18/10/10

Να στήσουμε έναν δήμο με άποψη, φωνή και νέες ιδέες για να πάει μπροστά η Σκόπελος

Ονομάζομαι Αικατερίνη Μπετσάνη το γένος Ιωάννου Λεμονή.
Γεννήθηκα στη Σκόπελο. Είμαι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Μπετσάνη, Πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού, έχω μια κόρη 30 χρονών και μια εγγονή 1,5 μηνών.
Απασχολούμαι με τον τουρισμό και για πολλά χρόνια προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον εκάστοτε  Δήμο, στην ιματιοθήκη Σκοπέλου και στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του νησιού. 
Έχω διατελέσει Πρόεδρος στο Σύλλογο Γυναικών 12 συνεχόμενα έτη, με πλούσια δραστηριότητα. Τον στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις γιατί πάντα πίστευα ότι εμείς οι γυναίκες είχαμε ανάγκη αυτόν τον μαζικό φορέα ο οποίος θα μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά μας, να ενημερώνει  τις γυναίκες και να τους δίνει αφορμή να βγουν από το σπίτι για να συνδικαλιστούν και να συμμετέχουν ενωμένες ενεργά στην κοινωνία της Σκοπέλου. Ήταν σημαντική η δημιουργία...


του γυναικείου συλλόγου στο νησί, καθώς έδωσε στις γυναίκες και άλλες διεξόδους.
Συνέβαλα στην ίδρυση του χορευτικού συγκροτήματος και της Ιματιοθήκης του νησιού, καθώς και στην αναβίωση των παραδοσιακών αποκριάτικων εθίμων της Σκοπέλου. Έχω μελετήσει την παραδοσιακή φορεσιά της Σκοπέλου και συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια με αυτό το αντικείμενο.
Πρότεινα και δούλεψα για την υλοποίηση και την οργάνωση της Σκοπελίτικης εβδομάδας, η οποία σαν στόχο είχε και έχει, την προώθηση  των παραδοσιακών μας προϊόντων  και την υποστήριξη των ντόπιων παραγωγών και καλλιτεχνών.
Όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχω ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μου αφιλοκερδώς, γιατί πιστεύω πως η παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα δεν πρέπει να τα αφήσουμε να χαθούν, καθώς αποτελούν την ταυτότητα και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας. Είναι πολύ σημαντικό  σήμερα που όλα τείνουν να σβήσουν, να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι προβάλλουν και διατηρούν την πολιτιστική κληρονομιά  του τόπου μας.
Συμμετείχα στην προβολή του νησιού μου πανελλαδικά, παίρνοντας μέρος σε εκπομπές που προβλήθηκαν μέσα από την ελληνική τηλεόραση. 
Έθεσα υποψηφιότητα ως δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Χρήστου Βασιλούδη, γιατί βοήθησε και στήριξε την ενεργό συμμετοχή μου στα κοινά όσο κανένας άλλος Δήμαρχος πριν. Αποφάσισα να είμαι υποψήφια, γιατί θέλω ένα νησί καθαρό, πράσινο, αναλλοίωτο από το χρόνο, την παγκοσμιοποίηση και τις συνέπειές της. Γιατί θέλω να προβάλω τον τόπο μου ως τουριστικό προορισμό επειδή είναι η πιο σημαντική πηγή εσόδων για το νησί μας. 
Για να παλέψω για όλα όσα ανέφερα, ζητώ από τους συμπατριώτες μου να με στηρίξουν με την ψήφο τους και προπαντός από τη νεολαία του νησιού μας, ώστε  να μπορέσουμε να στήσουμε μαζί ένα Δήμο με δυνατή άποψη, ιδέες και φωνή για τον τόπο μας.
Κατερίνα Μπετσάνη
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

27 σχόλια:

  1. Από τις σοβαρότερες υποψηφιότητες. Θα τη στηρίξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατερίνα, εύχομαι ο κόσμος να εκτιμήσει την προσφορά σου, τις γνώσεις σου, το ενδιαφέρον και την αγάπη σου για τον Πολιτισμό του τόπου μας.
    Ας μη ξεχνάμε πως το δέντρο του Πολιτισμού θεριεύει μόνο όταν υπάρχουν άνθρωποι που προστατεύουν και δυναμώνουν τις ρίζες του. Άνθρωποι που σέβονται την Πολιτιστική κληρονομιά ώστε αυτή να παραδίδεται ατόφια στους νεώτερους.
    Εσύ έχεις αποδείξει αυτή σου την προσπάθεια.
    Σου εύχομαι καλή επιτυχία!

    Μάρω Βουδούρογλου Βλαχάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πολιτιστική κληρονομιά που μας παραδίδεται είναι τα αποφάγια των λησασμένων ηγεμόνων του νησιού.
    Η ποιητική διάθεση της κας Βλαχάκη δεν αρκεί για να αλλάξει τη γνώμη των κατοίκων του νησιού μας που πλέον γνωρίζουν οτι παλι οι γνωστοί-άγνωστοι ζητούν με θράσος την ψήφο μας έχοντας σκοπό να επωφεληθούν προσωπικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι γνωστοί-άγνωστοι που ΕΣΕΙΣ με θράσος αναφέρετε
    ευτυχώς που είναι ήδη γνωστοί στο ευρύ εκλογικό σώμα και την απάντηση τους την ετοιμάζουν με άκρως ποιητική διάθεση για την βραδιά των εκλογών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εδώ είναι το στοίχημα!
    Ποιούς θα στηρίξουμε!
    Ποιοί θα -ή δεν-μας καταποντίσουν!
    Μακάρι το αποτέλεσμα να είναι σωτήριο-βαριά λέξη-για τη Σκόπελο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι γνωστοί - άγνωστοι είστε εσείς και κάποιοι σαν εσάς, που δεν έχετε καν το θάρρος να υπογράψετε το σχόλιο σας και δεν έχετε προσφέρει ποτέ και τίποτα στον τόπο σας, το μόνο που γνωρίζετε να κάνετε είναι να μιζεριάζετε και να κάνετε αρνητική κριτική (εκ του ασφαλούς) σε αυτούς που κάνουν έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σχόλιο σας κ. γνωστέ - άγνωστε είναι εντέλως άστοχο για την συγκεκριμένη υποψήφια, όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά της στο νησί και αυτοί οι ελάχιστοι που δεν την αναγνωρίζουν είναι τουλάχιστον ζηλιάριδες και κακοί. Αλλά συνήθως λάσπη ρίχνουμε στον πιο δυνατό αντίπαλο. Περαστικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μη πιάνετε δυσμενώς στο στόμα σας ένα από τα, πλήρως αποδεδειγμένο, πιο εκλεκτά τέκνα του νησιού μας, την ΚΑΤΕΡΙΝΑ. Σεβαστείτε την άδολη και συνεχή δυναμική προσφορά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τετοιες υποψηφιοτητες στολιζουν το Δημο μας!
    Τετοια ατομα που παντα ειναι μπροστα και προτασουν τα στηθη τους οποτε χρειαστει χωρις να εχουν επωφεληθει προσωπικα παντα ομως για το καλο του τοπου μας και τη πολιτιστικη κληρονομια μας ειναι καλο να εκτιμουνται.
    Μπραβο Κατερινα για την αποφαση σου, καλη επιτυχια σου ευχομαι στο εργο που επελεξες να ακολουθησεις μαζι με τους αξιους συνεργατες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Κατερίνα ναι είναι άξια. Οι υπόλοιποι άξιοι δεν κατάλαβα ποιοί είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα φυσικά όλα τα υπόλοιπα συντρόφια της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να λεμε την αληθεια,οτι εχει σχεση με τα πολιτιστικα το εχει παρει στους ωμους της η κατερινα και ευτυχως γιατι μπορει να μην γινοταν τιποτα.Μπραβο γι αυτο αλλα ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη.Κατα τη γνωμη μου οι πολιτιστικες εκδηλωσεις οπως εχουν γινει τα τελευταια χρονια ειναι πολυ κατωτερες απο αυτες που θα επρεπε να γινονται σε αυτο το νησι.Γι αυτο βεβαια δεν φταιει η κατερινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πάντα θα υπάρχουν υποψηφιότητες σαν της Κατερίνας που θα αποτελούν ανάχωμα σε πολιτικές και Δημάρχους που δεν πρόσφεραν τίποτα στον τόπο. Ρωτώ λοιπόν γιατί στηρίζεις τον κ.Βασιλούδη? για το έργο που μας αφήνει? Και γιατί επέλεξες την συγκεκριμένη στιγμή να βάλεις υποψηφιότητα ενώ τα τελευταία χρόνια είσουν κρυμένη? τυχαίο δεν νομίζω... τέλος για επίλογο ταιριάζει το που 'σουν νιότη που δειχνες πως θα γινόσουν άλλη...
    Ευχαριστώ για το βήμα και ελπίζω να δημοσιευτεί η θέση μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί δημιουργείς συνειδησιακό πρόβλημα στην Κατερίνα;Η επιλογή της ήταν αυτή και οι επιλογές του καθενός μας,πρέπει να είναι σεβαστές απ΄τους άλλους,άσχετα αν διαφωνούμε.Εξάλλου κάτω από την ανάρτηση της υποψηφιότητάς της δεν απαγόρευσαι τα σχόλια,γιατί είχε την δύναμη να αντιμετωπίσει και τις θετικές και αρνητικές κριτικές.
    Πράγματι στην ζωή μας αλλιώς ξεκινάμε και αλλιώς καταλήγουμε.Τίποτα δεν είναι στάνταρ, κανείς δεν ξέρει αύριο τι του ξημερώνει.
    Δείξτε λίγο σεβασμό ....δεν βλάπτει, θα σας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 10:46 Αγαπητέ φίλε ή φίλη, όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα, το ήξερα εξ αρχής εξάλλου ότι η αποφάση μου να πολιτευτώ θα έφερνε αυτό το κύμα αντιδράσεων και θετικό και αρνητικό.
    Δεν θα απαντήσω όμως στα ερωτήματα σας διότι τα κάνετε ανώνυμα και πιστεύω ότι δεν είμαι υποχρεωμένη να απολογηθώ για την επιλογή μου σε κανέναν πόσο μάλλον σε αγνώστους, δεν θα με περάσετε και απο λαϊκό δικαστήριο ούτε θα ζητήσω την άδεια σας για το πότε είναι η κατάληλη στιγμή και με ποιόν για να το κάνω.
    Ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του και ας μην συμφωνούν όλοι με αυτές.
    Ολοι έχουμε τους λόγους μας που πολιτευόμαστε και πολύ θα σας απογοητεύσω αλλά δεν είναι αυτοί που θέλετε να πιστεύετε, να υπονοείτε και να διαδίδετε, η αποφάση μου να σταθώ στο πλάϊ του κ. Βασιλούδη είναι αφενός η εκτίμηση μου στο προσώπο του και τό έργο του διότι έκανε έργο, όσο και να μην θέλετε να το παραδεχτείτε και αφετέρου η ανάγκη μου να προσφέρω πιο δραστικά στο νησί μου μέσω του Δήμου Σκοπέλου.
    Έγω προσωπικά εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους καλή προσωπική επιτυχία και ας εκλεγούν οι καλύτεροι.
    Με τιμή
    Αικατερίνη Μπετσάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κατερίνα, δε χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν για την απόφασή σου, άλλωστε ο μεγάλος μας κριτής θα πρέπει να είναι ο εαυτός μας.
    Στο συνδυασμό σου, όπως και στους υπόλοιπους, συμμετέχουν από τις πιο αξιόλογες γυναίκες του νησιού μας.
    Αυτό ίσως είναι η πιο αισιόδοξη απάντηση για το μέλλον.
    Καλή σας επιτυχία!
    Μια συγχωριανή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κα Μπετσάνη, η δική μου παρατήρηση είναι
    ότι στον Δήμο της Σκοπέλου
    ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιούνταν ανέκαθεν οι εκδηλώσεις του τραχανά και της γίδας
    στις οποίες συμμετέχετε ενεργά για να πουλήσετε τα κτηνοτροφικά προϊόντα του συζύγου σας(και καλά κάνετε)
    έχει καταντήσει αυτές τις παραδοσιακές βραδιές
    που θα μπορούσαν να ήταν υπέροχες αν όχι αξέχαστες
    σε πολιτιστικά υποπροϊόντα υποκουλτούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ...υποπροιόντα... υποκουλτούρας...Πολλά υπό μαζεμένα!
    Γιατί ξαφνικά τέτοια εμπάθεια;
    Στο κάτω-κάτω δημοκρατία έχουμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του!
    Συνιορίτσα Καραγιαννάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 21 Οκτωβρίου 2010 9:39 π.μ
    Συμφωνώ μαζί σου, αλλά διαφωνώ με τη προσωπική επίθεση στη Κα Μπετσάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H κα Μπετσάνη στάθηκε σοβαρά όλα αυτά τα χρόνια και έκανε αυτό ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.
    Ο κόσμος όμως πρέπει να ψηφήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ σ'αυτές τις εκλογές.Διότι αν τα δύο κόμματα της εξουσίας πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης στις Δημοτικές εκλογές τότε δεν θα φτάσει ούτε η Κατερίνα ούτε κανένας για να μας συμμαζέψει την επομένη των εκλογών.
    Τότε τα μέτρα που θα παρθούν θα κάνουν το σημερινό μνημόνιο σοσιαλιστική πράξη παροχών.
    Αν ψηφιστούν πράσινοι ή μπλε θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Ούτε μία ψήφος, όσο συμπαθής και να είναι ένας υποψήφιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν βρίσκω το σχόλιο του 21 Οκτωβρίου 2010 9:39 π.μ σαν προσωπικη επιθεση -περισσοτερο μου φαινεται σαν καταγραφή μιας πραγματικοτητας. που ετσι συμβαίνει στο νησί, κ΄ δεν είναι μονο η γιδα κ΄ ο τραχανας αλλά γενικά αυτές οι εκδηλώσεις με τα φαγητα…κ΄ παντα τελος αυγουστου, που στην ουσια οι περισσοτεροι τουριστες εχουν φυγει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Να βρείτε άλλον τρόπο να κάνετε αντιπολίτευση όχι εκμηδενίζοντας την προσφορά μιας γυναίκας που έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια την αξία της και έχει αποδείξει επίσης αν το κάνει απο συμφέρον. Εγώ πάλι δεν είδα η κ. Μπετσάνη να πουλά τραχανά και γίδα σε κανέναν πάγκο, και τα προϊόντα ο Δήμος τα αγοράζει απο άλλους κτηνοτρόφους, ποτέ απο τον Μπετσάνη και ας βγεί κάποιος επώνυμα να το διαψεύσει. Η γνώμη μου είναι ότι είστε τουλάχιστον αξιολύπητοι΄προσπαθόντας να συκοφαντήσετε την προσφορά της. Μήπως αν ήταν με την παράταξη που εσείς υποστηρίζετε θα ήταν καλή η κ. Μπετσάνη?
    Τέλος άνθρωποι που υποβαθμίζουν τον τραχανά και την γίδα, δηλαδή τα τοπικά προϊόντα ως υποκουλτούρα για εμένα είναι επικίνδυνοι, γιατι απο τα τοπικά προϊόντα ζουν κάποιοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλους πόρους, και γιατί αυτά αποτελούν την τοπική μας παράδοση και επομένως είναι κομμάτια του πολιτισμού μας. Είναι αν μη τι άλλο ντροπή οι απόψεις σας και επίθεση σας, το κακό είναι ότι δεν υπογράφετε ποιοι είστε για να ξέρουμε να μην σας ψηφίσουμε, είστε επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 11:08 Αγαπητέ κύριε, και τι να ψηφίσουμε? Εσάς? Που μόλις άλλαξε πλεύση η Κατερίνα την θάψατε με τα αρνητικά σχόλια σας? όχι αναρωτιέμαι δηλαδή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 21 Οκτ. 11:08. Όσο ήταν η νεροκουβαλήτριά σας στάθηκε σοβαρά!!!
    Τώρα μας λέτε μάλιστα -ακυρώνοντάς την με τον χειρότερο τρόπο- ότι έκανε αυτό που μπορούσε να κάνει και αυτό που καταλάβαινε καλύτερο. Δηλαδή, τι εννοείτε; Ότι έκανε όσο έφτανε το μυαλό της; Μα πως υποτιμάτε έτσι τους ανθρώπους κύριοι;

    Την πετάξατε από τον Σύλλογο Γυναικών και πήρατε τις θέσεις του ΔΣ ενδοοικογενειακά. Ή μήπως είναι ψέματα; Το κάνατε μάλιστα πρόσφατα, εν όψει δημοτικών εκλογών, για να φανεί ότι κάτι κινείται…

    Τώρα η κα Μπετσάνη είναι απλά συμπαθής…
    Δεν είναι όμως πολιτικοποιημένη πια. Πολιτικοποιημένο είναι ένα άλλο ψηφοδέλτιο, το δικό σας.

    Είναι δυνατόν να κοροϊδεύετε έτσι τους ψηφοφόρους σας; Μα δεν καταλαβαίνετε ότι έτσι διώχνετε τον κόσμο σας; Είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι εσείς θα μας συμμαζέψετε την επομένη των εκλογών; Ποιοι είστε; οι Νέοι Σωτήρες της Σκοπέλου;

    Δεν σας θέλουμε να μας συμμαζέψετε γιατί σας είδαμε και τις προηγούμενες τετραετίες τι κάνατε… με χειρότερη αυτή της περιόδου 1/1/2003-31/12/2006. Πολύ περίεργο μας φαίνεται που σας έχουν φύγει μέχρι τώρα πολλοί πρώην δήμαρχοι και πρώην σύμβουλοι, που στο παρελθόν ήταν δικοί σας και τους προτείνατε ως υποψηφίους, εκλεγμένοι και μη. Αυτό μάλλον κάτι δηλώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αφήστε ήσυχη την Κατερίνα! Αφήστε μας όλους ήσυχους! Κανείς δεν σας εμπιστεύεται πια! Τέλος στα μεγάλα λόγια και στα μηδενικές πράξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο κόσμος θα δώσει την απάντηση. Η Κατερίνα την επόμενη τετραετία θα είναι στο δήμο. Εσείς όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στης Κατερινας την ποδια σφαζονται παλικαρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή