10/7/10

Εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ στην Αλόννησο

«Καρφιά» και σύντροφοι σε εισαγωγικά
ΠΑΝ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  (γραμ. Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ):
Η προσφορά μου στο κόμμα και στην δημόσια ζωή της Αλοννήσου αλλά και οι διακηρυγμένες αρχές περί Διαφάνειας και Συμμετοχικής Δημοκρατίας των τοπικών κοινωνιών, του Προέδρου μας, δεν μου επιτρέπουν πια, να σιωπήσω απέναντι σε αυταρχικές, «άνωθεν» μεθοδεύσεις που θυμίζουν σκοτεινές διαπλοκές...
...Και όμως ο «σύντροφος» Γεώργιος Φώτης περιφρονώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας προσπαθεί να διορίσει τον κ. Βαφίνη υποψήφιο του κόμματος, για τον δήμο Αλοννήσου και τον για πέμπτη  φορά υποψήφιο, κ. Παπαχρήστο σαν «δεκανίκι» του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΠΑΣΟΚ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
Προς  εφημερίδα  Βόρειες Σποράδες
Σε εγκύκλιο που μας έστειλε η Γραμματεία Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ με ημερομηνία 7 Ιουνίου 2010 καλούσε να υποβάλουμε μέχρι τις 13 Ιουνίου 2010, προτάσεις ή αυτοπροτάσεις για υποψηφιότητες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου. 
Στο πλαίσιο αυτό υπέβαλα την υποψηφιότητά μου συνοδευόμενη με βιογραφικό σημείωμα. Την πρόταση της υποψηφιότητας μου την υπέβαλα αφού προηγουμένως συζήτησα με φίλους μου στην Αλόννησο που ανήκουν στον ευρύτερο πολιτικό χώρο και με τους συντρόφους μου στην Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι τις 13 Ιουνίου 2010 που έληξε η ημερομηνία υποβολής προτάσεων ήμουν ο μόνος που υπέβαλε πρόταση. Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο στο ίδιο χρονικό διάστημα έπρεπε να συγκληθούν οι Νομαρχιακές Επιτροπές (Ν.Ε.) με συμμετοχή των Συντονιστικών Επιτροπών (Σ.Ε.) των Τοπικών Οργανώσεων (Τ.Ο.) με την συνεπικουρία βουλευτών κ.τ.λ για την συζήτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούσαν στις εκλογές. 
Χωρίς να γίνει η παραπάνω συνάντηση όπως προβλεπόταν από την εγκύκλιο διαβάζω με έκπληξη στο φύλλο της έγκριτης εφημερίδας  «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», της 21ης Ιουνίου στο «ΤΟΠΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ» που αναφέρεται στην συνεδρίαση της Περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στην Λάρισα ότι: «Για τον Δήμο Αλοννήσου, απορρίφτηκε η αυτοπρόταση του Γραμματέα  του κόμματος κ. Αναγνώστου και αποφασίστηκε να δοθεί μήνυμα στους κ.κ Παπαχρήστο και Βαφίνη  για την συγκρότηση ενός ενιαίου ψηφοδελτίου».
Προφανώς η «απόφαση» αυτή πάρθηκε μονομερώς από τον γραμματέα της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φώτη (φωτό) (και πιθανώς εγκρίθηκε από τους άσχετους «συντρόφους» της Π.Ε. που δεν γνωρίζουν τις τοπικές συνθήκες) ο οποίος έριξε μια «συντροφική» μαχαιριά πισώπλατα στον Γραμματέα της Τ.Ο. του κόμματος που επί εννέα χρόνια εκλεγμένος (3 τριετίες) από τα μέλη του κόμματος στην Αλόννησο υπηρετεί με συνέπεια το κόμμα ανεβάζοντας το κύρος και τα ποσοστά του στον υψηλότερο βαθμό του Νομού Μαγνησίας. Και το λέω αυτό γιατί  συζήτησα με τον Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠαΣοΚ κ. Γ. Φώτη, την πρόθεσή μου...

να υποβάλω υποψηφιότητα, ο οποίος μου ανέφερε ότι συμφωνεί και ότι θα με στηρίξει.
Στη συνέχεια ο «σύντροφος» Γεώργιος Φώτης μάς «επισκέφτηκε» στην Αλόννησο με δύο ακόμα μέλη της Ν.Ε. στις  5/7/2010 όπου, σε σύσκεψη στο δημαρχείο, με συμμετοχή τοπικών μελών του ΠΑΣΟΚ  και  μελών της Συντονιστικής Επιτροπής (Σ.Ε) της Τ.Ο., ο  προεδρεύων της διαβούλευσης «σύντροφος» Γεώργιος Φώτης μίλησε αορίστως περί των εκλογών. Αναφερόμενος στην υποβολή της υποψηφιότητας μου, μέλος της Σ. Ε. της Τ.Ο. ρώτησε αρκετές φορές τον «σύντροφο» Γ. Φώτη αν υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες. Αυτός απέφυγε να απαντήσει. Το ίδιο μέλος ρώτησε τους κ.κ. Βαφίνη και Παπαχρήστο των οποίων τα ονόματα ακούστηκαν μέσω της εφημερίδας σας, αλλά και αυτοί απέφυγαν να απαντήσουν. Η συνάντηση έληξε χωρίς να παρθεί απόφαση και χωρίς να έχουν κρατηθεί πρακτικά. Την άλλη μέρα ο «σύντροφος» Φώτης αφού κατέλυσε δωρεάν (εκτός και άν έκοψε αποδείξεις) στο ξενοδοχείο του κ. Βαφίνη με κάλεσε (τηλεφωνικώς) να πάω να «συζητήσουμε» στο εστιατόριο του κ. Παπαχρήστου. Του είχα συστήσει να έμενε σε ξενοδοχείο που να εξασφαλίζει την ουδετερότητά του και αρνήθηκα να συζητήσουμε στο εστιατόριο του κ. Παπαχρήστου. Όταν βρήκε το χώρο για συζήτηση, στο καφέ του λιμανιού, μου είπε ότι «ο Βαφίνης και ο Παπαχρήστος τα ''βρήκαν'' και σύ πρέπει να υπακούσεις, γιατί είσαστε 2-1» (Μουντιάλ έχουμε, η ποδοσφαιρική ορολογία είναι επίκαιρη).
Του είπα ότι «κάτι ανάλογο έγινε το 2006 και όχι μόνο πειθάρχησα αλλά πιέστηκα να συμμετέχω και στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαχρήστου, όπου ήρθα πλειοψηφών σύμβουλος για να κάθομαι δυστυχώς τέσσερα χρόνια στα «έδρανα» της αντιπολίτευσης, παρ’ όλο που σας είχα προειδοποιήσει ότι ο Παπαχρήστος είχε βέβαιη την αποτυχία και έτσι έγινε. Αλλά δεν θα κάνω το ίδιο λάθος δυό φορές».
Ο κ. Βαφίνης συνηθίζει να «ψαρεύει» από δω και από κει διασπώντας την κομματική συνοχή  αλλά δεν διστάζει να χρησιμοποιεί τις κομματικές δομές όταν θεωρεί ότι τον εξυπηρετούν και εγώ με βάση τις μέχρι σήμερα εμπειρίες μου αρνούμαι να παίξω σ’ αυτό το παιχνίδι. 
Στις εθνικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου (2009) όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών αλλά και στο ίδιο το κόμμα πίστευαν ότι η νίκη θα ήταν οριακή και χωρίς αυτοδυναμία όταν στήναμε το εκλογικό κέντρο και δουλεύαμε εντατικά πεντέξι σύντροφοι, οι κ.κ. Βαφίνης και Παπαχρήστος λάκισαν και δεν παρουσιάστηκαν ούτε μια φορά «έτσι, έστω και σαν επισκέπτες». Και όμως με την δουλειά μας και τον αγώνα μας και χωρίς αυτούς τους δυό το ΠΑΣΟΚ έφερε  το μεγαλύτερο ποσοστό στο Νομό Μαγνησίας. 
Και όμως ο «σύντροφος» Γεώργιος Φώτης περιφρονώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας προσπαθεί να  διορίσει τον κ. Βαφίνη υποψήφιο του κόμματος, για τον δήμο Αλοννήσου και τον για πέμπτη φορά υποψήφιο, κ. Παπαχρήστο σαν «δεκανίκι» του. Έλεος, πιά! Πού είναι λοιπόν «σύντροφε» Γεώργιε Φώτη, η Διαφάνεια, η Συμμετοχική Δημοκρατία, η Συμμετοχή στις δημοκρατικές διαδικασίες της τοπικής κοινωνίας; Πού είναι «σύντροφε» η Ανανέωση του προσωπικού και του κόμματος έτσι όπως τα έχει συλλάβει και οραματίζεται ο Πρόεδρο μας και Πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου; Τι σκοπιμότητες επιτέλους υπηρετείτε όταν διοχετεύετε στον τύπο ότι «''Αγκάθι'' παραμένει, σύμφωνα με την νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, ο γραμματέας της τοπικής οργάνωσης κ. Π. Αναγνώστου, …κάτι που δεν επιθυμεί το κόμμα, σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις των στελεχών του»;  (εφ. «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 7/7/2010)  Και βεβαίως μήπως ο «σύντροφος» Φώτης θεωρεί ότι αυτός «είναι  το κόμμα»;
Η προσφορά μου στο κόμμα και στην δημόσια ζωή της Αλοννήσου αλλά και οι διακηρυγμένες αρχές περί Διαφάνειας και Συμμετοχικής Δημοκρατίας  των τοπικών κοινωνιών, του Προέδρου μας, δεν μου επιτρέπουν πια, να σιωπήσω απέναντι σε αυταρχικές, «άνωθεν» μεθοδεύσεις που θυμίζουν σκοτεινές διαπλοκές.   
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Αναγνώστου
Γραμματέας Τοπικής Οργάνωσης  ΠΑΣΟΚ  Αλοννήσου
Αλόννησος  9/7/2010

3 σχόλια:

  1. Μηδέν σχόλια....Ποιός τολμάει να σχολιάσει κάτι τόσο αληθινό.
    Κύριε Αναγνώστου,τόσα χρόνια είσασταν πρωτοστάτης του κινήματος,αλλά από τα μετόπισθεν,δηλαδή τραβούσατε το κουπί και άλλοι οδηγούσαν το καράβι.
    Τώρα που ο "Μούτσος" σήκωσε κεφάλι και διεκδικεί τα αυτονόητα πήγαν να του πάρουν το κεφάλι.
    Οι μεθοδεύσεις δεν είναι άνωθεν είναι τοπικές,αυτοί τους οδηγούν στην καταστροφή.Αυτοί αποτελούν τους ρουφιάνους και τους πληροφοριοδότες.Τέτοιο ΠΑΣΟΚ οραματίζεται ο Πρωθυπουργός, θα τον φάνε και αυτόν οι επιτήδειοι όπως έφαγαν και τον Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριακή, κοντή γιορτή. Ο εμφύλιος μεταφέρεται και στη Σκόπελο. «Συνεργασία - έκπληξη» το λένε τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στον κύριο Αναγνώστου όπου βρήκε το θάρος να σηκώση ανάστημα στα της Αλοννήσου όπου έχουν ανάγει τη μεθόδευση σε καθημερινή τους δραστηριότητα. Γαυγίζανε γιατί θέλανε να γίνουνε "ΧΑΛΙΦΗΔΕΣ" στη θέση του "ΧΑΛΙΦΗ" με αποτέλεσμα μπροστά στη αλαζονεία και την υπεροψία τους να απαξιόσουν κάθε δημοκρατική διαδικασία αλλά και θεσμούς της παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Είναι πρώτη φορά που νιώθω οτι βιάζουν τη νοημοσύνη μας και οτι περιμένουν κιόλας να μην αντισταθούμε αλλά να πέσουμε αμαχητί.Θέλω να πιστεύω οτι θα υπάρξει μεγαλύτερη αντίδραση απο τον κύριο Αναγνώστου και ότι οι τοποθετήσεις του τύπου σε "διορίζω" θα πέσουν στο κενό. Βέβαια ο "διορισμός" έγινε με τις ποίο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ κάτω απο την κατανάλωση κρασιού σε ταβέρνα του ενός συνυποψηφίου αλλά και κατανάλωση με σφηνάκια σε εκλεκτό μπαρ όπου εκεί το μυαλό ήταν πιο "καθαρό"!! Μάλλον θέλησαν να γλεντήσουν από τώρα την διάσπαση όπου επιθυμούσαν να πετύχουν εδώ και καιρό αλλά και το απόλυτο τίποτα που θα πετύχουν στο τέλος.... Αντε στην υγεία σας ρε παιδιά και καλά κρασιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή