12/11/10

Προεκλογικές ομιλίες στη Σκόπελο

4 σχόλια:

  1. Νόμιζα ότι έγινε επίτηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην παρασύρεστε από το κλίμα των ημερών και μην υποψιάζεστε...
    Όταν οι συνδυασμοί δεν στέλνουν επίσημα τις ανακοινώσεις τους συμβαίνουν αυτά. Έχει και η επικοινωνία τους κανόνες της...
    Από τα μεγάφωνα αυτοκινήτου ακούσαμε την είδηση.

    Ραντεβού στις 8, λοιπόν, στην πλατεία Ρεμπάκη, στα Σοφαδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για ακόμα μια φορά δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων κε Βασιλούδη. Όπως και στην προηγούμενη ομιλία σας, έτσι και τώρα πολώσατε και διχάσατε τον κόσμο, θέσατε διαχωριστικές γραμμές και δημιουργήσατε ψευδοδιλλήματα περί ενότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά και τις 2 σημερινές ομιλίες που παρακολούθησα, έχω την απόλυτη πεποίθηση πως ο κ΄ Μιχελής θα καταφέρει να ενώσει όλους τους κατοίκους του νησιού, με αίσθημα ομοψυχίας, γαλήνης και ηρεμίας.

    Στην ουσία οι κάτοικοι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Άλλοι είναι αυτοί που τραβάνε τις διαχωριστικές γραμμές, για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τον κόσμο, όταν είναι διασπασμένος. Πρόκειται για μια μεθοδολογία, γνωστή από την εποχή της αποικιοκρατίας, που συμπυκνώνεται στο πολιτικό απόφθεγμα "διαίρει και βασίλευε".

    Σε μια εποχή μάλιστα που έχει υποχωρήσει η έννοια της συλλογικότητας και η κρίση συχνά - πυκνά φέρνει στο προσκήνιο αντιλήψεις όπως "ο σώζων εαυτόν σωθήτω", η από τα πάνω εκπορευόμενη αντίληψη του "κοινωνικού αυτοματισμού" συναντάται και ενισχύεται από τον κοινωνικό κατακερματισμό. Και έτσι εναλλάξ οι ίδιες κοινωνικές δυνάμεις γίνονται πότε θύτες και πότε θύματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή