1/11/10

Σε Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός

ΣΚΟΠΕΛΟΣ
• «Στόχος να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στις Βόρειες Σποράδες»
• «Χαμένη η 4ετία του κ. Παπατόλια για τα νησιά – εξαγγέλλει ξανά σήμερα όσα εξήγγειλε το 2006 και δεν υλοποίησε»
Την ενεργοποίηση όλων των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων των Βορείων Σποράδων ώστε κατά την πρώτη 4ετία της αιρετής περιφέρειας Θεσσαλίας «με γοργά βήματα να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την 4ετία απραξίας και μηδενικού έργου του απερχόμενου νομάρχη κ. Παπατόλια» ζήτησε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος περιόδευσε χθες σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

ΣΚΙΑΘΟΣ//ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
«Οι κάτοικοι των Βορείων Σποράδων ακούν φέτος τον κ. Παπατόλια να εξαγγέλλει όσα εξήγγειλε το 2006 και δεν υλοποίησε, να μην πω ότι δεν ξεκίνησε καν τα 4 χρόνια που ήταν νομάρχης. Σύντομα, πάντως, η κακή αυτή παρένθεση κλείνει και από το 2011 ξεκινά νέα εποχή για τις Βόρειες Σποράδες όπως συνολικά για την Θεσσαλία, εποχή δημιουργίας και προόδου», τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος γνώρισε...
θερμή υποδοχή από τους κατοίκους και των τριών νησιών. 

Ο κ. Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε «δίκαιο» το αίτημα των κατοίκων αλλά και των τουριστών των Σποράδων για «τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με το Βόλο και τον Άγιο Κωνσταντίνο» και επισήμανε «την αναξιοπιστία του απερχόμενου νομάρχη», ο οποίος δήλωνε ότι «θα έδινε οριστική λύση στο συγκοινωνιακό αποκλεισμό των νησιών μέσα από οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο» και μάλιστα τόνιζε ότι στο συγκεκριμένο θέμα «μετρά τις δυνάμεις του και την αξιοπιστία του. Όλοι αντιλαμβάνεσθε πως είναι πλήρως αναξιόπιστος», σχολίασε καταχειροκροτούμενος ο κ. Κ. Αγοραστός.
ΣΚΟΠΕΛΟΣ//ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΥ
Παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές και κοινωνικές του προτεραιότητες για τα νησιά των Σποράδων ο κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε ως κεντρικούς στόχους του τον τουρισμό αλλά και την παραγωγή προϊόντων ποιότητας. «Δεσμευόμαστε να συμβάλλουμε στον επαναπροσδιορισμό του τουριστικού προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου υλοποιώντας έργα ανάπτυξης, εναλλακτικές δράσεις και μακρόπνοο σχεδιασμό προβολής και προώθησης, με παράλληλη συνεχή ενημέρωση των επιχειρηματιών και των τουριστικών φορέων για τις εξελίξεις στο νέο ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον, προκειμένου να στραφούν σε ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών  και να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις»
Ταυτόχρονα, συζήτησε με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων για «σύγχρονα ναυταθλητικά έργα με σκοπό την προσέλκυση διοργανώσεων καλοκαιρινών αθλημάτων υψηλού επιπέδου, οι οποίες και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους φιλάθλους και τον τουρισμό».
Ως κεντρικό στόχο του ο κ. Κ. Αγοραστός έθεσε «την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε όλα τα νησιά με πρόσθετο προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό», ενώ ειδική αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πλημμύρες.
Στους βασικούς στόχους του ενέταξε τη στήριξη των αλιέων καθώς και την προώθηση και διαφήμιση των τοπικών προϊόντων ποιότητας, που παράγονται από βιολογικές καλλιέργειες (χαρακτηριστικά ανέφερε το αμύγδαλο, τις ελιές και το δαμάσκηνο).
Στις προτεραιότητές του για κάθε νησί ο κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε:

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Μ. ΠΑΣΧΑΛΗ
Σκιάθος: Αντικατάσταση πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, Δίκτυα αποχέτευσης, Επανασχεδιασμός της κορεσμένης μαρίνας της Σκιάθου και δημιουργία νέας για ελλιμενισμό περισσοτέρων σκαφών, Επέκταση του αεροδρομίου, Γυμναστήριο.
Σκόπελος: Οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων, η εγκατάσταση αγωγών απορροής όμβριων υδάτων, Δίκτυο αποχέτευσης Πανόρμου, Δρόμος Σκόπελος – Γλώσσα, αναβάθμιση λιμανιού Γλώσσας, Εκπόνηση οριστικής μελέτης για μαρίνα (έχει γίνει χωροθέτηση) 

ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ
Αλόννησος: Χωροθέτηση και παραχώρηση της μαρίνας στο Πατητήρι, Οδοποιία – ολοκλήρωση δρόμων, Κτίριο πολλαπλών χρήσεων, Βιολογικός καθαρισμός, Καταφύγιο αλιευτικών σκαφών στο Βότση, Επαρχιακός δρόμος Γέρακα – Οικισμός (ήταν ενταγμένο στο ΘΗΣΕΑ και δεν προχώρησε), επίλυση προβλήματος με το Κτηματολόγιο.

1 σχόλιο:

  1. Όποιος "αντι-Μνημονιακός" υποψηφιος ειναι μάγκας, ας κάνει γραπτή δήλωση ότι σε περιπτωση που εκλεγει θα αρνηθεί το μισθό του αφού θα προέρχεται απο τοκογλυφικό δάνειο της Τρόικας. Να κανουν ετσι κατι για το δημοσιο χρεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή