2/9/10

Ένας κούκος ποτέ δεν φέρνει την άνοιξη

Διάβασα όλα τα σχόλια των αναγνωστών προσεκτικά για να διαπιστώσω το ενδιαφέρον και την σοβαρότητα των γραφομένων τους. Η αλήθεια είναι ότι σαφέστατα υπάρχουν επιφυλάξεις για τις υποψηφιότητες του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημάρχου και σαφέστατα, δυστυχώς εισέτι, υπάρχουν και πεπαλαιωμένα στερεότυπα που εν μέρει ευθύνονται για την σχεδόν άθλια κατάσταση που έχουμε φθάσει γενικώς ως κοινωνία. Κατά την ταπεινή μου άποψη, αυτό που θα πρέπει να κάνουμε για να επιλέξουμε τους επόμενους Δημοτικούς μας άρχοντες είναι να αξιολογήσουμε τα αντικειμενικά κριτήρια και...
παραμέτρους που διέπουν την κάθε μία υποψηφιότητα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Δεν θα πρέπει να προσεγγίσουμε αυτό το πολύ σοβαρό θέμα της εκπροσώπησης μας και της διαχείρισης των κοινών του τόπου μας με βάση τις φιλικές μας σχέσεις ή ακόμη τις κομματικές μας προτιμήσεις. Η επιλογή μας για την διαχείριση των κοινών για μένα πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενικές παραμέτρους και χαρακτηριστικά του υποψηφίου που σχετίζονται με: τις αποδεδειγμένες ικανότητες και δυνατότητες του, την εκπαίδευσή του, την επαγγελματική του σταδιοδρομία, την κοινωνική του συμπεριφορά και προσφορά και εν γένει την καταξίωση μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Αυτές οι παράμετροι απλώς θα μπορούσαν να αποτελέσουν την βασική υποδομή για να μπορέσουμε να εμπιστευθούμε κάποιον να αναλάβει μια τέτοια σημαντική πολιτική θέση. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν αποτελούν τις μόνες παραμέτρους για την επιτυχή διαχείριση και ότι ο κάθε άνθρωπος έχεις τα προσωπικά του χαρακτηριστικά που καθορίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία του. Εξάλλου πάντα το αποτέλεσμα καταδεικνύει στην πράξη το τί ακριβώς έχει γίνει σε όλες τις περιπτώσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι εποχές που ζούμε σήμερα δεν αποτελούν πρόσφορο έδαφος για πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Θα πρέπει όμως όποιος είναι ο επόμενος Δήμαρχος να έχει μαζί του ένα επιτελείο άξιων και δραστήριων συνεργατών, διότι όπως λέει και η σοφή λαϊκή ρήση «ένας κούκος ποτέ δεν φέρνει την άνοιξη». 
Η πρόταση μου λοιπόν είναι να δούμε με πολύ ανοιχτό μυαλό την κάθε υποψηφιότητα μέσα από όλες τις παραμέτρους που ανέφερα παραπάνω και με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να επιλέξουμε τον πιο κατάλληλο για το καλό του πανέμορφου τόπου μας. Να δούμε την συγκρότηση των προεκλογικών προγραμμάτων τους και να αξιολογήσουμε τον ρεαλισμό και την πιθανότητα εφαρμογής αυτών με στοιχεία που θα μας παραθέσουν ως προς την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. Να μάθουμε τους συνεργάτες του κάθε συνδυασμού και να κρίνουμε εάν μπορούν να συγκροτήσουν μία δυναμική και αποτελεσματική ομάδα εργασίας που θα μπορούσε να έχει στο τέλος ένα έστω και λίγο θετικό αποτέλεσμα. 
Όπως και να έχει το ζήτημα, πραγματικά εύχομαι να εκλεγεί στο τέλος ο καλύτερος συνδυασμός για το συμφέρον του τόπου μας, …της πανέμορφης Σκοπέλου. 
Κων. Μαρούλης

2 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε αλλά, ποιος θα τα καταλάβει; , η έλλειψη παιδείας είναι τεράστια στον τόπο μας και οι συμπατριώτες μας κοιτάζουν το προσωπικό τους συμφέρον και όχι του συνόλου, δυστυχώς ότι είμαστε εκλέγουμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε ότι από μας
    εξαρτάται το αποτέλεσμα, να ξεπεράσουμε τους
    εαυτούς μας και να σκεφτούμε το σύνολο, πέρα όπως
    πολύ σωστά διατυπώνετε από προσωπικές φιλίες και
    κομματικές τοποθετήσεις, και να καταλάβουμε πως
    μονάχα μέσα απ' αυτό θα ωφεληθούμε πραγματικά και ως μονάδες.
    Το πρόβλημα είναι πόσο έτοιμοι, πόσο
    εκπαιδευμένοι, είμαστε σαν πολίτες και σαν ψηφοφόροι...έτσι που να μη μας φταίει ύστερα
    αποκλειστικά και μόνο ένας ανίκανος δήμαρχος
    που εμείς όμως θα τον έχουμε ψηφίσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή