12/10/10

Ας αφήσουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις

Του Σταμάτη Ι. Ορφανού

Πρώτα από όλα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους στο νησί.
Ανήκω και εγώ όπως και πολλοί άλλοι σε μία γενιά που οι γονείς μας κατάγονται από το νησί αλλά έχουμε μεγαλώσει και μένουμε μόνιμα μακριά από αυτό. Βέβαια κάθε καλοκαίρι αλλά και πολλές φορές το χειμώνα περνάμε αρκετό από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο μας στο νησί. Αν και κατάγονται οι δικοί μου από την Γλώσσα δεν ξεχώρισα και δεν ξεχωρίζω ποτέ τη Γλώσσα από το Έλιος και το Κλήμα. Πάντα έλεγα σε φίλους και γνωστούς πάω για λίγες μέρες Σκόπελο όσο και αν στεναχωρούσα θείους και φίλους που έλεγαν στη Γλώσσα πας.
Θα ήθελα λοιπόν να πω ότι όσο και αν είναι θεμιτή η αντιπαράθεση...

σε υψηλούς τόνους λόγω του θερμόαιμου του χαρακτήρα μας καλύτερα θα ήταν να επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας και να αφήσουμε δίπλα τις προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Όσο παρακολουθώ από κοντά τα θέματα της Σκοπέλου θέλω να πω πως όσοι έχουν περάσει από τη Δημαρχεία άφησαν και κάτι. Όσο και να διαφωνούσα με τα πεπραγμένα του Σταμάτη Περίσση δεν πρέπει να μην του χρεώσουμε στα θετικά ότι λύθηκε το πρόβλημα του νερού στη Γλώσσα; Για τον Παχή ότι έβαλε σε μια τάξη τα οικονομικά του δήμου; Στο Χρήστο Βασιλούδη ότι έφτιαξε το χώρο στάθμευσης στο σχολείο; Τα παραδείγματα είναι τυχαία και σίγουρα έχουν κάνει πιο πολλά πράγματα. Με λίγα λόγια θα ήθελα να επικεντρωθούμε στα πραγματικά προβλήματα του νησιού που τόσο αγαπάμε.
Ως πολιτικοποιημένο άτομο από τα μαθητικά μου κιόλας χρονιά, ζώντας σε μια οικογένεια που άκουγα πάντα τι γινόταν στο νησί από τότε που ο παππούς μου ήταν για χρόνια πρόεδρος της κοινότητας, θα ήθελα να μιλήσουμε επιτέλους για τα πραγματικά προβλήματα του νησιού. Και να βάλουμε στην άκρη προσωπικές διαφορές και διαμάχες. Να σταματήσουμε να υποτιμούμε τον ένα η τον άλλο αντίπαλο μας και να πούμε αλήθειες στον κόσμο τι θα κάνουμε συγκεκριμένα. 
Έχω στο μυαλό μου πολλά που συζήτησα με πολύ κόσμο αυτά τα χρόνια και θα χαρώ να τα συζητήσουμε. Και πιο πολύ να μας πουν τι ακριβώς εννοούν οι υποψήφιοι και πιο πολύ πως θα τα υλοποιήσουν.

1. ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Κ.Υ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
2. ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
3. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
4. ΧΩΡΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ 
5. ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ
6. ΔΙΑΦΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ
7. ΑΠAΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ
8. ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
9. ΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΙ Π.Ο.Π
10. ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝEΤAIΡΙΣΜΟΥ.

Αυτά τα λίγα και ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας. 

1 σχόλιο:

  1. Δε γνωρίζω τον κ. Ορφανό, και ας με συγχωρήσει που δεν θα χρησιμοποιήσω το όνομά μου, αλλά συμφωνώ απόλυτα με όσα λέει!
    Ας μας γίνει παράδειγμα ο τρόπος σκέψης του. Έτσι εμείς σαν απλοί πολίτες θα έχουμε κάνει το πρώτο θετικό βήμα.
    Συμφωνώ επίσης στο ότι όλοι οι δήμαρχοι έχουν σίγουρα κάνει έργο.
    Απλά θεωρώ ότι ο κ. Μιχελής και στην παρούσα περίοδο έχει τις ικανότητες ώστε να ξεπεράσουμε τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.
    Πρώτοι και καλύτεροι οι ίδιοι οι υποψήφιοι θα έπρεπε να του δώσουν το προβάδισμα.
    Έτσι για να νοιώσουμε λίγο ιδανική πολιτεία και δημοκρατία που εχουμε διδαχτεί στην αρχαία μας ιστορία...
    Αισθάνομαι χαρά και περηφάνεια που υπάρχουν άνθρωποι σαν τον κ. Ορφανό. Γι αυτό, κι από τα μαθητικά μου ακόμα χρόνια, ζηλεύω τους Γλωσσιώτες αν και στη Σκόπελο σίγουρα υπάρχει κόσμος που δεν στέκεται σε- κάθε είδους- μικροσυμφέροντα.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία και εύχομαι σ' αυτές τις εκλογές νικητής να είναι η ΣΚΟΠΕΛΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή