30/10/10

Εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «Sυνεργασία Οραμα Sτρατηγική»


Εγκαίνια έγιναν την Παρασκευή το βράδυ στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού Sυνεργασία Οραμα Sτρατηγική, όπου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής μίλησε μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό που μετά την ομιλία μιλούσε για «νίκη σε αυτές τις εκλογές». Τον υποψήφιο Δήμαρχο παρουσίασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Σκούρας, ο οποίος είπε ότι «πριν 4 χρόνια είχα την τιμή να προλογίζει τις ομιλίες μου ένας άξιος συνεργάτης· ο Γιώργος Μιχελής. Αυτή τη φορά έχω και πάλι την τιμή να σας παρουσιάσω τον αυριανό δήμαρχο.»

Ο Γιώργος Μιχελής παίρνοντας τον λόγο είπε:

«Σκοπελίτισσες και Σκοπελίτες
Σήμερα εγκαινιάζουμε το εκλογικό μας κέντρο στη Σκόπελο. Ας γίνει το κέντρο αυτό ένα κύτταρο, τις λίγες ημέρες που απομένουν ως τις εκλογές, για να συναντιόμαστε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να εκφράζουμε τους προβληματισμούς μας και να αναζητούμε μαζί τις λύσεις για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες...
Το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο (ο γνωστός Καλλικράτης), η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και, κυρίως, η κακή κατάσταση εν μέσω κρίσης στην οποία βρίσκεται το νησί μας είναι οι κύριοι λόγοι που εξηγούν την κρισιμότητα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ μεταφέρει περισσότερες αρμοδιότητες στις δημοτικές αρχές, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα μεταφερθούν και οι αντίστοιχοι πόροι για την υποστήριξη των νέων αρμοδιοτήτων.
Η οικονομική κρίση δημιουργεί ανασφάλεια, κοινωνικές ανισότητες και οικονομικές δυσχέρειες. Η Σκόπελος, το νησί μας, βρέθηκε σ' αυτή τη δίνη απροετοίμαστη. Χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς προοπτική, χωρίς ταυτότητα. Οι επιχειρηματίες του νησιού, οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι πολίτες γενικότερα βρέθηκαν μπροστά σε μια πρωτοφανή μείωση των εισοδημάτων τους που, αν συνεχιστεί, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε απόγνωση και οικονομικό μαρασμό.
Αντί λοιπόν να σκύψουμε από νωρίς στην επίλυση αυτών των κατά βάση διαρθρωτικών προβλημάτων του νησιού μας, συνεχίζουμε να ακολουθούμε την πεπατημένη: ταξίματα, υποσχεσιολογία, εργάκια που διαρκούν όσο οι ώρες μιας μέρας, μικροεξυπηρετήσεις και μικροεκβιασμούς.

Εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Την επόμενη Παρασκευή στην κεντρική μας ομιλία, θα έχουμε την ευκαιρία να ξετυλίξουμε με πληρότητα το πρόγραμμα μας για το νησί. Σήμερα, στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου, θέλω να τονίσω τις βασικές μας αντιρρήσεις για το ρόλο του δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου και να θέσω ενώπιον σας το νέο πλαίσιο που εμείς ευαγγελιζόμαστε και που θα εφαρμόσουμε στην περίπτωση που ο λαός του νησιού μας τιμήσει με την ψήφο του.

Πρώτο, θέλουμε να διευρύνουμε τον εξαιρετικά περιορισμένο ρόλο του δημάρχου. Είναι γενικώς αποδεκτό ότι το πρότυπο της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα μας είναι συγκεντρωτικό, στο επίπεδο της κεντρικής διοίκησης, με αποτέλεσμα οι τοπικοί άρχοντες να έχουν κυρίως εκτελεστικό και διαδικαστικό ρόλο. Πρόθεση μας είναι, αναζητώντας τις κατάλληλες συμμαχίες με άλλους δήμους στην Ελλάδα και αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία του νέου θεσμικού πλαισίου, να διευρύνουμε αυτόν τον ρόλο από περιορισμένο σε ουσιαστικό και στρατηγικό.

Δεύτερο, θέλουμε να αντιστρέψουμε τον αντιπαραγωγικό ρόλο του δημάρχου σε παραγωγικό και πολυσήμαντο. Με άλλα λόγια, να σταματήσει ο δήμαρχος να ασχολείται με τα μικρά και τα ασήμαντα και να σχεδιάσει με τους συνεργάτες του, την επιχειρηματική κοινότητα και την τοπική κοινωνία την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Τρίτο, θέλουμε να εξαφανίσουμε τον αντιδραστικό ρόλο του δημάρχου, αυτόν δηλαδή που οφείλεται σε αγκυλώσεις του παρελθόντος και δεν επιτρέπει στον τοπικό άρχοντα να αξιοποιεί την παρουσία της αντιπολίτευσης, να καλεί τους πολίτες σε συμμετοχή, να προωθεί τον εθελοντισμό, να αξιοποιεί το ταλέντο και τις ικανότητες του επιχειρείν που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Τέλος, θέλουμε να καταργήσουμε τον δημαγωγικό ρόλο του δημάρχου, δηλαδή την ακατάσχετη φλυαρία με υποσχέσεις που δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν, με μοναδικό σκοπό βεβαίως την αναρρίχηση στα αξιώματα.

Η προσέγγιση αυτή κανονικά θα έπρεπε να αποτρέπει λογικούς ανθρώπους να μπλέξουν σε εκλογικές περιπέτειες. Είναι όμως ακριβώς οι ίδιοι λόγοι που λειτουργούν και προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δηλαδή σε μια προσπάθεια ανατροπής και κατάργησης των αρνητικών ρόλων, η οποία, αν γίνει αποδεκτή από τους ψηφοφόρους, θα οδηγήσει σε μια πιο ουσιαστική, πιο αποτελεσματική και πιο υγιή τοπική αυτοδιοίκηση.»

Στο τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τον συνδυασμό νίκης, όπως τον χαρακτήρισε, οοποίοσ απέσπασε το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

20 σχόλια:

  1. Πραγματικά αξίζουν πολλά μπράβο γι'αυτόν τον άνθρωπο. Ο κ.Μιχελής είναι αναμφίβολα ο πιο αξιόλογος,επιστημονικά καταρτισμένος και με μοναδική πολιτιστική κουλτούρα για να κατακτήσει δίκαια την δύσκολη για την εποχή που ζούμε θέση του δημάρχου.Πρέπει όλοι να δείξουμε ωριμότητα στην επιλογή του νέου δημάρχου και να ευαισθητοποιηθούμε για το μέλλον του νησιού μας.Η Σκόπελος έχει ανάγκη για καινοτόμες λύσεις στον τουρισμό,στην πολιτιστική ανάπτυξη και στην προστασία του σπάνιου περιβάλλοντός της.Ήρθε η ώρα λοιπόν λαέ της Σκοπέλου να αποφασίσεις με ποιούς θα πας και ποιούς θα αφήσεις...! S.L.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα που στο λαό της Σκοπέλου πέφτει το μεγαλύτερο βάρος για την πορεία και την εξέλιξη του νησιού τουλάχιστο κι αυτός ο λαός θα έχει την τελευταία λέξη, έξω από ψευτοδιλήμματα!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψφίζοντας Γιώργο Μιχελή, η ΣΚΟΠΕΛΟΣ θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την ΙΣΤΟΡΙΑ. οχι στην οπισθοδρομηση. ή ΤΩΡΑ ή ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * τέρμα στα ΤΑΞΙΜΑΤΑ και στους ΜΙΚΡΟΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
    * τέρμα στην ΥΠΟΣΧΕΣΙΟΛΟΓΙΑ και στις ΜΙΚΡΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ
    άσε που τα περισσότερα στο τέλος δεν πραγματοποιούνται, εκτός από αυτά των κολλητών και της αυλής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ, Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο!!!!
    Οι άλλοι υποψήφιοι έχουν απαγορέψει τα σχόλια κάτω από τις αναρτήσεις τους.Άραγε τι φοβούντα;
    Μήπως την φωνή του λαού;Την αλήθεια άραγε;
    Την κριτική;
    Ωραίες οι εξαγγελίες τους,οι υποσχέσεις τους,οι δηλώσεις τους για την πρόοδο και το καλό του τόπου.
    Εχουν κλείσει όμως τα αυτιά τους στον αντίλογο.Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή επιτυχία στον συνδυασμό του κ.Μιχελή.
    Το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι με το Σταυρό και τον πολιτισμένο αγώνα δεν κερδίζονται οι εκλογές.
    Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι μαθημένος ο Ελληνικός Λαός.
    Πέστου ψέματα και σίγουρα θα είσαι αρχηγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και να σκεφτεί κανείς, σχ. 9:45, ότι συμβαίνει αυτό ενώ ζητάνε την ψήφο μας! Φαντάσου να εκλεγούν(;)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η οικογένειά μου ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές Βασιλούδη. Τώρα όμως θα ψηφίσουμε Μιχελή γιατί αυτός μόνο μπορεί να αλλάξει το νησί, άλλη κουλτούρα ο άνθρωπος. Τον γνώρισα, για πρώτη φορά, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Σκόπελο. Και κάτι άλλο. Συλλυπητήρια... στην οργάνωση του ΠΑΣΟΚ της Σκοπέλου που αντί να στηρίξουν ένα άτομο του δημοκρατικού χώρου, στηρίζουν άλλοι τον κ.Βασιλούδη και άλλοι τον κ.Καραγκιόζο. Μπράβο σας παιδιά.Γιαυτό θα διώξετε και τους λίγους που έχουν απομείνει ακόμη στο ΠΑΣΟΚ...
    ΄Ενας σκοπελίτης γένημα θρέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απορώ με τους συντοπίτες μου...τους Γλωσσιώτες. Πόσο πίσω μπορεί να είναι ένας άνθρωπος στον 21ο αιώνα? Χρόνια παρακαλούσατε για μια σωστή δημοτική αρχή...και τώρα που την έχετε μέσα στην πόρτα σας, σκέφτεστε ποιον να ψηφίσετε... τι να πω?
    Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, ευτυχώς, ότι δηλαδή ο Μιχελής θα είναι δήμαρχος σε λίγες μέρες, αλλά η νοοτροπία σας είναι πραγματικά για κλωτσιές!
    Θέλω πολύ στο καφενείο που θα παραβρεθώ σε λίγες μέρες να σας ακούσω να μου πείτε τα επιχειρήματά σας για το αντίθετο. Είμαι πολύ περίεργη για το μέτρο σύγκρισης που θα μου αναλύσετε.
    Με κάτι τέτοια το χωριό μας, το νησί μας δεν έχει κάνει βήμα μπροστά.
    Τώρα όμως, σε πείσμα της στείρας νοοτροπίας σας,
    της ξεροκεφαλιάς σας και της, ναι, κακίας σας, τίποτα δεν θα σταματήσει τον φωτεινό και φωτισμένο αυτόν συντοπίτη μας να πάρει τα ινία του δήμου και επιτέλους να δούμε σοβαρές προσπάθειες να παίρνουν σάρκα και οστά.
    Ξεπεράστε λίγο τον μικρό σας εαυτό και δώστε ψήφο στο δικό σας παιδί, που έχει διαπρέψει όπου κι αν έχει σταθεί.
    Αισθανθείτε υπερήφανοι για τον επιστήμονα και άνθρωπο που αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στην γενέτειρά του και βοηθείστε τον τόπο.
    Να το πω και πιο λαϊκά? Καποιανού χαρίζανε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ... Η ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ? ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΜΙΧΕΛΗ !!!
    ΚΙ ΑΝ Η ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ... ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι εκφοβισμοί , η μικροπολιτική , η πόλωση και ο φανατισμός ας πάψει! Είμαστε όλοι Σκοπελίτες! Δεν βρεθήκαμε απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη να είμαστε Πακιστανοί , Αφρικανοί , Κινέζοι ή οποιασδήποτε άλλης φυλής πολίτες! Τα μυαλά μας τα έχουμε στο κεφάλι μας και δεν πετάμε στα σύννεφα. Ίσως οι άλλοι όπως λέτε ( του Βασιλούδη , του Καραγκιόζου , του Ραμαντάνη ) , να φοβούνται το φαρμάκι που στάζει πολλών συμπολιτών το στόμα ή τα χεράκια ας πω καλύτερα , απ΄ αυτά που γράφουν , όταν βλέπουν κάποιους να υπερασπίζονται το έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Αυτής που όπως λέτε δεν έκανε τίποτα. Θα πω κι εγώ με την σειρά μου και δεν πιστεύω ο Κος Γιώργος να το κόψει : βγάλτε τις τσίμπλες απ΄ τα μάτια σας και δείτε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια στο νησί μας!! Μάλλον άλλοι είναι αυτοί που κοιμούνται κι όχι αυτοί που υποστηρίζουν τον Κο Βασιλούδη και τους υποψηφίους του! Τώρα αν είμαστε για κλωτσιές όπως λεει ένας φίλος πιο πάνω , ας έρθετε να μας τις ρίξετε. Σας περιμένουμε! Απο τις προβολές που έκανε στις συναντήσεις του , κάτι άλλο τελικά είδαμε απ΄ αυτά που ακούγαμε , αριστερά και δεξιά. ΄΄Τίποτα δεν έγινε΄΄. Καραμέλα που τελικά έγινε λιώμα , μέσα στα στόματα αυτών που την πιπιλίζουν όλο αυτό το διάστημα. Κι αν η Γλώσσα δεν κατάλαβε τι θα πρέπει να ψηφίσει , ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ!
    Σας ευχαριστώ.
    Ενας Σκοπελίτης ετεροδημότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mε μεγάλη χαρά βλέπω μια συντοπίτισα που προφανώς ζει μακρια μας να αναφέρεται με απαξιωση σε οσους απο τους κατοικους του μικρού χωριού μας δεν θα ψηφισουν τον κ.Μιχελή . Να μας υποτιμα και ναμας λέει πως θα έρθει στο καφενείο να μας πει διαφορα και να δει ποιον θέλουμε εμείς για καλύτερο από τον κ.Μιχελή. Αγαπητη φίλη πρώτα από όλα σου επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς και στον άλλο σχολιαστή που μας ειπε να ντρεπόμαστε. Ελπίζω να μην εκφράζετε τον συνδιασμό του κ.Μιχελή και ειναι απορείας αξιο αν ειστε υποστηρικτές του και μάλιστα ανώνυμοι. Λοιπόν αγαπημένοι μας συντοπίτες να σας πληροφορίσω εγώ τι συζητάνε στο καφενείο του χωριούμας μπας και ανοίξετε λίγο τα ματάκια σας.
    Συζητανε οι μεγάλοι πως για να πάρουν τη συνταξη του ΝΑΤ πρέπει να περιμένουν 2-3 ώρες ορθιοι να δεήσει να ανοίξει το ταχυδρομικο πρατήριο και να ρωταν επότε θα τις μοιράσουν.
    Συζητάνε οτι ακομα και το ΑΤΜ της εμπορικής στη Γλώσσα δεν εχει λεφτα και ειανι κλειστό και πρέπει να πηγαινουν στη Σκοπελο να παρουν χρηματα.
    Συζητάνε οτι δεν εχουν πλεον αγροτικο γιατρο ακθε μερα και αν τους τύχει κάτι και εχει και
    άσχημο καιρό και δεν φύγει το δελφίνι χαθηκαν.
    Συζητανε για την ακριβεια που εχουν τα μπακαλικα του νησιου και το ενα κάνει άλλο ενα.
    Συζητανε για τη συνταξη που τους εκοψε ο ΓΑΠ.
    Συζητανε για τους κοπους τους χρονων στα κτηματα που πανε χαμενοι γιατι η σοδεια δεν ειναι καλη και ακομα και λαδι παιρνουν απο την Ευβοια.
    Συζητανε οτι για τα σκουπιδια αν θελουν να τα αφησουν πρεπει να περπατανε 500 μετρα με το μπαστουνακι μιας και καδοι δεν υπαρχουν.
    Και τελος μεγαλοσχημοι αγαπημενοι μου φιλοι συζητανε οτι καλα μας τα λενε και ο Δημαρχος και ο Γιωργος αλλα σε αυτα τα απλα αλλα και σημαντικα δεν μας απαντανε.
    Οσο για τον αν ειμαστε κακοι η οχι κοπιασε και θα δεις . Μαλλον εισαι απο αυτες που κοπιαζεις στο νησι μας καθε Πασχα και Καλοκαιρι για διακοπες και κανεις υψηλη κριτικη.
    Εμεις ολοι ξερουμε τι θα ψηφισουμε και ξερεις και κατι αλλο αν εγω ψηφισω το Γιωργο γιατι ετσι γουσταρω και ο πατερας μου ψηφισει το Δημαρχο γιατι ετσι γουσταρει γουστο μας και καπέλο μας. Σε 18 μερες παλι εμεις θα ειμαστε στο νησι και θα κοπιαζουμε για αυτο και εσυ απο καπου μακρια σε μαι πολυκατοικια θα μας κανεις υψηλη κριτικη.
    ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΚΟΒΟΥΛΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΤΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και μην ξεχάσουμε τον εκπρόσωπό μας για τις περιφερειακές εκλογές στο Ψηφοδέλτιο "Θεσσαλών Δύναμη" Απ.Παπατόλια.
    ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΓΙΟΛΔΑΣΗ ΙΩΑΝΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταμάτης Ι. Ορφανός2 Νοεμβρίου 2010 στις 7:26 μ.μ.

    Αν και μένω μακριά από το νησί, έχω την τύχη σε αυτές τις εκλογές να ξέρω προσωπικά τους τρείς απο τους τεσσερις υποψήφιους δημάρχους. Με το Γιώργο ειμαστε και γείτονες τρια σπίτια χωρίζουν το πατρικό μας σπίτι στη Γλώσσα. Με το Μανώλη που τυχαίνει να ειναι και ο πολιτικός μηχανικός μου στο νησί έχω συνεργαστεί πολλές φορές. Με το Δήμαρχο έχω βρεθεί και του έχω αναφέρει αρκετές φορες θεματα που με απασχολούσαν για το νησί. Με τον τέταρτο υποψήφιο τυχαινει να μην γνωριζόμαστε.
    Με όλους αυτούς αν μιλήσει κάποιος απο μόνος του νομίζω θα βγει ευχαριστιμένος και δεν θα γυρίσει σπίτι του με ασχημες εντυπώσεις. Ορμόμενος λοιπόν από αυτό θα ήθελα να σας πω μερικά πράγματα ειδικά σε εσάς συντοπίτες μου της Γλώσσας και πιο ειδικά σε εσάς ετεροδημότες της Γλώσσας. Είμαστε τυχεροί που ανθρωποι σαν τους πιο πάνω αποφάσισαν να διεκδηκίσουν την ψήφο μας. Κοιτάχτε απλά στο παρελθόν ποιοι διοίκησαν τον νησί και το χωριό μας.
    Δυστυχώς βλέπω οτι απο εδώ αλλά και σε συζητήσεις που κάνω προβάλλεται ενα χαρακτηριστικό του χωριού μας η αθυροστομία. Μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρετε οσοι κανετε σχόλια αρνητικά και προσβλητικά για τους ανθρώπους που μένουν στο χωριό μας και το νησί μας.Από που και ως που αυτός ο φανατισμος χωρίς καν επιχειρήματα;; Παρακολούθησα και τις δυο ομιλιες που εγιναν στην Αθήνα και του Γιώργου και το Δημάρχου. Δεν άκουσα κανενα να εκτοξευει για τον άλλο ουτε κακοβουλα σχόλια ουτε να στρέφεται εναντιον του. Επίσης η ανωνυμία ειναι εύκολος τροπος να ρίχνουμε λάσπη εναντιων των πάντων αλλά από ουσια μηδεν.
    Λοιπόν στο καφενείο του Κωστή στη Γλώσσα σας πληροφορώ φίλοι ετεροδημότες δεν ακουγεται κιχ.
    Οσοι περνανε εκει τις ωρες τους η οπου αλλού λενε τα σχόλια τα παραπονά τους αλλά μενουν εκεί. Νομίζετε ολοι εσεις οτι δεν εχουν κρίση;; Νομίζετε ότι όλοι εμεις απο τις πολεις εχουμε πιο πολύ μυαλό από τους ντόπιους;;Αν το νομίζετε εχετε κανει μεγαλο λαθος.
    Ξερετε τι τους απασχολεί;;; Αν το ξέρετε γιατί δεν σπαταλάτε μερικές γραμμες να το αναφέρετε αλλά σπαταλάτε χρονο και φαιά ουσία για κατηγόριες οπως ελεγε και η μακαρίτισα η γιαγιά μου.
    Εκμεταλευθείτε λοιπόν αυτές τις λιγες μερες για να πιεσετε για τα συμφέροντα του χωριού μας όλους τους υποψηφίους. Δοξα το θεό προβληματα παμπολα εχουν οσοι μενουν εκεί.
    Ναι ξέρω τις διοικητικές ικανότητες του Γιώργου δεν θα μας πειτε εσεις για αυτες ειναι γνωστες.
    Ναι ξερω για τα εργα που εκανε ο Δημαρχος στη Γλωσσα δεν θελω να μου τα απαριθμησετε εσεις.
    Ναι διαβασα οσα λεει ο Μανωλης και ξερω ποσο μπασμενος ειναι στα θεματα του νησιου δεν θα μου το πειτε εσεις.
    Αυτά λενε αγαπητοί σοφοί ετεροδημότες οι κατοικοι της Γλώσσας.
    Τα προβληματα ειναι πολλά και ο χρόνος λιγος

    Σταμάτης Ι. Ορφανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΙΧΕΛΗ ΣΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. TO SOS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.
    ΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ MARKETING, Η ΑΥΤΟΦΩΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΥ!
    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΩ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ-ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ!
    ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΠΟΥ ΖΕΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΠΟΤΑΠΑ ΚΙΝΗΤΡΑ. ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ!
    ΔΩΣΤΕ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ!

    Αγγελικη Μπελεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τυχεροί οι Σκοπελίτες. Θα έλεγα ότι είναι σχεδόν αδιανόητο για έναν πολίτη αυτού του τόπου να μην επιλέξει τον Γιώργο τον Μιχελή για Δήμαρχο. Θα έλεγα ότι ο Δήμαρχος-Γιώργος θα είναι ένας ακόμη λόγος για να ζει κανείς σ’ αυτό το νησί. Θα έλεγα ότι θα ήμαστε πολύ τυχεροί εμείς εδώ στον Άγιο Στέφανο (νέος «Δήμος Διονύσου») αν τον είχαμε εμείς Δήμαρχο.

    Η περίπτωση του Γιώργου Μιχελή είναι σπάνια. Έχω ζήσει τον Γιώργο ως υφιστάμενός του, λίγο αργότερα ως υφιστάμενος και – πλέον – φίλος, ύστερα μόνο ως φίλος, και μετά ως συνάδελφος. Τι να πρωτο-αναφέρει κανείς; Την ηγεσία, την ευφυΐα, την πολυπραγμοσύνη, την εργατικότητα, την καλλιέργεια, την ευαισθησία, τα πολύπλευρα ενδιαφέροντα, το χιούμορ, την ανθρωπιά, την ειλικρίνεια, την ευθύτητα, την απλότητα;

    Ο Γιώργος δεν είναι πολιτικός με την έννοια που το λέμε για τους πολιτικούς καριέρας. Είναι όμως πολιτικοποιημένος, νοιάζεται για ό,τι συμβαίνει γύρω του και θέλει να κάνει τα πράγματα καλύτερα. Του αρέσει το καλό, το ωραίο, το σωστό και θα πάλευε για να το πετύχει.

    Αυτό όμως που μου έκανε πάντα εντύπωση είναι ο τρόπος που μιλούσε και μιλάει για τον τόπο του. Δεν μιλούσε, όπως άλλοι, για το «εξοχικό» του στο «χωριό». Ήταν πάντα τόσο ένθερμος όταν μιλούσε για τη Σκόπελο που μπορούσε κανείς να είναι σχεδόν σίγουρος, όχι μόνο ότι κάποτε θα γύριζε εκεί αλλά και ότι θα έκανε κάτι σημαντικό εκεί. Για τον Γιώργο, η Σκόπελος ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής του.

    Γι’ αυτό, αυτή η εξέλιξη μού φαίνεται απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη. Οι άνθρωποι που αγαπάνε τον τόπο τους είναι πολύ χρήσιμο να συμμετέχουν στα κοινά για να τον κάνουν καλύτερο. Για τον Γιώργο, δεν είναι απλά «πολύ χρήσιμο», για τον Γιώργο θα είναι σπουδαίο το να του δοθεί η δυνατότητα να το αποδείξει.

    Καλή τύχη Γιώργο και καλή απόφαση στους συντοπίτες σου!

    Σωτήρης Συρμακέζης
    http://gr.linkedin.com/in/sirmakezis
    twitter: @sotiris11

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητοί συγχωριανοι,ψηφίστε για δήμαρχό μας Γ.Μιχελή και ας μην κοιτάξουμε την καταγωγή του.Γιατί τόσα χρόνια(από το 1999) οι γλωσσώτες και οι κληματιανοί δεν στήριζαν δήμαρχο από τη Σκόπελο;τώρα λοιπόν είναι η σειρά μας.
    Είμαι φίλος και συγγενής με τους δύο από τους τρεις άλλους υποψήφιους δημάρχους. Αυτή τη φορά θα ψηφίσω τον καλύτερο και δεν με ενδιαφέρει το αν κατάγεται από τη Γλώσσα.
    ΄Ενας Σκοπελίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Διάβασα με προσοχή το σχόλιο του κ. Συρμακέζη.
    Η σκέψη που γεννήθηκε είναι: Αν ένας συνάδελφος, ένας φίλος, που δεν έχει σχέση με το νησί μας, μιλάει έτσι για τον κ. Μιχελή εμείς -τώρα- τί θα μπορούσαμε να κάνουμε; Το λιγότερο να τον εμπιστευτούμε!
    Μακάρι να είναι ο αυριανός μας Δήμαρχος!!!
    Σκοπελίτης
    (από τον οικισμό Σκοπέλου)
    -Το ζούμε κι αυτό, να πρέπει να διευκρινίσουμε από ποιό οικισμό του νησιού καταγόμαστε μιας και το μόνο "κουσούρι" του Μιχελή είναι πως γεννήθηκε στη Γλώσσα κι εδώ στη Σκόπελο αφού δεν έχουν κάτι άλλο να βρούν είναι το μόνο που του προσάπτουν για να φρενάρουν τον κόσμο, αφού θέλουν να συνεχιστεί το κατεστημένο που χρόνια τώρα επικρατεί!..
    Ξαναυπογράφω:
    Ανώνυμος μεν Σκοπελίτης δε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή