3/11/10

Κώστας Ασβέστης: Στην τοπική αυτοδιοίκηση κριτήρια αποτελούν η ικανότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα

Tην Κυριακή 31 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου στη Σκιάθο του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Βορείων Σποράδων Κώστα Ασβέστη.
Στην εκδήλωση – ομιλία παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απ. Παπατόλιας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δημ. Μεργιαλής και ο έτερος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείων Σποράδων Γιάννης Γιολδάσης


Ο Κώστας Ασβέστης ανέφερε κατά την ομιλία του:
«Φίλοι και Φίλες,
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας στο αποψινό  μας κάλεσμα.
Η παρουσία σας  εδώ, καταδεικνύει την θέληση και την απόφασή σας να χτίσουμε όλοι μαζί το μέλλον των νησιών μας. Ένα μέλλον, το οποίο δεν αφορά μόνο την Σκιάθο ή τις Βόρειες Σποράδες αλλά το σύνολο της Θεσσαλίας και μάλιστα μέσα από...
τις δύσκολες συνθήκες της σημερινής οικονομικής συγκυρίας.
Η νέα διοικητική δομή που φέρνει το πρόγραμμα  «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ενισχύει τις δημοκρατικές διαδικασίες αντιπροσώπευσης των τοπικών κοινωνιών και ταυτόχρονα ενισχύει το πλαίσιο αυτονομίας και αυτοδιαχείρισης. Αυτές οι τομές απαιτούν αίσθημα ευθύνης, διαρκή αγώνα και μεταρρυθμιστική αισιοδοξία.

Φίλοι και Φίλες  
Στις 7 Νοεμβρίου όλοι εμείς θα διαγράψουμε το ξεπερασμένο χθεσινό αυτοδιοικητικό μοντέλο και θα πορευτούμε με αποφασιστικότητα στο  δρόμο της  αειφόρου ανάπτυξης.
Θα διαγράψουμε την εποχή στην οποία η κάθε τοπική κοινωνία γίνονταν επαίτης της κεντρικής εξουσίας. Θα διαγράψουμε τα άλλοθι των τοπικών υπευθύνων και διαχειριστών που δικαιολογούσαν  την προσωπική τους ανικανότητα.
Θα αποδείξουμε ότι η δύναμη των νησιωτών είναι μεγάλη.
Οφείλουμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε.

Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Απόψε έχουμε την χαρά να είναι μαζί μας ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΗ » Απ. Παπατόλιας. Τον Καλωσορίζουμε στην Σκιάθο και του δηλώνουμε ότι του εμπιστευόμαστε  τα όνειρα τα δικά μας αλλά και των παιδιών μας.
Του εμπιστευόμαστε τις προσδοκίες μας σχετικά με την  υγεία, την συγκοινωνία, τις υποδομές, την παιδεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Αγαπητέ Απόστολε,
Γνωρίζω πολύ καλά το ενδιαφέρον και την αγάπη σου για τα νησιά μας. Γνωρίζω πολύ καλά το ήθος, την γνώση και την εμπειρία σου.
Και είμαι βέβαιος ότι από την νέα σου θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, θα ανταποκριθείς στις προσδοκίες όλων μας. Θα προσπαθήσω και εγώ, με αίσθημα ευθύνης, να ανταποκριθώ στο τιμητικό σου κάλεσμά για την εκπροσώπηση των Βορείων Σποράδων στο νέο Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Θα καταθέσω κάθε δύναμη και δυνατότητα που έχω ώστε να δικαιώσω τις προσδοκίες και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου.
Τέλος, θέλω να καλωσορίσω στη Σκιάθο, τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δημ.Μεργιαλή, του οποίου η συμβολή για την προώθηση των θεμάτων μας θα είναι  καθοριστική, καθώς επίσης και τον Γιάννη Γιολδάση, συνυποψήφιό μου από την Σκόπελο με τον οποίο συμφωνήσαμε ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος ο ένας θα είναι συνεργάτης και βοηθός του άλλου.

Φίλοι και Φίλες 
Την επόμενη Κυριακή θα αποδείξουμε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση κριτήρια αποτελούν η ικανότητα, η συνέπεια και η αποτελεσματικότητα.
Σας καλώ να ενισχύσετε όλοι το ψηφοδέλτιό μας, ανεξάρτητα από κομματικούς διαχωρισμούς. Δώστε μου την ευκαιρία εκπροσωπήσω τον τόπο μας στην Αιρετή Περιφέρεια 

Σας ευχαριστώ

3 σχόλια:

  1. Κι εμείς σ' ευχαριστούμε, Κωστή Ασβέστη, που προσφέρεσαι να συμβάλλεις και να αγωνιστείς για το μέλλον των Βορείων Σποράδων. Ολόψυχα, καλή σου επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι ο κόσμος να σου δώσει την ευκαρία ώστε να φανεί, για μια ακόμα φορά, τι μπορείς να προσφέρεις.
    Καλή σου επιτυχία, η οποία θα είναι και επιτυχία των νησιών μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νίκη στον Ασβέστη που θα σημαίνει Νίκη για τις Βόρειες Σποράδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή