24/9/10

Η συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Σκοπέλου Γιάννη Καραγκιόζου στο Νέο Κλήμα


Χθες το απόγευμα, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση των κατοίκων του Νέου Κλήματος, πραγματοποιήθηκε συνάντησή τους σε καφετέρια του χωριού με τον υποψήφιο δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γιάννη Καραγκιόζο και τέσσερεις υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού του. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και το τοπικό συμβούλιο του Νέου Κλήματος.
Η συζήτηση γενικά διεξήχθη σε ευχάριστο και πολιτισμένο κλίμα, αναλύθηκαν οι  νέες προοπτικές για τον τόπο, και το τελικό μήνυμα που αποκόμισαν οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι ήταν αισιόδοξο και ελπιδοφόρο.
Στον κ. Γ. Καραγκιόζο τέθηκαν πολλές ερωτήσεις, σχεδόν...


από όλους τους παρευρισκόμενους, στις οποίες ο υποψήφιος δήμαρχος απάντησε λεπτομερώς, εκθέτοντας συγχρόνως τις αρχές και θέσεις του συνδυασμού του, ενώ προέβη και σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις όσον αφορά στην πολιτική της ισόρροπης ανάπτυξης των τριών κοινοτήτων του νησιού.
Για ακόμα μια φορά, οι κάτοικοι του Νέου Κλήματος έθεσαν τα φλέγοντα γι’ αυτούς προβλήματα της περιοχής τους, όπως ενδεικτικά:
  • την ολοκλήρωση της ημιτελούς μαρίνας
  • την τουριστική αξιοποίηση της παραλίας
  • την τουριστική προβολή του γραφικού χωριού
  • το δάσος και την πυροπροστασία του
  • την έλλειψη πυροσβεστικού κλιμακίου
  • τα αντιπλημμυρικά έργα στον οικισμό
  • την έλλειψη προγράμματος για άστεγες οικογένειες
  • το παλαιό δίκτυο ύδρευσης
  • την αποκατάσταση του αποχετευτικού
  • τα ανεπαρκή δρομολόγια των λεωφορείων
  • την έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων
  • την έλλειψη επαγγελματικού προσανατολισμού
  • και φυσικά το μέλλον του βιολογικού καθαρισμού

12 σχόλια:

  1. Τί να πρωτοθυμηθεί κανείς από την φετεινή χρονιά στο ΕΛΗΟΣ. Το λιμάνι "αφώτιστο" για 17 ολόκληρες νύχτες, επειδή η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα και καλά έκανε. Τα κότερα ελιμενίζονταν σκόπιμα στο λιμάνι γιατί αφού η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να ψηφίσει τον κανονισμό του λιμανιού έπαιρναν νερί και ηλεκτρ.ρεύμα δωρεάν. Οι τοπικοί άρχοντες απασχολούνταν και απασχολούνται με τη δουλειά τους. Καρφί δεν τους καιγότανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τα έργα στο Κλήμα που αναφέρονται παραπάνω, ούτε καν οι μελέτες δεν έχουν γίνει ακόμα… η νυν δημοτική αρχή θα αποχωρήσει χωρίς να αφήσει πίσω της καμία μελέτη. Δυστυχώς κανείς τους δεν ενδιαφέρθηκε να τις προωθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα αποχωρήσει χωρίς καμία μελέτη. Ούτε καν με μια υπογραφή του Δημάρχου και ας ήταν και από τον προηγούμενο Δήμαρχο έτοιμη. Τέτοια χάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά τις μελέτες που δεν υπάρχουν;
    Τα έργα για να υλοποιηθούν, απαραίτητη είναι η ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
    Καταλάβατε πόσο πίσω το άφησαν το Κλήμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς έτσι το άφησε και το Κλήμα. Γιατί στη Γλώσσα παραπάνω έκανε; Και σε όλο το νησί. Ο άνθρωπος και οι σύμβουλοί του μόνο να διαμοιράζουν θέσεις μεταξύ των συγγενών τους ήταν. Για να μην πούμε και άλλα. Όλος ο κόσμοςς τα ξέρει και αυτοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και μας ζητούν και ψήφο εμπιστοσύνης ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και αυτοί που αποχώρισαν και πήγαν απέναντι ακόμη δεν μας είπαν τους λόγους τους. πως εμείς οι κληματιανοί να τους εμπιστευτούμε αμα δεν ξεκαθαρήσουν τι έγινε με τους άλλους πρωην δικούς τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε, 28/9 6’46, όσες Κληματιανές και όσοι Κληματιανοί ενδιαφέρθηκαν για το χωριό τους, ήταν παρόντες στη Λαϊκή Συνέλευση που έγινε στο Νέο Κλήμα αρχές Απριλίου 2010.
    Υπάρχει και η αντίστοιχη ανάρτηση που έκανε τότε η εφημερίδα στο άλλο blog της με τίτλο: Η καλύτερη τετραετία στο Νέο Κλήμα (κάνε κλικ να διαβάσεις και να πληροφορηθείς).
    Πολλά ειπώθηκαν, πολλά ακούστηκαν, πολλές συζητήσεις έγιναν μετά το τέλος της Συνέλευσης, καθώς και ερωτήσεις που πήραν απαντήσεις, και πολλοί ξεκαθάρισαν αρκετά πράγματα.
    Εσύ που ήσουν τότε και έχεις τώρα απορίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν νομίζω ότι ξεκαθαρίστηκε αυτό.
    Ενας χαμός επικρατισε τοτε. Αλλοι φωναζαν απο εδω και αλλοι αποκεί.
    Ποια λοιπον πράγματα ξεκαθάρισαν;
    εξηγησεις δεν δοθηκαν σε εμας τους κληματιανούς απο τα ατομα αυτα σχετικα με την αποχωρηση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα φλέγοντα γι’ αυτούς προβλήματα της περιοχής τους, όπως ενδεικτικά αναφέρετε.Ποιές απαντήσεις έδωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού;Μήπως τους απάντησε τι έκανε για την λύση αυτών των προβλημάτων από τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία κατείχε;Μήπως τους απάντησε πόσες φορές επισκεύτηκε τα αρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων για την λύση τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 29/9, 12:07 – όπως φαίνεται από τα γραφόμενά σου, ούτε τότε ήσουν (στη λαϊκή συνέλευση), ούτε τώρα (στη συνάντηση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον δεν ξέρεις καλά τα πράγματα φίλε μου 12΄07 ή δεν γνωρίζεις καθόλου πως λειτουργεί ο δήμος και σε ποιους δίδονται οι αρμοδιότητες για ενέργειες και πράξεις σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
    Ο κ. Πατσής, ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο (επειδή δηλαδή γνώριζε το συγκεκριμένο άρθρο στον Κ.Δ.Κ.) δεν δέχτηκε τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, παρότι του προτάθηκε δύο φορές, κατά την έναρξη του 2007 και κατά την έναρξη του 2009. Χαρακτηριστικά μάλιστα έλεγε και δεν μπορεί κανείς να το διαψεύσει γιατί είναι η αλήθεια: «Δεν γίνεται να γίνω εγώ πρόεδρος ΔΣ. Με τι ιδιότητα θα πάω στα αρμόδια υπουργεία για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων; Τι θα λέω; Ότι είμαι πρόεδρος ΔΣ; Μόνο με την ιδιότητα του αντιδημάρχου και με την αρμοδιότητα που θα μου δοθεί από τον δήμαρχο, θα μπορέσω να διεκδικήσω χρηματοδοτήσεις.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αμα περιμένεις ο εκάστοτε Δήμος να λειτουργήσει αυστηρά βάσει αρμοδιοτήτων που ορίζει ο Κ.Δ.Κ
    τότε το παιχνίδι έχει χαθεί οριστικά.
    Όλοι πρέπει να προσφέρουν τα μέγιστα απο όποιο πόστο και αν είναι αυτό. Τι να τις κανεις τις καρέκλες και τα αξιωματα όταν εκει μέσα σε στελνουν οι δημοτες για αυστηρά 4 χρόνια για να παράγεις έργο. Πρόεδρος; τι σημαίνει πρόεδρος; Εγώ τον ψηφισα και τον θέλω δίπλα μου να με αντιπροσωπεύει και να βρίσκεται παντού. Στην αίθουσα του Δημοτικου Συμβουλίου, στο δρόμο, στα σκουπίδια,στα σχολεία και γενικά παντού.Τότε έχει νόημα ύπαρξης , αλλιώς ας πάει σπίτι του. Το ίδιο ισχύει για όλους, έμμισθους και μη.
    Αν έρθετε για την ψήφο μας ΦΡΟΝΤΊΣΤΕ ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΚΆΤΙ ΤΈΤΟΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ...
    Το αν κάποιοι αμείβονται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, εφόσον αυτό ετσι ορίζεται ας εχει τα κότσια να το πάρει πίσω η εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν φταίει ο συμβουλος για αυτό.
    Αν όμως λερώσει το χέρι του με λουμπίνες τότε χαίρεται... ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΟ...
    Π.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή