14/7/10

Αν καταργήσετε το κουπόνι μάς πνίγετε

Kατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής η οποία επεξεργαζόταν το νομοσχέδιο  «εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων και των συνδυασμών» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος εκφράζοντας τη διαφωνία του με τη διάταξη του νομοσχεδίου, η οποία απαγορέυει τις εισφορές σε συνδυασμούς και υποψηφίους μέσω κουπονιών, οριζόντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνεται πλέον μέσω τραπεζικών λογαριασμών, είπε χαρακτηριστικά:
«Θα πάνε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ στην Τράπεζα; Δεν θα πάνε. Δεν θέλουν να φακελωθούν. Το ΚΚΕ στηρίζεται στο κουπόνι. Αν καταργήσετε το κουπόνι μας πνίγετε. Θέλετε να πνίξετε το ΚΚΕ; Εμείς δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στις εκλογές με αυτό το νόμο. Εμείς θα συμμετέχουμε αλλά δεν θα τηρήσουμε τις διατάξεις και πάρτε ό,τι μέτρο θέλετε. Αυτό να το λάβετε σοβαρά υπόψη». 
Απαντώντας ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δεσμεύθηκε ότι θα μελετηθούν όλες οι προτάσεις και πρόσθεσε πως, εφόσον ψηφιστεί ο νόμος, δεν θα δοθεί κανένα σήμα ελαστικότητας, «θα τηρηθεί αυστηρά και απαρέγκλιτα για όλους».

6 σχόλια:

  1. Aν δε θέλετε κύριε Σκυλλάκο να μετέχετε στις εκλογές με αυτο το νόμο μη μετέχετε. Είναι σίγουρα το καλυτερο που θα εχετε κάνει για τη χώρα. Αλλωστε όπως λετε δεν αναγνωρίζετε ούτε το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικό είναι ένα κόμμα επαναστατικό (θεωρητικά) να μην ασπάζεται το αστικό Σύνταγμα της αστικής Ελληνικής Δημοκρατίας. Άντε, όλοι παπαγαλίζουν τα τσιτάτα του Πάγκαλου.

    Όσο για τα κουπόνια, καλό είναι το κάθε κόμμα να αποκτά χρήματα με κάθε νόμιμο πρόσφορο μέσον, και η συνεισφορά του Λαού κάθε άλλο παρά παράνομη είναι.

    Δημότης Σκοπέλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κουπόνια. Πρέπει να βγάλω το πλάνο. Υπάρχει άμιλλα μεταξύ των ΚΟΒ. Πρέπει να βγούμε πρώτοι. Ακόμα τον θυμάμαι. 1974. Έκανε βόλτες στην πλατεία Κάνιγγος, κοίταγε ψηλά το κτίριο και διάβαζε δυνατά την μεγάλη κόκκινη ταμπέλα. Κ.Ο.Α. Η καρδιά της αδούλωτης Αθήνας, μου έλεγε.
    Κουπόνια. Κόκκινα μεροκάματα. Τίμια λεφτά από την εργατιά για την εμπροσθοφυλακή τους. Το Κόμμα τους.
    Κουπόνια. Πολλά άλλαξαν από τότε... Νομιμοποιήθηκαν οι μίζες της Ζήμενς και των άλλων και βγήκαν στην παρανομία τα κουπόνια. Δεν πειράζει, πάρτε ό,τι μέτρο θέλετε...
    (Μνημόσυνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο προλαλήσας μίλησε για τη Ζίμενς!
    Φυσικά ο κ.κ. Πάγκαλος έριξε λάσπες και για συνεργασία ΚΚΕ-Ζίμενς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως ξέρουμε από ποιον έρχονται τα "μαύρα" χρήματα των άλλων μεγάλων κομμάτων? Που στηρίζεται η κάθε Μπακογιάννη, Κουβέλης, Οικολόγοι και λοιπά και κάνουν τέτοια κόμματα με τέτοιες εκδηλώσεις με τόσα έξοδα και ΛΟΥΣΑ σε τέτοιες περιόδους? Αυτά να κοιτάξουν κάποιοι πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. looooooooooooooool
    ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)
    ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Η' ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ
    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΤΟ '''ΣΕΒΕΤΑΙ΄΄΄΄ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή