12/9/10

Μ. Πασχάλης: Πώς λοιπόν έχετε την τόλμη να ζητάτε ψήφο για όλη την Θεσσαλία.

Μανώλης Πασχάλης

Αγαπητέ κύριε Παπατόλια
Κατά την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, ομολογώ, ότι με το «πολιτικό νεαρό» ηλικίας σας αλλά και με την υποψηφιότητα του Φώτη Ζεμπέκη -ενός εκλεκτού συμπολίτη μας- εγώ, όπως και πολλοί άλλοι του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκω, οι οποίοι δεν εχουν πολιτικές παρωπίδες και στεγανά, πέσαμε θύματα της καλά στημένης επικοινωνιακής σας πολιτικής, την οποία, πολλές φορές στην τετραετία σας χρησιμοποιήσατε, μη έχοντας πολιτικά επιχειρήματα .
Προκαλέσατε πόλωση, φωνάζατε και δημοσιεύατε οτιδήποτε το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί...
ως πυροτέχνημα, αποπροσανατολίζοντας τον πολίτη απο το ανύπαρκτο πολιτικό σας έργο.
Μια τακτική βέβαια που χαρακτηρίζεται από, ξεπερασμένο σήμερα, παλαιοκομματισμό...
Προφανώς όμως το όποιο πολιτικό σας στίγμα μάλλον εμπεριέχει μια σύγχυση, διότι αλλιώς θα θυμόσαστε ότι ο ιστορικά πολιτικός σας πατέρας Ανδρέας Παπανδρεου ποτέ του δεν προχώρησε σε ανόητα debates την εποχή της παντοκρατορίας του, γιατί γνώριζε ότι τέτοια ζητήματα τα ανάγει ως πρωτεύοντα , κυρίως ο «δεύτερος». Δεν μπορούν άλλωστε, παρά να χαρακτηριστούν ως απέλπιδες προσπάθειες δημιουργίας ενός γενικότερου κλίματος πανικού και συγχυσης .
Οπως είναι άλλωστε γνωστό  «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται».
Μην ζητάτε λοιπον, με ξεπερασμένους προπαγανδιστικούς τροπους, με debate και διάφορα άλλα συναφή τεχνάσματα επικοινωνιακού χαρακτήρα, να βγείτε στο προσκήνιο, διότι ο σημερινός πολιτικός πρέπει να έχει τη δύναμη να αφουγκράζεται την κοινή γνώμη, όχι μέσα απο τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά στο δρόμο έχοντας καθημερινή επαφή με τον πολίτη.
Κάτι που επιτυγχάνει άριστα ο Κώστας Αγοραστός, έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα στη μέταξύ σας αναμέτρηση. Αυτό άλλωστε σας οδήγησε στο να αλλάξετε γνώμη και να μεταφέρετε το γήπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης σε τηλεοπτικά παράθυρα, σε debate και πολύ φοβάμαι στην συνέχεια και σε πόλωση του κλίματος. 'Aλλωστε επικοινωνιακά δεν έχετε άλλο χαρτί πλήν της οξύνσης, όπως μας έχετε αποδείξει κατά το παρελθόν .
Κλείνω καταθέτοντας την απορία μου για την υποψηφιοτητά σας και θέτοντας το εξής ερώτημα: πώς ειναι δυνατόν μετά απο μιά αποτυχημένη πορεία σαν νομάρχης να έχετε το «πολιτικό θράσος» να ζητάτε την ψήφο όλης της Θεσσαλίας; Αφου αποτύχατε στα μικρά (και μπορώ να αναφερθώ οποιαδήποτε στιγμή θέλετε στα προβλήματα των νησιών που ποτέ δεν λύσατε και που όταν ο κ. Ζεμπεκης σας ζήτησε επιτακτικά λύσεις για τον τόπο του, τον απαξιώσατε και τον οδηγήσατε εκτός ομάδος), πώς λοιπόν έχετε την τόλμη να ζητάτε ψήφο για όλη την Θεσσαλία.
Η πολιτική σας απέχει έτη φωτός απο αυτήν του Κώστα Αγοραστου, την οποία έστω και δια της αντανακλάσεως θα μπορούσατε να υιοθετήσετε στα κύρια σημεία της και να γίνετε γόνιμος τουλάχιστον ως αντιπολίτευση. Θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κατεβείτε από τα ρετιρέ της πολιτικής στην πραγματική «αρένα» της πολιτικής, την καθημερινότητα του πολίτη δηλαδή και να αφήσετε τα γνωστά επικοινωνιακά παιχνίδια των debates, του απροσανατολισμού και της πόλωσης!
Υ.Γ.: Δεν θα μπορούσα να μην σας «ευχαριστήσω» για τα αντιπλημμυρικά έργα στα νησιά μας, μιας και αυτή τη στιγμή τα νησιά μας απο την νερόποντη βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
11/09/2010 - 20.30 μ.μ.
Πασχάλης Εμμανουήλ
Δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου

1 σχόλιο:

  1. Και για τα αντιπλημμυρικά έργα στο δάσος του Αγνώντα , την ενίσχυση των συγκοινωνιών ,την διευθέτηση του προβλήματος στην Αλόννησο με τις καταδύσεις μία και είστε και στο Δ.Σ. του φορέα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή