23/10/10

Δεν υπάρχουν αντίπαλοι..!

Λιγότερο από ένας μήνας έμεινε για να στηθούν οι κάλπες. Σε τούτες τις εκλογές ο καθένας ψηφίζει για τη ζωή του. Που είναι πάνω από κόμματα και πρόσωπα. Και φυσικά για τούτη τη γη, την πατρίδα, για τις αγωνίες του και για το μέλλον όλων μας. Όλοι οι συνυποψήφιοι, από όλους τους χώρους, θα πρέπει να αντιληφθούν την βαρύτητα της υποψηφιότητάς μας. 
Με αυτό το σκεφτικό εύχομαι να υπάρξει μια πολιτική αντιπαράθεση ιδεών και θέσεων, χωρίς οξύτητες και ακρότητες και όποιος από εμάς έχει την τιμή να αντιπροσωπεύσει τα νησιά μας, να καταφέρει να λύσει κάποια από τα χρόνια προβλήματά τους. Προβλήματα βέβαια που πρέπει να αναδείξουμε το πόσο ιδιαίτερα είναι, γιατί ποτέ κανείς από την χερσαία ελλάδα και ιδιαίτερα η τετραετία Παπατόλια στην νομαρχία, δεν έδειξε την αναγκαία θέληση οχι μόνο να λύσει αλλά ούτε να ακούσει τα προβλήματά μας.
Είναι αδιανόητο το 2010, να παλεύουμε...
για οριοθετήσεις ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα,είναι αδιανόητο, να παλεύουμε απέναντι στην κεντρική πολιτική σκηνή, για καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία μας, να παρακαλάμε για έναν γιατρό στα νησιά μας και να ζητάμε μια υποτυπώδη συγκοινωνία.
Στην ζωή μας όμως πρέπει να καταλάβουμε οτι δεν υπάρχει τίποτα αυτονόητο και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι οι Βορειοσποραδίτες, ώστε να ενεργήσουμε πολλές φορές από μόνοι μας και να δράσουμε.
Η δημιουργία ναυτικής εταιρίας μόνο άπιαστο όνειρο δεν είναι, ειδικά όταν βλέπουμε νησιά σαν τη Σκύρο  να το έχουν πετύχει εδώ και χρόνια.
Θεωρώ οτι ο Κ. Αγοραστός, έχει πειστεί, και θα δώσει στα νησιά τη θέση που τους αξίζει, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει.
Άλλωστε, δεν παραλείπει να τονίζει σε όλες του τις εκδηλώσεις ότι η Θεσσαλία έχει όλη τη δύναμη να γίνει πρώτυπο για όλη την Ελλάδα, με τα νησιά μας πρωτοπόρα, σε μια αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας και των πολιτών και των πολιτικών.
Αυτή η τοποθέτηση νομίζω οτι είναι η αρχή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δώσουμε δύναμη στην δυναμή μας όλοι οι Βορειοσποραδίτες.
Μ' αυτή τη λογική ζητώ την ψήφο σας ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητα όλων μας, να δημιουργήσουμε υγιείς επιχειρήσεις, να αναβαθμίσουμε το τουριστικό προιόν, να σταματήσουμε να δημιουργούμε πλούτο που φεύγει απο τα νησιά μας και να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον υπέροχο τόπο που μας έχει δώσει ο θεός για να ζούμε. Να κρατήσουμε τον πλούτο στα νησιά μας και να μην αφήνουμε τον κάθενα να έρχεται, να καταστρέφει να τα παίρνει και να φεύγει.
Είμαστε από τη φύση μας ένας λαός που κατρακυλάει εύκολα στην υπερβολή. Αυτό πληρώνουμε σε μεγάλο βαθμό σήμερα, δεν υπάρχει λόγος αυτό να συνεχιστεί. Ας κατεβάσουμε λοιπόν το κεφάλι όλοι οι υποψήφιοι και ας πάμε για δουλειά, γιατί εάν με δουλειά, με πρόγραμμα και πολιτικό θάρρος  παίρνουμε αποφάσεις, τότε και μόνο τότε θα δούμε και προκοπή!

1 σχόλιο:

  1. ΝΑΙ… να σταματήσουμε να δημιουργούμε πλούτο που φεύγει από τα νησιά μας. Να τον κρατήσουμε εδώ, να μην αφήνουμε τον καθένα να έρχεται, να καταστρέφει να τα παίρνει και να φεύγει.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ… οπαδοί υποψηφίου δημάρχου στη Σκόπελο, μας παραπέμπουν σε ευρωπαϊκές πόλεις με αλυσίδες ξενοδοχείων, πολυκαταστημάτων και άλλων επιχειρήσεων… οπαδοί της ελεύθερης μετακίνησης κεφαλαίων με επενδύσεις που δεν έχουν σύνορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή