7/9/10

Σεβασμός στους Θεσμούς και τη Νομιμότητα!

Δέσποινα Συμιακάκη
Επικεφαλής
Δημοτικής Κίνησης
«Νέα Προοπτική
για την Σκιάθο»
Την Παρασκευή στις 3 Σεπτεμβρίου 2010 ο Δήμαρχος Σκιάθου κάλεσε όλους τους επικεφαλής των συνδυασμών, προκειμένου να ενημερώσει για το σκάνδαλο κλοπής της εγγυητικής επιστολής από τον φάκελο ενός επαγγελματία που μισθώνει από τον Δήμο κάποιον χώρο και της αντικατάστασής της με φωτοαντίγραφο.
Αναφέρθηκε σε μία σειρά πραγμάτων, εκ των οποίων πολλά δεν αντέχουν στη λογική, φάσκουν και αντιφάσκουν και ασφαλώς υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην καταγγελία του θέματος στις αρμόδιες αρχές. Προσωπικά ζήτησα αντίγραφο της μηνυτήριας αναφοράς, την οποία μας δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη. 
Δεν θα σταθώ στο θέμα του πώς, ποιος κλπ. Αυτό είναι θέμα της αστυνομίας και της νομικής διαδικασίας πλέον να τα ερευνήσει και να αποφανθεί. Με προβληματίζει το γεγονός ότι μπόρεσε κάποιος να κάνει μια τέτοια ενέργεια μέσα στο Δημοτικό κατάστημα και να το δηλώνει, αλλά περισσότερο με βάζει σε σκέψεις ο τρόπος που ο Δήμαρχος προσπάθησε να μας εξηγήσει με επιμονή ένα θέμα που παραπέμφθηκε σε έρευνα από την αστυνομία και τη δικαιοσύνη. Ένα σύντομο Δελτίο Τύπου θα ήταν αρκετό. 
Τα νέα γεγονότα αναδεικνύουν για πολλοστή φορά το έλλειμμα διοικητικής ικανότητας του νυν Δημάρχου. Ο κ. Πλωμαρίτης, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την διερεύνηση και εξιχνίαση του συμβάντος «σαν Καράμπελας» υπέπεσε για μία φορά ακόμη σε λάθος, διότι η διοίκηση δεν απαιτεί μόνο την ορμητικότητα, χρειάζεται το ηθικό ανάστημα και την καθαρότητα που δίνει η Αντικειμενικότητα! Αποδεικνύεται λοιπόν ότι, όταν κινείται κανείς με σκοπιμότητες και κάνει πολιτικές παρεμβάσεις δείχνοντας ελαστικότητα στους φίλους, χαλαρώνει η ιεραρχία και δημιουργούνται σκάνδαλα.
Ας σταματήσει επιτέλους αυτός ο άκρατος λαϊκισμός του Δημάρχου και η μικροπολιτική, κυρίως όταν ζημιώνει την υπόληψη, το κύρος και την κοινωνική θέση κάποιων ανθρώπων, καθώς και την αξιοπιστία του θεσμού που υπηρετεί.
Με εκτίμηση,
Δέσποινα Συμιακάκη
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης «Νέα Προοπτική για την Σκιάθο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου