26/9/10

Για τα δέντρα του Παιδικού Σταθμού Λουτρακίου


Τα δέντρα στον Παιδικό Σταθμό Λουτρακίου κόπηκαν. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Πολλά σχόλια γράφτηκαν στην αντίστοιχη ανάρτηση του blog της εφημερίδας Βόρειες Σποράδες, στις 11 Σεπτεμβρίου 2010, με τίτλο:  Κοπή δένδρων στη ΓλώσσαΕμείς, αντί για άλλο ένα ακόμα σχόλιο, δηλώνουμε πως η λύση είναι πολύ απλή:

να φυτέψουμε   Ν Ε Α   Δ Ε Ν Τ Ρ Α   στη θέση των κομμένων

Δεσμευόμαστε πως αυτή θα είναι μια από τις πρώτες  Σ Υ Μ Β Ο Λ Ι Κ Ε Σ  μας πράξεις όταν με το καλό αναλάβουμε το δήμο μας, με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης.
ο Συνδυασμός
Όλοι μαζί για μια Νέα Αρχή στη Σκόπελο

22 σχόλια:

  1. Νέα δέντρα να φυτέψετε στη θέση των καμμένων-δε χρειάζεται δα και να αναλάβετε το δήμο για να το κάνετε- τη δική μας τη γούνα να μην κάψετε!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Λάθος, βιάστηκα, κομμένα είναι τα δέντρα όχι καμένα. Το ίδιο όμως κάνει. Για τη γούνα μας όμως που είναι ήδη τσουρουφλισμένη όχι!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ξέρω ότι αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο δεν χρειάζεται να εκλέγεις απλά πας και το κάνεις . Έχω την εντύπωση ότι υποτιμάτε η νοημοσύνη μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια συμβολική πράξη επιθυμεί να δώσει ένα μήνυμα και το δικό σας μήνυμα είναι αν μη τι άλλο αισιόδοξο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπα, δε χρειάζεται και μυαλό για να καταλάβεις, σχολ. 3:51, κι εγώ ξέρεις μπορεί να μην έχω πολύ μα κάτι που σαν είμουνα μικρό άκουγα μ' ανοιχτό το στόμα τη γιαγιά μου- "όπου ακούς πολλά κεράσια..."- κάτι που πρόσεχα στο μάθημα της ιστορίας- "φοβού τους Δαναούς..." με κάνουνε να διακρίνω κάτι σαν "ελάτε όλοι μαζί παιδιά να δούμε τι θα δείξουμε και τι θα πούμε για να μπορέσουμε να θρονιαστούμε, κοινώς να τους μπαστακωθούμε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ το μήνυμα το πήρα, και σας ευχαριστώ !
    - Μικρά Παιδιά, Παιδικός Σταθμός, Νέα Δέντρα…
    - Νέα Αρχή, Νέα Ελπίδα…
    Όλοι Μαζί σας λοιπόν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναρωτιέμαι γιατί κάποιοι από τους παραπάνω σχολιαστές
    βγάζουν τόση «χολή» για μια *σ υ μ β ο λ ι κ ή* πράξη που
    έχει να κάνει με μικρά παιδάκια και με νέα δέντρα !
    μια μαμά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι "χολή", μαμά, απλά βλέπουν ίσως ότι ούτε τα μικρά παιδάκια ούτε τα νέα δέντρα θα έχουν μέλλον με ανθρώπους που δεν μπορούν να εμπιστευτούν και ότι όλα αυτά είναι "φύκια και μεταξωτές κορδέλες".
    Ο επικεφαλής "άδειασε" το δήμαρχο γιατί δεν εξακολούθησε να τον έχει πρόεδρο συμβουλίου
    και η κυρία για τους δικούς "λόγους"...
    Εσύ, μαμά, ανθρώπους που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο τους εμπιστεύεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εξαιρετικός ο συμβολισμός.
    Συγχαρητήρια παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΔΗΜΟ ΜΑΣ"- "ΨΗΦΟ ΣΑΣ"- "ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ"
    Γιατί τόσα χρόνια δεν το κάνατε; Τι είδους επικοινωνιακά τρικ είναι αυτά; Πότε νοιαστήκατε
    για τον παιδικό σταθμό του Λουτρακίου; πότε τον επισκεφθήκατε;Αμφιβάλλω αν ξέρετε κατα που πέφτει.΄
    Κουτόχορτο νομίζετε ότι τρώμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Με την κρίση που υπάρχει οι δεσμεύσεις όλων των υποψηφίων μάλλον θα είναι "Συμβολικές πράξεις"
    Ανέξοδες και παραδειγματικές για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οχι ρε παιδιά δεν "άδειασε" το Δήμαρχο.Πήρε την καρέκλα του και άλλαξε θέση.Όπως ακριβώς είχε κάνει πριν από χρόνια υποψήφιος σύμβουλός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειπαμε εκλογες ερχονται ψηφους πρεπει να μαζεψουμε,ψεματακια θα πουμε,αχρηστους θα βγαλουμε τους αλλους...ολα ειναι στο παιχνιδι!
    ΑΛΛΑ τις συμβολικες πραξεις ,τηναγαπη για τα παιδακια,τη φυση και για ολο το νησι θα επρεπε να μας τη δειχνατε ολα αυτα τα χρονια και οχι τωρα που φλερταρετε με την ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΕΚΛΑ!
    φτανει πια ειπαμε να ειστε υποκριτες αλλα εσεις το παρακανατε!
    Τοση αγαπη πια.....τι να πω......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ετοιμάζω τα παιδιά μου για το σχολείο.Συγχρόνως διαβάζω τα σχόλια. Τα παιδιά γελάνε πίνοντας το γάλα τουςκαι πειράζει το ενα το άλλ. Τι διαβάζεις μαμα;με ρωτάνε
    Ενα παραμύθι για τους λυκους εκει ε΄ξω διαβάζω- τους λέω.
    έχει ακόμα λύκους μαμα;με ρωτανε
    δεν θέλω να τους απαντήσω…
    απαντάω σε όλους εσας που γραψατε όλα αυτά τα αρνητικά σχόλια
    δεν είναι χολή, είναι λύσσα αυτό που βγάζετε…
    ντρεπομαι για λογαριασμό σας
    απαξιώνετε καλές προθέσεις και αγάπη
    δεν κερδίζονται ετσι οι εκλογες, με τέτοια κακία…
    ειστε λυκοι λυσσαγμενοι αλλα αλλου να βγαλετε τα απωθημενα σας
    για τα σχολεια μας προκειται κυριοι και για το καλο παραδειγμα στα παιδιά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρ' όλο που ήδη αποφάσισες, ότι είμαι λύκος λυσσασμένος-για να γνωρίζεις όμως είμαι κι εγώ μια μαμά-αποφάσισα να απαντήσω. Μόνο στην τελευταία σου φράση. Ναι για τα σχολεία πρόκειται και για τα παιδιά μας- και για το περιβάλλον θα είχα να συμπληρώσω- κι αυτά δυστυχώς τα χρησιμοποιούν, και δε λέω ότι είναι οι μόνοι που το κάνουν- για να τους πιστέψουμε.
    Και το πρόβλημα δεν είναι αυτοί.
    Το πρόβλημα είναι εμείς τι κάνουμε και πόσο αμάσητα κατεβάζουμε όσα μας σερβίρουν.
    Ακριβώς γιατί πρόκειται πάνω απ' όλα για τα παιδιά μας και για το μέλλον τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μα αυτό λέμε κυρία μου. Το καλό παράδειγμα δεν δίνεται προεκλογικά. Δίνεται σε ολη την διάρκεια της τετραετίας. Δεν χρησιμοποιούμε τα παιδιά μιλώντας για συμβολικές πράξεις.
    Το φρονιμότερο είναι να πας, να το κάνεις, να μην το βγάλεις έκτακτο παράρτημα πριν πας στο εκάστοτε blog. Τι νόημα εχει αλλιώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είναι όντως απίστευτη η αρνητικότητα σε μερικά από τα παραπάνω σχόλια.
    Μπορεί εύκολα ο αναγνώστης να αντιληφθεί πως υπάρχουν κάποιοι συνδημότες μας που ποτέ τους δεν είχαν την ευκαιρία να βιώσουν πράξεις «συμβολικές», που ποτέ δεν συμμετείχαν ως ενεργοί πολίτες σε τέτοιους είδους δράσεις.
    Η καινοτομία φοβίζει και έτσι ακολουθούμε την πεπατημένη.
    Το καινούργιο φοβίζει τους ανθρώπους γιατί συνήθως είναι αβέβαιο, διότι εμπεριέχει μέσα του την μετάβαση από ένα επίπεδο (γνωστό) σε ένα άλλο (άγνωστο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δε διακρίνεται αρνητικότητα στα σχόλια. Διακρίνεται γνώση και άποψη. Ακριβώς προεκλογικά- τα δέντρα δεν κοπήκανε χθες- και με διατυμπανισμούς ανακοινώνουν μια απλή δεντροφύτευση. Ο επικεφαλής υποψήφιος και η κυρία που είναι στο συνδιασμό του την τετραετία που πέρασε και ήτανε και οι δυο στο δήμο δεν εδειξαν και έντονα διαθέσεις για "συμβολικές πράξεις".
    Προεκλογικά ξαφνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι κάτοικοι της περιοχής μας ας ανοίξουν τα μάτια τους αυτή τη φορά. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από την φετεινή χρονιά. Οι τοπικοί μας άρχοντες απασχολούνταν και απασχολούνται με τη δουλειά τους ή με ότι αυτούς προσωπικα ενδιεφερε.
    Καρφί δεν τους καίγεται για μας.
    Δένδρα κόβονται για να έχουν θέα τα σπίτια τους και κανείς δεν νοιάζεται.
    Ακόμα και να θέλαμε να πάμε μόνοι μας να ξαναφυτέψουμε τα δέντρα δεν μας άφηναν ή θα μας ελεγαν να κάνουμε αίτηση στην κοινοτητα, κι αν εγκριθεί…
    Αν κάναμε αίτηση σαν κατοικοι να ξαναφυτεψουμε εμείς τα δέντρα πιστεύετε ότι θα μας άφηναν οι έχοντες συμφεροντα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξαναδιαβάζω τις αρχές και τις θέσεις σας. Συγκινούμαι. Είμαι βέβαιος πια ότι θα κάνετε πράξη τα τόσο απευθείας στοχευόμενα στην καρδιά μας λόγια σας. Και τα δέντρα που κάποιος έκοψε για να έχει καλύτερη θέα θα βάλετε. Και το νησί θα αλλάξετε. Και αυτό παιδιά είναι μια νέα αρχή. Γυρίζει σελίδα η ιστορία και πορεία του νησιού. Έχετε την εμπιστοσύνη μας. Η αξία σας σύντομα θα φανεί στην πράξη.

    Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 27/9, 8:15.
    Εγώ πάλι απορώ, αφού η συγκεκριμένη δεντροφύτευση είναι τόσο ΑΠΛΗ, όπως γράφετε, γιατί δεν την κάνει ΤΩΡΑ η σημερινή δημοτική αρχή, αντί να βάζει το παπαγαλάκι της να τσιρίζει υστερικά γράφοντας τα ίδια και τα ίδια.
    @ 28/9, 1:08
    Όχι δεν θα σας αφήσουν ούτε εσάς να τα φυτέψετε, όσες αιτήσεις κι αν κάνετε, διότι δεν θέλουν δέντρα που κρύβουν τη θέα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @ 27/9 - 7:12 μμ
    Τα αρνητικά σχόλια δηλώνουν προκατειλημμένη συμπεριφορά, την οποία σίγουρα και δεν επικροτώ. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως τον σημαντικότερο ρόλο τον έχει ο συνδυασμός που προτείνει το "καινούργιο". Έτσι, αν διαθέτουμε στίγματα προκατάληψης, θα αποδοκιμάσουμε την ανερχόμενη καινοτομία, ακόμη κι αν είμαστε οι πλέον ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ για να την κρίνουμε θεωρητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή