15/10/10

Η Ροδούλα Ζήση στην μερίδα του τομέα γυναικών του ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη»

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση παρευρέθη στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Τομέας Γυναικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Στην εποχή του "Καλλικράτη" Πρωτοστατούμε – Διεκδικούμε – Αλλάζουμε» και απηύθυνε χαιρετισμό. Συγκεκριμένα η Ροδούλα Ζήση αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και τις επιμέρους διαρθρωτικές αλλαγές που αυτό εγκαινιάζει στη δομή, τη λειτουργία και τη νοοτροπία της νέας αρχιτεκτονικής. Σύμφωνα με τα όσα είπε το πρόγραμμα «Καλλικράτης» αποτελεί τη νέα, γυναικεία αντίληψη για τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους, την αντίληψη που γεννά, ανατρέπει, δημιουργεί, νοικοκυρεύει και δίνει προωθητική κίνηση…
στους θεσμούς της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης.
Η κ. Ζήση εστίασε στον μείζονα ρόλο των γυναικών στο νέο αναδιαρθρωμένο διοικητικό σχήμα, το οποίο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε πράξη σύμφωνα με τους κανόνες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αμεσότητας αλλά και των εγγυήσεων για την τήρησή τους. Το νέο σχήμα ευνοεί την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας , τον εξορθολογισμό της διαχείρισης πόρων, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την τοπική και περιφερειακή αναπτυξιακή προοπτική, την αύξηση των επενδύσεων.      
Η κ. Ζήση κάλεσε τις γυναίκες του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές της 7ης Νοεμβρίου και να δηλώσουν παρούσες τόσο με την ψήφο τους όσο και με την εν γένει δράση τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Ζήση «Η πρόκληση και η πρόσκληση του «Καλλικράτη» δεν περιμένουν… Η ζωή και η πρόοδος δεν κοιτάζουν πίσω… Βλέπουν μόνο μπροστά… Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε… Οι καιροί ου μενετοί…  Ένα λεπτό είναι αρκετό για να αποφασίσουμε αν θα δεχθούμε ή όχι το μέλλον μας, αν θα δεχθούμε το πεπρωμένο μας… Η Ελλάδα καλεί τον «Καλλικράτη»… Και η Λυσιστράτη καλεί «Καλλικράτη»… Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ καλούν την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να κάνει το δρόμο της γυναικείας συμμετοχής ευρύχωρο, ανεκτικό που δεν σου βάζει χειροπέδες αλλά σου φοράει φτερά…  Έτσι μόνο η κοινωνία θα ανταποκριθεί στον «Καλλικράτη»… Εμείς οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, εμείς οι γυναίκες των θεσμών, εμείς οι καθημερινές γυναίκες της επιστήμης, της δουλειάς, της φροντίδας και της προσφοράς πρωτοστατούμε στη ριζική ανασύνταξη του κράτους, διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες απασχόλησης, αλλάζουμε».

5 σχόλια:

  1. ...Οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες ...παρούσες με την ψήφο τους...
    Πώς;..
    Ψηφίζοντας μήπως δεξιούς δημάρχους;!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστή η παρατήρηση 4.11, αλλά δεν είναι όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεξιοί. Ας συσπειρωθούμε και ας ψηφίσουμε τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι γεγονός πως κάποιοι θέλουν ψήφους κατευθυνόμενους και «κομματικούς». Όμως έτσι δεν θα πάει μπροστά κανένας δήμος στις Βόρειες Σποράδες… δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό γινόταν πάντα, σχ.3:27, και ειδικά στη Σκόπελο και φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα.
    Να κλαίμε τη μοίρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο κάποιοι συνεχίζουν να βλέπουν τις δημοτικές εκλογές μόνο σαν αναμέτρηση κομματικών δυνάμεων, εμείς θα συνεχίσουμε να βουλιάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή