29/9/10

Το όνειρο των Σκιαθιτών γίνεται πραγματικότητα

Aπο το γραφείο Τύπου
του Δήμου Σκιάθου λάβαμε το ακόλουθο δελτίο:
«Στο λιμάνι της Σκιάθου προωθούνται η επέκταση του λιμενοβραχίονα, κατά 220 μέτρα προς τη νησίδα Δασκαλονήσι (Δασκαλιώ), με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης των πλοίων και η δημιουργία πάρκινγκ, σύμφωνα με το πρόγραμμα για την αναμόρφωση των λιμένων της χώρας που έχει εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Ναυτιλιακής Πολιτικής  και προσεγγίζει το 1 δισ. ευρώ.
Ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Γιώργος Βλάχος επισημαίνει ότι η ολοκληρωμένη πρόταση που έχει επεξεργασθεί η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων αφορά τα μεγάλα λιμάνια της χώρας, αλλά και τα μικρότερα λιμάνια του Αιγαίου και Ιονίου. Μέσα σε αυτά τα έργα που προωθούνται είναι και το προαναφερόμενο έργο στο λιμάνι της Σκιάθου. Τα προτεινόμενα έργα για ένταξη στο ΕΣΠΑ, που αφορούν λιμενικές υποδομές, ανέρχονται στα 632 εκατ. ευρώ.
Άλλη μια επιτυχία της νυν Δημοτικής Αρχής Σκιάθου, μετά από πολλές επίπονες προσπάθειες του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικολάου Πλωμαρίτη είναι και η προώθηση αυτού του έργου, της επέκτασης του λιμενοβραχίονα, κατά 220 μέτρα προς τη νησίδα Δασκαλονήσι (Δασκαλιώ), με δυνατότητα αμφίπλευρης πρόσδεσης των πλοίων και η δημιουργία πάρκινγκ. Το όνειρο πολλών Σκιαθιτών εδώ και δεκαετίες θα γίνει πραγματικότητα.
Στο ΕΣΠΑ έχουν ενταχθεί επίσης τα εξής έργα: 1) Ίδρυση νέου Κέντρου Υγείας – Μικρό Νοσοκομείο, 2) Η επέκταση – δημιουργία πάρκινγκ του αεροδρομίου Σκιάθου, 3) Η επισκευή – συντήρηση ιστορικών μονοπατιών του νησιού, 4) Η αναστύλωση – συντήρηση της Μεσαιωνικής Πόλης της Σκιάθου (το Κάστρο), κ.ά.»

5 σχόλια:

  1. Αφου αυτα τα εργα εχουν παρει το δρομο τους, περιμενω με ανυπομονησια το προγραμμα του συδυασμου του κ.Πλωμαριτη!Ειμαι περιεργος να διαβασω τι αλλο εχει να φτιαξει στη Σκιαθο!!!
    Και μια απορια:γιατι ολα τα εργα ανακοινωνονται η ξεκινανε κοντα σιμα στις εκλογες?
    Για τοσο βλακες μας περνανε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δήμαρχε ότι και να εξαγγέλεις τώρα ο κύκλος σου έκλεισε. Είχες το χρόνο και τις ευκαιρίες να κάνεις πολλά πράγματα, δυστυχώς έκανες λίγα και δημιούργησες περισσότερα. Μην προβαίνεις σε μεγαλόστομες εξαγγελίες ένα μήνα πριν τις εκλογές. Ακούγονται σαν κοροιδία. Σίγουρα έχεις καταλάβει ότι η Σκιάθος δεν σε χρειάζεται πλέον. Να πας στο καλό. Μπορείς, αν θέλεις, να υπηρετήσεις το νησί και από άλλες θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω αν ο κύριος Πλωμαριτης έκλεισε τον κύκλο του η όχι!
    Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι πως τα αναγγελθείσα έργα είναι πράγματι το όνειρο όλων μας., και πρέπει να βρίσκονται μέσα στα προεκλογικά πλάνα όλων των υποψήφιων μας.
    Επίσης δεν είμαι σίγουρος ότι όλες οι υπόλοιπες υποψηφιότητες με εκφράζουν.
    Σίγουρα μερικές μπορώ να πω ότι με τρομάζουν.
    όμως δεν θα ξαναψηφίσω τον κύριο Πλωμαριτη και ο λόγος είναι η αδιαλλαξία του, και η εμμονή του στη διατήρηση της μεγάλης παρανομίας, του υπάρχοντος καθεστώτος των παραλιακών ντίσκο- κλαμπ.
    Επιτέλους θα δοθεί από κάποιον υποψήφιο λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα της ηχορύπανσης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να χρηματοδοτηθεί έργο από το ΕΣΠΑ πρέπει αυτό νάναι ώριμο, δηλαδή να υπάρχει οριστική μελέτη και τεύχη δημοπράτησης. Τα έξοδα αυτά τα αναλαμβάνει ο ενδιαφερόμενος δηλαδή ο Δήμος ή το Λιμενικό Ταμείο. Επομένως πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα αν αυτοί έχουν την δυνατότητα της ανάληψης αυτών των ιδιαίτερα υψηλών αμοιβών. Επί πλέον ας γνωρίζουμε ότι για να εγκριθεί η μελέτη αυτή παίρνει χρόνια γιατί καθυστερεί συνήθως η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Ετσι λοιπόν πρέπει να κινηθεί η όλη διαδικασία άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σιγουρα ειναι θετικο νεο,αλλα προεκλογικα καλυτερα να μην το αναφερατε καθολου ,ειδικα απο τη στιγμη που δεν ηξερε ,ουτε ειχε ακουσει,κανενας τιποτα τοσο καιρο για καμια αναλογη προσπαθεια.
    λιγο πριν τις εκλογες μονο ως προεκλογικο ακουγεται.
    Ασε που θα κρατησει χροοοοονια αυτη η κολονια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή