10/8/10

Νέα δήλωση Παπατόλια για Αγοραστό

Με την ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς του για τη θέση του αιρετού Περιφερειάρχη, ο Κώστας Αγοραστός απέδειξε έμπρακτα πόσο ξένος είναι με το πνεύμα του «Καλλικράτη», τις καινοτομίες δηλαδή και τους νεωτερισμούς που εισάγει η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση στο διοικητικό και πολιτικό σύστημα της χώρας μας. Ο υποψήφιος της Ν.Δ απέδειξε ακόμη ότι δε διαθέτει συγκεκριμένη Περιφερειακή ατζέντα και ότι δεν έχει καταφέρει να απογαλακτιστεί από τις δουλείες και τις παραστάσεις της Κεντρικής πολιτικής σκηνής, παρότι θα έπρεπε ήδη να έχει αποτινάξει από πάνω του αυτή την κληρονομιά μετά το τελευταίο δυσμενές γι’ αυτόν εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό Λάρισας.
Σε κάθε περίπτωση ένας σύγχρονος αναπτυξιακός και αυτοδιοικητικός θεσμός, όπως η αιρετή Περιφέρεια, δεν μπορεί να αξιοποιείται ως «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για αποτυχόντες Βουλευτές, για ανθρώπους που έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν στις τοπικές κοινωνίες.  
Θα είναι εξάλλου, πολιτικό ολίσθημα τόσο για τη Ν.Δ, όσο και για την παράταξη που θα διεκδικήσει την αιρετή Περιφέρεια, εάν επιχειρήσουν να μετατοπίσουν το πολιτικό ενδιαφέρον στα ζητήματα της Κεντρικής πολιτικής σκηνής και όχι στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής προοπτικής της Θεσσαλίας. Θα έχουμε χάσει μια τεράστια ευκαιρία και για να αξιοποιήσουμε το νέο θεσμό και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας στέρεης περιφερειακής συνείδησης που θα μας βγάλει από το σημερινό αναπτυξιακό τέλμα, προσδίδοντας μια νέα δυναμική στο Θεσσαλικό χώρο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου