5/11/10

Γ. Καραγκιόζος: Το Λουτράκι προπύργιο του νησιού

Την Τετάρτη στις 3 Νοεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ στη Σκόπελο» κ. Γιάννης Καραγκιόζος πραγματοποίησε τις προεκλογικές του συγκεντρώσεις το ίδιο απόγευμα στο Λουτράκι και το Νέο Κλήμα Σκοπέλου.
Στο Λουτράκι
Ο κ. Καραγκιόζος τόνισε πως η Δημοτική Αρχή η οποία παρέρχεται αντιμετώπισε το νησί και ιδιαίτερα την περιοχή του Λουτρακίου της Γλώσσας και του Κλήματος με αμέτρητη αλαζονεία και υπεροψία.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Καραγκιόζος ανέφερε ότι: «Το Λουτράκι κατά τη δική μας φιλοσοφία και το δικό μας πρόγραμμα αποτελεί το προπύργιο όλου του νησιού, είναι η πρώτη πύλη του επισκέπτη της Σκοπέλου κι έτσι την αντιμετωπίζουμε, το πρώτο λιμάνι του νησιού που αντικρίζουν οι επισκέπτες από όπου κι αν έρχονται. Το Λουτράκι το εντάσσουμε στο γενικότερο πρόγραμμα του τουρισμού μας γιατί έχουμε ένα όραμα, την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας. Γιατί δεν υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη σε μια κοινότητα όταν δεν αναπτύσσεται και η άλλη...
Για να αναπτύξεις όμως τον τουρισμό πρέπει να έχεις πρόγραμμα κι αυτό πρέπει να είναι μεγαλόπνοο, να μην είναι πρόχειρο και γραμμένο στο πόδι. Στα φυλλάδιά μας αναπτύσσουμε τον προγραμματισμό μας τόσο για τα 3,5 χρόνια που ακολουθούν όσο και για τα επόμενα 8,5 και στο τέλος για τα 13,5 χρόνια... Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στον τουρισμό, τον οποίο εμείς χωρίζουμε σε δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει την κύρια μορφή την καλοκαιρινή δηλαδή αυτή που αφορά στις οργανωμένες παραλίες, αυτή που προσελκύει τον μεγάλο αριθμό τουριστών και μια τέτοια μορφή τουρισμού έπρεπε να είναι πολλαπλά αναπτυγμένη στο Λουτράκι... Aλλά πώς και με ποιες υποδομές; Χωρίς μια μαρίνα; Χωρίς εκβάθυνση του λιμανιού; Χωρίς να εισέρχονται σ' αυτό μεγάλα πλοία; Ταυτόχρονα ενδιαφερόμαστε και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, οι οποίες διακρίνονται στον αθλητικό τουρισμό, στον συνεδριακό τουρισμό, στον καταδυτικό, στον περιβαλλοντικό, στον αγροτοτουρισμό».

Ακολούθως ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Καραγκιόζος ανέφερε ότι επιδίωξή του είναι να γίνει αμφίπλευρο λιμάνι στο Λουτράκι: «Ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε, ξέρουμε ήδη σε ποιους θα απευθυνθούμε και από που θα αντλήσουμε πόρους, είναι η γρηγορότερη λύση για να μπορούν να δέσουν μεγάλα καράβια στο Λουτράκι...
Προβλέπουμε ανάπλαση λοιπόν του λιμένα Λουτρακίου, δημιουργία τουριστικής μαρίνας, εμπορικού τμήματος, λιμενικών υποδομών, ράμπες ανέλκυσης σκαφών.
Έχουμε προβλέψει ασφαλτοστρώσεις οδών καθώς επίσης στοχεύουμε στην ανάδειξη μονοπατιών και καλντεριμιών».
Στη συνέχεια αναλύοντας το πρόβλημα της ύδρευσης και της αποχέτευσης ανέφερε ότι είναι από τις πρώτες προτεραιότητες καθώς επίσης και η δεξαμενή ύδρευσης και το εργοστάσιο αφαλάτωσης για να λυθούν αυτά τα τόσο ζωτικά προβλήματα του Λουτρακίου.
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ