18/9/10

Εκλογική Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων

της δημοτικής παράταξης στο δήμο Σκοπέλου
«Όλοι μαζί για μια Nέα Aρχή στη Σκόπελο»



η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ
Η φιλοσοφία της δημοτικής μας πολιτικής στο δήμο Σκοπέλου, για τη θητεία 2011-2014, αγκαλιάζει δύο ομόκεντρους κύκλους.
Ο πρώτος κύκλος, ο μικρότερος, περιλαμβάνει τον άνθρωπο, τον τόπο και τη μεταξύ τους σχέση. Κι αυτό γιατί πιστεύουμε, πως ένας τόπος είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένος με την ανθρώπινη ύπαρξη, πως ο άνθρωπος είναι υπεύθυνος για ό,τι κάνει ή δεν κάνει και πως η ευθύνη του καθενός μας επεκτείνεται και δεσμεύει και τους άλλους. Ένας τόπος προοδεύει και εξελίσσεται όπως ακριβώς προοδεύει και εξελίσσεται ο άνθρωπος που τον κατοικεί.
Ο δεύτερος κύκλος, ο μεγαλύτερος, περιλαμβάνει τη σχέση των δημοτών, του δήμου και του τόπου. Εδώ, στον «κύκλο κοινού δικαίου», βρίσκεται ο δήμος, που μέσω των εκλεγμένων του εκπροσώπων προασπίζονται τα τοπικά συμφέροντα, διασφαλίζεται η ενότητα της τοπικής κοινωνίας και κατευθύνονται οι δράσεις για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης του τόπου.
Η συνύπαρξη της γνώσης για τον τόπο μας με την επιθυμία να τον κάνουμε καλύτερο θα φέρει την ποιοτική ανάπτυξη που μας ταιριάζει, μια ανάπτυξη που δεν προσβάλλει και δεν καταστρέφει, αλλά βελτιώνει και αναδεικνύει. Αγαπάμε τον τόπο μας και δεν θέλουμε μόνο να τον βλέπουμε να ομορφαίνει και να καλυτερεύει, αλλά θέλουμε να βλέπουμε και τους ανθρώπους του να προκόβουν και να καλυτερεύουν. Για να τα πετύχουμε αυτά θα πρέπει εμείς, οι άνθρωποι, οι κάτοικοι αυτού του τόπου, οι δημότες, να αφυπνιστούμε, να ξαναγνωρίσουμε τον τόπο μας, να ξανά-εμπιστευτούμε τον δήμο, να αποφασίσουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά σαν μια υπόθεση που μας αφορά όλους και να θέσουμε ως κοινό κι απώτερο στόχο να κάνουμε τη Σκόπελο πολύ καλύτερη από ότι είναι.
Σας στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για μια νέα αρχή, για ένα νέο δήμο φιλικό στον δημότη, για μια νέα Σκόπελο - αγαπημένο τόπο για μας και τα παιδιά μας. Με συνέπεια και αγώνα, δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την επίτευξη των στόχων μας, και των προσδοκιών των συμπολιτών μας στα κοινά αιτήματα, με λογική, μεθοδικότητα και με συγκροτημένες δράσεις. Με όλες και όλους σας, συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες σε μια κοινή πορεία, η επιτυχία όλων μας είναι δεδομένη.

οι ΑΡΧΕΣ και οι ΑΞΙΕΣ
- Σεβόμενοι τα πολιτικά κόμματα ως θεσμό και παραμερίζοντας κομματικές εντάξεις, δηλώνουμε ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Πιστεύουμε πως τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να αφουγκράζονται τις δημοτικές παρατάξεις,  να τις καλούν σε δημόσιο διάλογο, να ασκούν κριτική, αλλά να μην τις χειραγωγούν. Ουδέποτε αποκρύψαμε τις πολιτικές μας πεποιθήσεις και ουδέποτε προτάξαμε τις πεποιθήσεις μας αυτές πάνω από τα συμφέροντα του τόπου μας.
- Οι δημότες και κάτοικοι του νησιού μας θα εμπιστευτούν τον νέο δήμο Σκοπέλου, μόνο όταν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας με ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ και όταν διασφαλίσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ της τοπικής κοινωνίας.
- Για μια ΗΠΙΑ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, προσαρμοσμένη στον ΦΥΣΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ, στο ΚΑΛΛΟΣ και στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του νησιού μας, απαραίτητη είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
- Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ των δράσεων του δήμου και η ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ των ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ είναι απαραίτητες προϋποθέσεις μιας έντιμης διοίκησης.
- Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ, η πιο αποτελεσματική μορφή συμμετοχής μας στα κοινά, αναπτύσσεται στα πλαίσια καλής ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με όλους τους κοινωνικούς φορείς και με την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, μέσα σε ένα ομαδικό πνεύμα ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
- Με σεβασμό σε όλους τους πολίτες και σε όλες και όλους τους υποψηφίους, επιζητούμε να έχουμε έναν ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ και ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ για τον τόπο μας ΔΙΑΛΟΓΟ.


το ΟΡΑΜΑ, ο ΣΚΟΠΟΣ και οι ΣΤΟΧΟΙ
- Ο σεβασμός και η συμπαράσταση στα δικαιώματα των δημοτών και των κατοίκων καθώς και η συνεχής πληροφόρηση, επιβάλλουν καλή λειτουργία στο δήμο. Η άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες και η ταχεία εξυπηρέτηση και λύση των προβλημάτων του, εγγυώνται αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης δήμου και δημότη.
- Στις δράσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με την αναβάθμιση στην παιδεία, στην υγεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη χωροταξία και στο περιβάλλον είναι το όραμά μας για το παρόν και το μέλλον όλων και πάνω από όλα των νέων μας.
- Προσβλέπουμε στην οικονομική πρόοδο και εξέλιξη, με βασικό πάντα γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη των τριών κοινοτήτων που απαρτίζουν τον δήμο Σκοπέλου. Αυτό επιτυγχάνεται με καινοτόμες ιδέες στην ανάπτυξη των οικονομικών παραγωγικών κλάδων, με προτεραιότητα στον τουρισμό σε όλες τις μορφές του.
- Στους στόχους μας το επιχειρησιακό σχέδιο του δήμου με τεχνοκρατικά μελετημένες και οικονομικά εφαρμόσιμες προτάσεις για δράσεις και έργα υποδομής με διαχρονική αξία, δράσεις και έργα που ωφελούν το δήμο μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.


η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
- Ο έλεγχος και η αξιολόγηση των δαπανών, η παρακολούθηση των εσόδων, η εξυγίανση των οικονομικών και η δραστική περικοπή στις περιττές σπατάλες είναι θεμελιώδεις προϋποθέσεις για μια έντιμη και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.
- Η διαχείριση, προστασία και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δήμου και των νομικών του προσώπων βοηθά στη μείωση των δαπανών αλλά και στο γενικό νοικοκύρεμα, για ένα δήμο με αξιοπρεπή εικόνα.
- Η ανακύκλωση, η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η προστασία του περιβάλλοντος υπαγορεύουν την ευαισθητοποίηση των κατοίκων, με τον δήμο πρωτεργάτη και παράδειγμα προς μίμηση.
- Η συμμετοχή σε προγράμματα και δράσεις, η υλοποίηση των σχεδίων ανάπτυξης, η πλήρης απορρόφηση ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων καθώς και η μελετημένη κατανομή τους αποτελούν βασικές μας υποχρεώσεις.
- Ανυποχώρητη θέση μας είναι ο διάλογος και η ευρύτατη δημοσιοποίηση των αποφάσεων, των πράξεων και των ενεργειών των οργάνων του δήμου, μέσω της οποίας ενισχύεται και επιτυγχάνεται η διαφάνεια.
- Τέλος, είμαστε έτοιμοι και διατεθειμένοι να διεκδικήσουμε τις χρόνιες ελλείψεις καθώς και τις προβλεπόμενες χρηματοδοτήσεις, να καταθέσουμε προτάσεις στην κεντρική εξουσία και να υποδείξουμε τρόπους επίλυσης προβλημάτων, συνεπείς αγωνιστές στην προάσπιση και στην προαγωγή της ποιότητας ζωής και του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.
---
Ευχαριστούμε πολύ την εφημερίδα «Βόρειες Σποράδες» για τη δημοσίευση της παρούσας εκλογικής διακήρυξης στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή της. Λόγοι οικολογικής ευαισθησίας μας υπαγορεύουν την όσο το δυνατόν μείωση σπατάλης χαρτιού.

11 σχόλια:

  1. ΣΙΓΟΥΡΗ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει vα εξοικονομήσουμε τον χαμένο χρόνο που πέρασε.
    Σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πιο πολύ με συγκίνησε εκεί που γράφετε για την ‘ΕΝΟΤΗΤΑ της τοπικής κοινωνίας’. Ναι, ενότητα λοιπόν, γιατί τα μίση και οι έχθρες δεν έχουν αποτελεσματικότητα. Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας που είναι έργο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το νησί είναι ΕΝΑ και έχει ΤΡΕΙΣ κοινότητες.
    Εμείς, οι ψηφοφόροι σας από όλο το νησί θέλουμε και προσδοκούμε από σας αυτό που γράφετε: ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι αρχές και οι θέσεις του συνδυασμού σας διακρίνονται από καθαρότητα και ευθύτητα. Είναι μια νέα οπτική συλλογικής προσπάθειας για προσφορά στον τόπο μας. Το μέλλον μας αλλά και το μέλλον της Σκοπέλου εξαρτάται από όλους μας. Η λύση είναι απλή. Για να αλλάξει η προοπτική μας, πρέπει να αλλάξει πρώτα η οπτική μας. Κι αυτή είναι η μόνη δύσκολη αλλαγή, που πιστεύω πως μπορούμε, όλοι μαζί, να την κάνουμε.
    Κ. Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η εκλογική σας διακήρυξη,
    πρώτα από όλα μιλάει στις καρδιές μας…
    Ευχαριστούμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά από τετραετίες κακοδιαχείρισης, σπατάλης και ρύπανσης, η επαναφορά σε έναν ορθολογικό τρόπο λειτουργίας του δήμου Σκοπέλου είναι προτεραιότητα.
    Ένα είναι σίγουρο: τα 6 σημεία, που τίθενται στην ενότητα «Διαχείριση και Διοίκηση» είναι ρεαλιστικά και πραγματοποιήσιμα. Από σας αναμένουμε να τα εφαρμόσετε με «μεθοδικότητα και συγκροτημένες δράσεις». Έχω την πεποίθηση πως θα τα καταφέρετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερό και διαφορετικό από την "ξύλινη" γλώσσα που οι άλλοι χρησιμοποιούν. Εύχομαι και στην πράξη έτσι να γίνουν. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή επιτυχία! Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται νέους ανθρώπους, επαγγελματικά καικοινωνικά καταξιωμένους που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν για τον τόπο τους! Πολλά μπορούν να γίνουν αν υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση, καλή οργάνωση, χρηστή διαχείριση και - γιατί όχι;- όραμα! και όλα αυτά διασφαλίζονται με τη συγκεκριμένη επιλογή Δημάρχου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή