13/11/10

Γ. Μιχελής: Ας μιλήσουμε λοιπόν για έργα...

Eκπέμπουμε sos. Για να φωνάξουμε σε όλο τον λαό της Σκοπέλου ότι έτσι όπως πάμεόπου νάναι τελειώνει η πλασματική ευφορία των τελευταίων ετών.
«Ο αντίπαλος συνδυασμός μιλάει με υπερηφάνεια για τα μεγάλα έργα της θητείας του. Ας μιλήσουμε λοιπόν για έργα.
Στο πρόγραμμα του παραθέτει έργα, τα «ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ», όπως αναφέρει, που έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας του. Είναι όμως έτσι;
Μήπως τα περισσότερα από αυτά είχαν ήδη προγραμματιστεί και δρομολογηθεί από προηγούμενους δημάρχους; Όπως ο βιολογικός καθαρισμός, τα δίκτυα αποχέτευσης, η διαχείριση των αστικών αποβλήτων, τα σφαγεία και οι διάφορες ασφαλτοστρώσεις, που ούτως ή άλλως ήταν περιορισμένης κλίμακας.
Μήπως θα πρέπει να δούμε το κόστος, την ποιότητα...
και την αποτελεσματικότητα αυτών των έργων;
Μήπως πολλά έργα έγιναν για λόγους εντυπωσιασμού και υποσχέσεων και όχι διότι υπήρχε μια ιεράρχηση και μία συγκεκριμένη αναπτυξιακή φιλοσοφία;
Μήπως πρέπει να δούμε την περιβαλλοντική επίπτωση αυτών των έργων;
Η διάνοιξη του δρόμου Σκόπελος - Καλόγερος - Αϊ Γιάννης δημιούργησε περιβαλλοντικά προβλήματα από τις, εκτεταμένης φύσεως, χωματουργικές εργασίες και την χάραξη του, χωρίς κανείς να ενδιαφερθεί για τις επιπτώσεις.
Η μαρίνα του Έλιους έμεινε ημιτελής, υψηλού κόστους, με πολλά ερωτηματικά για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της, για τη χρηματοδότηση του έργου, καθώς και για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στις γύρω παραλίες.
Η λιμνοδεξαμενή στον Πάνορμο παραμένει μετέωρη χωρίς περαιτέρω μέριμνα για την προστασία της περιοχής, με επικίνδυνες συνέπειες στον παρακείμενο οικισμό, όπως αποδείχθηκε από τις πρόσφατες βροχές.
Το λιμάνι της Γλώσσας παραμένει αναξιοποίητο, παρά τις κατά καιρούς μελέτες για την αναβάθμιση του. Το μόνο έργο, που υπήρξε ήταν μία μίζερη πλωτή εξέδρα, που εκτός από το γεγονός ότι είναι εντελώς ανεπαρκής και παράνομη, παρουσιάζει και προβλήματα.
Επιπλέον, σημαντικά έργα, όπως ο βιολογικός καθαρισμός της Γλώσσας και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης, όπως και η επέκταση του δικτύου στη Σκόπελο, εκκρεμούν.
Ακόμη, τα περιορισμένης κλίμακας έργα, όπως η διαμόρφωση της Πλατείας Ελευθερώτριας στη Γλώσσα, παρότι έχουν περάσει 6 μήνες και έχουν σπαταληθεί αρκετά χρήματα, δεν έχει ολοκληρωθεί, παραμένοντας χωρις τα προστατευτικά κάγκελα, εγκυμονώντας κινδύνους για την ασφάλεια των παιδιών.
Αναρωτιέμαι μήπως το περιβόητο συντριβάνι στο Λουτράκι και ο σουρεαλιστικός φωτεινός σηματοδότης στην είσοδο της Γλώσσας, δίπλα στην πινακίδα απαγόρευσης τροχοφόρων οχημάτων, που μπήκε, παραμονή των εκλογών, είναι πιο σημαντικά από την επισκευή του σταδίου στη Σκόπελο, που βάζει νερά από παντού όταν βρέχει (στα αποδυτήρια και στα γραφεία) και από την ανάδειξη και την προστασία του Κάστρου που καταρρέει. Μήπως λοιπόν δεν έχω καταλάβει κάτι σημαντικό στην αξιολόγηση αυτών των έργων και το τί σημαινει «ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ»;
Εμείς λοιπόν δεσμευόμαστε ότι το πρώτο μας έργο στο Λουτράκι είναι να αντικαταστήσουμε το ανεκδιήγητο σύντριβανι. Στη θέση του θα φυτευτεί ένας Πλάτανος. Πάνω στον Πλάτανο θα γείρουμε την άγκυρα, που έχει πληρωθεί απ' τα λεφτά σας και σαπίζει δίπλα στο Λιμεναρχείο.
Δίπλα στην άγκυρα θα χτίσουν οι σκοπελίτες πετράδες μια παραδοσιακή βρύση. Και στη μέση μια στήλη που να θυμίζει σε όλους τον δεύτερο Ολυμπιονίκη του νησιού μας μετά τον Άγνωνα και μετά από 3500 χρόνια, το Νίκο το Σκιαθίτη. Έτσι εμείς εννοούμε τα έργα που τιμούν τους Σκοπελίτες.
Για όλους αυτούς τους λόγους εκπέμπουμε sos. Για να φωνάξουμε σε όλο τον λαό της Σκοπέλου ότι έτσι όπως πάμε, όπου νάναι τελειώνει η πλασματική ευφορία των τελευταίων ετών.»

6 σχόλια:

  1. Πόσο θέλω να καμαρώνω ξανά για τον τόπο μου, αλλά και για το δήμαρχό μου, που εγώ τον ψήφισα και συνέβαλα έτσι στην εκλογή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ από σταυρούς στα ψηφοδέλτια, χωρίς φόβο και πάθος, μπορούμε τώρα να δώσουμε στη Σκόπελο αυτό που της αξίζει. Τον Μιχελή για δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Γλωσσιωτης για δημαρχος δεν μας αρεσει αλλα οι ψηφοφοροι απο τη Γλωσσα μας αρεσουν για να βαλουν ενα χερακι να παρουμε την εξουσια.Δεν σταματαμε λεω εγω τα παραμυθια. Ας κοιταξουμε μπροστα και ας καταλαβουμε επιτελους ποιο ειναι το καλο μας.Ακουσαμε τις ομιλιες και ειδαμε τη διαφορα.Ξυπνα κοσμε!!!
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Μιχελη μας τιμα η παρουσια σας στη Σκοπελο αλλα οταν ανοιχτα μας ζητατε την ψηφο μας στην ομοιλια σας με λιγα λογια ακουσαμε τι θα κανετε στο Νεο Κλημα στο Λουτρακι ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΝΗΣΙ ΑΝΗΚΟΥΜΕ δεν ακουσαμε τιποτε για εδω εγω καλοπιστα αυτη την κυριακη θα σας ψηφισω ΣΙΓΟΥΡΑ ασ το θεωρησω ωσ μια αστοχεια σας κακλη επιτυχεια απο εναν ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είστε σίγουροι πως ο κ’ Μιχελής θα είναι ένας δήμαρχος που ο κάτοικος και δημότης αυτού του τόπου θα μπορεί πολύ εύκολα να προσεγγίσει και να συζητήσει μαζί του. Δεν είναι υπερόπτης και ξέρει να ακούει με προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μην λετε απλα οτι ειχαν δρομολογηθει απο αλλους δημαρχους. αλλα απο τον ενα και μοναδικο δημαρχο εως τωρα τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ. μπραβο σταματη σε εφαγαν τα συμφεροντα τοτε οπως και τωρα. λενε διαφανεια και αφθαρτοι με μεγαλα σχεδια. η χωρα μας δεν εχει λεφτα. ας μας πει ο κυριος μιχελης πως θα τα κανει; θα μας βαλει και εμας στην τροικα του Δ.Ν.Τ.: ελεος οχι αλλα ψεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή