5/11/10

Δήμητρα Ρέκκα: υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Αγαπητοί συνδημότες και
συνδημότισσες,
Όταν πριν από τέσσερα χρόνια ζήτησα τη στήριξή σας με την ψήφο σας, δεσμεύτηκα να τιμήσω στο ακέραιο την εμπιστοσύνη που θα μου δείχνατε. Αυτό πιστεύω πως έπραξα όχι μόνον από τη θέση της δημοτικής συμβούλου της πλειοψηφίας για τα δύο πρώτα χρόνια 2007, 2008 αλλά και από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου για τα δύο επόμενα χρόνια 2009, 2010. Εκτός από την απεριόριστη καθημερινή συμβολή και βοήθειά μου όπου μου ζητήθηκε και την αδιάλειπτη παρουσία μου στα δημοτικά συμβούλια με ουσιαστικές πολιτικές θέσεις και υλοποιήσιμες ρεαλιστικές προτάσεις, αναφέρω παρακάτω μερικές προσωπικές μου επιτεύξεις.
- ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Παραλάβαμε μια χρεωμένη επιχείρηση, με εκκρεμείς δίκες από προμηθευτές και λοιπούς, με εκκρεμότητες προς τη ΔΟΥ και το ΙΚΑ, αλλά και ένα μουσείο υπό κατάρρευση. Παραδώσαμε μια υγιή επιχείρηση, οικονομικά ανεξάρτητη με έσοδα, ικανή να καλύπτει από μόνη της τα έξοδά της. Παραδώσαμε ένα Λαογραφικό Μουσείο στολίδι και καμάρι για τη Σκόπελο, ίσως το μόνο αξιοθέατο που δεν ντρέπονται πλέον οι κάτοικοι του νησιού να προτείνουν στους επισκέπτες.
- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με δική μου πρωτοβουλία ξεκίνησε η δημιουργία Αρχαιολογικής Συλλογής στην οικία Μελαχροινού και η αποκατάσταση της επί σειρά ετών κλειστής οικίας Βακράτσα με αποστολή συνεργείου του δήμου και υπαλλήλου δημοτικής επιχείρησης.
- ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών, μετά από επίπονη προσωπική εργασία και με τη συμπαράσταση ενός ενεργού διοικητικού συμβουλίου, ανακαινίσαμε τον σταθμό εκ βάθρων, μεταρρυθμίζοντας και εκσυγχρονίζοντας, παράλληλα με τις κτιριακές και τις λειτουργικές του υποδομές. Προσπαθήσαμε και πετύχαμε να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη των γονέων, όχι μόνο ως προς το θεσμό αλλά και ως προς τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Παραλάβαμε έναν σταθμό με 3 παιδάκια και τον παραδώσαμε με 53.
- ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ
Με προσωπική μου παρέμβαση σώθηκε το πέτρινο καλντερίμι που συνδέει το Γλυστέρι με τον Κεντριά από τις μπουλντόζες και το πέτρινο καλντερίμι στον Άγιο Κωνσταντίνο από την τσιμεντοποίηση.
- ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ και ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ
Όλοι θυμόμαστε την κατάσταση στην παιδική χαρά της παραλίας, τις τρύπες που έπεφταν μέσα τα παιδιά, τη σκόνη που σηκωνόταν με τον αέρα από το χώμα, τα σπασμένα όργανα και τους ψύλλους. Όλα αυτά διορθώθηκαν και έγιναν παρελθόν. Με προσωπική μου επίβλεψη και φροντίδα, ο σχολικός κήπος στη Φανερωμένη που είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο αναπλάστηκε και αναβαθμίστηκε.
- ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Πραγματοποίησα έκθεση σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.ΒΙ και επίσης βραβεύσεις των καλύτερων εκθέσεων των μικρών μαθητών. Ενεργοποίησα το Σύλλογο Γονέων σε ότι αφορά στην απαίτηση από τον δήμο για την ασφαλτόστρωση του κατεστραμμένου γηπέδου του σχολείου, η οποία και έγινε μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις.
- η ταινία ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ και η ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ των 3 ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Πολύ λίγοι γνωρίζουν την πρωταρχική και ουσιαστική συμβολή μου στο να γίνουν πραγματικότητα τα γυρίσματα της ταινίας ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ. Την Καθαρά Δευτέρα του 2007 συναντήθηκα με τους βρετανούς και αμερικάνους εκπροσώπους της εταιρείας, όταν πρωτοπάτησαν το πόδι τους στο νησί, και τους υπέδειξα τις σωστές κατά τη γνώμη μου τοποθεσίες -οδικώς αλλά και ακτοπλοϊκώς- σύμφωνα με τα κριτήρια και τις απαιτήσεις τους. Δεν ήταν τυχαία η υπόδειξη των τριών συγκεκριμένων σημείων σε όλο το νησί, πιστή οπαδός στην ίση μεταχείριση των τριών κοινοτήτων: ο Άγιος Ιωάννης για τη Γλώσσα, το Καστάνι για το Κλήμα, ο Αμάραντος για τη Σκόπελο. Στη συνέχεια και σε επαφή με ξένα ΜΜΕ έστελνα αφειδώς πληροφορίες και νέα για την προβολή και διαφήμιση της Σκοπέλου σε παγκόσμια κλίμακα.
- ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Έγινε ένα μικρό πρώτο βήμα στο θέμα της ανακύκλωσης από τη δική μου πλευρά σε ό,τι αφορά στα χρησιμοποιημένα βρώσιμα έλαια και στις μπαταρίες.
- ΔΡΟΜΟΣ από ΔΙΑΚΟΠΙ έως ΠΟΤΑΜΙ
Μετά από προσωπικές μου επαφές με την πλειοψηφία των ιδιοκτητών των παρακείμενων κτημάτων, ο δρόμος και οι απότομες στροφές διανοίχθηκαν σε πολλά σημεία πριν την εκτέλεση του έργου της ασφαλτόστρωσης.
- ΑΜΜΟΥΔΙΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ και ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Ανέλαβα προσωπικά την οργάνωση της εξυγίανσης και του καθαρισμού της άμμου κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και την μετατροπή αυτού του σκουπιδότοπου σε οργανωμένη πλαζ για τους λουόμενους. Με δική μου φροντίδα και επίβλεψη καθαρίστηκαν πολλές παραλίες του νησιού, τοποθετήθηκαν καμπίνες, καλαθάκια, κάδοι και παγκάκια.
- ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και ΑΣΕΠ
Από την θέση της γραμματέως του δημοτικού συμβουλίου οργάνωσα σε φακέλους και ταξινόμησα όλες τις αποφάσεις του Δ.Σ. περασμένων ετών, που υπήρχαν σε ηλεκτρονική μορφή και που αριθμούσαν τις 10.000 περίπου. Οργάνωσα και ανέπτυξα τη διαδικτυακή πύλη του δήμου Σκοπέλου υπό το domain skopelos.gov.gr. Ανέλαβα και έφερα εις πέρας με επιτυχία δύο προκηρύξεις για 6 μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς λάθη, χωρίς παρατυπίες, χωρίς χάσιμο χρόνου.
- ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ. Δ. ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Πάντοτε πίστευα ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, απλά αυτό έπρεπε να αποδειχτεί και στην πράξη. Το απλά βέβαια είναι μια κουβέντα, η πράξη δεν είναι απλή, είναι επίπονη. Με τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου μας, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ξεκινήσαμε τα πάντα από την αρχή και με ελάχιστα μέσα. Τα αποτελέσματα τα γνωρίζετε όλοι.
- ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους αφανείς συνδημότες και συνοδοιπόρους μου, που με την αμέριστη βοήθειά τους αυτά τα τέσσερα χρόνια συνέβαλαν στην υλοποίηση των παραπάνω και όχι μόνο: τον Κώστα, τη Γιάννα, τον Νίκο, την Έφη, τον Φάνη, τη Βάσω, τον Γιάννη, τη Μάχη, τον Σπύρο, τη Νόρα, την Κατερίνα, τον Μιχάλη, τον Δημήτρη, την Αθηνά, τον Τάκη, τη Ματίνα, τον Γιώργο, τη Φωτεινή, το Σάββα, τη Μάνια, τον Θανάση, την Ιουλία, τον Μπάμπη, τη Μαρία, τον Χρήστο, την Κική, τον Παντελή, τη Δήμητρα, τον Βαγγέλη, τον Ρήγα, την Ευλαλία, τον Αποστόλη, τη Σπυριδούλα… και τόσους άλλους.
- ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Η τετραετία 2007-2010 ήταν ένας σταθμός στη ζωή μου, που με προίκισε με σημαντική εμπειρία, γνώση για την αυτοδιοίκηση, ωριμότητα απέναντι στις ευθύνες και αυτοπεποίθηση. Πιστεύω πως τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και πως αν ένας δημοτικός σύμβουλος ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου και των συμπολιτών του, μπορεί να το αποδείξει και να το κάνει πράξη.
Ζητάω και πάλι τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.
ΡΕΚΚΑ ΔΗΜΗΤΡΑ του Αθανασίου
υποψήφια δημοτική σύμβουλος
με τον ανεξάρτητο
υποψήφιο Δήμαρχο Σκοπέλου
Γιάννη Καραγκιόζο