13/11/10

Γ. Μιχελής: δεν εκπέμπουμε μόνο SOS. Προσφέρουμε και τη λύση. Υιοθετούμε ένα όραμα, φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό

Αυτός ο συνδυασμός έχει όλα τα εχέγγυα για να νικήσει και θα νικήσει.
Η Σκόπελος θα αλλάξει! Ελάτε να την αλλάξουμε μαζί.
Όμως, φίλες και φίλοι δεν εκπέμπουμε μόνο ΣΟΣ. Προσφέρουμε και τη λύση. Υιοθετούμε ένα όραμα, φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό. Προτείνουμε μία στρατηγική για το νησί. Γιατί χωρίς στρατηγική, δεν θα αποκτήσουμε ποτέ μία ταυτότητα που να μας επιτρέπει να μπούμε στο χάρτη των διεθνών αγορών.
Μία ταυτότητα που με την κατάλληλη προετοιμασία και τις ανάλογες υποδομές θα μας επιτρέψει να γίνουμε ένας επιθυμητός προορισμός για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Αυτό είναι το όραμά μας φίλες και φίλοι, που για να γίνει πραγματικότητα πρέπει να υπάρξουν 4 προϋποθέσεις:

1. Να διαχειριστούμε σοβαρά το εκπληκτικό περιβάλλον
του νησιού μας, δηλ. το δάσος, τη θάλασσα, τις ακτές μας και το χωροταξικό μας.

2. Να ξαναδούμε σοβαρά το θέμα της αλιείας, της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με τη δραστηριοποίηση νέων αγροτών, με υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής με σύγχρονες μεθόδους, με αμέριστη συμπαράσταση στους συνεταιρισμούς για τη μεταποίηση της παραγωγής και με την ανάπτυξη αγροτουριστικών πρωτοβουλιών.
3. Να ξαναδούμε από το μηδέν το θέμα των επενδύσεων. Αρκετά πια με τα έργα των 6632 και 11606, που το μόνο τους χαρακτηριστικό είναι η απ’ αυθείας ανάθεση. Ελάχιστα από τα έργα αυτά προσθέτουν κάποια αξία. Λέμε λοιπόν ότι πρέπει να επαναξιολογήσουμε την επενδυτική δαπάνη και να την προσανατολίσουμε σε έργα που στηρίζουν την τουριστική υποδομή, αυξάνουν την απασχόληση, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και προσθέτουν διαχρονική αξία.
4. Να δούμε στα σοβαρά την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι ανταγωνιστές μας έχουν κάνει σοβαρά βήματα για να βελτιώσουν τις συγκοινωνίες, να δημιουργήσουν τις υποδομές, να βελτιώσουν την ποιότητα. Εμείς εξακολουθούμε να βλέπουμε τον τουρισμό σαν ένα πάρεργο, παρότι το 90% των εισοδημάτων μας προέρχεται πλέον από τον τουρισμό. Για αυτό και εμείς στις πρώτες 100 μέρες της δημαρχείας μας θα αφιερώσουμε πολύ χρόνο να βοηθήσουμε αυτόν τον σημαντικό τομέα με έργα όπως:
  • Τη δημιουργία παρατηρητηρίου τουρισμού για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής.
  • Τη διάνοιξη 10 μονοπατιών με πλήρη σηματοδότηση για άμεση χρήση και ουσιαστική προώθηση του περιπατητικού και θρησκευτικού τουρισμού.
  • Τη διοργάνωση σεμιναρίων που αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών.
  • Την άμεση συνεννόηση με τη Σκυριανή ακτοπλοϊκή εταιρία για τη συμμετοχή του δήμου στο μετοχικό της κεφάλαιο, με στόχο τη βελτίωση των συγκοινωνιών.
  • Τη δημιουργία γραφείου στο Δήμο για την παροχή τεχνικών και οικονομικών συμβουλών σε πολίτες που αναπτύσσουν επιχειρηματική δράση.
  • Τη δημιουργία γραφείου εθελοντισμού στο Δήμο.
  • Την κατασκευή (επιτέλους) της επίσημης και πλήρους ιστοσελίδας του νησιού για την έναρξη της ουσιαστικής του προβολής και
  • Την επαναλειτουργία του Ορφέα και μετατροπή του σε πολυλειτουργικό κέντρο πολιτισμού.


Φίλες και φίλοι,
Αυτό που λέμε, είναι ότι πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε ποιά είναι τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και στη συνέχεια να τα αναδείξουμε. Για αυτόν ακριβώς το λόγο χρειάζεται να εκπονήσουμε και να υλοποιήσουμε το σχέδιο που προανέφερα και να προχωρήσουμε αύριο στα έργα που απαιτούνται. Όμως για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να γίνουν και σοβαρές τομές στον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου. Πρέπει το δημοτικό συμβούλιο, οι επιτροπές, τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων του Δήμου, αλλά και όλο το προσωπικό να προσανατολιστούν σε νέες, πιο δημιουργικές ενασχολήσεις. Οι νέες αυτές λειτουργίες θα είναι πιο απαιτητικές, γεγονός που θα αναβαθμίσει και την ποιότητα αλλά και την ποσότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ο πολίτης θα πρέπει να είναι ο κερδισμένος αυτής της αναβάθμισης. Δεν μπορεί να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ του Δήμου και των πολιτών, αν ο πολίτης δεν είναι στο κέντρο των προσπαθειών μας. Για αυτό και εμείς, στις πρώτες 100 μέρες:
1. Θα προχωρήσουμε σε πλήρη αναδιοργάνωση των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων
2. Θα δημιουργήσουμε μία διαπαραταξιακή επιτροπή για την έγκαιρη και αντικειμενική αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν οι πολίτες
3. Θα αναβαθμίσουμε τις υγειονομικές υπηρεσίες ολόκληρου του νησιού και θα εξασφαλίσουμε τη μόνιμη παρουσία παιδιάτρου στο νησί
4. Θα διοργανώσουμε μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τον αλλοδαπό πληθυσμό του νησιού
5. Θα εφαρμόσουμε επιτέλους τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανακύκλωση και το διαχωρισμό των σκουπιδιών
6. Θα εισάγουμε τη σύγχρονη τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα δίνοντας δωρεάν παροχή υπηρεσιών internet σε όλους τους οικισμούς

Φίλες και φίλοι,
Τα επόμενα χρόνια είναι κρίσιμα για το νησί μας. Η ώρα για δράση είναι τώρα. Αν δεν προχωρήσουμε σε μία ανασυγκρότηση, σε λίγα χρόνια θα λέμε πάλι τα ίδια. Τότε όμως θα είναι πλέον αργά. Πρέπει την Κυριακή να αποφασίσετε αν θα συνεχίσετε ένα ταξίδι υποσχέσεων και ταξιμάτων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση ή αν θα αρχίσετε ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Αν θα συνεχίσετε ένα ταξίδι στον κόσμο της απελπισίας, της απομόνωσης και της μιζέριαςή αν θα αρχίσετε ένα νέο ταξίδι στον κόσμο της δημιουργίας, της αισθητικής και του πολιτισμού.
Αν θα υποστηρίξετε έναν συνδυασμό που καλλιεργεί την εσωστρέφεια, την ανασφάλεια και την ερήμωση ή έναν συνδυασμό που έχει όραμα για το νησί, σχέδιο για το νησί, λύσεις για τη Σκόπελο.
Ο δικός μας συνδυασμός φίλες και φίλοι:
1. Παντρεύει την πείρα και τη γνώση των μεγαλύτερων με τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό των νεότερων
2. Είναι ένας συνδυασμός που ακουμπά σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μας
3. Είναι ένας συνδυασμός που πιστεύει βαθιά στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία, στην αποτελεσματικότητα
4. Ένας συνδυασμός που έχει φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό όραμα και πιστεύει στον στρατηγικό σχεδιασμό και σε αξιόπιστα πρότυπα διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης.
5. Τέλος, ένας συνδυασμός, που δεν θα φοβηθεί να σπάσει αυγά για να φτιάξει την ομελέτα. Να συμβάλει στη μεγέθυνση της πίτας και όχι να συντηρήσει τις πρακτικές κατασπάραξης της μικρής πίτας που παράγεται στο νησί.

Αυτός ο συνδυασμός έχει όλα τα εχέγγυα για να νικήσει και θα νικήσει. Η Σκόπελος θα αλλάξει! Ελάτε να την αλλάξουμε μαζί. Γειά σας και με τη νίκη!

2 σχόλια:

  1. Και οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν σχεδόν το ίδιο πρόγραμμα. Απλά ο καθένας το διατυπώνει με άλλες λέξεις και προτάσεις.
    Και οι δύο μιλούν για ενότητα, για την προστασία του περιβάλλοντος, για κάποια έργα υποδομής, για τον τουρισμό και την ανάπτυξή του, για την υγεία, για την παιδεία. Ρε μπάς και κάθισαν και τα έγραψαν μαζί?
    Μαζί ... νά μια λέξη κλειδί. Άραγε μετά το πέρας των εκλογών και την εκλογή του νέου δημάρχου ο ητημένος θα συνεχίσει να θέλει να προσφέρει για τον τόπο από τη θέση της αντιπολίτευσης? Η δευτέρα είναι κοντά για να το δούμε αυτό, αν και η ιστορία μας διδάσκει το αντίθετο. Θα κάνει αυτή την υπέρβαση ο κ. Βασιλούδης? Θα συνεχίσει να θέλει να προσφέρει τόσα πολλά όπως λέει ο κ. Μιχελής από τη θέση της αντιπολίτευσης? θα δείξουν λοιπόν αυτή τη ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΑΠΗ για τη Σκόπελο που λένε?
    Περιμένω και αγωνιώ!!!!!
    Καλές κάλπες σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε. Να λοιπόν ποιός είναι ο λόγος που τα δημοτικά συμβούλια δεν είχαν ποτέ ραδιοφωνική κάλυψη, με υπαιτιότητα του δημάρχου. Γιατί αν είχαν, θα μπορούσες να παρακολουθήσεις από το σπίτι σου τις συνεδριάσεις και τώρα θα ήσουν ενήμερος για τον τρόπο με τον οποίο ο νυν δήμαρχος αντιμετώπιζε την αντιπολίτευση.
    Όχι μόνον δεν έδωσε ποτέ και σε κανέναν καμία αρμοδιότητα ώστε να βοηθήσει τον δήμο, αντιθέτως ποτέ δεν τους άκουγε, αλλά μονίμως τους διέκοπτε και πάρα πολύ συχνά τους ειρωνευόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή