24/10/10

Η ψήφος σας θα είναι πρόκληση για μένα..!


Ονομάζομαι Ελισάβετ Παπαχρήστου και είμαι υποψήφια τοπική σύμβουλος με τον συνδυασμό Sυνεργασία Oραμα Sτρατηγική του υποψήφιου δήμαρχου Γ. Μιχελή. Επειδή απευθύνομαι στους συγχωριανούς μου Γλωσσιώτες, οι οποίοι με ξέρουν πολύ καλά, δεν προχωρώ σε άλλες συστάσεις για το ποια είμαι και τι έχω προσφέρει στον τόπο μου.
Η παρέμβαση μου στις δημοτικές υποθέσεις και η απόφαση μου να διεκδικήσω την ευθύνη της διοίκησης εμπνεύστηκε από το άκουσμα της υποψηφιότητας του κ. Μιχελή ως υποψήφιου...
δήμαρχου του νησιού μας, ο οποίος είναι ένας σύγχρονος, δυναμικός, αποτελεσματικός άνθρωπος, ικανός να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να επισημαίνει και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες, να προστατεύει το περιβάλλον, να προωθεί κερδοφόρες δραστηριότητες και να συμβάλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη. Κοντά σ' αυτόν τον χαρισματικό ηγέτη, από την θέση της τοπικής συμβούλου θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω ώστε να ενισχυθεί κάθε πρωτοβουλία που θα αποσκοπεί στην ανάπτυξη και στην προώθηση των συμφερόντων του τόπου μας. Ζήτω την ψήφο εμπιστοσύνης σας, η οποία για μένα θα είναι μια πρόκληση, ένα στοίχημα να εργαστώ για την πρόοδο και την καλυτέρευση της ζωής αυτού του τόπου. Μαζί με τις δικές σας υποδείξεις και την συμμετοχή σας στη λήψη των αποφάσεων. Επίσης με ευαισθησία θα αντιμετωπίσω όλα τα ιδιαίτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες μας ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στα ζητήματα που αφορούν τη ζωή τους και τον τόπο τους.
Γιατί πρέπει να μάθουμε εμείς πρώτα και μετά στους άλλους πως οι γυναίκες με τον κριτικό νου μας φέρνουμε την αλλαγή στο σπίτι μας, στην κοινωνία, στην καθημερινή ζωή. Κι αν με διαβάσουν φίλοι συμπατριώτες από το άλλο χωριό της Σκοπέλου (τη Σκόπελο) τους παρακαλώ να σκεφτούν πολύ αυτή την ευκαιρία της υποψηφιότητας του κ. Μιχελή και να αφήσουν στην άκρη τις τοπικές αντιπαλότητες οι οποίες θα αποτελέσουν ανασχετικό παράγοντα κάθε προσπάθειας προόδου. Να παραβλέψουμε τις τοπικιστικές περιχαρακώσεις και να προχωρήσουμε με Όραμα Στρατηγική και Συνεργασία. Εξ άλλου είμαστε ένας ενιαίος Δήμος με κοινό προορισμό και κοινά συμφέροντα.

10 σχόλια:

  1. Ωραία κ. Παπαχρήστου αλλα κάνω λάθος ή μήπως εσείς παρουσιάσατε πρώτοι τον υποψήφιο σας δήμαρχο ως πατριώτη, ως τον δικό σας άνθρωπο, μήπως εσείς δεν προκαλέσατε πρώτοι το αίσθημα του τοπικισμού.....αφήστε μας λοιπόν και εμάς να ψηφίσουμε έναν δικό μας άνθρωπο, τρείς έχουμε, τον δικό σας κρατήστε τον στο χωριό σας να σας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί Γλωσσιώτες και Κληματιανοί από την τόσο "αξιόλογη άποψη" μιας ανώνυμης Σκοπελίτισσας,αναδεικύεται ένα πρόβλημα που δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου,αν και μου το είχαν επισημάνει πολλοί.Απ ότι φαίνεται είμαστε αγαπητοί και ικανοί μόνο για τα μετόπισθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και χρόνια οι Νότιοι Ελληνάρες φώναζαν «Βούλγαρους Αλβανούς και Τούρκους» τους Βόρειους Έλληνες στα διάφορα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και όχι μόνο . « Πάνω από το χαντάκι (Λάρισα) δεν είναι Ελλάδα » έλεγαν .Μετά απο τόσα χρόνια η Αλβανία διεκδικεί την Ήπειρο η Σλαβοί (Σκόπια) την Μακεδονία και την Θράκη μας η Τουρκία προφασιζόμενοι μειονότητες σε αυτές τις περιοχές.
    Αν σε λίγα χρόνια φυτρώσουν μιναρέδες και στην Σκόπελο να είστε σίγουρου ότι δεν θα φτένε οι αγαπητοί μουσουλμάνοι που σίγουρα και έχουν το δικαίωμα να τηρούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Ένας Σκοπελίτης(η πόλη), απο την Νήσο Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω πώς από τη Γλώσσα παρουσίασαν τον κ. Μιχελή και πως το εννοούν. Άλλωστε θέλουμε ή όχι, ευρύτερα είναι παιδί του νησιού μας. Είναι αυτός που την προηγούμενη τετρατία, εδώ στη Σκόπελο οι "δικοί μας άνθρωποι"-συγγνώμη αλλά δικούς σας όρους αναγκάζομαι να χρησιμοποιήσω-τον χαρακτήρισαν σαν το μεγάλο τους πλεονέκτημα.
    Το καθοριστικό όμως δεν είναι το "δικός μας"-"δικός σας" και το κριτήριο είναι ποιός μπορεί να καταφέρει πράγματα. Και από τους τέσσερις, όλοι από ολόκληρο το νησί και όχι μόνο το γνωρίζουν, ο καταλληλότερος είναι ο κ. Μιχελής.
    Κι εμένα δε με νοιάζει κανείς από τους τέσσερις όμως με καίει ποιός από αυτούς μπορεί να ξεβαλτώσει τον τόπο μου!
    Μια άλλη σκοπελίτισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η κυρία Παπαχρήστου είναι υποψήφια τοπικού συμβουλίου άρα λογικό είναι να απευθύνετε στους δικούς της ψηφοφόρους.
    Μην ψάχνετε τοπικιστικές δικαιολογίες που να δικαιολογούν την ψήφο σας. Το νησί είναι ένα, και αν δεν πάει μπροστά όλο το νησί όλοι μαζί θα υποφερουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση προς «μια Σκοπελίτισσα» … 10:21 μμ.
    Πως φαίνεται καθαρά, καλή μου γυναίκα, από αυτά που γράφεις, ποιοι είναι εκείνοι που δημιουργούν την τοπικιστική πόλωση!
    Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως οι Σκοπελίτες δήμαρχοι σε όλο το νησί είναι τρεις.
    Δύο από την κοινότητα Σκοπέλου και ένας από την κοινότητα Γλώσσας.
    Ο άλλος… ο δικός σας άνθρωπος… ο τρίτος από την κοινότητα Σκοπέλου, δεν είναι Σκοπελίτης.
    Είναι Βολιώτης από τη Νέα Ιωνία.
    Δοκιμασμένος μάλιστα επί μια τετραετία, με εμφανή έλλειψη ικανότητας σε πολλούς τομείς.
    Απορώ πως, μετά από μια αποτυχημένη θητεία, έχει το θράσος και βάζει πάλι υποψηφιότητα.
    Ποιος ο λόγος να τον φάμε ξανά στη μάπα για άλλα τέσσερα χρόνια;
    Τον δοκιμάσαμε, δεν μας κάνει… να μας αδειάσει τη γωνιά.
    Έχουν σειρά άλλοι τρεις…
    Και να σου πω κάτι;
    Προτιμώ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, από όποια κοινότητα κι αν κατάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απάντηση προς «μια Σκοπελίτισσα» … 26 Οκτ. 10:21 μμ.
    Πως φαίνεται καθαρά, από αυτά που γράφεις, ποιοι είναι εκείνοι που δημιουργούν την τοπικιστική πόλωση!
    Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν πως οι Σκοπελίτες δήμαρχοι σε όλο το νησί είναι τρεις.
    Δύο από την κοινότητα Σκοπέλου και ένας από την κοινότητα Γλώσσας.
    Ο άλλος… ο δικός σας άνθρωπος… ο τρίτος από την κοινότητα Σκοπέλου, δεν είναι Σκοπελίτης.
    Είναι Βολιώτης από τη Νέα Ιωνία.
    Δοκιμασμένος μάλιστα επί μια τετραετία, με εμφανή έλλειψη ικανότητας σε πολλούς τομείς.
    Απορώ πως, μετά από μια αποτυχημένη θητεία, έχει το θράσος και βάζει πάλι υποψηφιότητα.
    Τον δοκιμάσαμε και δεν μας κάνει…
    Έχουν σειρά άλλοι τρεις…
    Και να σου πω κάτι; Προτιμώ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ, από όποια κοινότητα κι αν κατάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ με τον 27/10, 1:57 μμ. Αυτή τη φορά ας ψηφίσουμε ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ δήμαρχο, από όποια κοινότητα κι αν κατάγεται. Ούτε μία ψήφος χαμένη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είστε πολύ πωρομένοι με τον Μιχελή, χαλαρώστε λίγο, ο καθένας έχει την άποψη του. Ψηφίστε αυτό που θέλετε και παρατήστε μας στην ησυχία μας και εμάς με τον "εθνοσωτήρα" που παρουσιάζετε. Καλύτερα βολιώτης απο την Νέα Ιωνία που ζει στην Σκόπελο 30 χρόνια και έχει προσφέρει πολύ πριν βάλει Δήμαρχος παρά ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ που έχει ζήσει στον νησί 10 μήνες και δεν τον ξέρει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομίζετε ή θα θέλατε να είμαστε πωρωμένοι!
    Απλά εκφράζουμε την άποψή μας και απ' ό,τι φαίνεται δεν είμαστε λίγοι. Είμαστε τόσοι ώστε η Σκόπελος να να βρει το δρόμο της και τη θέση που της αξίζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή