23/9/10

Nα ξεπεράσουμε τα δύσκολα με μελετημένες πολιτικές και στοχευμένες ενέργειες


Aπό τον συνδυασμό «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ» και την επικεφαλής υποψήφια Δήμαρχο κα Αναστασία Φιλαρέτου, λάβαμε την πιο κάτω επιστολή

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

«Είναι ορισμένα τα πράγματα που σου επιτρέπουν ο ουρανός,
η γη και η θάλασσα στην Ελλάδα ή και αλλού. 
Που σου επιτρέπουν να χτίσεις, να ζήσεις ή να μιλήσεις. 
Μια στραβή κίνηση, παραμικρή, και όλα μπορούν να πέσουν στην άβυσσο…»
Ζήσιμος Λορεντζάτος
«Στου τιμονιού το αυλάκι», 1983

Σκιαθίτισσες, Σκιαθίτες
Φίλες και φίλοι
Τασούλα Φιλαρέτου
Υποψήφια Δήμαρχος
Σκιάθου
Η παρουσία και η δυναμική κάθοδός μας στις Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, δεν είναι τυχαία ούτε οφείλεται σε κάποια προσωπική φιλοδοξία. Είναι η συνέχεια και το αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας και κοινωνικής αναγκαιότητας. Είναι η φωνή των δημοτών που έχουν τον κοινό νου και οι οποίοι βλέπουν, επί σειρά τετραετιών, να χάνονται οι ευκαιρίες η μία μετά την άλλη. Είναι η διαμαρτυρία αυτών που δεν ανέχονται πλέον την υποβάθμιση του νησιού μας, την έλλειψη υποδομών, την απουσία τουριστικής πολιτικής, την χειροτέρευση των παροχών υγείας, την ισοπέδωση της πολιτιστικής ταυτότητας, την δραματική κατάσταση των συγκοινωνιών, την αυθαιρεσία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, τα αδιέξοδα της νεολαίας.
Δεν μας ενώνουν κομματικά συμφέροντα...
ή πολιτικές ιδεολογίες ποδοσφαιρικού τύπου. Δεν ισχυριζόμαστε ότι εμείς αγαπάμε πιο πολύ αυτόν τον τόπο από άλλους συμπατριώτες μας. Όσοι όμως είχαν το τιμόνι της Σκιάθου και ξαναζητούν τώρα την ψήφο σας, ισχυριζόμενοι ότι πολύ την αγαπούν, θα έπρεπε πριν εκστομίσουν αυτή τη λέξη, να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη από τους Δημότες και να αποσυρθούν, τουλάχιστον, αξιοπρεπώς. Διότι δεν συμβιβάζεται η «λατρεία» τους προς τον τόπο με τα έργα τους. Τον οικονομικό μαρασμό του Δήμου, την διάλυση των υπηρεσιών, τον εξευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, το ρουσφέτι, τη διαφθορά, την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού, το πολιτικό ψέμα, την κραυγαλέα καθυστέρηση βασικών έργων υποδομής, την γραφειοκρατική τυραννία των Δημοτών.
Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ, άνθισε από την ζωτική ανάγκη της νεολαίας για ένα ελπιδοφόρο μέλλον και ωρίμασε από την εμπειρία των χαμένων ευκαιριών. Ανέδειξε μετά από μία μακρά και ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία την κα Αναστασία Φ. Φιλαρέτου, Τοπογράφο Μηχανικό, ως επικεφαλής  και υποψήφια Δήμαρχο. Μία άξια Σκιαθίτισσα, μια επιτυχημένη επαγγελματία, μια γυναίκα με δυναμισμό και ευαισθησία. Είμαστε απλοί δημότες όπως και εσείς, που αγωνιζόμαστε δίπλα σας, κάθε μέρα, στον στίβο της ζωής και έχουμε αποδείξει, επαγγελματικά και κοινωνικά, ότι διαθέτουμε την κοινή λογική και την εκτίμηση σας.
Αγαπητοί συμπατριώτες
Για την Ελλάδα αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα μας έρχονται δυστυχώς ώρες δύσκολες, τα οικονομικά περιθώρια στενεύουν, είναι γνωστό σε όλους. Δεν θα σας «χαϊδέψουμε» τα αφτιά, δεν θα μοιράσουμε ψεύτικα χαμόγελα, υποσχέσεις και «φιλικά» χτυπήματα στην πλάτη. Δεν θα μοιράσουμε προγράμματα τα οποία αξίζουν όσο και το χαρτί που τυπώνονται. Σας λέμε, πρέπει να σας λέμε, την απλή αλήθεια: Τα πράγματα είναι δύσκολα, αυτοί που διοίκησαν το νησί μέχρι τώρα φάνηκαν, τουλάχιστον, ανεπαρκείς και ήρθε τώρα η στιγμή να XΑΡΑΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ. Δεν υποσχόμαστε την Γη της Επαγγελίας, αλλά την συνέπεια λόγων και έργων και την επίπονη συλλογική προσπάθεια, για να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες των επόμενων χρόνων.
Δεν μπαίνουμε στον εύκολο πειρασμό να φουσκώσουμε το πρόγραμμά μας, που θα το έχετε σύντομα στα χέρια σας, με ωραία λόγια. Είναι ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό, άμεσα εφαρμόσιμο, αποτέλεσμα ευρύτερης κοινωνικής συζήτησης και με πολλαπλούς στόχους:
  •  Nα ξεπεράσουμε τα δύσκολα με μελετημένες πολιτικές και στοχευμένες ενέργειες
  •  Να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που η Σκιάθος δικαιούται.
  •  Να αποκαταστήσουμε το κύρος και την αξιοπιστία του Δήμου
  •  Να θέσουμε τις βάσεις για μία αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Φίλες και φίλοι,
Την επιτυχή εφαρμογή των προγραμμάτων δεν την εγγυώνται τα ωραία λόγια που περιέχουν. Την εγγυώνται τα πρόσωπα που απαρτίζουν τους Συνδυασμούς και το παράδειγμα της ίδιας τους της ζωής, ειδικά σε ένα μικρό τόπο όπου όλοι γνωριζόμαστε. Η δική μας εγγύηση είναι η προσωπικότητα και η επιστημονική επάρκεια της Τασούλας Φιλαρέτου, είναι οι νέοι που πλαισιώνουν το συνδυασμό, είναι τα έμπειρα στελέχη, είναι οι δυναμικές γυναίκες και η αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να αναζητήσουμε πάλι νέες συντεταγμένες αξιών, μια άλλη ποιότητα ζωής. Η ψήφος σας στις Δημοτικές εκλογές μπορεί να μας απαλλάξει από τους επαγγελματίες της δημόσιας ζωής. Τους «ηθοποιούς», σε προκαθορισμένους ρόλους, που είναι έτοιμοι από καιρό να μεταμφιεσθούν στο αντίθετό τους με το πρώτο φύσημα του ανέμου, αρκεί να διασφαλίσουν ξανά ένα «ζηλευτό» αξίωμα.
Πρέπει να αναλογισθούμε, ΟΛΟΙ ΜΑΣ,  τι θα παραδώσουμε στις ερχόμενες γενεές από αυτή τη μοναδική πατρίδα, που την ευλόγησε η φύση, που άνθισε ο πολιτισμός μας και περπάτησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες τετραετίες.
Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για αναβολή
Δεν δικαιούμαστε να εφησυχάζουμε.
ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ  ΤΩΡΑ!
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου