5/11/10

Γιώργος Μιχελής: Έχει ο συνδυασμός μας όλα τα εχέγγυα για να νικήσει και θα νικήσει

Σκοπελίτες – Σκοπελίτισσες,
Σας καλωσορίζω στην κεντρική ομιλία του συνδυασμού μας στη Σκόπελο. Τελικά, τα αρχικά του συνδυασμού μας, το περίφημο SOS, από τη συμβολική του σημασία έχει γίνει μία θλιβερή πραγματικότητα.
Φίλοι και φίλες,
Όντως ο συνδυασμός μας εκπέμπει πλέον ένα απεγνωσμένο SOS. Λίγες μέρες περπάτημα στις γειτονιές των οικισμών, λίγες κουβέντες με τους κατοίκους, οι συναντήσεις μας με τις γυναίκες, την νεολαία και τις παραγωγικές τάξεις, με τους απλούς πολίτες που συναντήσαμε στο διάβα μας ήταν αρκετές για να μας πείσουν ότι το νησί μας, αυτό το διαμάντι του Αιγαίου κινδυνεύει να μετατραπεί από ένας περήφανος Σκόπελος σε έναν επικίνδυνο Ύφαλο.
Να σας πω λοιπόν εν τάχει τι διαπιστώσαμε.
Γειτονιές εγκαταλελειμμένες και ορφανές. Σπίτια ερμητικά κλειστά, για πάντα όπως φαίνεται. Ολόκληρες ιστορικές περιοχές στο Κάστρο της Σκοπέλου αφημένες στη μοίρα τους. Πολεοδομικές κακοτεχνίες και παρανομίες. Γέροντες και γερόντισσες σε απόγνωση. Νέοι και νέες που αναρωτιούνται πως θα βγάλουν το χειμώνα. Μία κοινωνία από την οποία απουσιάζει η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός.

Aπό τη συγκέντρωση στην πλατεία της Γλώσσας
Θέλετε και άλλα; Τραβήξτε μία μέρα στις γειτονιές της Γλώσσας...
μετά τις 8 το βράδυ. Ούτε γάτα δεν θα συναντήσετε. Και αν θέλετε να μεγαλώσει η κατάθλιψή σας, κατηφορίστε προς το Λουτράκι.
Κάντε μία βόλτα στα δάση μας, αυτό το τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού μας. Τα καμένα εξακολουθούν να μαυρίζουν την πλαγιά του Αγνώντα. Τα μονοπάτια είναι όλα εξαφανισμένα. Τα κτήματα γύρω από τα δάση ακαλλιέργητα. Κάτι τσίγκινα παραπήγματα μαρτυρούν το μεγαλείο της ανθρώπινης κουτοπονηριάς.
Ξαναγυρίστε στην πόλη της Σκοπέλου, όπου μετά από λίγα χρόνια προσωρινής (και πλασματικής θα έλεγα) ευφορίας, έχει εγκατασταθεί η μιζέρια. Μία χρονιά οικονομικής κρίσης έφτανε για να αυξηθεί η εσωστρέφεια, να αρχίσουν οι αλληλοκατηγορίες, να επικρατήσει η ανασφάλεια. Μία δεύτερη χρονιά κρίσης, που σίγουρα θα υπάρξει το 2011, και θα αρχίσουν οι λιθοβολισμοί και τα μαχαιρώματα.
Δυστυχώς φίλες και φίλοι αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα. Για αυτό ακριβώς και ο συνδυασμός μας εκπέμπει SOS.
Παράλληλα όμως εκπέμπουμε και λύσεις. Κουραστήκαμε και μοχθήσαμε, αλλά όμως κατορθώσαμε να καταρτίσουμε έναν κρυστάλλινο, πολυσυλλεκτικό και προοδευτικό συνδυασμό. Έναν συνδυασμό που:
1. Παντρεύει την πείρα και τη γνώση των μεγαλύτερων με τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό των νεότερων
2. Έναν συνδυασμό που ακουμπά σε όλους ανεξαιρέτως τους συνδημότες μας
3. Έναν συνδυασμό που πιστεύει βαθιά στη διαφάνεια, στην αξιοκρατία, στην αποτελεσματικότητα
4. Έναν συνδυασμό που έχει φιλόδοξο αλλά ρεαλιστικό όραμα και πιστεύει στον στρατηγικό σχεδιασμό και σε αξιόπιστα πρότυπα διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης.
5. Τέλος, έναν συνδυασμό, που δεν θα φοβηθεί να σπάσει αυγά για να φτιάξει την ομελέτα. Να συμβάλει στη μεγέθυνση της πίτας και όχι να συντηρήσει τις πρακτικές κατασπάραξης της μικρής πίτας που παράγεται στο νησί.
ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Όσοι άκουσαν σήμερα το λόγο του κ.Μιχελή διαπίστωσαν αυτό που από την πρώτη στιγμή εισέπραξε και ο φίλος μου ο Πίκολος. "Αυτός ο άνθρωπος αποτελεί εγγύηση για την ανάπτυξη του νησιού μας και μιλά "άλλη" γλώσσα, τη γλώσσα της αλήθειας και του πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε λιγότερο από δώδεκα ώρες ανοίγουν οι κάλπες και στο μπλογκ έχουμε το λόγο μόνο του ενός από τους τέσσερις υποψηφίους!..Γιατί;..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον λόγο ο κ. Μιχελής τον έστειλε στην εφημερίδα με e-mail μισή ώρα πριν τον εκφωνήσει. Αυτό ζητήθηκε και από τον κ. Βασιλούδη και από τον κ. Καραγκιόζο αλλά δεν μας έστειλαν τις ομιλίες τους.
    Ακόμα περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πειράζει! Κι αυτοί ας περιμένουν να τους ψηφίσουμε...από την ανάποδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο υπολογίζουν και ο κ. Βασιλούδης και ο κ. Καραγκιόζος τους ψηφοφόρους του νησιού έχει φανεί μέσα στην τετραετία, φάνηκε και τον τελευταίο καιρό, κλειστά σχόλια στις αναρτήσεις τους, πλήρης απαξίωση στο πρόσωπο αυτών από τους οποίους ζητούν ψήφο...
    Ανάλογα θα τους υπολογίσουν και οι ψηφοφόροι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O.k. Ο κόσμος θα τους υπολογίσει όσο ακριβώς τον υπολογίζουν!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή