6/10/10

Θέμα διαγραφής...

Να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποπομπή του κ. Κων. Κοσμά από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο οποίος επανειλημμένα απουσιάζει από τις συνεδριάσεις, ζήτησε ο κ. Κων. Σκούρας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Πανταζή Σκλάβο. Ο κ. Σκούρας, επεσήμανε ότι δεν θέτει το ζήτημα για πρώτη φορά και προεκλογικά, αλλά το έχει θίξει και άλλες φορές, ακόμα και πριν ένα χρόνο και ζήτησε και τότε, όπως και τώρα, από τον πρόεδρο να πάρει τα νόμιμα μέτρα.
Ο κ. Καραγκιόζος συμφώνησε με τον κ. Σκούρα και τόνισε ότι ο κ. Κοσμάς είναι ανύπαρκτος στα δημοτικά συμβούλια.
Ο κ. Π. Σκλάβος αφού συμφώνησε ότι ο κ. Σκούρας και στο παρελθόν έχει θίξει το πρόβλημα είπε ότι αν έπρεπε να γίνει κάτι, έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό. Δεν ξέρω όμως, ρώτησε, γιατί επιμένετε μόνο στο όνομα του κ. Κοσμά.
Ξέρετε εσείς κάποιον άλλον; ήταν η ερώτηση του κ. Σκούρα

20 σχόλια:

  1. Άρθρο 68 Ν.3852/10 "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"

    Υποχρεώσεις των δημοτικών συμβούλων

    1.Οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υποχρέωση να μετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών του, στις οποίες έχουν εκλεγεί, καθώς και να εκτελούν με επιμέλεια τα καθήκοντά τους και κάθε εργασία που τους αναθέτει νόμιμα το συμβούλιο.
    2.Ο δημοτικός σύμβουλος εκφράζει τη γνώμη του και ψηφίζει κατά συνείδηση, αποβλέποντας πάντοτε στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος του συνόλου των δημοτών.
    3.Σε σύμβουλο που απουσιάζει αδικαιολόγητα σε τρεις (3) συνεχείς συνεδριάσεις, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας και σε περίπτωση υποτροπής μπορεί να επιβληθεί η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης. Σύμβουλος, που επιθυμεί να μην εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τις τριάντα (30) ημέρες, πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου.
    4.Σε σύμβουλο που δεν εκτελεί τις υποχρεώσεις του για διάστημα που υπερβαίνει τους τρεις (3) συνεχείς μήνες, χωρίς την άδεια του συμβουλίου, μπορεί να επιβληθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 234 του παρόντος, η πειθαρχική ποινή της αργίας ή η πειθαρχική ποινή της έκπτωσης με απόφαση του Ελεγκτή Νομιμότητας.
    5. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου υποχρεούται να ενημερώνει γραπτώς τον Ελεγκτή Νομιμότητας για κάθε περίπτωση αδικαιολόγητης απουσίας συμβούλου σε τρεις συνεχείς συνεδριάσεις, καθώς και σε κάθε περίπτωση μη εκτέλεσης των υποχρεώσεων συμβούλου για διάστημα μεγαλύτερο από τρεις (3) συνεχείς μήνες. Η παράλειψη αυτής της υποχρέωσης από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου αποτελεί σοβαρή παράβαση καθήκοντος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε τα νόμιμα κε. Σκλάβο από τη θέση που σας ανατέθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο εσείς πήρατε την λαϊκή εντολή να διοικήσετε και μόνο εσείς μπορέσατε να μην το κάνετε. Και διερωτώμαι πώς θα μπορέσετε να το κάνετε με τον Καλλικράτη, Καλό Κράτος που είναι δεν το είδαμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν έπρεπε να γίνει κάτι, έπρεπε να γίνει εδώ και καιρό?
    Και γιατί δεν το κάνατε τόσο καιρό κ. Σκλάβο?
    Ήταν ή όχι στις υποχρεώσεις σας, από τη θέση που σας ανατέθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και πρέπει να διαγραφεί. Ακόμα και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του για να είναι παρών και να αγωνιστεί για τον τόπο μας. Αναρωτιέμαι μάλιστα πως κοιτάει στα μάτια τους ψηφοφόρους του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα τουλάχιστον ήταν παρών ο κύριος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ για την αποπομπή του κ. Κων. Κοσμά, εφόσον δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του. Ο πρόεδρος ΔΣ πρέπει να πράξει τα νόμιμα. Κάποτε πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να καλύπτουμε τους πάντες και τα πάντα… έλεος πια σε αυτή τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τετραετία τελείωσε γιατί ασχολείστε με την έκπτωση του κ.Κοσμά.Δεν είναι ο μοναδικός άλλωστε που δεν συμμετείχε στα Δημοτικά Συμβούλια.Συχνό φαινόμενο η συμμετοχή και άλλου συμβούλου, σε ελάχιστα μόνο, για σχηματισμό εντυπώσεων και μόνο σε θέματα που τον ενδιέφεραν.Είχε λάβει όμως 1262 ψήφους.Εκπροσώπησε επάξια τους ψηφοφόρους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ χολή στον 1.262 βγάζεις 5:37μμ. Κάποτε όμως έκανες κωλοτούμπες και έπινες νερό στο όνομά του. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της αχαριστίας είναι η μερική ΑΜΝΗΣΙΑ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν νομίζω "χολή" αλλά αλήθεια.
    Τώρα όσον αφορά την μερική ΑΜΝΗΣΙΑ μετατράπει σε ολική στις μέρες μας.
    ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ.Επίκαιρος ο Σουρής
    Δυστυχία σου Ἑλλάς, μὲ τὰ τέκνα ποὺ γεννᾶς.
    Ὦ Ελλάς, ἡρώων χώρα, τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά θα κινηθεί η διαδικασία διαγραφής του κου. Κων. Κοσμά, ή θα το κουκουλώσουν κι αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τουλάχιστον ο κ. Κοσμάς απουσίαζε λόγω απόστασης και όχι σε κρίσιμες στιγμές, έναντι άλλων, μεταξύ των οποίων είναι και ο κ. Καραγκιόζος, που απουσίαζαν εσκεμμένα από Δημοτικά Συμβούλια για να ικανοποιήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που απασχολούσαν το νησί.
    Γ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φοβόσαστε ε! Το φόβο του να έχετε . Αλλά "μικροί και άβουλοι αντάμα. . ." Κάτι σαν εσας θα είχε στο νου του ο Βάρναλης. Ας σας κρίνει ο κόσμος ,του οποίου ζητάτε τη ψήφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φοβούνται δεν φοβούνται, τον φόβο του να έχουν ή όχι, θα τους κρίνει δεν θα τους κρίνει ο κόσμος… άλλου παπά ευαγγέλιο ή άλλη ανάρτηση αν θέλετε. Παρακαλώ όμως, μην αλλάζετε το θέμα, που είναι να γίνουν τα νόμιμα για τη διαγραφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχολιαστή 8,12
    Είσαι πολύ μικρός για να αναφέρεις το όνομα το Βάρναλη από τη στιγμή μου συνδέεις τ'όνομά του με προεκλογικές κατινιές.
    Τα κάνατε όλα ίδια...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και 'συ πολύ μικρότερος για να κάνεις την παρατήρηση που κάνεις. Πάντος συμφωνώ μαζί σου για τις προεκλογικές κατινιές. Μόνο που ο μεγάλος όντος Βάρναλης δεν συνδέθηκε μ' αυτές ,αλλά με τους ΚΑΤΙΝΙΩΤΕΣ.Καλά θα έκανες λοιπόν να προσέξεις να δείς ποιοι έκαναν τις κατινίες και τότε θα έβλεπες ότι ο Βάρναλης δεν συνδέθηκε μ' αυτές, άλλα με το ήθος,το ύφος,τη νοημοσύνη,τη καθαρότητα μιαλού και την εξυπνάδα των "κατινιωτών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Απορώ, γιατί γράφτηκαν τόσα πολλά σχόλια για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ της διαγραφής!!!
    Επιτέλους, πράξτε τα νόμιμα και διαγράψτε τον.
    Αυτή είναι η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που μας υποσχεθήκατε κύριοι πριν 4 χρόνια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τσούζει; Τσούζει ;; Αν είχες προσθέσει στο "ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ της διαγραφής" και "στην ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ που σου υποσχέθηκαν" και την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ σου ,δεν θα απορούσες καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κι όμως απορώ ακόμα και δεν είμαι και τόσο άσχετος όπως λες φίλε μου 6;12…

    ΑπάντησηΔιαγραφή