2/5/14

Η διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σκιάθου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΨΗΦΙΣΕ
ΣΤΗΡΙΞΕ
ΣΚΙΑΘΟΥ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, μικροί επιχειρηματίες, συνταξιούχοι, αγρότες, αλιείς, νέες και νέοι της Σκιάθου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκιάθου, μπροστά στην εκλογική μάχη του Μαΐου, καλεί το λαό της Σκιάθου, να αντισταθεί υπερψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές καθώς και του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές.

Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική.

Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους όσους αρνούνται να συμβιβαστούν με την υλοποιούμενη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ντόπιων συνεργαζόμενων δυνάμεων (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ). Να πει «ΟΧΙ» στις δυνάμεις που στήριξαν τις πολιτικές ΔΝΤ, ΕΕ και Τρόικα. Να πει «ΟΧΙ» στην πολιτική που παράγει τη φτώχεια, την ανεργία, τα «χαράτσια», την αντιλαϊκή φορολογία.

Έχεις εμπειρία

Από την προηγούμενη ανάδειξη Δημοτικής Αρχής το 2010 μέχρι και τώρα, εναλλάχτηκαν στην κυβέρνηση κεντροαριστεροί (ΠΑΣΟΚ), κεντροδεξιοί (ΝΔ), κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας με τη συνεργασία αριστερών (ΔΗΜΑΡ) και ακροδεξιών (ΛΑΟΣ). Η επίθεση στα λαϊκά στρώματα δεν άλλαξε. Απολύσεις, χτύπημα στις...
εργασιακές κατακτήσεις δεκαετιών, ισοπέδωση προς τα κάτω μισθών και συντάξεων.
Χρησιμοποίησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η δημοτική αρχή όπως με τις άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο έβαλαν το λιθαράκι τους σ’ αυτήν την πολιτική.

-- Δεν αντιστάθηκαν, στη διαθεσιμότητα και στην απόλυση δημοτικών υπαλλήλων, με συνέπεια την υπολειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

-- Όταν έκλεισαν οι κρατικοί φορείς στο νησί (ΙΚΑ, Εφορία, Ειρηνοδικείο) δεν «έβγαλαν άχνα».

-- Δεν είπαν τίποτα όταν τα τέλη έφτασαν στο ζενίθ το τετραγωνικό μέτρο για την κατοικία και για τα καταστήματα.

-- Υπάρχει και διατηρείται τέλος 80% στο ακατάλληλο για πόση νερό της ύδρευσης.

-- Σε ένα νησί 6.000 κατοίκων το Κέντρο Υγείας έχει μόλις δύο γιατρούς, με ελάχιστους νοσηλευτές, με μία μόνο νοσηλεύτρια για όλο το 24/ωρο, υπολειτουργώντας το από σκοπιμότητα για να μας αναγκάζει να αγοράζουμε τις υπηρεσίες υγείας. Δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό.

--Άφησαν τους καταπατητές να «κλέψουν» τη δημόσια περιουσία στα «καμένα», ανοίγοντάς τους την όρεξη και γι άλλους εμπρησμούς.

--Οι παρατάξεις που στήριξαν αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική έδωσαν «Γη και Ύδωρ» ώστε ο Δήμος Σκιάθου να συνεχίσει να λειτουργεί ως επιχείρηση σε βάρος του λαϊκού συμφέροντος. Να επιδιώκει το κέρδος κι όχι την ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, εφαρμόζοντας τις επιταγές του Καλλικράτη και των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»:

·Υποστήριξε τον αγώνα των εργαζομένων του Δήμου ενάντια στις απολύσεις.

·Αντιστάθηκε στην περαιτέρω υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

·Μπήκε εμπόδιο στην προσπάθεια παραχώρησης της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες.

·Ανέδειξε το τεράστιο, για την Υγεία, πρόβλημα του νερού.

·Καταδίκασε το κλείσιμο της Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης καθώς και την παραχώρηση του δημοτικού καφενείου στο Μπούρτζι σε ιδιώτη.

·Καταδίκασε την ασύδοτη ανάπτυξη στο όνομα του τουρισμού, που οδηγεί σε περαιτέρω καταστροφή του περιβάλλοντος αλλά και της τοπικής οικονομίας.

·Εμπόδισε την προώθηση του εγκληματικού Γ.Π.Σ.

·Τους ανάγκασε σε άτακτη, έστω προσωρινή, υποχώρηση από την άμμεση στήριξη της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και του εκτρωματικού ‘Μάστερ πλαν’.

·Υποστήριξε τον αγώνα των ναυτεργατών ενάντια στις φιλοεφοπλιστικές ρυθμίσεις στη ναυσιπλοΐα, που οδήγησαν σε αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων και μείωση των δρομολογίων, ιδιαίτερα τους μη τουριστικούς μήνες.

Είναι κριτήριο ψήφου, τι θέση παίρνουν οι άλλες παρατάξεις στο δίλημμα «Ανάπτυξη για το λαό ή ενάντια στο λαό».

Αν οι άλλες παρατάξεις, της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, ήθελαν πράγματι να βοηθήσουν το βασανιζόμενο λαό, αν ήθελαν να αντισταθούν στις επιθετικές κυβερνητικές επιλογές και στα αποτελέσματα των «μνημονιακών πολιτικών», θα το είχαν αποδείξει. Αν ήταν τόσο «δημοκρατικοί» και «αριστεροί», τέσσερα χρόνια τώρα, δε θα διαφωνούσαν όλοι μαζί και σε τέτοιο βαθμό με τις προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την απόκρουση έστω και ενός αντιλαϊκού μέτρου. Με χαρακτηριστική την άρνησή τους στη προστασία του δημότη Σκιαθίτη από την εμπορευματοποίηση του νέου Κέντρου Υγείας, την έμεση στήριξη του δημάρχου στην επιχείρηση κλεισίματος του δημοτικού ραδιοφώνου, τη νομιμοποίηση του λεγόμενου ‘Μαστερ πλαν’ του λιμανιού κλπ. Τώρα, όμως αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια υπηρετούσαν συγκεκριμένες αντιλαϊκές πολιτικές, έρχονται και παρουσιάζονται ως «ακομμάτιστοι», ως «ανεξάρτητοι», ως «ενωτικοί», «προοδευτικοί», ακόμη και «αριστεροί» και πάνω απ’ όλα σαν «αγωνιστές» των λαϊκών συμφερόντων.

Μην τους πιστεύεις.

Μην ενδίδεις στην «επίθεση» φιλίας που σου κάνουν. Πέραν από τις προσωπικές διαφορές, οι πολιτικές τους επιλογές δε διαφέρουν. Συντάσσονται με τις αντιλαϊκές στρατηγικές και διεκδικούν «καρέκλα» διαχειριστή και «μαέστρου» στην αντιλαϊκή πολιτική. Έχουν ιστορία. Σε καλούν να λησμονήσεις το παρελθόν.

Άπειρες επιθέσεις δέχτηκε η εκπροσώπηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όταν αποκάλυπτε τα σχέδιά τους, αποτελώντας τη μόνη αντιπολίτευση απέναντι στη βασική ομοφωνία τους.

Μην «τσιμπάς» στην εξαγορά.

Εκμεταλλεύονται την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν για να εμπορευτούν την αξιοπρέπειά σου, τάζοντας θέσεις εργασίας στο Δήμο. Ποιοι; Αυτοί που απέλυσαν μιλάνε για νέες θέσεις! Γιατί; Για να απολύσουν και τους επόμενους; Ταυτόχρονα, δε διστάζουν να τάξουν πολεοδομικές βεβαιώσεις, εμπορικές συμφωνίες, τουρισμό κ.α., όταν την ίδια ώρα επεξεργάζονται νέες φοροεπιδρομές μέσω των δημοτικών φόρων και βάζουν πλάτη σε νέες απολύσεις.

Και το κυριότερο: Σε ένα νησί που ζει αποκλειστικά από τον τουρισμό, όχι μόνο δεν πήραν κανένα μέτρο που να ευνοεί τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες, αλλά αντίθετα, συμβιβάστηκαν και προώθησαν με τις πολιτικές τους το καθεστώς του «all – inclusive» που ευνοεί τα μεγάλα ξενοδοχεία και χτυπάει τα μικρομεσαία καταλύματα, τις επιχειρήσεις επισιτισμού και τον εμποροβιοτέχνη.

Χρησιμοποιούν τη Δημοτική Αρχή για να κρατούν τον κόσμο σε κατάσταση ομηρείας, μακριά από τον αγώνα για εργασία και αξιοπρέπεια, γεμάτο αυταπάτες για προσωπικό όφελος.

Θέλεις να πας με τους νεοναζί;

Για να στηρίξουν τα αντιλαϊκά μέτρα, κάποιοι Δημοτικοί παράγοντες δε δίστασαν να απειλήσουν ότι θα χρησιμοποιήσουν τη φασιστική «Χρυσή Αυγή», ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Θα έφερναν δηλαδή τους «χιτλερικούς νεοναζιστές» για να χτυπήσουν τα παιδιά σου, που απολύονται! Κάποιοι άλλοι έβαλαν στα ψηφοδέλτιά τους, για να φέρουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους «οπαδούς και θιασώτες» αυτών που έκαψαν τη Σκιάθο το 1944 και δολοφόνησαν αθώους πολίτες. Η στήλη των εκτελεσμένων στην παραλία είναι αδιάψευστος μάρτυρας! Αυτό θέλεις;

Στήριξε τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Οι εκπρόσωποι που θα εκλεγούν από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης:

- Θα συγκρουστούν μέσα κι έξω απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο με την πολιτική της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (Κουκουναριές, Λιμάνι, Αεροδρόμιο, Υπηρεσίες του Δήμου κλπ.).

- Θα μπουν μπροστά στην πάλη του λαού για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία – Παιδεία, χρηματοδοτούμενη εξ ολοκλήρου από τον κρατικό Προϋπολογισμό.

- Θα αντισταθούν στη δυσβάσταχτη φορολογία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των λαϊκών νοικοκυριών.

- Θα παλέψουν:

* Για μαζικό αθλητισμό, ψυχαγωγία, πολιτισμό.

* Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

* Για την προστασία του περιβάλλοντος.

* Για να μην παραδοθεί το λιμάνι, οι Κουκουναριές, το αεροδρόμιο της Σκιάθου κλπ σε ιδιώτες, με καταστροφικές συνέπειες στο περιβάλλον και την οικονομία.

* Για χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Για να γίνει ο τουρισμός, από εμπόρευμα, προϊόν πολυτελείας και υποπροϊόν ψυχαγωγίας, δικαίωμα για τον εργαζόμενο.

* Για ελάφρυνση από τους λογαριασμούς του νερού και της ΔΕΗ (μείωση τελών και δημοτικών φόρων).

* Για κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Αυτό θα σημαίνει πιο αποτελεσματική πάλη του λαού και της νεολαίας. Σημαίνει την έγκαιρη αποκάλυψη αντιλαϊκών μέτρων που προωθούνται. Περισσότεροι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λ.Σ. εκλεγμένοι, θα φέρνουν περισσότερα εμπόδια στην εφαρμογή της πολιτικής των Καλλικρατικών Δήμων, των κυβερνήσεων και της ΕΕ και λιγότερα εμπόδια στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων.

Με αγώνα θα δυναμώσει η λαϊκή οργάνωση, η αλληλεγγύη, η αισιοδοξία και η μαχητικότητα. 

Ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και όχι θεατής στα αντιλαϊκά σενάρια διαχείρισης της κρίσης. 

Με ισχυρό ΚΚΕ προωθείται η Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες ανατροπές στο πεδίο της εξουσίας και της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου