12/11/10

Γ. Μιχελής: Το νησί του πράσινου και του μπλε είναι παρατημένο στην τύχη του..!

Δεν χρησιμοποιούμε μπουλντόζες
της τελευταίας στιγμής, ούτε
μονιμοποιήσεις ανήμερα των εκλογών,
ούτε χουσμέτια της ύστατης ώρας.
Δεν παραβιάζουμε την εκλογική
συνείδηση των πολιτών..!


Ενώπιον μιας μεγάλης σε όγκο και παλμό συγκέντρωσης βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μιχελής, ο οποίος, φανερά συγκινημένος είπε στον κόσμο που είχε έρθει για να δηλώσει την συμπαράστασή του στον συνδυασμό:


«Είμι ου Γιουργός τσ' Λάλης απ' τη Γλώσσα.
Δεν είμαι ούτε από την Αθήνα, ούτε από την Αμερική, ούτε από τη Νέα Ιωνία του Βόλου. Είμαι βέρος Σκοπελίτης. Αν το γεγονός ότι είμαι από τη Γλώσσα είναι το μόνο επιχείρημα των αντιπάλων μας, τους το χαρίζω, γιατί άλλο πολιτικό επιχείρημα εναντίον μας δεν έχουν να αρθρώσουν.
Η μαζική σας παρουσία στην αποψινή συγκέντρωση δίνει το στίγμα της νίκης στις εκλογές της Κυριακής και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια.
Φίλες και φίλοι,
Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά εκπέμπουμε SOS για τη Σκόπελο. Δυσανασχετούμε και αγανακτούμε όταν προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι τέλεια, ισορροπημένα και αρμονικά πλασμένα. Έχουμε βαρεθεί να ακούμε για τα μεγάλα έργα, τυπωμένα σε χαρτί πολυτελείας...
και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.
Αρκετά πια με τα συντριβάνια, τις παράνομες και μισοκατεστραμμένες πλωτές εξέδρες του 1930 και τις πλακοστρώσεις στις γειτονιές των ημετέρων.
Αρκετά πια με τα επικίνδυνα λιμάνια, τους βιολογικούς που υπολειτουργούν και τους δρόμους καρμανιόλα.
Αρκετά πια με τις υποσχέσεις, τα ταξίματα, τους μικροεκβιασμούς και τις λοιδορίες.
Ο συνδυασμός μας και εγώ προσωπικά ερχόμαστε και ζητάμε την ψήφο σας με τα επιχειρήματα μας, το όραμα μας και κυρίως, το στρατηγικό μας σχέδιο.
Δεν χρησιμοποιούμε μπουλντόζες της τελευταίας στιγμής, ούτε μονιμοποιήσεις ανήμερα των εκλογών, ούτε χουσμέτια της ύστατης ώρας. Δεν παραβιάζουμε την εκλογική συνείδηση των πολιτών.
Απόψε ξεπέρασαν κάθε όριο. Πριν από λίγο ο κ. Βασιλούδης με αποκάλεσε άχρωμο τεχνοκράτη. Εγώ ξέρω ότι για 30 χρόνια είμαι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου Γλώσσας. Ας μας πει αυτός 30 χρόνια που είναι στη Σκόπελο, που συμμετείχε πριν εκλεγεί δήμαρχος. Με αυτά που λέει δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη σας. Γιατί απόψε φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εμπιστοσύνη σας είναι σε μας.
Εμείς φίλοι Σκοπελίτες θέλουμε να ατενίζουμε το νησί, όπως το ατενίζει ένας απλός πολίτης απ την αετοφωλιά της Δέλφης: ενιαίο, αδιαίρετο, πανέμορφο.
Το νησί φίλες και φίλοι οφείλει πράγματι να εκπέμψει sos. Γιατί αν δεν το κάνει κινδυνεύει να βυθιστεί στην αφάνεια, στη μιζέρια και στην απομόνωση.
Μια χρονιά οικονομικής κρίσης ήταν αρκετή για να φανεί πεντακάθαρα το πρόβλημα. Ένα νησί απροετοίμαστο, ακυβέρνητο, χωρίς ταυτότητα. Ένα νησί του μπλε και του πράσινου, όπου το μπλε είναι παρατημένο στην τύχη του και το πράσινο είναι μόνο για να το βλέπουμε από μακριά.
Ένα νησί, που προσπαθεί να ζήσει από τον ενάμιση μήνα μιας κουτσουρεμένης τουριστικής σεζόν.
Ένα νησί στο οποίο η νεολαία δεν βρίσκει βάσεις για να στηρίξει το μέλλον της και αναγκάζεται να το εγκαταλείψει, αναζητώντας την τύχη της αλλού.
Ένα νησί που έχει παρατήσει τον παραγωγικό του πλούτο και εισάγει ντομάτες από τα Σκόπια και λεμόνια από το Ισραήλ.
Ένα νησί, που για κάποιο περίεργο λόγο αρνείται να αξιοποιήσει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και αρκείται στην κατασπάραξη μιας μικρής πίτας, που όπου νάναι μας τελειώνει.
Τέλος, ένα νησί που είχε, ως μάνα εξ ουρανού, την τεράστια ευκαιρία αξιοποίησης της ταινίας ΜΑΜΑ ΜΙΑ αλλά η σημερινή πολιτική ηγεσία του δήμου, που ζητά και πάλι την ψήφο σας, την ευκαιρία αυτή την πέταξε στα σκουπίδια.»


ΣΗΜ.: ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ