στρώσεις κώλο λεφτά δεν κάνεις . Να διαμαρτυρηθείτε και στον ΟΠΑΠ που τόσα χρόνια παίζετε και δεν έχετε πάρει φράγκο. Τζόγος είναι πάρτε το χαμπάρι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ φίλε ή φίλη, με βγάλατε από τον κόπο να απαντήσω στον παντελώς ανίδεο δημότη, ο οποίος φυσικά δίκαια διαμαρτύρεται για την απώλεια των χρημάτων του διότι δεν είναι εύκολο να χάνεις τα χρήματά σου. Λάθος εκτιμήσεις και κακές επενδύσεις με λανθασμένα κριτήρια κι ένστικτα. Πρέπει όμως να αντιληφθεί πως είναι σε λάθος δρόμο κι ας βρει επιτέλους έναν ποιο εύστοχο τρόπο για να πετάει λάσπη. Τι θέση θα έπρεπε να πάρει ο κ. Μιχελής σε έναν άνθρωπο χωρίς κρίση; Επιβεβαιώνει για μια φορά ακόμα πως δεν είναι καθόλου έξυπνος σύμφωνα με τη γνώμη του ή της 16/10/10 9.50 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Στον συνδημότη και αναφορικά στο σχόλιό του από 17/10 και ώρα 5.53 μ.μ. όσα αναφέρει δεν έχουν καμιά υπόσταση. Κι εγώ έχω αγοράσει μετοχές από διάφορες τράπεζες, έχασα και κέρδισα σε διάφορες φάσεις. Παρεμπιπτόντως, είναι ευκαιρία αυτή την περίοδο να πάρει μετοχές Εθνικής. Πιστεύω πως μακροπρόθεσμα θα βγει κερδισμένος.Συμπληρωματικά αν και δεν θα ψηφίσω τον κ. Μιχελή θεωρώ πως είναι ισχυρός αντίπαλος έναντι των άλλων υποψηφίων και λογικό είναι να ανησυχούμε, όπως κι εγώ άλλωστε. Την προεκλογική περίοδο μας διακατέχουν έντονα συναισθήματα και πάθη αυτά όμως δεν φέρνουν ένα υγιές αποτέλεσμα. Για το καλό του τόπου μας ας αναδειχθεί ο καλύτερος αυτή τη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Πέξατε και χάσατε ήταν καθαρά δική σας επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ 20 Οκτωβρίου 2010 1:47 μ.μ.
    αχ αρχαίε Έλληνα πάλη Βασιλουδι θα ψηφίσεις κρίμα της συζητήσεις με το μέτρο που κάναμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Για τον ΟΠΑΠ θα διαμαρτυρηθώ όταν θα γίνει αντίστοιχη ανάρτηση. Αν αγοράσω μετοχές από την Εθνική όπως με συμβουλεύετε και χάσω πάλι τα λεφτά μου, θα διαμαρτυρηθώ στην Εθνική.
    Τώρα όμως διαμαρτύρομαι σε ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, για τις μετοχές που πουλούσαν και χάσαμε τα λεφτά μας. Μάλιστα περιμένω απάντηση από τον ίδιο και όχι από ανώνυμους «σνομπ» οπαδούς του, που με χαρακτηρίζουν «κουτό», «παντελώς ανίδεο», «άνθρωπο χωρίς κρίση» και «καθόλου έξυπνο» στα παραπάνω σχόλιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Φίλε το κούρασες το θέμα. Μην ασχολείσαι με τον τζόγο αφού δεν έχεις συνειδητοποιήσει πως θα χάσεις κάποια στιγμή. Και μην ξεχνάς αν δεν στρώσεις κώλο λεφτά δεν κάνεις. Τι να σου κάνει ο Μιχελής. Τράπεζα ήταν μετοχές πούλαγαν. Ας μην αγοράζες. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επειδή πιστεύω ότι ο τουρισμός,σε όλες του τις μορφές και σε όλες τις εποχές, είναι αυτός που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του νησιού μας και την ευημερία των κατοίκων του, θα σας παραπέμψω στο 9ο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Από τις τοποθετήσεις των αρμοδίων Υπουργών και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, συμπεραίνεται ότι η δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης επηρεάζει και τον τουρισμό. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ήταν σαφής ότι από δω και πέρα η κρατική χρηματοδότηση για τον τουρισμό θα είναι περιορισμένη, ο δε Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης αναφερόμενος στο νέο αναπτυξιακό νόμο δήλωσε όχι στις ευκαιριακές επιδοτήσεις ,δίνοντας έμφαση μόνο στην καινοτομία. Οι παραπάνω αναφορές οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ο κλάδος του τουρισμού πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό, με επιχειρηματικές συνεργασίες και αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης στο εξωτερικό της χώρας. Αυτό ακριβώς που επισήμανε και υποστηρίζει απο την πρώτη στιγμή του προεκλογικού του αγώνα ο κ.Μιχελής, γνωρίζοντας ότι έχει όλα τα προσόντα και την ικανότητα, να υλοποιήσει ένα τόσο φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης.
    Μάχη Παρασχάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Παράδειγμα επιχειρηματικών συνεργασιών και αναζήτησης πηγών χρηματοδότησης στο εξωτερικό της χώρας τους, βλέπουμε στη γειτονική μας Τουρκία. Η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων ανήκουν σε Γερμανούς… Αυτό θέλουμε; Να ξεπουληθούμε στους ξένους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ένα μάγο βρίσκω και με σταματά και σαν εμπνευσμένος τέτοια μ’ ερωτά: Πες μου, θέλεις δόξες, πλούτη, θησαυρούς; Θέλεις μεγαλεία, τίτλους και σταυρούς; Δεν ζηλεύω, μάγε, τίποτ’ απ’ αυτά, μήτε δόξες θέλω, τίτλους και λεφτά. Μ’ όσες ευκολίες και να τ’ αποκτήσεις πρέπει να δουλεύεις για να τα κρατήσεις. Εγώ θέλω μόνο, μάγε κουνενέ, να κοπροσκυλιάζω μες στον καφενέ, και το κράτος τούτο, που το λεν σακάτικο, να μου κόβει πάντα τακτικό μηνιάτικο.

    “Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν και η ανωνυμία δεν τιμά κάποιον που θέλει να έχει άποψη και να τη στηρίζει και ούτε χρήζει απάντησης, εγώ θα προσπαθήσω περισσότερο για τους αναγνώστες, να επιχειρηματολογήσω στα όσα προείπα,αντιπροσωπεύοντας τον εαυτό μου και μόνο. Η εσωστρέφια και ο αυτισμός δεν είναι καλοί σύμβουλοι της ανάπτυξης,στη σημερινή υπο επιτήρηση οικονομική κατάσταση.Προσωπικά θα επιθυμούσα την στήριξη των τουριστικών εταιρειών και υποδομών μέσω του ΕΣΠΑ,του αναπτυξιακού και του πιθανολογούμενου Leader, όπως χιλιάδες άλλοι.Και λοιπόν;Οι επιθυμίες μας και οι υψηλοί τόνοι θα αυξήσουν τις κρατικές χρηματοδοτήσεις; Υποστηρίζω τις ντόπιες επενδύσεις.Και λοιπόν;Τρέχει ο ένας επενδυτής μετά τον άλλο και δε προλαβαίνονται ή τα ιδιωτικά κέρδη,"την έκαναν" από την Ελλάδα; Μιλάμε δυστυχώς για ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί και μοιραία στρεφόμαστε σε τέτοιου είδους επενδύσεις.Δεν μιλάω για εισροές κεφαλαίων που παίρνουν άλλους δρόμους.Δεν μιλάω για εξαγορές και συγχωνεύσεις εταιρειών .Δε μιλώ για εξαφάνιση των ντόπιων επιχειρήσεων αλλά για επενδύσεις ξένες και ντόπιες σ'ένα υγειή ελεύθερο ανταγωνισμό, σε ξεκάθαρα και όχι αποικιοκρατικά πλαίσια,με το περιτύλιγμα του ξεπουλήματος.Ο επενδυτής ξένος ή ντόπιος πρέπει να λειτουργεί στα πλαίσια που του βάζει το κράτος.Αυτό είναι το ζητούμενο.Ούτως ή άλλως με την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων οι επενδύσεις δεν έχουν σύνορα. Εγώ ανώνυμε φίλε-η ,θα σε ταξιδέψω σ'όλες τις ευρωπαικές πρωτεύουσες και αυτές των Βαλκανίων όπου θα συναντήσεις αλυσίδες ξενοδοχείων,πολυκαταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων.Πρίν λοιπόν αφορίσουμε κάτι, θα πρέπει να έχουμε ρεαλιστικές αντιπροτάσεις.Δεν σε άκουσα ή δε διαβασα κάτι.Με ευχές και προσευχές,ιδεαλισμούς και βερμπαλισμούς δεν λύνονται τα προβλήματα της οικονομίας και η επανάσταση αργεί πολύ ακόμα! Για τώρα χρειάζονται θέσεις εργασίας,αύξηση παραγωγικών δραστηριοτήτων και αν όχι ανοδο,διατήρηση του βιοτικού μας και πολιτισμικού μας επιπέδου.Χρειάζεται να κλείσουν οιδρόμοι μετανάστευσης των νέων μας.Πρέπει όλοι να έχουν ευκαιρίες στην πατρίδα τους.
    Είναι μια μεγάλη συζήτηση.....Ας τη σταματήσουμε εδώ....
    Μάχη Παρασχάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΟΧΙ… δεν θέλω να με ταξιδέψεις πουθενά, σε καμία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ή σε αυτές των Βαλκανίων, με το γκρίζο ουρανό, την αιώνια βροχή και τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.
    ΟΧΙ… δεν θέλω μετακίνηση κεφαλαίων και επενδύσεις που δεν έχουν σύνορα στη Σκόπελο.
    ΟΧΙ… δεν θέλω αλυσίδες ξενοδοχείων, πολυκαταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων.
    ΟΧΙ… δεν χρειάζονται θέσεις εργασίας, όπου οι Σκοπελίτισσες θα είναι καθαρίστριες και οι Σκοπελίτες κηπουροί στις ξένες επενδύσεις.
    ΟΧΙ… και χίλιες φορές όχι. Δεν θέλω να είμαι σκλάβος στον ίδιο μου τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. 23 Οκτωβρίου 2010 2:09 π.μ. μάλλον έχεις χάσει την μπάλα που τα είδες αυτά που γράφεις σε ποιο πρόγραμμα . Ξέρεις τι σημαίνει ηπια μορφή τουριστικής ανάπτυξης ; Μάλλον όχι ,εάν δεν ξέρεις κάνε μια συζήτηση με τους ανθρώπους του συνδυασμού για να στο εξηγήσουν.
    Να δούμε πότε θα καταλάβετε, τι σημαίνει Συνεργασία Όραμα Στρατηγική αλλά ίσος δεν σας συμφέρει να καταλάβετε γιατί φοράτε παρωπίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τα είδα γραμμένα στο παραπάνω σχόλιο στις 22 Οκτωβρίου, 10΄28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Κουφός είναι αυτός που δεν θέλει να ακούσει.
    Γιατί κουράζεστε άδικα;Ποιους προσπαθείτε να πείσετε,αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν;Αυτούς που διαστρεβλώνουν τα λόγια των άλλων και τα προσαρμόζουν στα μέτρα τους.
    Μια χαρά είναι η Σκόπελος και ας παραμείνει ως έχει.Δεν χρειαζόμαστε ούτε επενδύσεις,ούτε τουρισμό,ούτε θέσεις εργασίας,ούτε παροχές υγείας,ούτε συγκοινωνίες.Θα ανακυκλώνουμε τα χρήματα μεταξύ μας και στο τέλος θα τρώμε τις σάρκες μας.Μην παραπονιέστε για την μείωση του τουρισμού,γιατί γι αυτό δεν φταίει η κρίση,αλλά τα μυαλά που κουβαλάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Προς ανώνυμο 23/10/2010 2:09 πμ
    Μακάρι ο κάθε κάτοικος της Σκοπέλου να ήταν εισοδηματίας,αραγμένος στις όμορφες παραλίες, κατω από τον λαμπερό ήλιο,στα καφενεία και στα όμορφα σοκάκια, χωρίς καμμιά σκοτούρα. Μακάρι ο κάθε Σκοπελίτης να είχε λύσει κάθε πρόβλημα επιβίωσης,περίθαλψης,μόρφωσης των παιδιών του και επαγγελματικής αποκατάστασής τους.
    Μακάρι κανείς να μην είχε την ανάγκη να εργαστεί κι ο ουρανός νάβρεχε ευημερία και ασφάλεια.Υπάρχει πουθενά τέτοιο μέρος;Τέτοιος επίγειος παράδεισος που ΟΛΟΙ θα ευημερούν χωρίς να δουλεύουν,ή έστω να εργάζονται μόνο για τον εαυτό τους ή μόνο ως ανώτατα στελέχη,διοικητές,σύμβουλοι,υπουργοί και γενικά ανώτατα..... Γιατί δεν μας το λέει ή δε λέει τον τρόπο που θα το πετύχουμε εμείς οι Σκοπελίτες και να του στίσουμε ανδριάντα στην είσοδο του λιμανιού.Απλά γιατί στο μυαλό του είναι γραμμένο.Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.Κοίτα πίσω σου και γύρνα σελίδα ανώνυμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πρός Ανώνυμο 23 Οκτωβρίου 2010 2:09 π.μ:

    ΝΑΙ το επιτυχημένο παράδειγμα είναι αυτό των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων.
    ΝΑΙ το πρότυπο νησί για εσάς είναι η Κούβα.
    ΝΑΙ ονειρευεστε την πόλη του Σκοπέλου ώς Λένιγκραντ προ κατάρευσης;
    Η λάσπη αγαπητέ σύντροφε είναι ευκολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Υπάρχει λύση για να μην είμαι σκλάβος στον ίδιο μου τον τόπο:
    Χαράτσι στους ελίτ και στους προνομιούχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Κομμουνιστές με βίλες και αυτοκίνητα προέλευσης καπιταλιστικών χωρών με Levies τζιν και καπιταλιστικά τσιγάρα και σπουδές στην δυτική Ευρώπη.
    Πάρτε κανένα Volga να οδηγήσετε και μετά τα λέμε.
    Όλο θεωρίες είστε σας βαρέθηκα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Διάβασα όλους τους διαλόγους σχετικά με ξένες επενδύσεις στη Σκόπελο. Σε μερικά συμφωνώ σε άλλα όχι. Ρωτάω λοιπόν τους σχολιαστές που ζητούν ξένες επενδύσεις.
    1. Πείτε μου ένα σοβαρό λόγο για τον οποίο θα επιλέξουν ξένοι επενδυτές τη Σκόπελο?
    2. Τί είδους επενδύσεις φαντάζεστε?
    3. Γιατί εδώ και όχι αλλού?
    4. Πόσα και σε ποιούς θα αποφέρει κέρδη
    5. Υπάρχει νομίζετε η καταλληλη υποδομή?
    6. ποιό θα είναι το αντίστοιχο τίμημα? (πάντα υπάρχει τίμημα)
    7. Γιατί κάποιοι άλλοι και όχι εμείς?
    8. Γιατί πιστεύετε ότι επένδυση είναι μόνο σε υλικά? Άν ήταν έτσι για ποιό λόγο έρχονται οι επισκέπτες στο νησί? μόνο για τα ξενοδοχεία?
    Απαντήστε μου παρακαλώ γιατί πιστεύω για να λέτε κάτι έχετε και τις ανάλογες απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. 1.Ισως για τις ομορφιες;
    2.Ηπια μορφή ανάπτυξης χωρις τερατογενήσεις με σεβασμό στις παραδόσεις και το περιβάλον
    3.Εμεις για το εδω ενδιαφερόμαστε.Το αλλού είναι αλλού παππά ευαγγέλιο
    4.Σ αυτούς που επενδύουν.Οι επιχειρήσεις που ήδη υπάρχουν σε ποιούς αποφέρουν κέρδη.Μήπως τα μοιράζουν και δεν πήρα είδηση;Σε πειράζει αν την επιχείρηση την έχει ο boubounas αντί του μπουμπούνα;
    5.Οι υποδομές δημιουργούνται δεν κληρονομούνται!
    6.Αύξηση κύκλου εργασιών κυκλοφορία χρήματος
    7.Μακάρι εμείς.Τα κεφάλαια όμως;θάταν ευχής έργο να τα δώσει το κράτος και η ΕΟΚ.Διαφορετικά τι;Στασιμότητα;
    8.Μίλησε κανείς μόνο για ξενοδοχεία;Θα μπορούσε να ήταν συνεδριακοί χώροι π.χ. για εναλλακτική ιατρική ή αναπαλαίωση των μοναστηριών για θρησκευτικό τουρισμό.
    Μη το παλεύεις εχεις κόλημα.Ασε τις ερωτήσεις και κατέθεσε προτάσεις.Η τακτική σου έχει από χρόνια ξεπεραστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ερώτηση 7. Γιατί κάποιοι άλλοι και όχι εμείς?
    Γιατί αν δεν υπήρχαν κουτοί δεν θα υπήρχαν και έξυπνοι, όπως έγραψε και παραπάνω κάποιος σχολιαστής στις 18 Οκτωβρίου, 9:50 μμ. Και στην προκειμένη περίπτωση, εφόσον δεχτούμε ξένες επενδύσεις όπως μας προτείνουν (τους έξυπνους δηλαδή επενδυτές), οι κουτοί είμαστε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. 24/10, 11:56 μμ. Σχετικά με την απάντησή σας στο ερώτημα 8.
    Η πλειοψηφία των πόλεων της Ελλάδας έχει συνεδριακούς χώρους, χώρια τα μεγάλα ξενοδοχεία. Οι οργανωτές των συνεδρίων αλλά και οι ίδιοι οι σύνεδροι απαιτούν γρήγορη και εύκολη μετακίνηση και αυτό προϋποθέτει αεροδρόμιο. Για να αποφέρει κέρδη στον επενδυτή ένας συνεδριακός χώρος, πρέπει να μπορεί να λειτουργεί 12 μήνες το χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Για να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους .
    1. Πως μέσα στα πλαίσια του μνημονίου που υπέγραψε η τωρινή κυβέρνηση και που με βάση αυτό θα πορευτεί αυτή η χώρα για τα επόμενα 10 χρόνια θα δημιουργήσει υποδομές τέτοιου μεγέθους. Όταν η χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ μέσα σε 4 χρόνια από 2,9 δις τώρα θα μειωθεί σε 500 εκ . Έχει σκεφτεί κανείς πως είναι 325 δήμοι με τον Καλλικράτη και άρα αναλογικά θα μοιραστούν αυτά τα 500 εκατομμύρια; Ή μήπως μεγάλοι δήμοι όπως της Αθήνας θα παραιτηθούν των διεκδικήσεων τους για να πάρει η Σκόπελος 4-5 εκατομμύρια το χρόνο για να γίνουν τα σχέδια πραγματικότητα.
    2. Όταν ο σημερινός Δήμος είναι ακόμα καταχρεωμένος από διοικήσεις προηγουμένων ετών και δεν μπορεί να εκτελέσει πρόγραμμα ανάπτυξης;
    3. Όταν οι τράπεζες δεν προχωρούν σε δανεισμό χρεωμένων ΟΤΑ;;
    4. Μιλάει ο συγκεκριμένος συνδυασμός για ανάπλαση των λιμανιών Λουτρακίου και διάνοιξη των μονοπατιών για χειμερινό τουρισμό. Τα δυο αυτά προγράμματα που είχαν εκπονηθεί από τη σημερινή δημοτική και νομαρχιακή αρχή είναι της τάξης των 2 και 1 εκατομμυρίου ευρώ. Και δεν βρέθηκαν αυτά τα χρήματα από το κράτος σε μέρες που το χρήμα ήταν ελεύθερο τώρα θα βρεθούν μέσα σε συνθήκες δημοσιοοικονομικού περιορισμού;
    4. Μιλάτε για αγροτουρισμό και άλλες δραστηριότητες όπως επιστροφή στις παραδοσιακές καλλιέργειες. Πως και με ποιες υποδομές; Χωρίς δρόμους, χωρίς συσκευάστρια; Χωρίς ενεργούς συνεταιρισμούς; Με τις κόστος; Όταν ξέρετε ότι επιδοτήσεις δεν θα δίνονται εάν οι συνεταιρισμοί δεν επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν αφαιρέσει παράνομα τόσα χρόνια.
    5. Ας πούμε αλήθειες ότι το σχέδιο αν υπάρχει τετοιο γιατι δεν το νομιζω ειναι να εφαρμιστει μια πολιτικη που θα κανει την Σκοπελο νεα Σαντορινη παραχοροντας τα παντα σε μεγαλους επενδυτες. Και εσεις πιστευεται οτι αν υπαρξει ποτε μια τετοια ανπτυξη αυτη θα ειναι ηπια αγροτουριστικη η μεγαλη αλλιωνοντας τα χαρακτηριστικα του νησιου;;
    6. Οσοι λετε οτι θελετε τα νεα παιδια να βρουν δουλεια στο νησι τους πως θα γινει αυτή;; Με το να δουλευουν σε επιχειρησεις στη Σκοπελο για 500 ευρω το μηνα 8ωρο;; Σας πληροφορω οτι νησια με υποδομες ετων στον τουριστικο τομεα εισαγουν εργαζομενους απο την ανατολικη ευρω που δουλευουν για τοσα χρηματα και εχουν ελαχιστους ελληνες εργαζομενους.
    7. Ασκησεις επι χαρτου ειναι καλο να γινονται αλλα καλο ειναι να λετε και αληθειες οτι χαρη στο μνημονιο θα κλεισουν ολες οι Δημοτικες επιχειρισεις που εχουν αρνητικο ισοζυγιο. Αρα πως θα προωθησετε τον τουρισμο;;
    8. Ολα οσα ευαγγελιζεστε μπορουν να γινουν μονο με εκχωρησεις και παραχωρησεις σε μεγαλους επενδυτες εκτος νησιου και σιγουρα εκτος χωρας.Δηλαδη συγκεκριμενα πραδειγματα . Λιμανι με μεγαλη μαρινα στο Λουτρακι ειναι εργα της ταξης των 5 εκατομυριων . Γινονται μονο με παραχωρηση. Δεν ειναι κακο απαραιτητα αν γινει απλα βγειτε και πειτε το καθαρα. Αλλα η λανθανουσα αριστεριζουσα λογικη σας και η θεληση να ψαρευεται ψηφους στα θολα δεξια αριστερα δεν σας αφηνει.
    9. Τέλος μια τοποθέτηση για τον ιδιο τον κ.Μιχελή. Το βιογραφικό του οι σπουδες του και οι διοικητικες του ικανοτητες ειναι αδιαμφισβητητες και οποιος δεν τις παραδεχεται απλα στρουθοκαμηλιζει.Το θεμα σε ολους οσους παρακολουθουν ειδικα τα λεγομενα του κ.Μιχελή ειναι οτι ειναι γενικοτητες και δεν λεει ο ιδιος πως αυτα θα γινουν . Επισης οσα λεει δεν μπορουν να αντικρουουν σε συγκεκριμενες συνθηκες και αναγκες ενος δημου. Νομιζω και ειναι κριμα αυτο οτι ο συνδιασμος του πασχει σε θεμα επιλογης συνεργατων. Με γενικοτητες και αφορισμους και αντιπολιτευτικη διαθεση μονο αγαπητοι φιλοι του συνδιασμου του κυριου Μιχελη οραματα δεν γινονται.
    Τελευταιο θα αφησω το θεμα τις τοπικιστικης διαθεσης των συμβουλων του κυριου Μιχελη απο την Γλωσσα και συγκεκριμενα της κ.Ελισαβετ Παπαχρηστου. Ναι κυρια Παπαχρηστου η Σκοπελος ειναι και αυτη ενα χωριο αλλα αν το θεμα σας ειναι ποιο απο τα 3 τοπικα διαμερισματα ειναι χωριο η Γλωσσα το Ελιος ή η Σκοπελος απλως δεν εχεται ουτε οραμα ούτε προοπτικη. Και προσφερεται κακες υπηρεσιες στο αξιολογο κατα τα αλλα κυριο Μιχελή.
    Συγνωμη εαν σας κουρασα με την αναλυση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Αυτήν την πραγματικότητα, σχ.2:40, την οποία αναλύεις έχουν να αντιμετωπίσουν και οι τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι. Η διαφορά του κ. Μιχελή, "του καλού τους χαρτιού" όπως έλεγε πριν τέσσερα χρόνια η παράταξη με την οποία κατέβηκε σαν υποψήφιος σύμβουλος, έναντι των συνυποψηφίων του είναι ακριβώς τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του στα οποία αναφέρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. έχει δικιο ο 8:6.Αν αυτή είναι η πραγματικότητα είναι ιδια για όλους τους υποψηφιους άρχοντες του τόπου.Τότε γιατί διεκδικούν τη ψήφο μας αφου δεν υπάρχει σάλιο για έργα και δεν θέλουμε και επενδυτές στο νησί.Ας κάτσουν σπίτια τους.Για το μισθό κόβονται;Για την εξουσία;Δε θα τους πληρώνουμε αεριτζίδικα τόσα λεφτά για το τίποτα.Κι αν όλα είναι τόσο μαύρα μιά ηλιαχτίδα στη μαυρίλα μας μόνο ο κ.Μιχελής έχει τις ικανότητες να φέρει.Οι υπόλοιποι είναι περιορισμένων δυνατοτήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Το αν ειναι πραγματικότητα ή όχι οσα περιεγραψα στο προηγουμενο σχολιο μου μπορειται να το δείτε από όσα έχουν πει οι υπουργοι εσωτερικών και οικονομικών. Το θέμα αφορά βέβαια ολους οσους από τους υποψηφιους μας υποσχονται φικια για μεταξωτές κορδέλες. Το οτι ο σχολιασμός γίνεται κατω απο τις δηλώσεις του κυριου Μιχελη
    γινεται για δυο λόγους. 1. Γιατί ειναι ο ομονος αν δεν κανω λαθος που επιτρέπει το σχολιασμό. 2. Γιατι αυτός και οι υποστηρικτές του μιλάτε για ανμορφωση και ριξεις και επενδύσεις εκατομυριων. Αν το κάνουν και άλλοι υποψηφιοι αφορά και τους υπολοιπους. Θα ήθελα να σχολιασω και πιο πολύ να συζητησω απο δω και με άλλους αλλα δεν ειναι δυνατο. Εγω αυτο που σχολιασα ειναι το να μας πει πως θα γινουν ολα αυτά που υποσχέθηκε. Γιατι για επενδυσεις και ΓΑΠ μιλαει γενικα και αοριστα και οχι επενδυσεις δεν βλεπουμε μονο απολυσεις. Ευχαριστώ για το χρονο σας να διαβασετε το σχολιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Να κάτι ακόμα που δεν είχα προσέξει, σχ. 4:13!
    Όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι, όπως επισημαίνεις, του κ. Μιχελή έχουν "κατεβάσει ρολά" και είναι ο μόνος που επιτρέπει σχόλια!..Μήπως κι αυτό κάτι σημαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. 24 Οκτωβρίου 2010 11:56 μμ. Σχετικά με το δεύτερο σκέλος της απάντησής σας στο ερώτημα 8.
    Γράφετε: Αναπαλαίωση των μοναστηριών για θρησκευτικό τουρισμό.
    Δηλαδή τώρα θα βάλουν χέρι οι ξένοι επενδυτές σας και στη θρησκεία μας;
    Θα αναπαλαιώνουν και τα μοναστήρια μας;
    Αν είναι δυνατόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Έχετε δει αγαπητέ/η τι «αναπαλαιώσεις» και τι καταστροφές έχουν γίνει από τους ιθαγενείς στα μοναστήρια μας; 'Αλλά αυτό είναι θέμα μετεκλογικό και άλλης ανάρτησης...
    Τότε θα αναφωνήσε εκτός από το «αν είναι δυνατόν» και ώιμε..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. 27/10, 1:44. τώρα είμαστε και ιθαγενείς… τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα. Φέρτε λοιπόν του Κονκισταδόρους να μας εκπολιτίσουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Mάλλον, και εκτός των άλλων, αγνοείτε και την ελληνική γλώσσα.
    Ιθαγενής = αυτός που κατοικεί στον τόπο γέννησης και καταγωγής του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ιθαγενής Σκοπελίτης27 Οκτωβρίου 2010 στις 3:58 μ.μ.

    Γνωρίζω πολύ καλά φίλε μου και την ελληνική γλώσσα και την έννοια της λέξης “ιθαγενής” …
    Θα έλεγα μάλιστα μετά βεβαιότητας ότι εσύ αγνοείς τους συνειρμούς που προκαλεί μια λέξη…
    Οι Κονκισταδόροι εκπολίτισαν τους Αμερικάνους ιθαγενείς.
    Εμάς, τους Σκοπελίτες ιθαγενείς, ποιοι “Νέοι Κονκισταδόροι” θα μας εκπολιτίσουν άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ο Γιώργος Μιχελής δεν έχει απλώς Όραμα και Σχέδιο για τη Σκόπελο. Έχει αγάπη για τον τόπο του (ακούσατε τα τραγούδια του για το νησί ?), γνώση και εμπειρία για να διαχειριστεί με επιτυχία την εκτέλεση του προγράμματός του, αλλά κυρίως πάθος και αισθητική για να διαμορφώσει και να εφαρμόσει νέα, καινοτόμο λογική για τα θέματα ανάπτυξης. Η ενέργεια και η "ανοιχτή καρδιά" του δείχνουν ότι μπορεί να κινητοποιήσει τις δυνάμεις που αγαπούν την πρόοδο του νησιού! Καλή επιτυχία Γιώργο! Την αξίζεις ! Την έχει ανάγκη το νησί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή