26/8/10

Λεφτά (δεν) υπάρχουν..!

Αγαπητοί αναγνώστες του blog
Επειδή βλέπω έχετε πάρει πολύ σοβαρά το θέμα των Δημοτικών εκλογών και καλά κάνετε βέβαια διότι αφορά το μέλλον θέλω να σας ενημερώσω ακριβώς γι' αυτό ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
Οι εκλογές όπως όλοι ξέρετε θα διεξαχθούν την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου. Η Θητεία του εκλεγμένου Δημάρχου θα διαρκέσει 3,5 χρόνια αυτή τη φορά. Δηλαδή θα έχουμε ξανά Δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τις Ευρωεκλογές όπου τότε η θητεία του Δημάρχου θα διαρκέσει 5 χρόνια.
Γνωρίζοντας όλοι πιστεύω την οικονομική κατάσταση της χώρας πρέπει να γνωρίζετε επίσης την ΜΗ δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Σκοπέλου από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τα επόμενα 3 έτη. Με απλά λόγια δεν υπάρχουν χρήματα. Τα κονδύλια πού χρειάζεται ο κάθε Δήμος δέν είναι μόνο για έργα οδοποιίας και για τις λειτουργικές δαπάνες. Χρειάζονται επίσης για την προώθηση του Τουρισμού και την βελτίωση των υποδομών όπου αυτές υπάρχουν και αν υπάρχουν. Επειδή σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι αναφέρουν τον τομέα του τουρισμού ξέρουν πολύ καλά ότι χωρίς χρήμα δέν γίνεται τίποτα.
Τα επόμενα 3,5 χρόνια θα προσπαθήσει ο Δήμος Σκοπέλου απλά να επιβιώσει και να μπορεί να καλύπτει τις πάγιες ανάγκες λειτουργίας του. Αυτό το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά οι υποψήφιοι.
'Οχι απλά δέν θα υπάρξει χρηματοδότηση αντιθέτως το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών μείωσε όπως βέβαια σε όλους τους Δήμους την Τακτική Κατανομή (Μηνιαία κρατική επιχορήγηση για την πληρωμή των μισθών των υπαλλήλων) κατά 20 % περίπου. Η απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέρει καθαρά την δραστική μείωση των Δημοσίων Δαπανών έπειτα από την υπόδειξη του ΔΝΤ.
Μην πετάτε στα σύννεφα και μην σας παραπλανούν. Είναι απλό, κοιτάξτε τί συμβαίνει στη χώρα. Μήπως έχετε την εντύπωση ότι η Σκόπελος είναι Monaco;
Τότε πρέπει ν' αρχίσω να μιλάω Γαλλικά. 
Κύριοι υποψήφιοι,
Πείτε την αλήθεια στους πολίτες για την κατάσταση που θ' ακολουθήσει γιατί θα έρθετε σε δύσκολη θέση απέναντί τους στο μέλλον.
Και ο κ. Πρωθυπουργός έλεγε ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. 
Ένας αναγνώστης

11 σχόλια:

  1. Όταν φεύγουν κι αφήνουν πίσω τους συντρίμμια...

    Αντιγράφω από σχόλιο άλλου blogger, σε άλλη ανάρτηση, τα προβλήματα του τόπου όπως:
    - η τουριστική ανάπτυξη
    - οι υποδομές που δεν υπάρχουν ή / και καταρρέουν
    - οι αμιαντοσωλήνες στο δίκτυο ύδρευσης
    - ο λιμενοβραχίονας που θρυμματίζεται πλέον καθημερινά
    - ο δρόμος σουρωτήρι Σκοπέλου - Λουτρακίου
    - τα μόνιμα προβλήματα με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες
    - η πολιτιστική νέκρωση του Δήμου

    Αυτήν την ΠΡΟΙΚΑ μας άφησαν η σημερινή αλλά και η προηγούμενη τετραετία των δύο δημοσίων υπαλλήλων / δημάρχων, παρότι τότε λεφτά υπήρχαν και αποδεδειγμένα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς ενημέρωση του προηγούμενου blogger αλλά και του αναγνωστικού σας κοινού, ο νυν Δήμαρχος και πρώην δημόσιος υπάλληλος, για τον οποίο είστε συγκεκριμένοι εσείς αυτοί οι οποίοι γράφετε τόσο υποτιμητικά, ειναι αυτός που κατάφερε και πλήρωσε περι τα 800 χιλ. ευρώ παλαιών οφειλών και δανείων.Είναι αυτός όμως που απέφυγε και τον εκ νέου δανεισμό. Σας λέει τίποτε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 11:51 μμ - Κατάφερε κ πλήρωσε;
    Το γράφετε σαν να ήταν δικά του τα λεφτά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πήγε τον τουρισμό 40 χρόνια πίσω .
    Σας λέει τίποτε αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχόλιο που έχεις να κάνεις είναι το παραπάνω blogger 11:01 ? Τί είδους σχόλιο είναι αυτό δηλαδή. Το αναφέρεις λές και έπρεπε να είναι δικά του χρήματα αυτά από τα οποία ξεχρέωσε οφειλές του Δήμου. Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι τί έκαναν ? Ο ένας χρέωσε τον Δήμο περίπου 1.000.000,00 Ευρώ και ο άλλος έβγαινε σε συγκεντρώσεις αναφέροντας συνεχώς το χρέος του προηγούμενου για να καλύψει την δικιά του ανικανότητα μιάς και δέν κατάφερε να κάνει κάτι παρα μόνο περίμενε τον τελευταίο χρόνο της θητείας του να περάσει ο καιρός για να τον δεί το σπίτι του όπως ο ίδιος είχε αναφέρει.
    Τα ξεχάσατε αυτά ? για ρωτήστε και κανένα Δημοτικό Υπάλληλο να σας πεί την εμπειρία του σχετικά με τους δύο προηγούμενους άρχοντες ?
    Για ρωτήστε τους για την συνεργασία που είχαν ειδικότερα με τον κ. Παχή ? Η Τρομοκρατία σε όλο της το Μεγαλείο. Γιατί δεν κράτησε τους συμβούλους του μαζί του όλοι είχαν άδικο εκτός από αυτόν ? τον παράτησαν στο δεύτερο έτος.
    Ξέρω θα πείτε ότι είμαι Δημοτικός υπάλληλος και τα λεω αυτά. ΟΧΙ δέν είμαι απλά ξέρω να μαθαίνω πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Κυβερνήσεις,οι Δήμαρχοι, εμείς οι ίδιοι όλο και κάποιο χρέος πληρώνουμε.Χρέοι που δημιουργούν οι άλλοι,χρέοι που δημιουργούμε εμείς.Γιατί οι περισσότεροι είστε με ένα κατηγορώ στο στόμα.Στα περισσότερα σχόλια που διαβάζω ο ένας κατηγορεί και ειρωνεύεται τον άλλο.Μέσα από τα κατηγορώ την υποβάθμιση και τον μηδενισμό νομίζει ότι θα αναδειχθεί.Το μόνο που πρέπει να ξέρει είναι "Απ έξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 26/8, 11:51 μμ - Φαίνεται πως γνωρίζετε καλά τα δημοτικά θέματα. Σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε και πόσους μήνες είναι απλήρωτοι οι υπάλληλοι των δημοτικών επιχειρήσεων. Γράψτε το κι αυτό παρακαλούμε για να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφόσον θέλεις να μάθεις 12.05 Οι υπάλληλοι των δημοτικών Επιχ/σεων είναι απλήρωτοι από 3 έως 5 μήνες όπως ήταν απλήρωτοι για παρόμοιο διάστημα επί Δημαρχείας του κ. Στ. Περίσση και του κ. Γ. Παχή στου οποίου κάποια στιγμή στην θητεία του είχαν φτάσει και τους 10 μήνες. Τα χρήματα των εργαζομένων είναι από την ΕΕ και από Εθνικούς πόρους επειδή οι Επιχ/σεις δέν είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα για να έχουν έσοδα.
    Έτσι πάντα υπάρχει καθυστέρηση στις πληρωμές.
    Τώρα έχεις ολοκληρωμένη εικόνα ?
    Ενημερώνω ότι δέν είμαι ο 11:51 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην περιμένουμε τίποτα και από κανέναν.Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι όλης της χώρας θα πρεπε να παρακαλούν να μην εκλεγούν αν είχαν καταλάβει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν,αλλά τι τους νοιάζει ο μισθός τους θα πέφτει.
    Στις 2-9-2010 στην έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΚΕ τονίστηκε ότι αν δεν υπάρξει απεμπλοκή από τις διατάξεις του μνημονίου που ορίζουν ασφυκτικό έλεγχο και εξοικονόμηση εσόδων και από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα χρέη των Ο.Τ.Α. θα ανέλθουν ως το 2013 στα τρία δισ. ευρώ.
    Για πια ανάπτυξη μας μιλούν,ποια έργα και υποδομές μας τάζουν;Το μόνο που θα μας σώσει είναι η σωστή διαχείριση και ο έλεγχος των δαπανών, ώστε να μην κατασπαταλόνται χρήματα από εδώ και από εκεί μόνο για εκπλήρωση υποσχέσεων προς ψηφοφόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. (Diorthomeno logo logokrisias)
    Είναι γεγονός πως ο κος δήμαρχος άλλαξε πολλές φορές τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σκοπέλου, κατασπαταλώντας χρήματα από εδώ και από εκεί για διάφορα «εργάκια», που όμως δεν αναφερόντουσαν πουθενά στο προεκλογικό του πρόγραμμα. Όλες οι τροποποιήσεις και τα αντίστοιχα «εργάκια» είναι επίσημα καταγεγραμμένα στα Πρακτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε για τη διόρθωση και την κατανόηση 9.40 μ.μ. Μερικά σχόλια, ανώνυμα και χωρίς αποδείξεις, απορρίπτονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή