18/9/10

Κώστας Αγοραστός: Γκάφα ολκής ή σκόπιμη διαστρέβλωση του «Καλλικράτη»;

Απάντηση του υποψήφιου περιφερειάρχη
στον Απ. Παπατόλια
-«Ο νόμος είναι σαφής: τα περιφερειακά συμβούλια
μπορούν να επιβάλλουν φόρους. 
Γιατί ο κ. Παπατόλιας λέει ψέματα στην κοινωνία της Θεσσαλίας;»

Ο κ. Κώστας Αγοραστός

«Είτε ο κ. Παπατόλιας αγνοεί το νόμο για την αυτοδιοικητική Περιφέρεια  με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε τέτοια γκάφα ολκής είτε σκόπιμα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να προσφέρει υπηρεσίες τοποτηρητή στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο.»
Αυτό τονίζει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Απ. Παπατόλια. 
Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είναι απορίας άξιον πως επί 4 χρόνια νομάρχης Μαγνησίας και κομματικό στέλεχος ο κ. Παπατόλιας εμφανίζεται να μην γνωρίζει βασικά σημεία του νόμου για την αυτοδιοικητική Περιφέρεια .
Ο νόμος 3852/2010 για τον «Καλλικράτη» είναι απολύτως σαφής όσον αφορά την επιβολή φόρων:
-Στο άρθρο 163 σχετικά με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου εντάσσει σ’ αυτές (παράγραφος δ’) «την επιβολή τελών, εισφορών και δικαιωμάτων»...

- Στο άρθρο 190, παράγραφος 2, σχετικά με τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης εντάσσει σ’ αυτές  «την επιβολή, βεβαίωση και την είσπραξη τελών, δικαιωμάτων και εισφορών υπέρ του Ταμείου, μετά από απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
-Στο άρθρο 192 για τους πόρους του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης αναφέρει (παράγραφος β’) «έσοδα από επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών».
Συνεπώς, είτε ο κ. Παπατόλιας αγνοεί το νόμο για την αυτοδιοικητική Περιφέρεια με αποτέλεσμα να υποπίπτει σε τέτοια γκάφα ολκής είτε σκόπιμα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα για να προσφέρει υπηρεσίες τοποτηρητή στην κυβέρνηση και στο μνημόνιο.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Αυτό το… διάβασμα έκανε ο κ. Παπατόλιας στον «Καλλικράτη»; Τόσο… καλά τον γνωρίζει ώστε να επαίρεται μάλιστα δημόσια με έκδηλη αυταρέσκεια αν όχι αλαζονεία;
Εκτός αν σκόπιμα επιχειρεί να διαστρεβλώσει το ακριβές περιεχόμενο του «Καλλικράτη». Αν σκόπιμα επιχειρεί να συσκοτίσει, να παραπλανήσει την κοινωνία της Θεσσαλίας για να περάσει το θέμα των φόρων «απαρατήρητο» και να κρύψει τις προθέσεις του για φορολόγηση των Θεσσαλών.
Γι’ αυτό προσπαθεί να παρουσιάσει τις περιφερειακές εκλογές  ως δήθεν «ανώδυνες» και «ακίνδυνες» για τους πολίτες, ενώ είναι βέβαιο ότι η ψήφος στους υποψήφιους περιφερειάρχες της κυβέρνησης υπολογίζεται ήδη ως ψήφος υπέρ του μνημονίου και των νέων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων.
Ο κ. Παπατόλιας εκδηλώθηκε αμέσως. Είναι ο υποψήφιος του μνημονίου. Γι’ αυτό δυσφορεί όταν η δημόσια συζήτηση ασχολείται με θέματα όπως η περικοπή μισθών και συντάξεων, η εκτίναξη της ανεργίας, η δραματική αύξηση των λουκέτων στην αγορά, η μεγάλη αύξηση της φορολογίας, η μείωση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων.
Γι’ αυτό και προσπαθεί να αποφύγει τον διάλογο με την κοινωνία, την επαφή με τους απλούς ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης.
Γι’ αυτό και καταφεύγει διαρκώς σε προσωπικές επιθέσεις, χωρίς να διστάζει να διαστρεβλώνει όσα λένε οι επικεφαλής των υπόλοιπων συνδυασμών.
Ό,τι και να κάνει, πάντως, να γνωρίζει αυτό που λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός χρόνια τώρα: το ψέμα έχει κοντά ποδάρια…»

1 σχόλιο:

  1. Οι περιφερειακές εκλογές δεν είναι ούτε «ανώδυνες» ούτε «ακίνδυνες» για τους πολίτες. Όμως όποιος επιλέξει Παπατόλια, δεν σημαίνει κιόλας ότι ψηφίζει υπέρ του μνημονίου ή υπέρ νέων, ακόμη πιο επώδυνων μέτρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή