3/11/10

Περιοδεία στη Σκιάθο και στη Σκόπελο από κλιμάκιο της Περιφερειακής Κίνησης ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Ο υποψήφιος περιφερειακος σύμβουλος
Βορείων Σποράδων 
Φιλ. Μπετσάνης
και ο υποψήφιος περιφερειάρχης

Κώστας Πουλάκης στη Σκόπελο
Περιοδεία στη Σκιάθο και στη Σκόπελο πραγματοποίησε την Τρίτη 2/11 κλιμάκιο της Περιφερειακής Κίνησης ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ. Στη Σκιάθο επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων Φίλιππος Μπετσάνης και στη Σκόπελο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Πουλάκης.
Στις συζητήσεις με τους κάτοικους των δύο νησιών...
καταγράφηκε το κλίμα απογοήτευσης και αγανάκτησης που υπάρχει τόσο για τη γενικότερη κατάσταση όσο και για τα οξυμένα τοπικά προβλήματα.
Από την πλευρά της Κίνησης τονίστηκε πως πιο σημαντικόκαι επείγον πρόβλημα είναι η συγκοινωνιακή απομόνωση των Σποράδων σε συνδυασμό με το απαράδεκτα υψηλό κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Η τακτική σύνδεση με τα λιμάνια του Βόλου και του Αγ. Κωνσταντίνου αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη των νησιών.
Ο υπ. περ/χης Κ. Πουλάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κατήγγειλε την συνεχιζόμενη κρατική αδιαφορία που έχει οδηγήσει στην εγκατάλειψη των νησιών στην τύχη τους. Αναφέρθηκε επίσης στην προγραμματική άποψη του συνδυασμού υπέρ της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης. Ανέπτυξε το θέμα της αναγκαιότητας για στήριξη και ενίσχυση από το Κράτος και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης της τοπικής οικονομίας, έτσι ώστε να αναπτυχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού φιλικές προς το περιβάλλον και παράλληλα να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επέκταση της χρονικής διάρκειας της τουριστικής περιόδου. Τα στελέχη της Κίνησης συζήτησαν εκτενώς με τους πολίτες με τους οποίους συναντήθηκαν την προτεραιότητα μιας αναπτυξιακής πολιτικής που δεν θα περιορίζεται στην υποστήριξη του τουρισμού αλλά θα στοχεύει στο ξαναζωντάνεμα της παραγωγής του πρωτογενούς τομέα.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στη Σκόπελο επισημάνθηκε η αναγκαιότητα επέκτασης του Πολεοδομικού Σχεδίου έτσι ώστε να περιοριστεί η εκτός σχεδίου αυθαίρετη δόμηση.
Όπως συμβαίνει παντού στην επαφή με τους πολίτες στη διάρκεια αυτού του προεκλογικού αγώνα, οι κάτοικοι των νησιών εξέφρασαν την οργή τους για τις πολιτικές της Κυβέρνησης οι οποίες στις Σποράδες έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών καταστημάτων στη μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης και στη γενικότερη ασφυξία της τοπικής οικονομίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου