29/10/10

Να αποδείξουμε ότι θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε

ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΑΔΑΚΗΣ // ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΗΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ
Ο αθλητισμός πέραν της προσωπικής καταξίωσης ενσαρκώνει και μεταλαμπαδεύει βασικές αξίες της ζωής, όπως την εμπιστοσύνη, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα.
Η Σκόπελος πρέπει επιτέλους να μπει σε μια νέα εποχή αθλητικής ανάπτυξης. Δυστυχώς, εδώ και χρόνια ο τόπος μας απλά και μόνο παρακολουθεί την πορεία των άλλων δήμων που διακρίνονται στην ανανέωση των κοινωνικών και αθλητικών δομών τους προσφέροντας στους δημότες τους αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.
Είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε προσδοκίες ζωής, οι οποίες έμειναν μόνο στον νου των πολιτών του Δήμου μας, καθώς όλες οι Δημοτικές αρχές, στάθηκαν ανήμπορες και ανίκανες να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα αντάξιο των προσδοκιών όλων μας αλλά και συντήρησης εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο Νησί μας. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση, αξία και σημασία στην πολύπλευρη και μαζική αθλητική ανάπτυξη του Δήμου μας. Η νεολαία μας διψά για άθληση…
Ας τη δικαιώσουμε… Ας μετατρέψουμε την Σκόπελο σε κέντρο άθλησης… Οι προϋποθέσεις υπάρχουν… Το όραμα λείπει…
Μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη και υποστήριξη του αθλητισμού ατόμων με ειδικές ανάγκες…
Μπορούμε να ενισχύσουμε τον σχολικό αθλητισμό να προχωρήσουμε στην δημιουργία Αθλητικών σχολείων, Γυμνασίου και Λυκείου.
 Μπορούμε να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό, τον μαζικό, τον εργασιακό αθλητισμό.
Μπορούμε να ενισχύσουμε τον Τουριστικό Αθλητισμό.
Οφείλουμε να διδαχθούμε από τα λάθη του παρελθόντος για να υπογράψουμε το αύριο των παιδιών μας.
 Υποδομές για κάθε δημότη σε όλες της Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες, για κάθε δημότη που θέλει να αθληθεί αλλά δεν μπορεί, μια που δεν υπάρχουν οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις.
Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον αθλητισμό σε πεδίο ποιοτικής ανάπτυξης και σε στρατηγικό πλεονέκτημα του Δήμου Σκοπέλου.
 Θεωρούμε ανεπίτρεπτο ο ευλογημένος τόπος του Νησιού μας να αρνείται να δημιουργήσει σύγχρονα ναυταθλητικά έργα για υψηλές διοργανώσεις και διοργανώσεις καλοκαιρινών σπορ, οι οποίες και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φιλάθλους και τον Τουρισμό ακόμα και της περιόδους οι οποίες είναι νεκρές από τουριστική κίνηση μια και δεν υπήρχε τόσα χρόνια προγραμματισμός σε άλλες μορφές τουρισμού. Είναι η ώρα για έργα και όχι λόγια.
Λόγια που έμειναν στο χρονοντούλαπο μαζί με τις υποσχέσεις ανήκουν σε άλλους.
Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε το μεγαλύτερο αθλητικό πρόγραμμα που έγινε ποτέ στον Δήμο μας. Γιατί και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να το κάνουμε.
Σκοπός και προτεραιότητα μας να δημιουργήσουμε ειδικούς χώρους για άθληση μικρών παιδιών, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά. Παιδιά εργαζόμενων γονέων, που θα μάθουν από τα πρώτα τους βήματα το «ευ αγωνίζεσθαι» με τη δημιουργία πιστοποιουμένων παιδικών χαρών.
Λέμε ναι στον κοινωνικό αθλητισμό με την ευθύνη του Δήμου μας. Από εμάς θα ξεκινήσει το αθλητικό όραμα της νέας εποχής, όπου η άθληση θα παίζει πρωτεύοντα ρόλο και θα συμπαρασύρει και την Τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας. Δε θα κοιτάξουμε την βιτρίνα, αλλά τι μπορεί να παραχθεί πίσω από αυτήν. Θέλουμε να σχεδιάσουμε από την αρχή τον αθλητικό χάρτη της Σκοπέλου που όλοι αγαπάμε.
ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
να δημιουργήσουμε την αθλητική κυψέλη του αύριο.
να δημιουργήσουμε τον αθλητικό Δήμο των ονείρων μας.
να αποδείξουμε ότι έχουμε όραμα…
ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ,
ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…

1 σχόλιο: