3/11/10

Ψήφος συμφέροντος

της Βάσως Αγγελέτου
Ποιος είπε ότι η ψήφος που ορίζεται από το συμφέρον είναι μεμπτή; Ποιος κατηγορεί αυτόν που θα ψηφίσει με γνώμονα το προσωπικό του όφελος; Ποιος είπε ότι ιδιοτέλεια και ευθύνη δεν πάνε μαζί; Φυσικά και θα ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον μας. Το ερώτημα, όμως, που ο καθένας μας πρέπει να θέσει στον εαυτό του είναι ποιο είναι το συμφέρον του.
Το συμφέρον μας είναι μια λάμπα στο σοκάκι μας ή ένας δρόμος στο χτήμα μας; Ή μήπως η ανάπτυξη που θα φέρει τη Σκόπελο από το σκοτάδι...
στο φως και θα ανοίξει νέους δρόμους για την ευημερία και την άνθιση της τοπικής οικονομίας;
Έξυπνος είναι ο ψηφοφόρος που αντιλαμβάνεται ποιο είναι το πραγματικό του συμφέρον. Οι ζωές και οι τύχες των Σκοπελιτών συνδέονται άρρηκτα με την τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού, με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικονομική διαφάνεια. Ας αναλογιστούμε, λοιπόν, ποιο είναι το πραγματικό μας συμφέρον.
Ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη ελπίδα του τόπου να βγει από τη μιζέρια και τη μετριότητα και να προσελκύσει εισοδήματα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων και θα κρατήσουν/φέρουν τους νέους στο νησί. Η τουριστική ανάπτυξη, όμως, πρέπει να γίνει με τρόπο διορατικό και ισορροπημένο, με σεβασμό προς το περιβάλλον και σύμφωνα με τις σύγχρονες τάσεις στον παγκόσμιο τουρισμό. Μόνο η βιώσιμη ανάπτυξη θα φέρει στο νησί μας μακροχρόνια ανάπτυξη τα οφέλη της οποίας θα καρπωθούμε εμείς και τα παιδιά μας και τα παιδιά αυτών.
Συμφέρον μας είναι να πάρει τα ηνία του δήμου ένας άνθρωπος με γνώσεις και όραμα, με μεθοδικότητα και ικανότητες, με ευθύνη και ήθος. Συμφέρον μας είναι να βγάλουμε δήμαρχο τον Γιώργο Μιχελή γιατί είμαστε τυχεροί που ένας τόσο ικανός άνθρωπος βάζει υποψηφιότητα για τη δημαρχεία –από καθαρή αγάπη για τον τόπο του.
Δεν ζήλεψε ούτε τα αξιώματα, ούτε τις δάφνες ούτε την καταξίωση. Δεν είναι πεινασμένος ούτε για εξουσία, ούτε για χρήμα. Διεκδικεί τη δημαρχεία μόνο για να προσφέρει τις γνώσεις του για το καλό αυτού του τόπου. Ήρθε η στιγμή να ξημερώσει για το νησί μας μια άλλη εποχή. Να πάρει την εξουσία επιτέλους ένας άνθρωπος που ξέρει τι κάνει και θα το κάνει χωρίς κανένα προσωπικό «συμφέρον». Ας ψηφίσουμε τον πιο ικανό… για το συμφέρον μας.

12 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΒΑΣΩ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ! ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΤΕΛΕΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΡΟ! ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΙΚΡΟΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΑΓΓΕΛΕΤΟΥ....

    ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ Ο ΚΟς ΜΙΧΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ...
    ΑΠΛΑ ΔΕΣ ΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΕΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥ ΜΙΧΕΛΗ.
    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ....ΜANAGER...

    ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΜΙΚΡΟΕΡΓΑΚΙΑ ΠΡΟΟΔΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ...

    ΚΩΣΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ καλο!! Ομως απο διαφορες συζητησεις που ακουω πιστευω πως η κοινωνια της Σκοπελου δεν εχει την ωριμοτητα να σκεφτει κατ αυτο τον τροπο και να δει το συμφερον του συνολου.Οσο υπαρχουν ανθρωποι και ειδικα νεοι που δεν αγωνιζονται αλλα καθονται και περιμενουν για μια θεση σε καποια υπηρεσια του δημου,με αποτελεσμα να γινονται πιονια και θυματα εκβιασμων,δεν προκειτε να αλλαξει κατι.Ας βγαλουμε το γρασο απο τα ματια μας,ας δουμε και ας ακουσουμε καθαρα. Τωρα ειναι η ευκαιρια για ολους μας για κατι καλυτερο. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΩΡΓΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς επειδή μ' ενδιαφέρει το συμφέρον μου, που όμως ξέρω καλά μόνο μέσα από το συμφέρον του συνόλου μπορώ να το προασπίσω -όχι μόνο για φέτος ή για του χρόνου- εμπιστεύομαι τον κ. Μιχελή.
    Μια Σκοπελίτισσα
    (από τον οικισμό Σκοπέλου, αφού φτάσαμε στο σημείο να πρέπει να το διευκρινίζουμε και δεν υπάρχει σίγουρα μεγαλύτερη βλακεία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν ψήφος συμφέροντος ειναι η τουριστική αναπτυξη του νησιού με τι τίμημα όμως;;;Για να μας εξηγήσει η κυρία Αγγελέτου πως θα γινει η αναπτυξη εκατομυρίων οπως λέει ο κ.Μιχελής χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία στο περιβάλον;;
    Ολοι ξέρουμε οτι οι μεγάλες ξενοδοχειακες εγκαταστάσεις χρειαζονται χώρο για να επεκταθούν όπως και ότι για να γεμίσουν χρειάζονται συνεχόμενη και ευκολη προσβαση ( αεροδρόμιο) .Μήπως έχουν ρωτήσει για τι μισθούς πέρνουν εκει οι εργαζόμενοι;; Να σας απαντήσουμε λοιπον εμεις οι εργαζομενοι περνουν τον βασικο των 592 ευρώ . Μήπως ξέρει μιας και η μητερα της ζει εκει και ειναι και υποψηφια του συνδιασμού του κ.Μιχελή τα χρηματα αυτα αν ειναι αρκετα για να ζησει ενας εργαζομενος;;
    Και τέλος να ξεκαθαρίσουμε ισοροπη οικολογική αναπτυξη δεν γινεται με επενδύσεις εκατομυρίων. Γίνεται με μικρες μοναδες. Αλλο λοιπόν αγροτουρισμος και άλλο επενδυσεις εκατομυρίων οπως λεει και ο ιδιος ο κ.Μιχελής. Επισης τα μεγαλα σχεδια ειναι θεμιτά αλλά και τα μικρά ειναι πολλά και πιο δύσκολα. Και δυστυχώς κ.Αγγελετου ο Δημαρχος και ο Αντιδημαρχος ειναι και για τα σοκακια και για την σκουπιδιαρα και για τη λαμπα. Διαφορετικα υπαρχει και η θεση του βουλευτη ή του στοχαστή.
    Επίσης η καταστροφολογία ειναι μια καλή πρακτική που την χρησιμοποιούν όλες οι αντιπολιτεύσεις αλλά μας λετε με λιγα λογια οτι ολα αυτα τα χρονια ζουμε μέσα στο σκοτάδι. Γιατί λοιπόν ο οραματιστής κ.Μιχελής έχει στο συνδιασμό του άτομα που υπηρέτισαν αυτές τις πρακτικές με προηγούμενουν συνδιασμούς;; Και αν θέλετε σας τις ονομαζω σε άλλο σχολιο. Αρα ας αποφασισουμε αναλογα. Ξερουμε ολοι οτι τουλαχιστον 6 υποψηφιοι του συνδιασμου του κ.Μιχελη η ηταν δημαρχοι η ηταν συμβουλοι σε παραταξεις απο την εποχη Περιση και μετά.
    Αυτα τα ολιγα. Κατά τα άλλα πρεπει να ομολογήσουμε οτι εχεις ωραιο γραπτό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που θέλει η Βάσω είναι, όσοι Σκοπελίτες ζουν στις πόλεις και μένουν χωρίς δουλειά να μπορούν να γυρίσουν στον τόπο τους για να θρέψουν τον εαυτό και την οικογένειά τους αξιοποιώντας τους φυσικούς πόρους του νησιού που έθρεψαν γενιές και γενιές. Είτε είναι μέσω ήπιας τουριστικής ανάπτυξης είτε μέσω της πρωτογενούς παραγωγής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάντε μία βόλτα και ρωτήστε για το πόσες ακάλυπτες επιταγές υπάρχουν μόνο στη Σκόπελο και μέτά να μιλάτε για ανάπτυξη πόσο μάλλον ήπιας. Πρωτογενή παραγωγή ? άλλο πάλι και τούτο. Πολύ καλό το σχέδιο λοιπόν για τα τοπικά προιόντα αλλά μήπως ξεχνάτε ποιός θα τα αγοράσει από την στιγμή που ότι μπορούμε να παράγουμε υπάρχουν παντού σε ασφαλώς πολύ χαμηλές τιμές? λόγια λόγια λόγια.
    Η Σκόπελος όσο και άν δέν θέλετε να το δείτε έχει περιορισμένες δυνατότητες. Το μεγάλο της θετικό είναι ίσως η ομορφιά της.
    Προσδεθείτε παρακαλώ να προσγηωθούμε με ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε παραπροηγούμενε σχολιαστή, πραγματικά μπαίνω στον πειρασμό να απαντήσω στα όσα γράφετε αλλά θα συγκρατηθώ. Είναι αρχή μου να μην απαντώ σε ανώνυμα σχόλια. Μα επιτέλους, γιατί ντρεπόμαστε τόσο πολύ για το όνομά μας; Ή μήπως ντρεπόμαστε για αυτά που γράφουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητή Βάσω, με αφορμή το άρθρο σου, θα ήθελα να προσθέσω πως εκτός από την “ψήφο συμφέροντος”, υπάρχει και η “υποψηφιότητα συμφέροντος”.
    O “έξυπνος υποψήφιος” δηλαδή, που αντιλαμβάνεται ποιο είναι το πραγματικό του συμφέρον και επιλέγει συνδυασμό για να συμμετέχει.
    Μόλις έγραψα σχετικό σχόλιο σε άλλη ανάρτηση.
    Κ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν όλες οι αναρτήσεις ήταν επώνυμες, δεν θάλεγαν καλημέρα πάνω από τους μισους στο νησί. Μα δεν καταλαβαίνετε ότι μόνο με την ανωνυμία σε μια μικρή κοινωνία σαν τη δική μας μπορεί να έχει ...κίνηση ένα τέτοιο blog. Επώνυμες θέσεις θα περιόριζαν και τη κίνηση του blog αλλά και κυρίως τις αλήθειες. Και αυτές θέλουμε να μάθουμε όλοι εμείς που διαβάζουμε το blog.Αναρτήθηκαν μέχρι σήμερα τολμηρές αποκαλύψεις που ποτέ δεν διαψεύστηκαν. Αλήθειες δηλαδή. Αυτές θα τις έτρωγε το σκοτάδι αν έπρεπε να καταγγελθούν επωνύμως. Σταματείστε λοιπόν να ασχολείστε με την ανωνυμία του σχολιαστή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι αλήθειες έχουν υπογραφή. Ανυπόγραφα είναι τα μαναφούκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι αλήθειες δεν χρειάζεται να έχουν υπογραφή.
    Οι αλήθειες δεν είναι μαναφούκια.
    Είναι απλά αλήθειες… που πολλοί φοβούνται να τις υπογράψουν και ακόμα περισσότεροι φοβούνται να τις ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή