12/11/10

'Ολοι στις κάλπες την Κυριακή

(Ι)
Αγαπητοί συμπατριώτες,αγαπητοί μου γονείς,
Φίλοι Σκοπελίτες
το νησί μας, τα παιδιά μας, αυτά τα νιάτα που τα πρόσωπά τους έχουν χάσει το χαμόγελο, γιατί ξέρουν ότι τους περιμένει ένας κόσμος αβέβαιος, ένας κόσμος με ανεργία, ένα περιβάλλον κατεστραμμένο, περιμένουν σήμερα να αποφασίσουμε με την ψήφο μας για την τύχη αυτού του τόπου.
Όσο και να ακούγεται σκληρό εμείς οι ενήλικες ψηφοφόροι, όλοι, ανεξαιρέτως ιδεολογίας, ηλικίας, φύλου, κοινωνικής τάξης, είμαστε υπόλογοι απέναντι σ' αυτά τα παιδιά, τα παιδιά μας.
Οφείλουμε λοιπόν η επιλογή μας να είναι συνειδητή, μακριά από μικροσυμφέροντα και μικροπολιτικές, μακριά από ψευτοδιλήμματα και συμβουλές του τύπου «λευκό ή άκυρο», μακριά από κομματικές ή άλλες τοποθετήσεις. Σε μια κοινωνία πολιτών είναι φυσική η πανσπερμία, όλοι ανήκουμε κάπου, όλοι δραστηριοποιούμαστε σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όλοι έχουμε τα πιστεύω μας. Ένα όμως είναι και πρέπει να είναι το κοινό μας μέλημα, τα παιδιά μας, τα νιάτα με την ευρύτερη έννοια του όρου.
Ας αποφασίσουμε λοιπόν μόνοι μας, χωρίς εξωτερικούς καταναγκασμούς, με όνειρο ένα κόσμο καλύτερο και θέτοντας στον εαυτό μας αυτά τα ερωτήματα που οι Πυθαγόρειοι έθεταν κάθε μέρα στη συνείδησή τους «τί έκανα σήμερα, τί από αυτά που έκανα δεν έπρεπε να κάνω, τί παρέλειψα να κάνω».
Καλή μας ψήφο.
Νίκη Σκλάβου

------------------------------------------
(ΙΙ)
Ο απίστευτος φανατισμός πρέπει να καταδικαστεί από τα υγιή μέλη της μικρής μας κοινωνίας, που η μόνη δύναμή τους είναι η ψήφος τους. 
Με αίσθημα ευθύνης την Κυριακή προσερχόμαστε μαζικά και δυναμικά στις κάλπες και αναδεικνύουμε τον καλύτερο για την τοπική διακυβέρνηση.
Ούτε λευκό, ούτε άκυρο. Ψήφος ευθύνης!
-GR-

12 σχόλια:

  1. Ενταξει ολοι στις καλπες την Κυριακη αλλα δεν ξερω γιατι τοσος φανατισμος και τοσος αγωνας απο ενα συγκεκριμενο συνδιασμο.Να ναι ταχα για το καλο του τοπου? Μακαρι να εχουν αυτη την ενεργεια και μετα τις εκλογες.(αν εκλεγουν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 6:03
    Μετά από όλα τα απαράδεκτα που συνέβησαν μετά τον 1ο γύρο των εκλογών, μόνον ο Μιχελής μπορεί να ξαναφέρει την ενότητα και τη γαλήνη στον τόπο μας. Και πιο πολύ τώρα αυτό έχουμε ανάγκη… να ηρεμήσουμε από τις απειλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτα και ταπεινά ένστικτα αγαπητέ/η @ 6:03. Και όλοι φανταζόμαστε και πιθανολογούμε από ποιους έγιναν. Ας συμμαζέψουν τους ψηφοφόρους τους που μάλλον αντικατοπτριζουν, όχι όλοι βέβαια, τον τρόπο δράσης τους.Αυτό μόνο λύπη και απογοήτευση μπορεί να δώσει στα υγιή μέλη μιας κοινωνίας. Ας προσέλθουμε στις κάλπες για να δείξουμε σε αυτούς που προσπαθούν να μας απαξιώσουν και να μας τρομοκρατήσουν ότι δεν τους φοβόμαστε είτε εκλεγούν είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνον ο κ΄ Μιχελής, με το ήθος, την έμφυτη ευγένεια και την καλλιέργειά του, θα καταφέρει να σβήσει την εμπάθεια, τον διχασμό και τον φανατισμό που εσκεμμένα δημιούργησε ο κ΄ Βασιλούδης σε αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, με αποκορύφωμα την τελευταία του ομιλία σήμερα το βράδυ.
    Ευχόμαστε όλοι από καρδιάς να εκλεγεί ο κ΄ Μιχελής για να επέλθει η ενότητα και η ηρεμία στο νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα δημοσιεύσετε τις ομιλίες και των δύο υποψηφίων Βόρειες Σποράδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nαι, αν σταλούν απο τα γραφεία Τύπου των συνδυασμών. Η απομαγνητοφώνηση 2 μεγάλων ομιλιών είναι χρονοβόρα και δύσκολη για 'μας.
    Περιμένουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μην μας κρατάς σε αγωνία,βγάλε αποσπάσματα από τις ομιλίες,μπορείς να το κάνεις.Το σχόλιο του 8:36 λέει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα συμφωνήσω κι εγώ! Λευκό ή αποχή = ΣΥΝΕΝΟΧΗ και αποποίηση της ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΑΣ.

    ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό για μας τους γονείς αλλά και για τα παιδιά μας, στους δύσκολους καιρούς που ζουμε και σ'αυτόν το βασανισμένο από πολλούς κι από πολλά τόπο, οι εκπαιδευτικοί μας που κρατούν σε μεγάλο μέρος την εξέλιξη της προσωπικότητας των παιδιών μας, να συμμετέχουν ενεργά με τόλμη και με θάρρος στα κοινά και κυρίως με σωστές τοποθετήσεις. Τότε είναι που παίρνουμε κι εμείς οι μεγάλοι θάρρος και λέμε πως «τίποτα δεν πάει χαμένο». Μπράβο κα Σκλάβου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ, να ψηφίσουμε κυρίως με γνώμονα το μέλλον των παιδιών μας που όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε κανείς γιατο μέλλον τους, μα ούτε για το παρόν τους, αφήνοντάς τα να γυρίζουν σαν έρμαια το καταχείμωνο στα βραχάκια και να σκοτώνονται με τα μηχανάκια, χωρίς ενδιαφέροντα και διεξόδους, χωρίς κίνητρα δημιουργικής απασχόλησης και διασκέδασης...χωρίς να τους προσφέρει κανείς ένα χώρο δικό τους.
    Ας μην τ΄αφήσουμε έστω αυτή τη φορά να βυθιστούν στην ανία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρότι δεν προσήλθαν όλοι στις κάλπες…
    Παρότι η αποχή αυξήθηκε στο 43,31%...
    Παρότι τα λευκά και άκυρα έφτασαν τα 151…
    Παρόλα αυτά, Ν Ι Κ Η Σ Α Μ Ε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή