6/9/10

Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας και της καθαρής πολιτικής θέσης

Επιτέλους πρέπει να μιλάμε με υπευθυνότητα και λέμε τις αλήθειες!
Δεν συνηθίζω να αρθρογραφώ, αλλά με γέμισε αγανάκτηση η ανακοίνωση της κας Φιλαρέτου, σχετικά με την συνάντηση των δύο συνδυασμών, η οποία έγινε στο γραφείο του συνδυασμού μας, όπου μετείχα και εγώ φυσικά, εφόσον είμαι μέλος του συνδυασμού «Νέα Προοπτική για την Σκιάθο» από την πρώτη μέρα.
Η κ. Συμιακάκη ζήτησε να μαγνητοφωνηθεί η συνάντηση γιατί εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε και θέλουμε τα πάντα στο φώς! Η αντίδραση της κα Φιλαρέτου και των συνεργατών, που την συνόδευαν, ήταν κάθετα αρνητική. Ας αποφασίσει εάν θέλει η κα Φιλαρέτου «ουσιαστική συζήτηση», γιατί αφενός αναφέρει τη συνάντηση ως ανεπίσημη και αφετέρου αρνήθηκε την καταγραφή ηχογραφημένων πρακτικών, απαραίτητων σε κάθε «ουσιαστική» συνάντηση μεταξύ δύο παρατάξεων που αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα τις τοποθετήσεις και τις ενέργειες  τους
Παρόλα αυτά συνεχίστηκε η συζήτηση. Στην τοποθέτηση της κας Συμιακάκη σχετικά τη στόχευση του προγράμματος τού κάθε συνδυασμού, η απάντησή τους ήταν «Προγράμματα φτιάχνουμε όσα θέλετε, το θέμα είναι να συμφωνήσουμε πρωτίστως στο ποιος θα είναι ο επικεφαλής, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος συζήτησης». Αυτή και μόνον ήταν η διαφορά απόψεων για τα Δημοτικά θέματα που αναφέρει στην ανακοίνωση!  
Μας δήλωσε δε ότι «εμείς έχουμε κάνει ήδη εσωτερικές διαδικασίες και έχουμε αναδείξει επικεφαλής». Σαν εμείς να μην έχουμε αναδείξει την κα Συμιακάκη με δημοκρατικές διαδικασίες. Θέλω να πω ότι οι εσωτερικές διαδικασίες μιας μικρής ομάδας συμπολιτών μας που ανέδειξαν την κα Φιλαρέτου ως επικεφαλής δεν δεσμεύουν εμάς και όλη την Σκιάθο. Εξ άλλου πόσοι από όσους την ανέδειξαν είναι ακόμα μαζί της;
Προφανώς  θεωρούσαν δεδομένη την ένταξή μας  στο δικό τους σχήμα. Η κα Δέσποινα Συμιακάκη ξεκίνησε από τον περασμένο χειμώνα, σπρωγμένη από μία μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, την κίνηση για την συμμετοχή μας στις εκλογές. Κύριο σκοπό μας έχουμε βάλει την καθαρότητα των στόχων και την ανάδειξη  νέων ανθρώπων με όραμα και διάθεση να προσφέρουν. Απαράβατος όρος επίσης της δικής μας κίνησης είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις εκλογές αλλά να προσφέρουμε στην πρόοδο της Σκιάθου. Έτσι λοιπόν είναι φυσικό το πρόγραμμα να είναι κυρίαρχο, γιατί εμείς σκοπεύουμε να το εφαρμόσουμε, γι' αυτό δεν το κάνουμε σε μία μέρα, αλλά το έχουμε εξαγγείλει μήνες πριν και το βελτιώνουμε συνεχώς μέσα από τον διάλογο με τους πολίτες.
Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με όλους, αλλά με βάση την ουσία και όχι τα πρόσωπα. 
Η αιχμή περί αδιαλλαξίας της κας Συμιακάκη επιστρέφεται! Άλλωστε, όλοι μάς γνωρίζουν και ο καθένας  κρίνεται από τα έργα του.
Με τιμή 
Φιλάρετος Ν. Φιλάρετος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό 
«Νέα Προοπτική για την Σκιάθο»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου