28/9/10

Μ. Πασχάλης: Υγιής οικονομικά η Αναπτυξιακή

Μανώλης Πασχάλης
υποψήφιος περιφερειακός
σύμβουλος



Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Σκιάθου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για τις Βόρειες Σποράδες με τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού Μανώλης Πασχάλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τα οικονομικά της «Αναπτυξιακής Σκιάθου»:
«Οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στη Σκιάθο με θέμα τα οικονομικά του Δήμου είναι, τουλάχιστον, παραπλανητικές, σε ό,τι αφορά την κατάσταση των επιχειρήσεων του Δήμου. Προσκαλώ και προκαλώ οποιονδήποτε να διαβάσει τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για όλες τις χρήσεις και αν βρει το παραμικρό μεμπτό, να το δημοσιοποιήσει. Θεμιτή η άσκηση αντιπολίτευσης, αλλά από την υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση μέχρι το λαϊκισμό υπάρχει μεγάλη διαφορά η οποία μας τοποθετεί, ευτυχώς, και σε διαφορετικές πολιτικές σχολές.
Μπορείτε κύριοι να κάνετε αντιπολίτευση για δημιουργία εντυπώσεων...
αλλά πρέπει να ξέρετε ότι οι απαντήσεις μου ούτε ανυπόστατες είναι και  μπορούν να αποδειχθούν εύκολα μια και οι εκθέσεις πεπραγμένων της δημοτικής επιχείρησης ομολογούν την κατακόρυφη οικονομική άνοδο άλλα ταυτόχρονα και το ουσιαστικό κοινωνικό και πολιτιστικό της έργο. Αν και προβλέπω, ότι πέρα από τους λεονταρισμούς -ελέω της δημοτικής τηλεόρασης που μεταδίδει τα συμβούλια ζωντανά- μάλλον θα μείνουν με τα ανόητα και ανυπόστατα πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται στα Δημοτικά Συμβούλια!

Αφήνω λοιπόν μια υγιή επιχείρηση, την Αναπτυξιακή, που την φρόντισα σαν να ήταν δική μου επιχείρηση και την έφερα σε σημείο να αποτελεί πραγματική βοήθεια προς τον Δήμο, ξεπληρώνοντας όλες της υποχρεώσεις και όχι όπως ήταν στο παρελθόν. Την έφθασα να είναι ανεξάρτητη οικονομικά, ώστε να συμμετέχει και να πληρώνει μόνη της όλες τις δραστηριότητες της (ταμπέλες - κάστρο - πολιτιστικά) και όχι όπως άλλα παρακλάδια του δήμου, τα οποία ενώ μπορούσαν να αντλήσουν κρατικά χρήματα, περίμεναν την χορηγία του Δήμου... Ποτέ μου δεν περίμενα την βοήθεια του Δήμου και συνέχισα κερδοφόρα την δημοτική επιχείρηση ακόμη και όταν ο Δήμος, για γνωστούς λόγους, εισέπραξε ο ίδιος ζωτικούς πόρους της επιχείρησης.
Ποτέ άλλοτε μια επιχείρηση του δήμου δεν είχε τόσα πραγματικά κέρδη και πότε άλλοτε δεν πλήρωνε άμεσα ΟΛΕΣ τις υποχρεώσεις, δίνοντας ταυτόχρονα σκληρές μάχες κόντρα σε νοοτροπίες και κατεστημένα.»


1 σχόλιο:

  1. «Οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του τελευταίου έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου στη Σκιάθο με θέμα τα οικονομικά του Δήμου είναι, τουλάχιστον, παραπλανητικές, σε ό,τι αφορά την κατάσταση των επιχειρήσεων του Δήμου."
    Προφανώς αναφερεσαι μονο στην Αναπτυξιακη, στην οποια ησουν πρόεδρος, και καλα κανεις να αναφερεσαι μονο γι' αυτη την επιχειρηση!
    ΟΙ ΑΛΛΕΣ??? Μονο ο Χαδουλης αναφερθηκε στις επιχειρησης, γενικα και αοριστα.(ουτε Δημαρχος να 'ταν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή