18/9/10

Ποιανού τον κάλο πάτησες Δέσποινα;

Κύριε διευθυντά,
Σας στέλνω τήν συνημμένη επιστολή, με την βεβαιότητα οτι θα δημοσιευθεί, γιατί γνωρίζω την αντικειμενικότητά σας. Αφορμή για την επιστολή μου αυτή αποτελεί η αήθεια μιάς επιστολής 3 ανωνύμων σε ένα επίσης ανώνυμο και πονηρό blog, με την οποία προσπαθούν να μειώσουν ανεπιτυχώς το κύρος και την αποδεδειγμένη σοβαρότητα της υποψήφιας Δημάρχου Σκιάθου κας Δέσποινας Συμιακάκη.
Πέραν της προσωπικής φιλίας μου με την κ. Συμιακάκη, γνωρίζω από πρώτο χέρι τους γεμάτους ρομαντική αγάπη για το νησί της αγώνες που έχει δώσει χωρίς να επιδιώκει τίποτε προσωπικά. Προσπάθησε πολλές φορές να κινητοποιήσει τους υπεύθυνους σε πολλά και σημαντικά θέματα, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα είναι η Σκιάθος να μήν έχει απολαύσει αυτό που θα μπορούσε μετά από 3 κοινοτικά πλαίσια στήριξης.
Θα μπορούσα να στείλω αυτή την επιστολή στο blog αλλά έχω σαν αρχή να μήν κάνω διάλλογο με ανωνύμους και έτσι να νομιμοποιώ την δειλία τους.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Κώστας Σκαρίπας
(τα στοιχεία μου είναι στο email)


Η επιστολή
«Θέλω να αναφερθώ σε μία ανάρτηση σε τοπικό blog
Έχω φίλους στην Σκιάθο την οποία αγαπώ και την προτιμώ για τις διακοπές μου...
σαν Θεσσαλός κι εγώ, είναι λοιπόν φυσικό να ενδιαφέρομαι και να παρακολουθώ τις εξελίξεις, ιδίως τώρα που πολλοί από τους φίλους μου, όπως η κ. Συμιακάκη αποφάσισαν να ασχοληθούν δυναμικά με το μέλλον του τόπου τους.
Διάβαζα τα άρθρα της και πήρα επίσης στα χέρια μου όλο το ενημερωτικό υλικό που δημόσια διένειμε από τον Ιούλιο, με την παρουσίαση του προγράμματος της και διαπίστωσα ότι έχει συγκεκριμένες προτάσεις για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν το μέλλον του νησιού, όπως το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ. Τις οποίες καταθέτει με την γνωστή, σε μας που την ξέρουμε, υπευθυνότητά της, έχει ερευνήσει τα θέματα με ειδικούς κατά περίπτωση, γιατί δεν είναι ο υπερόπτης ξερόλας αλλά έχει την φιλομάθεια και εργατικότητα που την χαρακτηρίζουν.
Σε ό,τι αφορά το λιμάνι, το οποίο  αποτελεί το θέμα της παραπάνω αναφοράς στο blog, γνωρίζω, και το γράφει στο πρόγραμμα, ότι η πρότασή της είναι πρόταση του καθηγητή κ. Αμπακούμκιν και 2 ακόμη ειδικών μελετητών λιμενικών έργων, τους οποίους η ίδια έχει προσκαλέσει και φιλοξενήσει στο νησί προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση. Για όλες αυτές τις ενέργειες, τα τελευταία 2 χρόνια γνωρίζω ότι ενημέρωνε τον Δήμαρχο αλλά ο ίδιος αδιαφόρησε. 
Γράφουν λοιπόν οι 3 ανώνυμοι έναν προσωπικό λίβελο κατά της κας Δέσποινας Συμιακάκη καλυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία, καθόλου αντρίκιο θα έλεγα και ξεκινάνε λέγοντας ότι οι ίδιοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμιο, όχι σε σεμινάρια. Είναι ντροπή για τα ελληνικά πανεπιστήμια αν πτυχιούχοι τους δεν έχουν μάθει τουλάχιστον να εκφράζονται στην ελληνική γλώσσα και να γράφουν σωστά χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, για να μην μιλήσω για το ήθος.
Το τραπέζιο κύριοι απόφοιτοι πανεπιστημίου μπορείτε να μάθετε τι σημαίνει αν ανοίξετε ένα βιβλίο.
Γιατί όμως τόσος φανατισμός; Είναι οι δικές τους γνώσεις συγκρίσιμες με τους ακαδημαϊκούς που ανέφερα; 
Στο επιχείρημα ότι χρειάζονται «ένας σκασμός λεφτά» (δική τους η ορολογία), έχουν κοστολογήσει την λύση που προτείνουν συνεκτιμώντας το κόστος της οικολογικής καταστροφής του ήδη επιβαρυμένου από χρήσεις  κόλπου; Τότε μόνο θα μπορούμε να εκτιμήσουμε.
Όταν υπάρχει όραμα μπορούν να βρεθούν οι λύσεις.
Το παράδειγμα άλλων νησιών που έχουν μεταφέρει κατά τα τελευταία χρόνια το λιμάνι εκτός οικιστικού ιστού πετυχαίνοντας την καλύτερη λειτουργία της πόλης αλλά και του ίδιου του λιμανιού δεν τους δίνει ένα παράδειγμα, ή δεν ξέρουν τίποτε και απλά μιλάνε.
Έφτασαν στο σημείο να αναφέρουν ότι, έτσι στον σωρό τα «έχετε κάνει σκ..» Πότε η Δέσποινα μοιράστηκε έστω κομμάτι της πίτας της εξουσίας; Από το σύνολο σχεδόν των νέων ανθρώπων που μαζί της συγκρότησαν τον συνδυασμό κανείς τους δεν έχει ποτέ διαχειριστεί την εξουσία, μόνο συμμετοχή στις κοινωφελείς δράσεις είχαν, πως λοιπόν προσπαθούν να τους βάλουν όλους στην ίδια περίπτωση; Είναι φανερό ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον συνδυασμό της Δέσποινας Συμιακάκη αποτελούν το νέο και καθαρό που έχει ανάγκη η Σκιάθος και η πολιτική ζωή της χώρας μας, η αντίδραση του κατεστημένου που βλέπει την διαφορά και αισθάνεται τον κίνδυνο μπροστά στην αποκάλυψη της ανικανότητας του είναι αναμενόμενη και ίσως στην πορεία μέχρι τις εκλογές θα γίνει πιο βρώμικη αλλά δεν θα περάσει γιατί οι νέοι άνθρωποι πλέον δεν παρασύρονται με συνθήματα και κουτσομπολιά, βλέπουν, ακούνε, μαθαίνουν την αλήθεια και τότε αποφασίζουν για το δικό τους μέλλον. 
Ως πότε θα κυβερνάει αυτήν την χώρα ο φανατισμός και η μικρότητα; Δέσποινα, σε γνώρισα στον επαγγελματικό σου χώρο και με έκανε φίλο της Σκιάθου η αγάπη σου για την πατρίδα σου, συνέχισε την πορεία που ακολουθείς όσα χρόνια σε γνωρίζω, ασχολήσου με τα ουσιαστικά και σημαντικά, άσε τις μικρότητες για τους μικρούς και ασήμαντους…
Κώστας Σκαρίπας
Αθήνα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου