8/11/10

Απ. Παπατόλιας: Οι εκλογές τώρα αρχίζουν!

«Πρόσκληση Συνεργασίας σε Περιφερειακές Παρατάξεις
και Οργανωμένους Φορείς της Θεσσαλικής Κοινωνίας»


Συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους των ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, στο πλαίσιο της οποίας απηύθυνε πρόσκληση συνεργασίας στις Περιφερειακές παρατάξεις και τους Κοινωνικούς φορείς της Θεσσαλίας. «Οι εκλογές τώρα αρχίζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.
Συγκεκριμένα κατά τη συνέντευξη ο κ. Παπατόλιας τόνισε:
Σε όλη μας την προεκλογική εκστρατεία τονίζαμε ότι η υλοποίηση...
της αναπτυξιακής προσπάθειας στην περιφέρεια δεν μπορεί να είναι υπόθεση ενός και μόνου πολιτικού χώρου. H συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού χώρου είναι επομένως σήμερα ιδιαίτερα επιτακτική, καθώς προβάλλει ως ισχυρή εγγύηση για τη μετεξέλιξη του θεσμού σε προοδευτική κατεύθυνση. Υποστηρίζαμε ακόμη ότι η περιφερειακή διακυβέρνηση πρέπει να ασκείται μέσα από δίκτυα συνεργασίας ανάμεσα σε φορείς του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών.

Κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού είπαμε με παρρησία ότι: «Χωρίς μία ισχυρή μεταρρυθμιστική συμμαχία, που θα βασίζεται στη συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας, πέρα από κομματικές περιχαρακώσεις και σκοπιμότητες, η Αιρετή Περιφέρεια θα χάσει τη δυναμική της και θα γίνει το εύκολο θύμα του νέο-συγκεντρωτισμού».
Από τα παραπάνω πιστοποιείται ότι σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κεντρική προτεραιότητα της παράταξής μας ήταν η αναζήτηση ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων και συγκλίσεων, που υπερβαίνουν δημιουργικά τις κομματικές γραμμές του παρελθόντος και προωθούν τη συσπείρωση και τη συνεννόηση του συνόλου των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου.
Σήμερα, μετά από την καταγραφή του εκλογικού αποτελέσματος του πρώτου γύρου, που έστειλε μηνύματα στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, είμαστε περισσότερο πεισμένοι από ποτέ για την ανάγκη να προχωρήσουμε σε ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συμφωνίες που θα ακυρώνουν στην πράξη την κομματική ιδιοτέλεια και θα εγγυώνται τη συστράτευση των δυνάμεων της θεσσαλικής κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο. ¨Ήδη άλλωστε κατά την προεκλογική περίοδο αναδείχθηκαν προγραμματικές συγκλίσεις σε μία σειρά από τομείς πολιτικής. Αναφέρω ενδεικτικά:
α) τις πολιτικές για την κοινωνική διάσταση της περιφερειακής ολοκλήρωσης (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία).
β) τις διεκδικήσεις μας έναντι του Κράτους για την προώθηση της φορολογικής αποκέντρωσης,
γ) τις προτάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την τόνωση της απασχόλησης.
δ) τις κατευθύνσεις για μια ολοκληρωμένη και χρηστή διαχείριση των υδατικών και ενεργειακών πόρων, με αξιοποίηση των ΑΠΕ απέναντι στις «βρώμικες» μορφές ενέργειες.
ε) τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Συμφώνου Αλληλεγγύης για την εγγύηση των εργασιακών σχέσεων και τη στήριξη των δίκαιων διεκδικήσεων του αγροτικού κόσμου για ισχυρούς ελέγχους στην αγορά, χτύπημα των καρτέλ, μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών και καλύτερη προώθηση των προϊόντων στους καταναλωτές.
Προς όλες τις δυνάμεις αυτές, με τις οποίες έχουμε καταγράψει ήδη ουσιώδεις προγραμματικές συμφωνίες, απευθύνω πρόσκληση συνεργασίας, ώστε να αγωνιστούμε από κοινού μέσα από την ίδια τη λειτουργία της αιρετής περιφέρειας για την υλοποίηση αυτών των πολιτικών, ακόμη και σε πείσμα της κεντρικής διοίκησης και των εκπροσώπων της.
Παράλληλα όμως με τις προγραμματικές συγκλίσεις των παρατάξεων, εξίσου, είναι ανάγκη να συγκροτήσουμε από κοινού νέα συλλογικά σχήματα και οριζόντια δίκτυα συνεργασίας και συνδιαμόρφωσης των περιφερειακών πολιτικών.
Δίκτυα που δεν θα περιορίζονται όμως στα στενά πλαίσια των παρατάξεων, αλλά θα αγκαλιάζουν όλους τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς που έχουν καταθέσει ένα μεγάλο πλούτο προτάσεων για να πάει μπροστά η Θεσσαλία.
Απευθύνω λοιπόν σήμερα προσκλητήριο συστράτευσης σε όλους τους εκπροσώπους της οργανωμένης Θεσσαλικής κοινωνίας, τους εκπροσώπους των επιστημονικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, και τους καλώ να συναποδεχθούν έναν «διακριτό ρόλο» στην ενεργό Περιφερειακή Διοίκηση, πέρα και έξω από τους θεσμικούς περιορισμούς του Καλλικράτη.
Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τους οργανωμένους φορείς (Tεχνικό Eπιμελητήριο, Oικονομικό Eπιμελητήριο, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, Ιατρικό Σύλλογο, Δικηγορικό Σύλλογο, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο, ΣΘΕΒ, Εργατικό Κέντρο,) να αναλάβουν τη σύνταξη «ΧΑΡΤΑΣ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Θεσσαλίας», συγκροτώντας έτσι τη σταθερή αναπτυξιακή πυξίδα της Περιφερειακής Διοίκησης.
Η παράταξή μας Θεσσαλών Δύναμη καταθέτει δημόσια την δέσμευσή της όχι μόνον για τη θεσμική συνεργασία με τους φορείς, αλλά και για την ολόπλευρη αξιοποίηση του επιστημονικού και παραγωγικού τους δυναμικού τους στην υλοποίηση των πολιτικών της Περιφέρειας.
Τέλος, καλούμε τους φορείς να συμμετάσχουν σε αυτό το νέο οργανωτικό και πολιτικό εγχείρημα με συγκεκριμένο ρόλο, πέρα και έξω από κομματικές συγγένειες, με μοναδικό κριτήριο την αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας τους”. 

6 σχόλια:

  1. Οι εκλογές τώρα αρχίζουν και όχι μόνο. Τώρα ήρθε η ώρα οι δυνάμεις του δημοκρατικού χώρου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου και να συνεργαστούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Τώρα ο τόπος μας το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τα πιστεύετε αυτά που λέτε ή είστε από τους βολεμένους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είμασταν από τους βολεμένους θα το βουλώναμε.
    Είμαστε απ'αυτούς που αγωνιούν για το μέλλον τους και κυρίως το μέλλον των παιδιών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή ο κ. Παπατόλιας θα σας σταματήσει να αγωνιάτε για το μέλλον των παιδιών σας ; Ας σοβαρευτούμε λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τουλάχιστον με αυτόν και το συνδιασμό του υπάρχουν ελπίδες να γίνει κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόστολε όταν τελειώσουν οι εκλογές (ευχή μου να κερδίσουμε )έλα να με βρεις να σου πω τι έγινε με την Τ.Ο. Π.Α.Σ.Ο.Κ και τα συντροφιά μας που τα κάνανε ΄ σαλάτα στην Σκόπελο..... και στη Αλόννησο και τότε τα λέμε . Αλλά κοντός ψαλμός αλιλουια υπάρχει και η ΕΚΑΠ (Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή