31/10/10

Περιφερειακό Σύμφωνο αλληλεγγύης

Στήριξη στην αγοραστική δύναμη χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων


Την πρόταση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Θεσσαλών Δύναμη», για τη δημιουργία Περιφερειακού Συμφώνου Αλληλεγγύης, παρουσίασε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Απόστολος Παπατόλιας.
Η δημιουργία του «Περιφερειακού Συμφώνου Αλληλεγγύης», αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, τονίζει, η οποία αποσκοπεί στη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, των χαμηλόμισθων...
και των μικροεπαγγελματιών, με παρεμβάσεις που συμβάλουν στην τόνωση της αγοραστικής τους δύναμης.


Πρόκειται για μια πιλοτική δομή, με την οποία επιχειρούμε να εξασφαλίσουμε σε αυτές τις ασθενείς κοινωνικά ομάδες, τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να βιοποριστούν με αξιοπρέπεια στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που μας επιβάλλει το ΔΝΤ.
Το Περιφερειακό Σύμφωνο Αλληλεγγύης αποτελεί μια ευρεία κοινωνική συμφωνία της Αιρετής Περιφέρειας με όλους τους αναπτυξιακούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά κυρίως με τους Εμπορικούς Συλλόγους, ώστε να χορηγηθεί μια Ειδική Εκπτωτική Κάρτα σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους για την ενίσχυσή τους στην αγορά ειδών πρώτης ανάγκης.
Αυτό το «Πανθεσσαλικό Κοινωνικό καλάθι» προϊόντων με μειωμένες τιμές, θα οδηγήσει επίσης στην αύξηση του τζίρου σε μικρές επιχειρήσεις που θα διαθέτουν αυτά τα προϊόντα.
Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο Σύμφωνο, θα δηλώνουν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας το ποσοστό ή το ποσό της μείωσης σε Ευρώ, καθώς και τα είδη πρώτης ανάγκης που αφορά η μείωση. Με την ένταξή τους, θα προμηθεύονται ειδικό αυτοκόλλητο, το οποίο θα αποτελεί σήμα-κάλεσμα για τους καταναλωτές, που θα διαθέτουν την Ειδική Εκπτωτική Κάρτα της Περιφέρειας. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα προβάλλονται με δημοσιεύσεις στον τύπο αλλά και μέσα από τις ηλεκτρονικές σελίδες της Περιφέρειας.
Επίσης, στο πλαίσιο του ίδιου Συμφώνου είναι αναγκαίο να αναπτυχθεί συνεργασία με τους Δήμους, για το συντονισμό και την ενίσχυση «τοπικών δικτύων αλληλεγγύης», με βάση τη λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των Κοινωνικών Φαρμακείων.
Καθοριστική θα είναι, επίσης, η συμμετοχή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, που θα προκύψει από την ενοποίηση των δυνάμεων όλων των Συνεταιριστικών Τραπεζών σε επίπεδο Θεσσαλίας για να συμβάλει στην όλη προσπάθεια, στηρίζοντας χρηματοδοτικά τις επιχειρήσεις που θα παράγουν και θα διαθέτουν τα είδη πρώτης ανάγκης.

3 σχόλια:

  1. Κύριε Νομάρχη.Πρίν απο λίγους μήνες στην λαίκη συνεύλεση που είχε γίνει στην Γλώσσα απο την δημοτική αρχή Σκοπέλου και σε ερώτηση που έγινε στον Κ δήμαρχο για το πρόβλημα του περιφεριακού δρόμου καισυνκεκριμένα στους Αγίους Αποστόλους.Ο κ δήμαρχος σας κατηγόρησε εύθεως οτι εσείς ευθύνεστε για την μη αποκατάσταση του προβλήματος.Εμένα σαν πολίτης τις γλώσσας με τις απαντήσης σας σήμερα δεν με πείσατε.Σε αύτο το σχόλιο πιστεύω οτι εκπροσωπό όλους τους πολίτες τις ΓΛΩΣΣΑΣ.(ΤΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΗ ΘΥΜΑΤΑ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ).Αρα λοιπόν πώς να σας εμπιστευτούμε και να σας στηρίξουμε με το ψήφο μας;Θα ήθελα το σχόλιο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ’ Δήμαρχος όντως κατηγόρησε τον κ’ Νομάρχη στην λαϊκή συνέλευση της Γλώσσας. Του επέρριψε όλες τις ευθύνες διότι, αν θυμάστε καλά, μας είπε ότι η αποκατάσταση του προβλήματος ήταν στις δικές του αρμοδιότητες.
    Όμως, αν σας ενδιέφερε το θέμα, γιατί δεν ήρθατε εχθές, Κυριακή, στην ομιλία του να τον ρωτήσετε αυτοπροσώπως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντί το κράτος να ελέγξει τις τιμές και να βάλει πλαφόν και όρια στις αυξήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης.Πάτε να ξεγελάσετε τους απλούς ανθρώπους για να σας ψηφίζουν,υποσχόμενοι την δημιουργία "Περιφερειακού Ταμείου Αλληλεγγύης"
    Τόσο χαμηλά έχουμε πέσει.Οι μεγάλοι και τρανοί μας οδήγησαν σε αυτή την κατάντια και εσείς έχετε μούτρα και δίνεται ακόμη υποσχέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή